sitede aralıklarla kapalılarla ilgili sorular var, eleştiriler var eğer direk sorunu varsa sorun cevaplayalım. Sonra ortaya garip bir şeyler çıkmasın. Tabi böyle deyince muhtemelen kimsenin sorusu olmaz ama neyse artık :)
Cevabın nedir?
+1 yılYazın sıcak olmuyor mu? Allah'a neden inanıyorsunuz? Mesela erkekler istediği gibi giyinebiliyor, 4 kadın alabiliyor vs. vs. biliyorsundur zaten. Bu mesela ne bileyim sırf cinsiyetinden ötürü ağır gelmiyor mu? Mesela ben kız olsam daha erkenden dinden çıkmıştım.
44 Yorumla
Soran+1 yılbunun cevapları uzun ya ama yazmaya çalışıcam
yazın sıcak oluyor ama dayanıyorum yanımda çok açık giyinip benden daha çok etkileneni gördüm garipti.
Allah'a inanıyorum çünkü İslam'a inanıyorum çünkü sebeplerim var.
erkekler içinde bir sınır var tamamen istedikleri gibi giyinemezler aslında ama şu an tam net hatırlayamıyorum yanlış yazmıyım ama haklısın onlar daha serbest.
eğer kadın onay vermezse erkek yeni bir eş alamaz bu yanlış biliniyor kafalarına göre yaşıyorlar İslam'ı. Yoksa öyle değil, aldığı zamanda hepsine eşit davranmak zorunda yoksa karşılığı kötü olur.
Ben önümde çok az bir açıklıktan dolayı göz tacizine uğrayan bayanlar gördüm inan çok kötüydü. Ben utandım 50 yaşındaki adamın iğrenç bakışlarından, etrafındakileri kadının azıcık açıkta kaan bacaklarını göstermesinde tabi uzaktaydım bir şey diyemedim yapamadım. Ama gördüm.
Eğer düzgün giyinirsem insanlar bana baksa bile bacaklarımı göremezler, boyutunu tam olarak anlayamazlar
Soran+1 yılve kısa sürede başlarını çevirirler bunu bana sağlayan bir dinden dolayı niye kötü hissediyim
- +1 yıl
Ben kadının giyim tarzı ile ahlakı eşleştiremiyorum. Yani olay erkekte bitiyor. Önümden kapalı bir kız da geçse bakmam, açık bir kız geçse de bakmam. Üniversite boyunca ne tipler gördüm, adam nefes alan her şeye hayvan gibi bakıyor. Ya da buradan da görmüşsündür kapalı kız ama yemediği halt yok. Zaten eğer din senin bunları yapmanı gerektiriyor ve zorla bunu yapıyorsan sen normalde de ahlaklı değilsindir. Anlatabilmişimdir sanırım.
Soran+1 yılOlay erkekte bitiyor ama günümüz şartlarında ve öncesinde her insan çok ahlaklı mıydı? Dünya hep iyi miydi? Eğer öyleyse siz haklısınız.
ben bu dinden olmasaydımda ilişki durumuma dikkat ederdim eğer birileri birşeyleri zorla yapıyorsa doğrudur ama hayatımız boyunca kaç tane şeyi zorla yapıyoruz?
hayatın düzenine bakın ve herşeyi isteyerek yapmış bir tek insan gösterin? yok.
bu durumda diğerleri normal ama din alanında gerçekleşenler yanlış bu bana doğru gelmiyor
En İyi Cevaplar
kombin yaparken neyi neye uyduruyorsun.. mesala eşarbı ayakabıyamı uyduruyor.. yoksa ayakabı ile çantayımı uyduruyorsun.. yoksa kafana göremi takılıyorsun :)
012 Yorumla
Soran+1 yılkombin :)
normal hayatımda rahat dolaşmayı seven biriyim yani öyle topuklu giyiym değilde hoşuma giden ve rahat olanı giyiyim diye düşnürüm. Ayakkabılarım genelde siyah veya beyaz olur buda pek çok kıyafetin altına uyuyor zaten. Her yıl bir renge takıyorum bir ara her aldığım gri renteydi. Bu yıl baktımki yeşil ve mavi olmuş. Alırken genelde bunu hangi şalla kullanırım diye bakıyorum öyle alıyorum böylece uyumlu oluyorlar. Sırt çantası seviyorum ama mecburen kol çantasıda kullanıyorum. şu an bir krem çantam var mesela kıyafetlerimin çoğuyla uyum sağlıyor öyle :)
Soran+1 yılben kısayım bununda etkisiyle böyle çok uzun bir şey giyince kayboluyomuşum gibi geliyo tuhaf hissediyorum. Pantolon tunik giyiyorum. Mont vs bunlar kısa olmuyor tabi
Soran+1 yılsünniyim sadece cemaat yok
Soran+1 yılhanefi
Soran+1 yılvarsa sorabilirsin bu soruyu bu yüzden sordum zaten.
