Elazığa okumaya gidecem kafamda çok soru işareti var biraz tedirginim açıkçısı pek iyi anlatmadilar sıkıntı çeker miyim nasıl bir şehir özellikle de insanları biraz aydınlatın...Elazığ halkı kürt mü?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılElazığ doğuda çok farklı bir konumda Kökeni saf kan osmanlıya bağlı Bir çoğu türktürk
Fakat doğuda yaşamalarından dolayı dil kullanımı hafiften kürtçeye kaymıştır ama asılları türktür
Gaggoş olarak bilinirler ( Kardeş-Mert-Delikanlı ) olarak anılırlar
Erzurum - Dadaş
Sivas-Yiğidoların öz kardeşleridir
Kullanmış oldukları şive osmanlıdan gelir Elazığ daha önceki ismi Elazizdir :D Döne döne bu hale gelmiştir :D
Dikkat Malatyalıları hiç sevmezler :D Ama kız alıp Kız verirler :D
Rahat edersin insanlardan yana hakkında hayırlısı kardeşim :D106 Yorumla
Soran+1 yılMalatyalı bir arkadaşım var o da Elazığ lıları sevmez bizim buralarda pek sevilmezler dedi niye böyle?
Cevap sahibi+1 yılŞimdi ben ne yazsam malatyalılara ayıp olur :D Kofik derler malatyalılara :D
Aslında malatya elazığdan kopmuş ve sonradan büyümüş bir ildir çok sayda önemli insan çıkmıştır o topraklardan hatta rivayet o ki derlerki bunlardan bir tanesi önemli bir adam olduğunda devlet işlerini elazığdan malatyaya kaydırmış husümet ordan başlamış
Çok karışık
Nasıl FB-Gs derbisi olur ya her maçta kavga doğuda'da Elazığ-Malatya maçı derbidir ama sonuç ne olursa olsun Elazığ yensede yenilsede malatyalıları kesin döver :D dayaksız yollamazlar :D
sen nasıl olsa oraya gideceksin :D fazlasıyla bu ayrımı görürsün :D- +1 yıl
Elazigda kürt ve türk vatandaslarimiz beraber yasar. Elazig da yasayan türk asillilarin çogu cumhuriyetin kuruldugu ilk zamanlarda eski osmanli sinirlarindan gelen göçmenlerdir. Gaggos kelimesi keko-kako kelimesinden türetilmis ve kürtçe kardes demektir. Antep-Maras-Sivas-Elazig taraflarinda keko yerine kako kelimesi kullanilir ve kako kelimesi zamanla Gako olara telaffuz edilip yöre halki tarafindan gagkos kelimesi türetilmistir. Insanlari cana yakin ve yardimseverdir. Hiç bir korkunuz olmasin insanlari çok yardimseverdir.
- +1 yıl
İslam tarihi öncesine bakılırsa Mö6. Yılında Ermeniler Elazığ’a yerleşiyor Ermeni kalıntıları devam ediyor
Türkülerine ve ağıtlarını dinlerseniz daha da net anlarsınız
En İyi Cevaplar
+1 yılElazigda yasiyorum elazigi sevmem öncellikle belediyenin hizmetleri 0. Küçücuk sehirde ulasim sikintisi var. Aksam 5 den sonra minibusler azaliyor veya tiklim tiklim geliyor.
Tek + si kucuk sehir.
Insanlarina gelecek olursak çogu kürt ama milliyetçi ve çogu dürüst veya mert değil gakkoş her elazigliya denmez.
Batidan geleceksen hic sevmezsin.52 Yorumla- +1 yıl
İnsan bu kadar yalan söylemez, dilleri Kürtçeye benzer diye Kürt yaptın hepsini.
Elazığ Merkez İlçe Türktür zaten ilin 3 TE 2 si orada yaşar. Yarısından fazlası Türk - +1 yıl
Ancak bu kadar yanlış anlatılabilirdi.. Pes... Elazığ doğuda bir inci. Bu cümle neden çıktı biliyor musunuz.. Doğuda en milliyetçi devletçi ildir. Pkk sevici iller ise asla Elazığ'lıları sevmez, siz TÜRK'sünüz, doğudasınız ama bizden değilsiniz diye.. O kadar ki; solumuzdaki komşu sağlık alışveriş vs için Elazığ'ı geçer Malatya'yı tercih eder. Bizzat bunları (görev için kaldığım uzun yıllar içinde ) bizzat yüzüme söylerlerdi.
