Arkadaşlik ilişkileri üzerine. Sorun arkadaş konusunda seçici olmamam mı?

Yaşım 22 üniversite öğrencisiyim burda bulunan dostların samimiyetine güvenerek size kendimle alakalı bişeyler anlatıcam çünkü bazı şeylerin içinden bir türlü çıkamıyorum yorumlarınızı ve önerilerinizi iyi veya kötü esirgemeyin olaya farklı bakmak için yazıyorum temel sorun şudur arkadaş ilişkilerim çok bozulmaya başladı şuan 3. sınıf öğrencisiyim ilk senede ve ikinci senede kurduğum arkadaşlıklar birer birer yok oluyor herşeyin altında bir neden ve sonuç vardır. ama bu konuyu kendi kafamdan ölçtüm bellli bir sebebi yok belki şuana kadar 8 tane arkadaşımı kaybettim hepsinin ortak yanı aramızda ne bir laf ne bir söz kavga dövüş olmadan muhabbetlerini kesmeleri bunun sebebi sizce nedir ortada kesinlikle bir sebeb yok dürüst bir insanım işimde gücümde okulumda gayet herkezin yaşadığı gibi bir hayatım var çok iyi giden birde ilişkim var kimsenin arkasından konuşmam laf taşımayı sevmem birisi ile bir problemim varsa onunla konuşurum çözerim geçerim insanların kesinlikle kusurlarını aramam kusurları varsa görmem. kimseyi aşşağılamam hor görmem

Ama 2 yılda bu kadar insanın arkadaşlığını kesmesi ister istemez sebeblerini düşünmeye yitiyor soruyorum kendime bunlar neden oluyor bu 8 tane kişi birbiriyle alakalı kişiler hiç bir şekilde bu kişilere bi yamuğum olmadı sırasıyla arkadaşlıklar muhabbetler kesildi zamanında aynı çorbaya kaşık salladığımız berarber gezdiğimiz insanlar birer birer yok oluyor acaba devir mi deiştide ben mi buna ayak uyduramıyorum yada insanlar bu kadar mı soysuzlaştı yada herşey çıkar ilişkisinden mi ibaret bunu artık sormamın sebebi geçenlerde çok güvendiğim çok temiz kalpli dediğim herzaman yanında olduğum bir arkadaşımı daha kaybettim bunu ona sorduğumda öyle bişey yok dedi ama artık bi selam dahi vermez oldu işte dostlarım bu insanı yaralıyor belki kurşun yağdırsalar bu kadar acıtmaz insanın canını bu durum beni etkiliyor yeni kuracağım dostlukları etkiliyor çünkü defalarca bunu yaşamak güven kaybına sebeb oluyor peki neden bu böyle insanlara değer veririm arkadaş seçmem benim felsefeme göre herkez benim arkadaşım dostumdur herkezin yardımına koşabilirim sorun sizce arkadaş konusunda secici olmamam mı kendi karakterimne göre arkadaş bulma çabasına girmemem mi temelde sorun bumu yada artık insanlarmı kahbeleşmiş

Arkadaşlik ilişkileri üzerine. Sorun arkadaş konusunda seçici olmamam mı?