verebileceğim bir cevap varsa yazarım
Soran+1 yılpeki yorumlarınız için teşekkür ederim :)
+1 yılKapalı bir kızı hiçbirşeyi olmayan bir erkeğin kucağında gördükten sonra (önceden şahit olduğum çok daha fazla şey var, bu da üstüne gelince) tüm kapalılardan soğudum bir anda. Müslüman olmadığıma şükrediyorum :)
19 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın ama bir insanın hatasındna dolayı hepimizi bir araya koyman doğru mu?
hayatımda hiç sevgilim olmadı istesem yapardım ama yapmadım çünkü zina işlemek istemiyorum bende kapalıyım. Bahsettiğin kişiyle aramda çok fark var gibi duruyor. Sen hepimizden nefret ederek düzgün olanlarıda kaybetmiş oluyorsun.
Biri bir dini yanlış göserdi diye herkesi suçlu yapman doğru gelmedi bana ama saygı duyarım ve o kişi kesinlikle hata yapmış dinde öyle bir şey yok. Gerçekten kapanan biri öyle bir şey yapmaz.- +1 yıl
Şöyle diyeyim, inançlarınıza uygun şekilde yaşayanlar pek fazla dışarı çıkmıyor. Biz de doğal olarak yanlış yapanları görüyoruz hep. Bence bir insan bir dine veya bir düşünceye bağlıysa, veya bağlı olduğunu söylüyorsa bunu yaşam tarzıyla belli etmeli. Kapalı birisini görünce ön yargılı davranmam tabii ki, ama kapalı insanlardan düzgün karaktere sahip kişilere pek rastlamadım.
Soran+1 yılrastlamamışsın yani ben burdan sana düzgün olanı nasıl ışınlayıp gönderim ki teknoloji o kadar gelişmedi
- +1 yıl
Sayılacak kadar az var bence
Soran+1 yılona kalırsa açık olup gerçekten düzgün sağlam karakterli diyebilcemiz kaç insan var? ben sana gerçeği söyliyim sayılabilicek kadar az :) çünkü insnalar dışarıda nasıl dvaranmaları gerektiğini çok iyi biliyor ve dışardan bu kız çok düzgün derken arka sokakta neler yaptığındna ahberimiz bile olmuyor. Dünya üzerinde düzgün diyebilcemiz insan sayısı az hal böyleyken sorunu kapanan kızlarda aramak doğru olmaz zaten
- +1 yıl
Evet açıklar da öyle. Ama kapalıların düzgün insanlar olması gerekir diye düşünüyordum. Dininize uyan insanlar iyi olmalı. Ama değiller ve ben bu yüzden yaklaşmak bile istemiyorum :)
Soran+1 yılCanım bak sorun şu :)
bir insan çok yardım sever diye gerçekten iyi midir? Barış elçisiyim diye gelen bir insan gerçekten iyi midir? Sen hayatında gördüğün herkese -direk iyi veya kötüdür- diyebilir misin? hayır hiç birimiz diyemeyiz.
İşid müslümanım deyip kızları kaçırıyor din de böyle bir şey yok. Bayanları zorla kendilerine eş olarak alıp, yine müslümanları öldürüyorlar dinde böyle bir uygulama yok ama müslümanız deyip yapıyorlar. Çok eşlilik eğer evli bayan razı değilse onay vermezse erkek yeni bir eş alamaz ama dinde vardır dyeip direk evleniyor bazıları. Sen kocaman bir dini ya da bir oluşumu yanlış yaşayan, yaşadığını iddaa eden insanlar yüzünden kötüleyebilir misin? Aile zoruyla, böyle daha güzel oluyorum deyip kapanan kızlar var. Şimdi burada gerçekten kapananlar mı, din mi yoksa bunu yapan kızlar mı suçlu? Başa bir örtü geçirince en iyi kapalı olunduğunu zannediyorsan yanılıyorsun. İnsanları sen hep -evet bu böyle söylüyor böyle yapıyor demekki işin aslı-bu diyerek bakıyorsan
Soran+1 yılbenim sana yapabileceğim bir açıklama zaten kalmamış demektir :)
- +1 yıl
Genelleme yapıyorum ben. Kurunun yanında yaş da yanıyor ama ne yapalım :/
Sacma sapan neden giyindiklerini yani sadece kafa kapatip diger yerlerin alakasiz oldugunda bunu kasten mi yaptiklarini?
(Hepsine degil)01 Yorumla
Soran+1 yılzorla kapanmış, dikkat çekmek için kapanmış, kapanmak için kapanmış ise dikkat çekmek veya daha güzel göriniyim gibi düşüncelerle yapmış olabilirler
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
23Cevap
Evleneceğim insan kapali ve muhafazakar olacak gibi ama ben cinsellige cok duskunum evlendikten sonra cinsel hayatimla ilgili kuşkum var helal olan her seyi yapmak isttiyorum insandan insana değişir fakat sizce genel olarak muhafazakar birinin cinsel hayati nasil olur
06 Yorumla
Soran+1 yılaçık olan her bayan için çok isteklidir falan diyebilir miyiz? hayır
kapalı biri içinde denemez yni o kapalıların hepsi doğuştan kapalı değildi bir kısmıda sonradan açıldı. Açıkken normalde kapandıktan sonra çok büyük bir değişim yaşayabilir mi o anlamda?