GAKGOŞ kelimesine gelince aç Google den öğren. Ne kürtçeden gelme ne anlamı hiç bişey bilmiyorsun. Gakgoş ELAZIĞ'IN yerli ve TÜRK Halkının temsilidir. Tabi kürt halkımız da var, onlar en az bizim kadar milliyetçi ve vatan sevenlerdir. Dolayısıyla vatanını devletini seven, mert delikanlı herkese biz gakgoş deriz.
Son zamanlarda diğer ismi lazım olmayan pkk sevici illerden göç aldı, bu bilinçli bişeydi. Vatan hainlerinin bu kadar temiz olan bir ili kirletmek için masada alınan kararlarıydı. O göçlerle sandıktan bizi çıldırtan oylar bile çıkmaya başladı. Velhasıl EL-AZİZ ELAZIĞ'LI İÇİNDE VATAN HAİNİ BARINDIRMAYAN, BİRAZCIK KENDİ ARALARINDA HEP BİR TATLI DİDİŞME OLAN, MALATYALILARA kofik DİYİP SATAŞAN AMA İL DIŞINDA MALATYALITI KENDİ MEMLEKETLİSİ GİBİ HEP SAVUNAN, [ bu arada Malatyalılara sadece ELAZIĞLILAR kofik diyebilir :) ]TÜRKİYEDE EN MİLLİYETÇİ İL SIRALAMASINDA İLK 3 TE OLAN, ŞİVESİ (GENELDE OSMANLI TÜRKÇESİDİR) GELİM > geli-yoru-m, GİDİM > gidi-yoru-m GİBİ KELİMELERDE EKLEME YOKTUR. Bu yöresel şive olayıdır. TIPKI TRAKYA'DAN KARS'A HER İLİN BİR ŞİVESİ OLDUĞU GİBİ..
+1 yılHayır tabiki. Kürt olsa bile Pkk'lı olmadıktan sonra sorun ne? Elazığ iyidir merak etme. Herkesin dedigine kulak asma.
126 Yorumla
Soran+1 yılTabi zaten pkklı olmalarından korkuyorum
- +1 yıl
Bende Malatyaliyim. Malatyalilar olarak Elazig'ı pek sevmeyiz. :D Ama Elazığlılar Pkklı değil. Olanlar da disari illerden gelenler. Korkma yani :) Gidince göreceksin zaten. Sivas , Elazığ , Malatya doğuda ama halkı genel olarak milliyetcidir.
Soran+1 yılOo memnun oldum çok yakın arkadaşım Malatyalı Malatya ya misafir olmuştum çok iyi insanlar severim Malatyalıları selam olsun :)
Gündem konusunda 884 cevap paylaştı. Ben 2015 genel seçimlerini göz önünde bulundurarak yazdım :D
06 Yorumla
Soran+1 yılSen de mi elazığ?
