Neden 200 değilde 100 lira çıktı derseniz de; 100 lira bozuğu veren pastanecidir. Sahte parayı veren müşterideki para pastanecinin parasıdır. O parayı da bakkal geri pastaneciye veriyor. O yüzden bakkaldan çıkan para 105 liradır.
Anlamadığınız şu, şöyle örneklendireyim. Ben senden bakkalı göstererek 100 lira borç aldım. Bakkala gittim 100 liranın 5 lirası ile sigara aldım. Sonra borç aldığım adam bakkala gidiyor ve diyor ki bu adam seni referans gösterdi bundan sen sorumlusun. Bakkalda çıkarıp 100 lirayı o adama veriyor.
Yani burada zarar 100 lira + 5 lira sigara parası.
Zeki arkadasa söyleyin 95tl+sigara senin mantığına göre 100tl yapıyor zaten ama sigaranın maliyeti bilinmediği için zararı 100tl degil de 95+sigara demek zorundasın. Şimdi kaybol. @evlenmekistiyorum
para üstünü hesaba katmadım tekrar hesaplarsak isek 195 lira zarar ediyor açıklamak gerekirse dolandırıcı 95 lira para üstünü ve 5 liralık sigara alarak 100 liralık bir servet kazanıyor ( 100 lira zarar tabi sigara kaça geliyor bilmiyorum 4 lira gelse 99 lira zarar eder =) ) geriye bakkalda bozdurulan 100 lük den 5 lira kalıyor pastahaneci de sahte olan 100 liranın bedeli istiyor ona da kalan 5 lirayı veriyor 194 lira zarar tabi sigara bedelini bilmiyoruz...
değiştirdim.200 olacak. adama sigarayı verdi 5 lira müşteride. para üstü verdi 95 lira o da müşteride ve son olarak pastaneciye 100 lira verdi. gider 200 lira oldu.
En İyi Cevaplar