Hani sevgili olmak istemez artık haklısın derim ama evlilik helal olan bir durum var ortada kişisine göre değişir
Soran+1 yılcümleyi yanlış kurmuş kapalı olan her bayan doğuştan kapalı değildi bazıları çok sonradan kapandı
Soran+1 yılsorunuza düzgünce cevap vermeye çalıştım kötü bir şey yazdığımı düşünmüyorum üzgün surat koymuşsunuz
Soran+1 yılanladımm peki yorumunuz için teşekkür ederim Allah gönlünüze göre versin :)
+1 yılBöyle kapanmayın
www.giyimtesettur.com/.../Dar-kesim-Tunikler.jpg22 Yorumla
Soran+1 yılkapalıyım ama böyle değil
- +1 yıl
Ne mutlu sana
- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılİmanı için kapanan kız, burada güzelce makyaj yaparak, nasılım diye neden sorar?
13 Yorumla
Soran+1 yılçeşitli sebepleri var. Zorla kapanmıştır, dikkat çekmek böyle daha güzelim diye için kapanmıştır, Şuuruna varamamıştır gibi. Açık olan biri dinden çıkmıyorsa kapandı diyede en iyi müslüman olunmuyor. Yaptıklarını bende doğru bulmuyorum zaten bakarsanız düzgünce kapananların fotosu bile olmaz nette, varsada yani çıkıp sormazlar ben güzel miyim diye. Soruyorsada makyajı azdır belki ya da psikolojik olarak kendini kötü hissediyordur moral bulmak için soruyordur. Bir kız için güzel olmadığını hissetmek zor bir şey psikolojik bunalıma girmişse bu davranışına şaşmamak gerekir
ve evet doğru bir şey değil- +1 yıl
Teşekkürler.
Soran+1 yılrica ederim yorum yaptığınız için ben teşekkür ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen kapalilarin başı misin niye sana sorsunlar? Ben desemki kapalilar bence sus olsun diye kapaniyor niye adam gibi ortmuyorsunuz madem orteceksiniz? Ne cevap vereceksin? Herkesin adina
01 Yorumla
Soran+1 yılinsanlar burada kapalı birini görünce yargılayabiliyor. Peki o kapalı -insanların tepki gösterdikleri kişi mi? ya da hepimizi mi temsil ediyor? hayır. Ama sorular sorup eleştirebiliyorlar bu normalde kapalı birinin çıkıp sorun ecvaplıcam demesi tuhaf mı geliyor?
ben kapalıyım ve evet haklısın bazıları süs olsun diye örtünüyor ve yaptıkları doğru değil
+1 yılkapalılar da böyle içten abuksubuk hareketler yapıyor mu gerçekten :/
04 Yorumla
Soran+1 yılkişiliğine göre değişir ve evet yapabilirler
- +1 yıl
O ne demek ki 😳
- +1 yıl
@Kisstanblue cidden kapalılar hakkinda da böyle uygunsuz şeyler duyuyorum. çok yapan var mı anlamında dedim :/
Soran+1 yılabuksubuk hareketten kastın nedir? abuksubuk hareketle uygunsuz hereket farklı kavramlar. Ne demek istediğini tam yaz ben senin kafandakini anlayıp evet yapıyorlar demem için düşüncelerini okumam gerek değil mi ama
+1 yılÖncelikle Kapalılar neden on yargılı olurlar bide tuhaf tuhaf bakıyorlar gecenlerrde birine adres sordum baktı konusmaya cekip gitti
07 Yorumla
Soran+1 yılbaşka bir şeyden korkmuştur, kişisel sorunu vardır yoksa yani sinirli falan dğeilsme o an ön yargılı değilimdir en azından uğraşırım anlamak için denemeye çalışırım
- +1 yıl
Ama konusmaya cesaret edenleride var kendini geliştirenler yani yuzde Ellis cekingen oluyor
Soran+1 yılHaklılık payın olabilir ama olaya birazda şöyle bakmak gerek eğer kapalıysan yaptıkların çok göz önünde olabiliyor. Yani mesela benim bir oyuncunun hayranı olmam eğer bayansa sorun yok ama erkekse kötü karşılanıyor belki ben onun rol yapabilme yeteneğini seviyorum bunu anlatamıyosun. Kapalısın erkek arkadaşlarınla dışarı çıktın hemen bir -bak hem kapalı hemde erkeklerle geziyo-muamelesi yapılabiliyor. Dışarı çıkınca insanlar sana bir önyargıyla geliyor -bu bilmez onları- durumu var. Mesela ben cinsel anlamda yaşıtlarımda etrafımdakilerden daha çok şey biliyorum yaşamadım ama bu bazı şeyleri bilmeme engel değil, bu seferde daha çok yadırganıyosun. İnsanlardan kapalı ama çok fena yorumları geliyor. bir şeyleri bilmiyosunuz diye terbiyeli olunmaz, bilipte uygulamıyorsanız sınırlarınız biliyorsanız o zaman terbiyeden bahsedebilirz yalnız insanlar bunları çok yanlış anlıyor anlıcan ben bile dikkat etmek zorunda kalıyorum bir şey yaparken -ya acaba yanlış anlar mı-durumu var sürekli
- +1 yıl
Sende haklısın ama ben kimsenin dedikodusu yapmam arkasından konısmam
Soran+1 yılbunları yüzünede söylüyorlar zaten yani sadece dedikodu anlamında değil.