Soran+1 yılOsmaniye aşırı milliyetçi bir şehir yıllardır Bahçeliden dolayı hep mhp alır zaten :)
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
29Cevap
Üşenmeyip bütün yorumları tek tek okudum. Baştan aşağı saçmalıklarla dolu yorumlar. 20 yıldır Elazığ'da yaşayan biri olarak sana şunu net bir şekilde ifade edeyim: Elazığ'da Kürt'te vardır, Zaza'da, hem de fazlasıyla. Ne kadar kürt var ne kadar zaza var oranını bilmem. Ama illaha bir oran istersen; Türk nüfusundan daha fazla zaza ve kürt vardır. Mesela ben de kürdüm. Fakat asıl önemli olan bu değil. İnsanları ırkına göre yargılamaktan ne zaman vazgeçeceğiz? Eğer tam olarak merak ettiğin Elazığ halkının milliyetçi olup olmadığıysa; Elazığ halkının %80 inden fazlası milliyetçidir. Bunu Elazığ'daki seçim sonuçlarına bakıp anlayabilirsin. Elazığ sağın kalesidir. Yıllardır bu hep böyle olmuştur. Bazen Refah, bazen, Akp, bazen Demokrat Parti, bazen Mhp, bazen Anavatan.. Çoğunlukla sağ partiler Elazığ'da seçimi kazanır. Hdp'nin Elazığ'da bırak seçim kazanmayı, barajı geçtiği bile görülmemiştir. Yani bu bakımdan Elazığ şehri ; Diyarbakır, Bingöl, Şırnak, Batman, Hakkari gibi şehirlerden çok daha farklı bir şehirdir. 13 yıl Bingöl'de yaşamış biri olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Malatya mevzusuna gelince: Elazığ ve Malatya etle tırnak gibidir. Bunlar iki kardeştir. Elazığlı ve Malatyalı bir birini çok sever. Bazı istisnalar vardır elbet ama bunlar azınlıktadır. Ne zaman Malatya'ya gitsem evimde gibi muamele görürüm. Ne zaman bir Malatyalı Elazığ'a gelse kendini evinde gibi hisseder. Biraz uzun oldu ama işin aslı budur. Burada yorum yapanların çoğunun Elazığ'da oturduğundan bile emin değilim. Yani için rahat olsun. Elazığ üniversite okumak için gayet ideal bir memlekettir. Fırat Üniversitesi'nin eğitim kalitesine kefil olamam ama şehir tam bir öğrenci şehri
190 YorumlaKarakoçan sadece Kürttür biraz da Hazar'da var. Merkez Harput Eyaletiyken çevreden göçle kurulmuş Türkmen obaları çoktur. Ermeni ve ermeni dönmesi de çoktur. Arap kökenli de vardır Abbasi dönemi çok gelmişlerdir. ama Kürt oranı yüzde 5 ya var ya yoktur
47 Yorumla
Soran+1 yılBaya karışık kökenliymiş köyleri falan da mı öyle yobaz diyorlar bide doğru mu
- +1 yıl
osmanlının infaz vilayetiydi çevresi kürt coğrafyası ve alevi coğrafyası olduğundan en zalim vali ve subaylar ve onlara nezaret eden genellikle suçu orada olmalarıyla affedilen katiller vs ya da sürgün edilmiş kişilerin olduğu yerdi. Osmanlının infazlarını yaptırdığı toplama vilayetiydi
- +1 yıl
he yobaz derken seküler değiller muhafazakrdır benim şehrim eğer sen farklı bişey arıyorsan o başka yani aşna fişnayı rahat yapayım boludaki gibi dersen denersin sonucu görürsün tecrüben olur
- +1 yıl
- +1 yıl
Universiteye bakacaksak kesinlikle çoğu kürt ve zazadir. Çünkü diger dogu illerden okumaya geliyorlar. Elazığ halkinı sorarsan çoğunluk zazadır sonra türkler var. Kürtler de var fakat onlardan sana zarar gelmez insan eti yemiyorlar. Elazığ merkezde de sıkintı olmaz ama gidip alacakaya arıcak maden palu kovancilar karakoçanın dağlarına çıkarsan cok sıkıntı çekersin. Elaziğda her türden her milletten (alevi sunni zaza kürt türk ) insan var kendini orda çok gelistirirsin. Böyle ic ice bir şehir olmasina rağmen sakin bir şehirdir. buda hoşgörüden kaynaklıdir gel bence.
+1 yılElazığ Paluluyum burda yazanların çoğu yalan ati hayatımda Elazığda 2 3 türk gördüm full zaza kürttür Elazığ Elazığı türkleştirmeye calismayin çakkallar ismet paşanın kürt raporunu araştır Elazığa başka yerlerden Türk getirdiler halada türkleştirilmeye çalışılan bi il ama halada fazla türk yok varsada elazığlı degildir başka yerlerden göç ettirildiler yorumdakiler yalan atmise ben hiçbişe bilmim ama korkma Elazığın insanı çok hoştur merttir gakkoşta Elazığın halkına denir türklerine degil zaten türk yok bide Elazığ zazaları kürtleri milliyetçidir hdpye çok az oy verenler var bazı salaklar Elazığ milliyetçi diye türk yaptılar hayatımda 3 4 tane gördüm onlarda göç ettirilenler zaten türk başkada görmedim Şeyh sait kıyamı bile Elazığda çıktı siz Xerdir Elazığı 2 dakkada türk yaptınız sessiz kalmayız korkma bacım rahat ol
164 Yorumla- +1 yıl
Bende Elazığ paluluyum ama nasil oluyorsa biz türküz burada kürtçülük yapıp itten boktan sallayıp durma Elazığın nüfusunun yüzde 60ının Türk olduğunu herkes biliyor. Sen niye boş yere kandırıyorsun ki milleti Elazığ turktur bunu bilmeyen yoktur. Palunun yaylacik ( Kayaonu) koyundenim gardas. Paluda bile Türk varken nasıl oluyorsa Elazığ kürt şehri oluyor anlat bakalım. Ha bu arada zaza ayrı bir ırktır cahil kardeşim git öğren oku da gel tartışalım zaza kürt değildir. İstersen bunu zazalara istersen de tarihe sor.