- +1 yıl
Yok asla ben bugune kadar yuzlerine karsı olumsuz ve kırıcı bişe soylemedim soylemem de ama soyleyenleride kınıyorum
Soran+1 yılanladım sizide dışarda durumlar böyle işte ben mesela bazen abim koluma falan girer eli omzumdadır falan az ötemde dur diyorum çünkü bilmeyenler ondan bile anlam çıkartıyor
+1 yılBenimle evlenirmisin diye sormak istiyorum en cok. merak ettigim neden kapali olup dar giyip tabrik. etmenin pesindeler
016 Yorumla
Soran+1 yılzorla kapanmıştır, böyle daha güzelim diyerek kapanmıştır, şuuruna varamamıştır. Düşün çok serbest giyiniyor kapandı dar pantolondan vazgeçemedi belki yani üstüne tunikle durumu idare etmeye çalışıyor. Hiç uymamaktansa uymaya çalışıyor olailir tabi bu doğru bir şey değil.
Ben bazen giyiyorum ama tayt gibide olmuyor tabi. Tuniğim oluyor ve ben zayıfım baya yani giysemde giymesemde pantolon kalıbı aynı kalıyor, fazla ince olunca öyle dikkatte çekmiyorum. Sevdiğim bir renkte oluyo mesela bol halde olanını bulamazsam giyiyorum doğru bir şey değil biliyorum ama bende makyaj yapmıyorum, sevgili peşinde koşmuyorum pantolonlarımı seviyorum- +1 yıl
Ama giydigi tunukte dar oluyor kalcalari falan ic camasirina kadar belli oluyor peki oyle yapacagina hic kapanmasin dar giyemeyi etmeyi seviyorsa sevgili pesinde kosmasi bisey degil bir kisiye bagli kaldiktan sonra ama sen okadar dar olup vucut hatlarini beleli etmedigini soyluyorsun
Soran+1 yılbenim giysem bile o kadarda dar olmuyor sizin bahsettiğiniz şekilde değil benim bahsettiklerim.
Ben kalçalarımı örtüyorum belli olmuyor hayır zaten üstüme giydiğim diz kapağıma kadar geliyor o arada büyük bir açık bırakmıyorum sizin bahsettiğiniz aşırı bir durum
bu şekilde olanların yaptığı doğru değil öyle kapalıda olmaz zaten.
ilk yazdıklarımda da söyledim zorla veya dikkat çekmek için kapanmıştır. Bu yüzden öyle giyiniyordur.
Soran+1 yılhiç bir pantolonum iç çamaşırımı belli edecek kadar dar değil sadece kesimi biraz daha dar oluyor bahsettiğim o dediklerinizden değil hayır
- +1 yıl
Dikkat cekemk icin. kapanmazki insan daha cok acilir biyerlerini gosterir zorla kapanmazki zorla kapananlar zaten oyle giyinmiyor ben senden bahsetmiyorum zaten yani benim tipimdeki gibi giyiniyorsun diyim
Soran+1 yılbakın ben bir bayanım değil mi? etrafımdada kapanan bayanlar var yani burada kafamdan uydurup yazmıyorum.
Bazı kızlar özellikle üniversitede -erkekler kapalı kızları tercih ediyor-diye yakınıyor. Açığım ama kapanınca daha mı güzel oluyorum diye soruyorlar. Etraflarındna -ay kapanınca daha bir güzel oldun-lafını duyunca hoşlarına gidiyor. Kapalıysan daha bir evlenecek kız gözüyle bakıyorlar-diyenler var. Yani olay sizin baktığınız açıdan değil ya da kızların hepsi sizin bildiğiniz gibi değil. İşte bunların ve daha fazlasının sonucunda kapananlar var. Amaçları kapalı olup makyaj yapıp kendini dindar gösterip daha bir dikkat çekebilmek oluyor çünkü bu şekilde hem güzel * de dine önem veren konumuna geliyorlar. Karşılarındaki erkekte dine daha çok önem veriyorsa bu yöntem iyi bir yöntem oluyor bazılarının gözünde. Bunu bir bayan olarak ben çok iyi biliyorum çünkü gördüm yaşadıklarıma yalan diyemez kimse.
Soran+1 yıllisede olup aile zoruyla kapanıyor başını açamadığı için dar giyiniyor. Ailede bir şey yapamıyor çünkü ya hepten açılıcak ya da öyle olucak işte gelinen sonuçta çok dar pantolon ve başı kapalı bir bayan oluyor.
- +1 yıl
Anladim beya kizdirdik. galiba seni
- +1 yıl
Okadar sert cevap verdinki nebilim. insan icinde olmasa zaten yapmaz benimde oyle tanidiklarim. var zorla kapatiliyorsada gene oyle dar giymiyor izin verilmiyor giymesine
Soran+1 yılhayır ama etrafımızda neler görüyoruz..
ben kapalı olup bahsettiğiniz şekilde olup ''ben modern kapalıyım'' diyenleride gördüm, dikkat çekmek için olanlarıda yani bilmiyorsunuz anlarım ama görüdklerime de yok demeyin şimdi- +1 yıl
Ben her gordugumu demiyorum. zaten cok var o sekil kapali ben modern kapaliyimm diyen ama bu iste millete genelleme yaptirtiyor ve tum. kapalilari ayniymis gibi goruyorlar
Soran+1 yılanlıyorum sizide şimdi ne yapalım o zaman bütün erkekler tecavüzcü sapık
topuklu giyen her kız bakireliğini yitirmiş
ağzında skaın olan herkes edepsiz dahada çoğaltırız ben size işin aslını söyliyim.
Bu ülkede müslümanım deyip İslam'dan korkan insanlar var ve nerde bir kapalı görseler eleştirmeye hemen hazırlar. Çünkü kapalı olunmasını istemiyorlar çünkü onlar Atatürk'ün gelişmek kavramını -açık giyin onlara benze-den ibaret sanıyorlar. Bu yüzden başka zaman olsa -hepsi böyle değil-derken sıra kapalılara gelince -işte bunlar böyle-deniliyor.
O insanlarda işin doğrusu bu işte. Ama neyseki gerçek bu değil- +1 yıl
Illaki gercek bu degil ama sende cok. on yargili konusuyorsun ama oyle olsun bakalim cok verdigin bilgiler icin
- +1 yıl
Ama kapalilarda aciklari elestiriyor hersey karsilikli oluyor sadce elestirilennkapalilar degil
Soran+1 yılben eleştirmiyorum bu sorumu da eleştirenlere cevap verebilmek amacıyla oluşturdum
yorumlarınız için teşekkür ederim- +1 yıl
Ben tesekkuur ederim
Gizli Üye(36-45)+1 yılKapanınca d vitamini eksikliğinden dolayı ne Sıkıntılar yaşıyorsunuz? 2. sorum gerçekten şeriatın geleceğine inanıyor musun? Çünkü öyle bir şey olmayacak :)
03 Yorumla
Soran+1 yılD vitamini eksıkliğini hissetmiyorum yani doktora gidince sorunlarım oluyor ama d vitaminin eksık kalmış diyen olmadı. D vitaminide hiç yazılmadı bu sebeple şu sorunu yaşıyorum diyemem ama doktorların söylediğine göre uygun saatlerde ellerimizin dışarda bir süre güneşte kalmasını sağlasak o şekilde bile d vitaminini alabilirmişiz yani vücudun bir bölümünden bu ihtiyaç karşılanabiliyormuş.
Eğer Allah varsa ve isterse sen ben bir hiçiz olur bu ayrı bir şey.
Şeriat gelir mi bilemiyorum açıkcası ben yaşarken gelir mi düşünmedim. Ama bu ülkede yıllarca kapalı kızların üniye girişleri engellendi başımızda ingilizler olsaydı rahatça girebilirlerdi dünya çok ters hareket edebiliyor kesin konuşmanın ne sana ne de bana faydası var bunu komik buldum :)
Cevap sahibi+1 yılBaşımızda İngilizler olsaydı sen de İngiliz olurdun zaten :) atalarımızı güzel becerirlerdi affedersin ama. :) neyse 1 sorum daha var saçların havasız nasıl sağlıklı kalıyor?
Soran+1 yılbaşımızda ingilizler olsaydı canım genetik anlamda ben yine türk olurdum. Kendi ırklarıyla akrışmayalım diye mümkün olduğunca bizimle evlilik gibi bir durumu gerçekleştirmezlerdi ve bizi asla kendilerinden yapmazlardı. Biz belki dillerini konuşurduk, asimile olurduk, dinlerimiz değişirdi ama asla tam bir ingiliz olmazdık sömürge yerlerine bakarsan insnaların hayat şartlarını değiştirselerde asla kendilerindne yapmadılar asla ingiliz olmadı onlar. Ayrıca bu ne terbiyesiz bri üslup böyle ataların hakkında saygılı ol.
iki dakka sonra ölsen garantin yok geri dönüşün yok sığ bilginle gelmiş birde neler yazıyorsun.