- +1 yıl
Sen git bi aslını araştır elazığ da 2 3 türk gelmiş de sonra dan türkleştirilmiş de kürt var evet zaza da var ama bunlar zaten türkçü kürt ve zazalar benim dayılarım zazalar amcalarım kürtler ama elazığ öyle kürt türk ayrımında olan bi il değil insanı öyle değil yaşanmış kötü olayları yok ayrımcılığı yok doğru biraz gelişmeden konumuna ve coğrafisine göre daha ileri de olaması gerekiyodu maalesef bazen işte iyi gitmiyor ama burada şunu anlatmaya çalılıyorum doğru elazığ pek öyle üniversite şehiri değil keza daha doğuda gelen arkadaş lar için biraz daha iyi bi şehir ama batıdan sa o kadar iyi diyemem ben baya gezdim 50 ilden fazla ile ilçeye türkiyenin her bölgesine gittim yani elazığlı olduğum için demiyorum elazığın insanı kötü değil yurdumuzun hiç bir şehirin kötü olduğunu düşünmüyorum ama değişen faktörler kültürel yapısı ahlaki değerleri örf ü adeti saygı sevgi çerçevesi edebi adabı olan bi il diğer illerimize göre çok fazla bozulmamış bi il gece hayatı dan gündüz teposuna kadar stabil olan bi. il ne kadar hızlı bir il ne de kadar yavaş bir il nufüsu 600 bin e yakın şehir çok eski de değil çok yeni de il araştırmaları yapılabilir ama bir elazığlı olarak kendi öz fikirlerimi görüşlerimi analizimi burada yazdım insanın dan yöresi coğrafyasına tarihine kadar iyi bir yer sıcak kanlı olan insanlara sahip gerçek samimiyeti barından insanlara sahip keza mizaçı biraz sert ama gerektiği kadar olan insanlara sahip yani şöyle düşünmeyin doğu sonuçta terör barındıran insanları daha cahil ve geri kafalı asla öyle değil anlayışlı ince düşünceli insanlara sahip tabi yeri gereği coğrafi yeri gereği bir İzmir antalya muğla mersin izmit gibi bekleti içerisinde gelinirse hayal kırıklığı yaşanır bir yorumda gördüm güzel izah edilmiş doğuda olmasına rağmen ama elazığ maltya sivas vs tunceli gibi iller düşünüldüğü gibi olan iller değil
- +1 yıl
@Muhammetdemirxdxd knk kendi kafalarına nüfuslarını çoğaltmaya çalisiyo aptallar elazığın yerlisinin tûrk olduğunu bilmiyolar zaten boş ver anlamazlar her sehre kûrt diyolar ya ben antepliyim lan antepte %10 civarinda bile kürt yok aptallar hayla gelmis antep kurt dediler sonra tûrklerin yoğun olduğunu gørdûler sustular ondan sonra kahramanmaraşı bilirsin zaten knk pazarcığıda bilirsin bence duymuşsundur benim annem babam da pazarcıklıdır 2 side tûrktür bende tûrküm elhamdülillah lan oraya bile kûrt diyolardı eskiden şimdi ordan tüm kûrtleri kovdular yeminederim orada kürt kalmadı pazarcık zaten alevi diye biliyolar ama bazi aptallar cahiller bilmiyolar ki ordaki alevilerinde tûrk olduğunu pazarcığın %90 ı TÛRK zaten köyleri de türk onun icin hicbir kurte bu nüfus konusunda inanma hepsi popon sallıyo benim birusuru akrabam var elazığda biz de türküz zaten elazığda tûrktûr zaten...
- +1 yıl
Has Elazığlı gakkomm
+1 yılAnlatılanLara bakma sen duyduğum kadarıyla ünv. Çok güzel. Çevre olarakta kürt falan diye hiç sıkıntı yapma anlatılan gibi değil oralar çok güzel insanlık olarak kulaktan duyma bilgilerle hep yanlış tanıyor insanlar
20 YorumlaYa doğuda kürt olabilirde ama hepsinde değil bak mesela van kürt şehri diye biliniyo ama %69 u türk vanda ben de antepliyim türküm yani bölgelere göre değişiyo bak mesela güneydoğunun %76 sı türk ama şanlıurfada güneydoğuda ve şehrin yarısı türk yarısı kürt ama elazığ mesela orası doğuda olabilir ama doğuda olması oranın kürt olduğunu göstermez elazığın yerlisi %100 tûrktür elazığ nüfus olarak ta türkler tarafından daha yoğun bi yerdir yani elazığ tûrktûr...
61 Yorumla- +1 yıl
Van'da Türkün ne işi var? Azıcık daha aşağı indin mi Kuzey Irak.
+1 yıl. Elazığ insanı Kürt değildir. Dıştan gelenlere sahip çıkar. Gakkoş olarak bilinirler. Evet Malatyalıları pek sevmezler ama bu kural herkes için geçerli değildir! Türkiye Cumhuriyetinin bir ilidir neden böyle bir soru sordun anlamadım. Her doğulu Kürt değildir! Her kürtte pkklı değildir!
80 YorumlaBende Sivaslıyım Elazığ'ı bilirim Elazığ Kürt değildir illa ki kürdü de var ama Türkler çoğunluktur sonra Zazalar ve Kürtler gelir Sivas Malatya Elazığ Erzurum gibi yerlerde Kürt vardır ama Türkler daha ağır basar. Elazığ'dan korkma bu saydığım şehirlerin hiç birinden korkma
33 Yorumla- +1 yıl
Hırrımıda türkler çoktur o kadar eminsen git elazığa teker teker sor nerdeyse fulü zaza kürt çıkmazsa hibişe bilmim Elazığda doğdum büyüdüm 4 tane türk tanıdım tanımadım zaten göçettirildiler Elazığa ismet paşa kürt raporuyla git arastir elazığı türk yapamayacaksınız erkeksen Elazığdakilere ırkını sor bakam sana biz türküzmü diyecekler
- +1 yıl
@Saanecanım Evet kardeşim Elazığ palulu olarak türk oğlu türküz şimdi hadi ordan git
- +1 yıl
Elazığ Zaza + Kürttür çoğunlukla
Elazığ Türk’tür gaggoştur Elazığ da Kürt olmaz ağırlığı yüzde 70 Türk yüzde 20 Zaza yüzde 10 da istila kürdüdür göçler yani Diyarbakır Bingöl Tunceli’dir onlarda miting felan yapamazlar müzafakar askerini polisini memurunu sever Elazığ Kahramanmaraş Erzurum Malatya Türk’ün kalesidir
81 Yorumla- +1 yıl
Elazığ vatanseverdir ama türk degildir git arastir ismet pasa kürt raporuyla kürtleri azaltmak için türkleri Elazığa göç ettirdi ama başaramadı Elazığ zazadır sonra kürt zazası kürdü milliyetçidir Elazığda doğdum büyüdüm etrafım zazalarla kürtlerle dolu hepside elazığlı neyin kafasını yaşisin mantıkende baksan Elazığın yüzde 70 i palulu palulularında çoğu zaza bende Paluluyum sadece paluyu alsak bile elazığın çoğu zaza oli daha diger ilçeleri saymadım bile
Diyonozun üserinere yemin ederemim ki Türkiye milleti kadar kompleksli cahil Az bulunur bû dünyada. Ulan DNA Testi devrinde yasiyoruz. Halen yok elazig türk müs diyenler var. Test yapin bakalim sonuclar yüzde 80 % kürt cikmasa yüsüme tükürün. Sol türklestirme politikiasinin sonucu olarak herkes türk sayildi saten. Elazig Kürdistanin bir sinir ilcesidir. Nokta