Bu kadar saygısızlık olmaz
+1 yılBaşörtülüler neden sevgili kelimesini yanlış anlıyorlar?
07 Yorumla
Soran+1 yıleğer gerçekten hani bilincine varıp kapandıysa dalga geçer gibi -ya sevgili olalım mı- demek saçma oluyor. Çünkü o kapanmış bilincinde mümkün olduğunca zinaya bulaşmak istemiyor, niyetin hadi bir sevgili olalım ayrılalım demekki nedir yani gibi durumlar oluşabiliyor.
eğleneceksen bunu yapmak isteyenleri bul niyetin eğlenmek değilse sanırım bunu göstermesi gerek
biraz karışık ya- +1 yıl
Zina yapmadan sevgili olunmaz mı benim ablam 9 yıllık ilişki yaşadı hiç zina yapmadı
Soran+1 yılöpüşmezsin, bu anlamda ileri gitmezsin ama elini tuttuğun an, sarıldığın an, başbaşa kaldığın an bu dinen uygun değil. Ablan büyük zina işlememiştir doğru ama elinide tutmadan asker arkadaşı dediğimiz durumda mı kaldılar? bence hayır en azından elini tutmuştur buda dinen günah oluyor. Yani bu hassas bir konu ve evet çok ileri gitmeden ilişki yaşıyorlar ama burada sorun senin karşıdakine bunu hissettirebilmen yani ben senin benimle eğleneceğini ciddi olmadığını düşünürsem seninle nye sevgili olmayı düşiniyim belki senin karşılaştıklarında sende o samimi yaklaşımı bulamamıştır
- +1 yıl
Haklısın bana da ters elleşmeler ama ne bileyim partner istiyorum benim de hakkım yani ve ben sevgilimden ayrıldım sanal alemde tanıştığımız için reddettim😉
- +1 yıl
Ayrıca çok güzel konuştun edebiyatına hayranım
Soran+1 yılBu kadar çok istiyorsan o zaman birde dua etmeyi dene yani ben de şu an tek taraflı seviyorum beni sevmesine imkan yok ama bundan kurtulamıyorumda dua ediyorum çünkü bazen tek yapılması gereken bu oluyor. hakkında hayırlısı olsun umarım gönlüne göre birini bulursun
- +1 yıl
Âmin inşaallah
Sen kapalıların sözcüsü müsün? Veya gerçekten hepinizin zihniyeti aynı mı!
05 Yorumla
Soran+1 yılönce senin zihniyetini ele alalım
Soran+1 yılhayır alakalı
Soran+1 yılbeni tanısın daha çok şaşırırdın demekki neyse hakkınızda hayırlısı olsun yorum yaptığınız için teşekkür ederim
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılCinsel hayatını merak ediyorum bahsedilen gibi çokmu pasifler acaba
05 Yorumla
Soran+1 yılevli değilim ve cinsel bişeyler yaşamadım.
Açık olan her bayan çok mu iyi oluyormuş bunu söyleyenler garantisi mi varmışta bakıp biliyorlar- +1 yıl
Tabiki iyi değil ama erkekler nedense hep böyle biliyor
Soran+1 yıldoğrudur ama bu yanlış bir görüş.
20 yaşında kapanan bir bayan o güne kadar normaldide o andan sonra normal olmadı dersek burada çok büyük bir değişimin olması gerek yani bir dinin getirisi değilde çok köklü bir kafa değişikliğinden bahsetmiş oluruz. Ayrıca evlilik dışındaki ilişkilere kapalı olur bunu anlarım ama sonrasında bu kişiye göre değişir- +1 yıl
Dört duvar arasında tesettür unutulmali bence
Soran+1 yılkişisine göre değişir işte
Aile & Toplum konusunda 450 cevap paylaştı. Pardon ama orası, Tüm Teseddürlü Bayanlar Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma Derneği mi?
114 Yorumla
Soran+1 yılpardon orası - insanların aklındaki soruları gidermeye karşı çıkan- bir kuruluş mu?
- +1 yıl
Hahaha :D
Soran+1 yılben cevap verdim :)
Soran+1 yılfarkındayım :)
Soran+1 yılcevap verdim halen yok diyorsun daha ne diyim ama ayıp ediyorsun
Soran+1 yılyok yalan söylemedim sana
Soran+1 yılayıp bu yaptığınız bencede pes
Soran+1 yılistemiyorum yok
Gizli Üye(30-35)+1 yılkapalı kızlar kıyafetlerinin altına çamaşır giymez diye bir efsane var gerçek mi?
15 Yorumla
Soran+1 yılyalan
sen pantolon içine iç çamaşır giymiyor musun yoksa var mı böyle bir şey
Cevap sahibi+1 yılyok valla.