37 Yorumla- +1 yıl
Gardaşım bişey sorcam sana sen iyi misin? Hangi kafada yasıyon olm sen dünyadaki kürt sayısı bile en fazla %35 ken elazığın nasıl %80 i kürt oluyo popon sallıyon herhalde sen? Kafaya bak ya türk şehrinde bile %80 kûrt varmış bi sq ordan aptal ben antepliyim ve sonuna kadar da türküm antepte tanımadığım kişi yok ya birsuru arkadasim var en tehlikeli mahallerjnde yassamism burada buyumusum buranin %80 türk olduğunu herkes biliyo da elazığın türk olduğunu söyleyenler yalanmı atıyo aptal benim annem babam maraşlıdır pazarcıktan ve onlarda türktür belki bilisin pazarcığı alevi diye bilirler ama çoğu türk siz nüfusunuzu çoğaltmaya çalisiyonuz ya cok komik oluyonuz bak lan urfada bile kûrtden daha çok türk var ya benim akrabalarim var orada elazigda da var kac defa gittim o elazig halki elazigin türk olduğunu bilmiyomu? Aptal elazığın yerlisi türk zaten nüfus olarakta elazığda tûrkler yaşıyo en çok ya
- +1 yıl
Ne saçmalıyorsun?
Myheritage gibi DNA testleri Batı Asya bölgesini Türk ve Pers kökenliler fazladır diyor?
Çoğu DNA olarak melez Türk herkes gibi.
Sen git doğuda Kürtleşmiş Türkmen Ermeni Zaza araştır bakalım. Türk geni diye tanımlama bile yoktur DNA bilgin yok.
Turkish DNA Project %25-45 Eski Oğuz Türk'ü ile benzer buldu. Anadolu DNA ise Türktür.
Eski Antik DNA örnekleri yoktur. - +1 yıl
Oğlum sen ne içiyosun la kardeşim o kadar kürt vardır. * oğlu profesör gibi konuşmuş bir de. Dna testi dediğin olay sana sen Türksün ya da kürtsün demez la. Kürdistanı da dür bük ananın yağlı amcığına sok. Sövünce sövdü oluyor. Hayatında elazığın başka ilçesine gitmeden yorum yapıyondur sen la bebe
- +1 yıl
Oğlum sen ne içiyosun la. yaprak o kadar kürt vardır. Amcığına koyduğumun oğlu profesör gibi konuşmuş bir de. Dna testi dediğin olay sana sen Türksün ya da kürtsün demez la. Kürdistanı da dür bük ananın yağlı amcığına sok. Sövünce sövdü oluyor. Hayatında elazığın başka ilçesine gitmeden yorum yapıyondur sen la bebe
Elazigda okudum, milliyetci bir sehir ama kurt nufus hatiri sayilir derecede var. Asiri tutucu muhafazakar bir sehir. Sevglinle el ele yururken ayrilin diyen amcalara denk gelebrlsn.. Allah kurtarsn tek sozum bu
18 Yorumla
Soran+1 yılHadi ya yobaz diyenleri duydum doğru mudur. Sokaklarında falan rahat rahat gezebiliyo musun
Soran+1 yılİkisinide kastetmiştim aslında bide işte bir kızla bir erkek gezince kötü kötü bakıyorlarmış diye duymuştum
Soran+1 yılAnladım sağol teşekkür
- +1 yıl
Kürt nufus konusunda yanlış demişsin. Kürt nufus çok azdır %70e yakını zaza %20-25 arası Türk tür. Üniversiteye gelenler çoğunlukla kürttür. Yoksa merkezde pek kürtlere rastlayamazsın. Ne kadar milliyetçi bir şehir olsa da farklı etnikten insanlar iç içe olduğu için etnik düşmanlık azdır. Yine milliyetçilerin çoğunu zaza halkı oluşturur. Muhafazakarlık konusunda haklısın biraz abartılı geleneklere aşırı bağlı. Üniversitede okudum dışarıdan gelen kürtler genellikle sevmez ve kötülerler halkı ve şehri ama adam gibi kürt arkadaşlarım da oldu.
- +1 yıl
@yusufaltnbas23 la gardaş baskil ilçesi baskilliler %98 i kürd ve vatanısever insanlar palo zaza kovancılar karakoçan maden sivrice yine ha keza kürd çoğunlukta merkez yine kürd zaza ağırlıklıı niye yanlış gonişisin gakko biz burda biz bizeyiz kürdü türküyle alevisi sünnisiyle biriz elin tenekesi için yanlış gonişmiyah gakkom
Elazığ zaza dir ben palu yum zazayim kürt var mı bilmem ama türk var he bu da bilginize zaza kürt degildir zazalar zazarir cok ayri bir ırk he ama kürtleri de severim adamin dibidirler irkcilik yapmayin
73 Yorumla- +1 yıl
Kral bende Paluluyum Elazığı türk yapmaya çalişiler hala hadi ordan et
- +1 yıl
Kral bende Paluluyum Elazığı türk yapmaya çalişiler hala hadi ordan et boşkoy
- +1 yıl
Kral bende Paluluyum Elazığı türk yapmaya çalişiler boşkoy
Elazığ kürt değil ki? Zamanında o bölgeye siyasi nedenlerle kurulmuş oluşturulmuş bir şehir. Araştır biraz. Tabii kürt var artık içeride.
20 YorumlaKim iyi anlatmadi be elazigda türkmen zaza kurt hepsinden esit var %55 akp %30 mhp almis biryer acip bakablrsn üniversite de gayet iyidir
14 Yorumla
Soran+1 yılOlaylar falan olur mu gündem de biraz karışık ya bide doğuda etkilenir yani doğal olarak
Soran+1 yılTeşekkürler rahatladim
- +1 yıl
Qsla Elazığlı etkiler, etkilenmez. O nedenle de yorumlarda da gördüğün gibi Elazığlıyı sevmezler o kürdüstan hayali olan kürtler. DOĞRUDUR ELAZIĞDQ KÜRT ÇOKTUR. (ÇOĞUNLUK DEĞİL) ANCAK O ONLARIN KASTETTİĞİ KÜRTLERDEN DEĞİL 😀 BİZİM KÜRTLERİMİZ BİZDEN FAZLA MİLLİYETÇİ OLAN GURMANÇ KÜRTLERİDİR. VATAN HAİNİ ERMENİ VE YAHUDİ ASILLI KÜRTLERDEN DEĞİL. BU DA SON NOKTA OLSUN KÜRT AÇILIMINA
+1 yılGakkostan zarar geldigi nerde gorulmus. Git adam gibi oku sikintin olursa bana burdan yaz yardimci olurum.
12 Yorumla
Soran+1 yılGakkoş nedir ya
- +1 yıl
Elazig halkina gakkos denir. Mert insanlardir
Karakoçan ilçesi hepsi kurttur , Kovancılar ve Palu ilçeleri ise kürt , zaza , türk karışıktır. karakoçana gitmede nereye gidiyosan git aşırı pkk destekçisilerdir ilçenin tarihi dersim isyanına dayanır halkın hepsi kürd tür
40 Yorumla
+1 yılen samimi arkadaşım Elazığ'lı bildiğin beyaz türk..
20 YorumlaÖğrenciler çokdur yabancılık çekmezsin kürt değilim ama kürtlerde adam yemiyor merak etme
10 Yorumlapkklı Kürtlerin boynunu eğip gezdiği tek şehirdir Elazığ diyarbakır ve tuncelı arasındadır yobazlık konusuna gelınce yobaz derken? malatyalıları sevmezler bu gelişmişlik yuzundendir
10 Yorumla
+1 yılElazığlı bir arkadaşım var Kürt kökenli ama iyi çocuktur. Ama çoğunluğu kürt diye biliyorum
40 Yorumla
+1 yılElâzığ'da ermenisi azerisi zazası türkü. hepsi var iyi insanlar merak etme.
10 Yorumlaelazig merkez %70 kürt zaza % 30 türk ilceleri de cogu kürt ya da zaza 2 ya da 3 ilcesi türktur
31 Yorumla- +1 yıl
Elazığ Merkez Türk, diğer ilçeler biri hariç Zaza- Türk. İnternette kendi nüfusunu arttırmak için Kürt fazla numarası yapma!