Soran+1 yılkapalılardada yok varsa banada söyle ama ben hiç duymadım
Cevap sahibi+1 yılne bileyim öyle bişeyler duydum yani.
Soran+1 yılyalan dolan ya
öylesine kapandıysa belki vardır ama normalinden bahsediyorsak yok öyle bir şey
kapalı derken neyi kast ettiğini anlamadım
03 Yorumla
Soran+1 yılboşver sorun değil
Soran+1 yılyorumun için teşekkür ederim :)
+1 yılmektup sahibine özeldir diyorum sorum yok
01 Yorumla
Soran+1 yılpeki teşekkür ederim
Bu sıcaklarda pismiyolar mi :(
01 Yorumla
Soran+1 yılçok sıcak olmadığı sürece dayanıyoruz yani onun sabrı veriliyor heralde çünkü ben yanımda açık olup sıcaktan daha çok rahatsız olanı görüyorum bazen
alışıyorsun birde tabi kolay değil
Aile & Toplum konusunda 353 cevap paylaştı. kapalılığın sınırı ne
112 Yorumla- +1 yıl
şimdi ülkemizdeki yaygın mezhep Sunni Mezhebi, Sunni mezhebine göre Her ne şekilde olursa olsun, ne kadar kapanırsa kapansın, bir kadının kendisine helal olmayan erkeklerin bulunduğu bir ortamda bulunması haram. Bu durumda başörtüsüyleeğitimi ve çalışmayı savunmak biraz abes olmuyor mu? Yoksa dini inacınızın bir kısmını ya da işinize gelenini görüp diğer kısmını görmemektenmi geliyorsunuz.
Soran+1 yılİslam
Soran+1 yılbir aksilik oldu sanırım bir üstteki yorumunu ben yeni gördüm bir dakika okuyup yazıcam
Soran+1 yılİslam'Da okumayın denmiyor, eğitimli olun, bilgili olun deniyor. İslam eğitimin önünü açar ama biz şeriat olan bir ülkede değiliz, kendime özel öğretmen tutacak kadar zengin değilim bu durumda eğitim almıyım mı? ayrıca kesin haram diye bir ifadeyi sizden duyuyorum. Ben orda eğitim için mecburen duruyorum sevgili bulmaya, bakışmaya gitmiyorum şartlar öyle olduğu için gidiyorum.
hac zamanı erkek-kadın karışık oluyor normalde uygun değil ama şartlar gerektirdiği için yapılıyor buda biraz buna benzer. Şeriatı getirdilerde biz mi reddettik?- +1 yıl
tamam o zaman kızlara özel bir üniversiteyi savunmanız lazım bu cevabın çok sığ. Ayrıca Şeriat dediğiniz şey Allahın emirleri değil kişilerin Allah adını kullanarak diğer insanları sömürme şeklidir. Kesin Haram diye ifadeyi ben kullanmıyorum haşa haddime değil sunni mezhebine göre böyle benden duyorsan. Bundan 5-6 sene önce magazinsel olarak medyaya şöyle bir haber düştü.(hah buldum 30 mayıs 2010 hürriyet https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/14878487 bu haber bizim medyada biraz çarpıtılarak aktarıldı bu fetvanın aslı birlikte çalışılan kişileri helal hale getirip haram durumu çözmek. Aslında yapılan Sunni mezhebine göre çözüm üretilsede tepki çektiği için fetvayı veren geri çekmek zorunda kaldı. Yeterli yabancı dilin varsa yabancı sitelerden araştırabilirsin
Soran+1 yılbakın cevaplarınız böyle şurda 2-3 cümleyle analtılcak şeyler değil bunun farkına varmanız ne güzel :) ama size cevap veremeye çalıştım keşke yapmaya çalıştığımıda görseydiniz :)
şeriat Allah'ın emridir eğer kişi isteğine göre yaşarsa bu gerçek şeriat olmaz.- +1 yıl
bak Şeriat adını verdikleri rejimle yönetilen ülkeler var. Bizim ülkemizde o tarz rejimii savunanlar niye o ülkeler değil de hep batıya gidiyor. Mesala akit gazetesinden Yusuf Kaplam Batıdan ingizlerden nefret ede her yazısında düşmandır ama orada 13 yıl yaşayabiliyor niye 3-5 yılda şeriatla yönetilen bir ülkede yaşamaz. hadi sana iyi geceler
Soran+1 yılbakın ''şeriat adını verdikleri''yönetimler var diyorsunuz.
Yolda kapalı ama zina işleyen bir bayan görseniz,''islam'da zina helaldir mi dersiniz? Ben de kapalıyım ama böyle bir şey yapmıyorum yalnzı sizin gözünüzde bende mi onunla bir olurum?
Bir ülkede uygulamalar koyup şeriat var demek o ülkede şeriat olduğunu göstermez :) her uygulamanın doğru bir şekilde yapıldığını aynen öyle olduğunu göstermez :)
okuyan ve araştıran birine benziyordunuz bunu sizden gerçekten beklememiştim bu çok gözü kapalı bir görüş iyi günler yorumlarınız içi teşekkür ederim gerçekten
Soran+1 yılİranda bir din adamı bayan bir kadına 'sen bana soru sormazsın aşağılıyorsun' dedi. Şeriat var orda aç bak bakalım hangi İslam'ın şeriatında böyle bir şey var? Kadınlarınız size Allah'ın emanetidir diyen bir din sence böyle bir şeye izin veriyor öyle mi :)
insanların keyiflerine göre yaşadıklarıyla bir dini bir oluşumu eleştiremezsiniz neyden nasıl abhsettiğinize dikkat edin.
Soran+1 yılben bu görüşünüzden sonra size yorum yapmak istemiyorum
herşeyi gördüklerinizle değerlendirip asıl olanı reddediyorsanız yapacağım her yorum boşa ve gereksiz olur.
+1 yılNe sormam gerekiyor ki bişey sormam yani :D
01 Yorumla
Soran+1 yılolsun
+1 yılSorulacak cok soru varda sorulmaz :)
03 Yorumla
Soran+1 yılmünasip olanları ayırt edip sorabilirsin gerisinide haklısın sorulmaz bazı şeyler
- +1 yıl
Eyvallah kank :)
Soran+1 yıl:))
soru da yok sorun da
21 Yorumla
Soran+1 yılgüzel
+1 yılNe zaman ve neden kapanmış mesela?
01 Yorumla
Soran+1 yılbaşkasınınkini ben de sizin gibi sorarak öğrenebilirim
ben kendiminkini şu an biliyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılha kapalı ha açık kız kızdır ne sorayım :D
01 Yorumla
Soran+1 yılsoru varsa dedim zaten yoksa yoktur
Gizli Üye(30-35)+1 yılSorulacak cok sey var aklimda ya :)
03 Yorumla
Soranvarsa sor cevaplıcam
Cevap sahibi+1 yıl+18 ama :/ neyse icimde kalsn
Soran+1 yılcevabı kendin vermişsin zaten
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılaklımda çok soru var ama nasıl sorayım bilmiyorum
09 Yorumla
Soran+1 yılsormayı dene
Cevap sahibi+1 yılAslında kapalı kız arkadaşlarım olmuştu ama onlara bile soramadım, ki bir çok şey yaşamıştım
Soran+1 yılsormak istiyorsanız sorun cevaplamaya çalışırım eğer cevabını biliyorsam aksi takdirde ben sizin zihninizi burdan okuyamam kusura bakmayın.
Cevap sahibi+1 yılcinselliği yaşar mısınız veya nekadar yaşarsınız
Soran+1 yılzinadan uzak durmaya çalışıyorum evlenmeden bir cinsel hayat yaşamayı düşünmüyorum inş düşünmemde yinede bu bazı insnaların sadece örtünüp kafalarına göre takıldığı gerçeğinide değiştirmez tabi
Cevap sahibi+1 yılişte kastettiğim bu, benim de kapalı kız arkadaşım vardı 5 vakit abdestli namazlıydı fakat her şeyi yaşadık, düşün yani anal bile yapmıştık. Dediğin gibi diğerleri gerçeğini değiştirmez bu
Soran+1 yılafedersiniz ama sizinki sadece başını örtmüş öyle olmaz yani Allah korusun bahsettiğin çok kötü bir durum gibi geliyor bana yani o kızın ben namaz kıldığınıda sanmıyorum çünkü nama zinsanları kötülükten uzak tutar hadi bir kez iki kez yaptında sonra durup bir ben ne yapıyorum dersin kusura bakma ama ben böyle düşnüyorum. Öyle kapalı olmaz öpüştüm dersin hadi anlarım birazda tam cinslelik ayrı bir mevzu
Cevap sahibi+1 yılböyleydi yani, ama inan soramadım. Neden ve nasıl yapıyorsun diye. Daha neler neler var da işte anlatmayayım, tabi bunları görüce insanın düşünceleri değişiyor kısmen
Soran+1 yılhaklısınız ama benim düşüncem zorla falan kapanmıştır ya da sadece örtüyü kullanıp kendini temiz göstermek için kullanıyordur yoksa hem namaz kılcak hem sürekli zina yani çok zıt durumlar bunlar. Birinden biri gider ikisi aynı anda olamaz diye düşünüyorum
Hiçbir şey.
00 YorumlaHiç birşey
01 Yorumla
Soran+1 yılpekii
+1 yılsizi sevmiyorum :)
25 Yorumla
Soran+1 yılolabilir herkes sevseydi ben de bu durumdan nefret ederdim zaten
- +1 yıl
Bizde seni sevmiyoruz 👍🏻
- +1 yıl
@Vampirrrasd ben sevecek aramıyorum
- +1 yıl