+1 yılHe Kürt seni yerler bence sen bu kafayla okuma zaten git bimde çalış
40 YorumlaBen Elazığlıyım insanı yobazdır ama kürdü merttir kürtlerinden korkma
30 YorumlaHayır değil tam tersine koyu milliyetçiler...
21 Yorumla
Soran+1 yılNe biliyim doğuda bide Diyarbakır a falan yakın ya
Yok kurt degil. Korkma cok guzel bir yer ben elazigliyim ama hollanda yasiyorum. Sormak istedigin soru varsa sor
19 Yorumla
Soran+1 yılBen boluluyum ayak uydurabilirmiyim insanlarına burası pek olaylı bir şehir değil biraz kafam karışık Diyarbakır a falan yakın ya olaylar eylemler falan çok olur mu
Soran+1 yılSon soru yobaz diyorlar bu doğru mudur
Soran+1 yılSevindim o zaman teşekkürler
Soran+1 yılGakkoş ne demek ya onu da bir açarsanız
- +1 yıl
Gokkos kelimesi kürtçe keko kelimesinden türetilmistir. Antep-maras-malatya-elazig yörelerinde keko yerine kako kelimesi kullanilir ve kardes manasina gelir. Kako kelimesindeki k zamanda g olarak telaffuz edilmeye baslanmis ve kako gakgo olarak söylenmeye baslanmistir. Zamanla kako oldu gakgo ve gagkos...
+1 yılŞu doğuya bir kişi de önyargısız gelsin be
10 Yorumla
+1 yılçoğunluğu Türk koyu milliyetçiler
30 YorumlaGündem konusunda 698 cevap paylaştı. Zaza ve gakkoş daha çok 😊
02 Yorumla
Soran+1 yılGakkoş nedir ya :)
elazığda yasıyorum ben öyle bişey yok
04 Yorumla
Soran+1 yılBen boluluyum ayak uydurabilirmiyim insanlarına burası pek olaylı bir şehir değil biraz kafam karışık Diyarbakır a falan yakın ya olaylar eylemler falan çok olur mu
Soran+1 yılYobaz deniliyor doğru mu peki elazığda yaşayan biri olarak daha iyi bilirsin
Hayir karisik cok iyi turklerde var
00 Yorumla- Gündem konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılEvet
00 Yorumla
+1 yılYarısı kürt pkk destekliyen azdır
01 Yorumla- +1 yıl
Kürt %5 anca. Kürt tek bir ilçe.
Elazığ Merkez de ilin %75 orada çoğu da Türk
Gündem konusunda 606 cevap paylaştı. Gakkoş
11 Yorumla- +1 yıl
Elazığlılar kürt değillerdir. Elazığ yazıp vikipedidende araştırabılırsınız. halkın çoğunluğu Türk ve zazadır. ZAZALAR ve Kürtler ayrı kavimlerdir. birbiriyle alakası yoktur sadece farsi kökenlikler taşırlar. ELAZIĞLILAR GAGKOŞLAR SON DERECE MİLLİYETÇİ İNSANLARDIR ELAZIĞA GİDİPTE TERÖRİST BULAMASSIN. KÜRTLER %20 ORANLA FELAN. ELAZIĞDA KÜRT OLMASEBEBİDE ELAZIĞIN KÜRT ŞEHRİ OLMASI DEĞİLDİR. DIŞARIDAN GÖÇ ALMASINDAN KAYNAKLANIR (DİYARBAKIR BİNGÖL SİİRT MARDİN) VS. GİBİ YERLERDEN GÖÇ ALINCA HALİYLE KÜRTLER GELİYOR ELAZIĞA. ELAZIĞDA ÇOK IRKÇIDA VARDIR YANİ FAŞİST TÜRK IRKÇISI BU ANORMAL GELMESİN ÇÜNKÜ NE KADAR DOĞUDADA OLAN Bİ ŞEHİR OLSA HALK ELAZIĞLILAR TÜRKTÜR. BUNUDA BİLDİKLERİNDEN DİYARBAKIRLILAR VESAYRE ELAZIĞI TÜRK OLDUĞU İÇİN SEVMEZLER.
Devamını Gör(17)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası