Arkadaşlar elazığlı olanlar kürt mü zaza mı türk mü? Zazalar kürt mü oluyor? Bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?
Elazığlılar kürt mü?
Elazığlılar kürt mü?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir ELAZIĞ yerlisi olarak bilgilendiriyorum..
1. si GAGGOŞ herhangi bir ırk değildir Elazığlılar oğuz dillerinin en iyilerinden birine sahiptirler ki bu dilde GAGGOŞ kardeş demektir..
2. si. ZAZA ayrı bir ırktır KÜRT ayrı bir ırktır
3. sü Elazığın yerlisi Katıksız TÜRK tür (bunu ırkçı olduğum için söylemiyorum) ve şu an elazığda elazığın yerlisi azdır genelde bingölden zazalar, hakkari şırnak diyarbakır van muş vs. şehirlerden büyük ölçüde göç almıştır ama aldığı bu göçlerle beraber içerisinde barındırdığı bu insanlarla vatanı ve milleti için herşeyini feda edecek kadar milliyetçidir bunu elazığda hangi partiler ne kadar oy almış veya elazığda terör olayı hiç olmuşmu gibi haberleden öğrenebilirsiniz. PALU ilçesi zaza olarak bilinir fakat oranın yerlisi dahi Türktür tabi yerlisi yıllar evvel çıkmış oradan, karakoçan arıcak kovancılar ilçeleri KÜRT olarak bilinir ama yine oraların yerlileride TÜRKTÜR
Elazığın %60 ı kürt ve zazadır. Zazalarda kürtlerin evladıdır yani koludur. Soruyu sorana gelirsek aşağıda demişsinki kürtlerin aile yapısına bakarsak diye bir anlatırmısın kürtlerin aile yapısı nedir nasıldır? mümkünse sen ve baban gibi ırkçı ot kadar faydası olmayan insanlar üremesin. Nesliniz tükensin ki daha iyi bir ülkede yaşayalım.
@Mahir57 gardaşım elazığın yerlisi tûrktür şu an nüfus olarak kûrt ve zaza varmıdır vardır ama türk nüfusunu geçemez palunun yerlisinin türk olduğunu bilmiyosan sen elazığlı değilsindir ya da hiçbişey bilmiyosundur lan ben antepliyim sonuna kadar da TÜRKÜM ve benim orada doğmuş has elazığlı ve palulu birsuru akrabam var ve onlarda türk kısacası elazığ tarihi türktü ve şuanda türktür
@Gülüm20
Elazığ merkezde Türk çok
Kürt şehridir türk te yaşar nasıl aydın İzmir İstanbul da kürt yaşadığı gibi. Zazalar Kürt tür. Kürt dediğiniz kurmanclardır. Kurmanci zazaki gorani sorani kürdçenin Lehçeleridir. Zazaların Kürt olduğunun en büyük kanıtı şeyh sait isyanı ve dersim isyanıdır. İki isyanın ortak amacı kürdistan İslam Devleti kurmak iki ortak özelliği isyanı Zazaların çıkarması
Ulan ezber tarih bilginizle havlamaktan öte yaptığınız bir şey yok eğer öyleyse Elazığ meydanında çıkıp elazığın bir Kürt şehri olduğunu söyleyen bir video çeksene. Mamuratil Aziz, El Aziz ismiyle anılmış memleket mi isyana destek vermiş. Zazaların ne olduğunu değil eğer bu vatana bir yanlışın olursa sana ne yapacağını düşün örnek videoları youtebede bulabilirsin
Tabi ki hayir ben elazigliyim. Elazigin bazi ilcelerinde var kürtlük zazalık. İlceler hakkinda bisy diyemeyecegim ama sehir merkezinde turk cok fazla. Sen bu soeuyu ne icin sordugunu soyle ben daha iyi aciklayayim sana
Erkek arkadaşım elazığlı ve eğer kürtse bu durumu babama nasıl açıklarım bilmiyorum, istemeyecektir muhtemelen. Sevgilim laf arasında türküzle başkayan cümle kurmuştu aslında ama emin olamıyorum. Oralı olan birinin kürt olup olmadığını nasıl anlayabilirim?
Sorarak anlayabilirsin. Elaziglilar temiz insanlardir vatanina milletine cok guzel sahip cikarlar iclerinde barindirmazlar o babanin istemedigi insanlari. Kürt olmak onemli degil ne kürtler var hepimizden daha asik vatanina kendisjnin ve ailesinin siyasi durusuna bakacaksin
Evet işte çok iyi olup kürt olan insanlar da var. Ama sorarsam yanlış anlayabilir diye soramıyorum. Bir de siyasi bir görüşünün olmadığını söylemişti bana
Vatanini ne kadr sevdgni sor ve hdp hakkinda ne dusundugunu sor kendini ele verir. Ya da hdpyi kotule ssavuniyorsa anlarsin.
Peki kendilerini Türk kabul ederken ne farkeder ki. Senin yaptığın kesinlikle ırkçılığa giriyor. Kızın elde etmeye çalıştığı bilgi genlerine karışmış mıdır acaba sorusı değil dikkatini çekerim
@Irkbilimi
1515 den beri paluda yaşarız, Paluya yerleşen 40 aileden biriyiz. Türk oğlu türküzHangü dünyada yaşıyorsunuz
@paluluturk kimlerdensin ben de oralıyım bizim dedelerde çok eskiden orda
zaza da oluyorlar kürt de var türk de ama iyi insanlar elazıklıları severim ofiste zaza bir abimiz var 4 4lük :)
Benim de sevgilim elazığlı, tek korkum kürt olması babam istemeyecek 😔
kuzu mezhebini sor şafiyse kürt veya zazadır. kürtlüğüne bişey diyemem de ofiste ki abi çok iyi yani namazlı falan sohbeti güzel komik iyi bir eş yani öyle görünüyor adam gibi adam tabi kişiden kişiye fark var. pkkyı da desteklemiyor hem de. bizimkilerde kürt istemiyor ama terörist yandaşı değillerse, pkkdan uzaklarsa niue olmasın insanız hepimiz :)
Evet ben de öyle düşünüyorum aşırı ırkçı bir insan değilim elbette. Yanlış anlaşılmaktan kortuğun için soramıyorum ki. Ama konuşma arasında bana namaz kılıp kılmadığımı sordu, o da arada kılıyormuş falan
sonsuz hak veriyorum anlıyorum seni hdp hakkında soru sor hangi partili sor konuşma arasında ele verir kendini eig için sağol takıldığın sıkıldığın olursa sorabilirsin :)
Elazığlılar gakkoştur gakkoşlarda türktür, tabii zazalar da çoğunlukta ama has Elazığlı gakkoştur
Kardeşim az önce bir yere yorum attım mutlaka oku aradığın cevaplar orda
Elazığlılar kürt değillerdir. Elazığ yazıp vikipedidende araştırabılırsınız. halkın çoğunluğu Türk ve zazadır. ZAZALAR ve Kürtler ayrı kavimlerdir. birbiriyle alakası yoktur sadece farsi kökenlikler taşırlar. ELAZIĞLILAR GAGKOŞLAR SON DERECE MİLLİYETÇİ İNSANLARDIR ELAZIĞA GİDİPTE TERÖRİST BULAMASSIN. KÜRTLER %20 ORANLA FELAN. ELAZIĞDA KÜRT OLMASEBEBİDE ELAZIĞIN KÜRT ŞEHRİ OLMASI DEĞİLDİR. DIŞARIDAN GÖÇ ALMASINDAN KAYNAKLANIR (DİYARBAKIR BİNGÖL SİİRT MARDİN) VS. GİBİ YERLERDEN GÖÇ ALINCA HALİYLE KÜRTLER GELİYOR ELAZIĞA. ELAZIĞDA ÇOK IRKÇIDA VARDIR YANİ FAŞİST TÜRK IRKÇISI BU ANORMAL GELMESİN ÇÜNKÜ NE KADAR DOĞUDADA OLAN Bİ ŞEHİR OLSA HALK ELAZIĞLILAR TÜRKTÜR. BUNUDA BİLDİKLERİNDEN DİYARBAKIRLILAR VESAYRE ELAZIĞI TÜRK OLDUĞU İÇİN SEVMEZLER.
soruyu soran arkadas ben senin erkek arkadasin yerinde olsam seni almazdim oyle irkci bir aileye gidicegime. he babanada sunu soyle Şu an doguda sehit dusenlerin yarisindan cogu kurt yani baban evde sicak yataginda yatsin diye kurt diye sevmedigi kisiler onun ve onun gibi fasistlerinden icin de oldugu ulke icin SEHIT oluyor babanin yuzune tukurmek isterdim SAYGILAR.
@burakbalo elazigin sadece merkezi çarsisi türktür gerisi ya zazadir ya kürttür ve ilceleride zaza ve kürttür
Elazığ merkez mi yoksa ilçedenmi olduğunu sor. Eğer merkezse %95 türktur. eger ilçeyse durum biraz değişir. Zazalar iki çeşit bazıları kürt bazıları türk. Kürt olanlardan da fazla hdpyi destekleyen yok elazogda öyle oylar cikmaz zaten. Ilceye baglisa türk olma ihtimali%50.
@burakbalo Dadaşlar da türk o diyenler çekemeyenler ayrıca batılı Kürtlerde var.
Cevap
30Cevap
Elazığın ne kadar Türk ne kadar Zaza ne kadar Kürt olduğunu oran vererek söyleyemeyiz ki zaten bu imkansızdır , kesin sonuç vermez.
Elazığ bu 3 milletin birbirine karıştığı bir şehirdir, Kimse kimseye sen türksün gelme veya sen kürtsün git diyemez. Sosyal medyada diğer milletlere karşı ağır ithamlara Türk veya Kürt milliyetçiliği yapanlarsa hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar. Öncelikle Elazığda Zazalar ve Türkler çoğunluktur, Bu iki milletin sayısı birbirine çok yakındır. Kürtlerin sayısıysa bu iki milletten biraz daha azdır. Asla Elazığ'da Kürtlerin varlığı reddedilemez. Dediğim gibi Elazığda rastgele 5 kişi tutsak büyük oranlarla 2 si Türk 2 si Zaza 1 i Kürt çıkar. Sadece kendi çevresi Türk veya Kürt olanlar tahmini rakam vermekten vazgeçsinler. Zazalar Elazığ içinde en çok Palu'da bulunurlar ki zaten Palulu Zazaların büyük çoğunluğu Elazığda değillerdir. Dünyaya yayılmışlardır. Bunun yanında Zazalar Bingöle komşu olan diğer ilçelerde de büyük çoğunlukta bulunurlar ; Kovancılar , Arıcak vs... Zazalarla sayısı üç aşağı beş yukarı aynı olan Türkler de Merkezde çoğunluktadır. Avşar , Salur , Alpagut boyları gibi birçok boy eskilerden Harput ve Keban merkezli köylere gelerek yerleşmişlerdir. Elazığın Has Türkleri bunlardır. Daha sonrasında Atatürk'ün ve İsmet İnönünün "Türkleştirme" politikasıyla Elazığ'a Konya, Sivas ve Yozgat gibi şehirlerden ve Romanya , Bulgaristan , Kafkasya'dan çok büyük sayılarda Türkmenler yerleştirilmiştir. Bu Türkler Has Elazığlı değildir. Ne yazık ki bu yozlaştırma Elazığ genelinde başarılı olmuştur. Lakin bu politika bazı bölgelerde başarılı olamamıştır. Öyle ki bu bölgelerden gelen Türkmenler , Palu ve Kovancılar'da zazalaşmıştır. Bu ilçelerdeki çoğu sarışın "zaza" Macar ve Bulgar Türkleridir. Gerçek zazalar esmer tenlidir. Elazığda kürt milletine ve varlığına gelinceyse Elazığda Karakoçan başta olmak üzere Maden ve Arıcak köylerinin de çok büyük çoğunluğu Kürt köyleridir. Karakoçandaki Kürtlerin büyük çoğunluğuysa Has Dersim Kürtleridir.1937-38 Dersim Katliamı sebebiyle buraya göç etmek zorunda kalan Kürtlerdir. Aynı şekilde Harput da bu süreçte
Kürtlere yurt olmuştur. Öyle ki Harputun hemen bitişik aşağısındaki Yıldızbağları ve bu mahallenin yanındaki Fevziçakmak Mahallesinin de Alevi Kürtlerin yurdu olduğunu unutmamak lazım.*Ben öz Harputluyum , ve her Harputlu gibi Pertek başta olmak üzere Hozatlı , Mazgirtli , Ekrekli olan Dersimli çoğu kürt akrabam var (Bûhti Kürtleri) , Harputlular ve Dersimliler birbirinden yıllarca kız alıp kız vermiştir. Harputla Pertek kardeştir.* Aziz şehir Elazığı asla bölemeyeceksiniz Eğer Elazığ'da ırk farketmeksizin herhangi biri kendi milletini savunabiliyorsa bu diğer milletlerin de hakkıdır. herkes huzur içinde yaşamalı ve huzur içinde ölmelidir. Bu şehirde sağcılar kadar solcular da var ve bu her zaman böyle olacaktır. Eğer sağcılar siyaset yapabiliyorsa bu solcuların da hakkıdır. Anayasaya aykırı herhangi bir ifade olmadan kendilerini ifade edebilirler tabii ki. Bu bahsettiğim şey Doğu sınırlarını parçalayarak yeni bir ülke kurma fikri değildir. Bu yozlaştırmanın sona ermesini istediğimdir. Elazığ'ı Türkleştirmeye çalışan faşistler hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacak ve kafatası boyu ölçmekten akıllarını yitireceklerdir. Sırf Batıya Elazığı "Türk" göstermek için şaklabanlığa gerek yok. Elazığ apayrı bir şehirdir. Ayrıyeten İsmet İnönünün başında olduğu bu "Türkleştirme" politikası en çok erzurum , erzincan ve malatyada başarılı olmuştur. Herkes gözünü açsın. Zamanında Harput Sancağı da Diyarbakır gibi bi eyaletin içindeydi. Şimdi bu yazdığım metine bile saldıran ve beni hain ilan edecek arkadaşlara Kafatası boyu ölçmeye devam etmeleri gerektiğini söyleyerek başarılar diliyorum.
Herkes Elazığı Zaza diye bilir ama kesinlikle Zaza değildir Elazığ merkezin yüzde %65 i türktür Elazığ merkez de Zaza köyleri bulamazsın ama kürt köyleri vardır yani merkezde kürtlerin zazalara göre daha yoğun olduğunu söyleyebilirim elazğn kürtleride asmile olmuşlardr kürt olduklarını bilirler ama kimseye demezler. İlçelere gelirse elazğn en büyük ilçesi Kovancılarda yarı yarıya kürt Zaza nüfusu vardır. Diğer büyük ilçesi Karakoçanda hem merkez olsun hem köy olsun kürtlerin %65 70 olduğu bir ilçe geri kalan zazadır. Paluda ise %80 Zaza ların olduğu bir yer. Madende %80 zazalarn yaşadığı bir ilçe. baskilde ve kebanda kürtler yoğunlukta.. ama kürtlüğunü gizlerler geri kalan zazadr
O Yüzden Hep Kürtlerin yani Palu ve Madenlilerin Adayları Belediye Başkanı oluyor Değil mi
Elazığ Yüzde 95 Kürttür. Sizde çok çok iyi Biliyorsunuz. Kardeşim
Elwzığ da Kürtlerin ağırlıkta olduğunu söyleyen insanlar Kürtçülük yapmak adına bunu söylüyorlar, ne oldukları çok önemli değildir insandırlar, adamdırlar, vatan sevdalısıdırlar aksini iddia edenlerin kullanıcı adları ne mal olduklarını zaten gösteriyor, bölücü zihniyette olanlar ekmek bile bulamaz izole yaşarlar, girin seçim sonuçlarına bakın hiç bir Kürtçü parti ve aşırı solcu parti Elazığ'dan oy alamamıştır. Irkı değil bu ülkeyi ne kadar sahiplendikleri önemlidir onuda internetnette kısa bir araştırma sonunda bulabilirsiniz
Bakın Elâzığ'ın yerlisi öz ve öz Türk' tür hatta Mhp'nin doğuda ki kalesi diyeyim. İsteyenler ya da Elâzığ kürt şehridir iddiasında bulunanlar bunlar yalan dolan inanmayın ben Elâzığlıyım nüfüs ve oy oranlarına bakın tabii ki şehir son yıllarda Bingöl Diyarbakır ve tunceli den göç aldı ancak ben kürdüm deyince insanlarda kötü bir intiba yaratmamak için buraya göç edenlerin bir çoğu batıya gittiklerinde kürtte olsalar kendilerini Elazığlı olarak tanıtırlar. Daha kolay iş bulmak güven sağlamak için. Her neyse Elâzığın yerlisi türktür.
Kürtçüler Doğuya Kürt Demeye ve Bunla Yetinmeyip %100 Diyorlar. Elazığ`da Bütün ilçeler Zaza yoğunlukta sadece 1 ilçede Kürt var ve Merkez de Türk fazla.
(Zaza ve Kürt tarihsel olarak farklı ırktır.)
İlin Nüfusunun 3 te 2 si Merkez de yaşar ve Merkez Türk fazladır. Oransal olarak değer verirsek
%70 Türk, %25 Zaza ve %5 Kürt/Diğer. Yani Bir Elazığlı Kürt varsa o il Kürt olmaz!!!
Batılarda öyle diyor. Erzurumlu birisi diye otomatik Kürt diyordu bir arkadaşım. Kürt değil deyince bana göre Kürt diyordu.
Merhaba arkadaşlar ben yarışmaya elazığ dan katılıyorum öncelikle elaziğin sadece 3 ilçesi kürt tür 1. KARAKOÇAN İLÇESİ KOYU PKK LIDIR VE HEPSİ KÜRTTÜR KARAKOÇANLILARI SEVERİM TEMİZ İNSANLARDIR SOYLARI DERSİME DAYANIR 2. KOVANCILAR İLÇESİ YARI KÜRT YARI TÜRK DÜR KOVANCILILARI PEK SEVMEM KENDİLERİNİ KURNAZ SANARLAR. Ayrıca zazalarda vardır. 3. PALU İLÇESİ NEREDEYSE FULL ZAZA VE KÜRT TÜR TARİHLERİ ŞEYH SAİD İSYANINA DAYANIR
Ne yapacaksın kürt mü? türk mü?
Çıkacak sonuç sana neyi değiştirecek, bırakın bu ırkçı yaklaşımları..
İslama sarılın islama...
Elazığ ın yerlileri Türktür ama ne fark eder ha Türk ha Kürt ha Zaza hepimiz Türkiye de bir bayrak altında yaşıyoruz. Ve asıl önemli olan HEPIMIZ INSANIZ IRKÇILIĞA HAYIR!!!
Bu sorunun altında ırkçılık aramak pek doğru değil. Her insanın evlenirken göz önünde bulundurduğu kriterler var ki bunların bazılarından ödün verilmez bazıları ise kişinin keyfine kalmış.
Arkadaşın Kürt mü diye sorması PKK endişesinden de olabilir, gelin gideceği yerde kültür farkı yaşama endişesi taşıdığından da.
Kürtlerin birçoğu Türklerin birçoğu 'dan iyi olabilir.
Bir müslümanın bakışına göre :
Burada iyilikten kasıt iyi bir müslüman oluşu, iyi bir ahlâk sahibi oluşu. Bu vasıfları taşıyorsa bir Kürt ile evlenmenin bir sakıncası olmaz. Içinde Allah korkusu varsa PKK lı olamaz zaten.
Ama sevgilim dediğin kişinin kökenini kendisine soramıyorsan, onu sevdiğinden emin olmak biraz zor.
Bu arada Müslüman olmayan veya onun gereğini, kurallarını bilmeyenler veya işine gelmeyenler garip garip şeyler yazmasın, cevap vermicem. Tıpkı " hepimiz insanız ne farkeder?" gibi :D
Burda bir beyinsiz var ona lafım şu pay yapan kardeş hepsi kürttür Türk yok az türk vardır onlarda Atatürk dönemin yerleştirilmiştir.
Nerden çıkartıyorsunuz Atatürk dönemi diye. Harputa Osmanldan önce artukoğlu beyliği hüküm surdü. Türk beyliği. Turk, kurt, zaza vardır. Ama bölucu çok azdir.
Elazığ merkezde çoğunluk Türk olduğunu Kürt siteleri bile yazmış.
@Gülüm20
SENIN ANNNNN S! KURQM SENI DE S! KAROM COGALTA COGALTA SEN PKK LIYSAN ELAZIGLILAR DEĞIL TÜRK OĞLU TÜRKTÜR KENDIN KÜRTSÜN DIYE BIZI DE SOKMA ALLAHIN KARAKOÇANLI KÜRDÜ
Hayır, Gakkoş'lar var, Zaza'lar var..
Zaza'lar bildiğim kadarı ile kürt ama Gakkoş'lar değil.. (Yanlışsam uyarın beni)
Hepsinin insan olduğunu biliyorum ben yanlış değilse.
Ben de öyle düşünüyorum bir sorun yok ama babam istemeyebilir erkek arkadaşımı ve anlamam gerekiyor kesin öyle mi değil mi
Yani sen birini sevmeden önce kökenini bilmelisin öyle mi? Siz %100 Türk müsünüz? %100 Türk diye birşey yok bikere onu söyliyeyim sana. Herkesin etnik kökeni bir yerlere dayanır bu ülkede. Bu kuralları kendinize nasıl koyabiliyorsunuz anlamıyorum. Kürtse olmaz , zazaysa olmaz, çerkezse olmaz, gürcüyse olmaz? Bence siz sevmeyin ya. Gerçekten çünkü inandırıcı olmaz. Karşındakinin etnik kökenine göre ayrım yapan bir insanın samimiyetine ne kadar güven olabilir ki?
Farkındaysan ben kendi sevgimden bahsetmedim. Babam istemez dedim ve o da son zamanlarda yaşanan olayları düşününce, aynı zamanda aile yapılarını da düşününce haklı bence biraz. Sonuçta kültür olarak bir farklılık var
Baban mı yaşayacak sizinle aynı evde bir ömür boyu. Bende bunu demeye çalışıyorum.
Evet babam uaşamayacak ama hiçbir baba kozının sorun uaşamasını da istemez
Kardeşim kusura bakmada senin baban niye vermeyecekmiş ha bir düşüncesi varsa söylüyeyim.
Anlasın şimdi ben Elazığlının aynı Zaman'da Kürt'üm ver ayrıca suanda Hakkari'de de polislik yapıyorum allah nasip ederse bu vatan için elimden geldiği kadarda hizmet etmek isterim anne baba Hakkı ve vatan borcu kutsaldır benim aile terbiyem Budur şimdi sen sevgilinle geçirdiğin vakitte onu iyi tanıyıp bana layık diyorsan sorun ne ırk ayrımı nedir allah ın herkese ayrı bir ırkı nasip etmişse saygı duymak düşer sözlerim sizi kırmak ya da babınıza saygısızlık etmek değil umarım anlarsınız herşey gönlünüzce olsun
ne önemi var, sevmedin mi sen bu adamı niye neyin tedirginliği bu
Elazigda kurt yok ki bildigim kadariyla varsa da cok az sayisi
değil herhalde çünkü malatya ve elezığ da öyle olaylar olmuıyor
Ben elazığlı'yım. Biz Türk'üz. Özellikle Elazığ merkez yüzde 90 Türk'tür. Gerisi Kürt ve Zazadır. İlçelerde Türk, Kürt ve Zaza'lar vardır hatta Ermeni asıllılarda vardır ki sonradan Müslüman olmuşlardır ve sorsanızda pek söylemek istemezler.
Elazigda kurtte vardir turkte zazada ama elaziglilar mertlikleriyle meshurdur severim elaziglilari delikanli adamlarıdır
Elazığlıların halkı kürtte olsa kalitelidir harbi türkiyelidir. Diyarbekirli batmanlı vanlı mardinli kahpelere benzemezler
<a<alar kürt evet ama elazığ gaggoş diye biliyorum ben
Gaggoş nedir
Yanlis diyorlar gaggos has elazigliya denir. Milletle tek alakasi bu
insanları türk kürt zaza alevi sunni olarak ayırmaktan bıkmadınız mı? Önemli olan insan olabilmek
Elazığ aldığı oy oranlarıyla da türk şehri olduğunu kanıtlıyor ayrıca tanıdığım elaziglilarin hepsi türk oğlu türk şimdi hakkını yememek lazım az da olsa Kürt ve zazada var
Elazığ'da Zaza çok var. Kurtlar Vadisindeki Polat mesela.
bilmiyorm ama elazığlı arkadasım vardı kürttü ve çok matrak bir kızdı
hayır, çok fazla milliyetçi insan var. kürtler azınlıktadır..
Turk de var cogunlukta kurt az zaza da var farkli ikiside birbirinden ama iyidirler ben 2sene orada bulundum guzel biyer sicak kanlilar
Evet tanıdıklarımın davranışlar öyle ama ben ırk kökenlerini merak ediyorum. Erkek arkadaşım elazığlı ve eğer kürtse babam asla kabul etmeyecektir bundan korkuyorum. Ama sevgilim laf arasında türküz sonuçta diye başlayan bir cümle kurmuştu. O yüzden değildir diye umuyorum
Hangi ilcesindenmis ve soylemedi mi sana kokenini?
Hayır yanlış anlaşılır diye soramadım kökenini. İlçeyi bilmiyorum elazığda yaşamıyorlar ama aslen oralılar. Sadece önceden orada yaşadıkları sırada ermeni komşuları varmış onu biliyorum
Kokeni neden onemli? ailen gelenekci mi? belli bir ritueliniz vs mi var? :D
Babam genel olarak kürtleri sevmiyor
Elazigin merkez carsisinda türk vardir sehrin gerisi kürt ve zazadir ve ilceleride öyle yani türk azdir
@Gülüm20
Elazığ merkezde çoğunluk Türk olduğunu Kürt siteleri bile yazmış
Bunu İsmet İnönü zamanında Türkleştirme politikasına bağlanmış. Batıdan göç ettirilerek
Elazığ'da Türk, kürt, zaza , göçmen, çerkez vb vardır. Şehrin geneli vatan bayrak sevdalısı insanlardan oluşur.
Elazığ ın Malatya tarafındaki ilçeleri kürt binğöl tarafı kürt nasıl merkezi kürt olmuyor onu anlamadım
Türklerin Elazığ'ya sonradan yerleştirildiğini söylüyor Kürt siteleri. Kürt siteleri bile Elazığ merkezdeki Türk nüfusundan bahsetmiş.
Kürt siteleri bile Elazığ merkezde Türk çoğunluk olduğunu yazmış.
Ben elazığlıyım ve kürtüm diye biliyorum ama jzndkhkfjc
elaziginin çogu kürtür Gakgoşlar zazalar vardir tabi zazalarda kürtür ayni kürtce ama şivesi degişik
Elazığ'ın çoğu kürt değildir boş konuşma, Gakkoş kesim çoğunlukta, bunu zazalar ardından kürtler tap eder, zazlar ve kürtler arasında da herhangi bir benzerlik yok en azından Elazığ'da öyle.
elazığı bilmem batman hepsi kürt beşiri tarafı iyi insanlar
ben de elazığlıyım ilçelerinde ilçelerinde kürt ve zazalar var ama merkezin çoğunluğu türk
Annem elazığlı kürt değil..
Nasıl anlayabilirim elazığlı birinin kürt olmadığını?
Türk olup kürtçe bilen arkadaşlarım da var ama ve soramam ki biliyor musun diye
Takılacak şey değil bunlar. Ama çok merak ediyirsan. Neresinden olduğunu sor. Merkezden ise Türktür buyuk ihtimal. Ilçelerindense zaza ve kürt olma ihtimali daha yüksek
Üniversiteden arkadaş vardı kürt değil zazaymış
zazalar kürt demek degil
Kürt değiller ÇOĞU ama çok iyi insanlar😍
gakkoşlar adam onlar ya
Zazalar kurt olmuyor
Peki bir insan zaza mı kürt mü nasıl anlarım,"?
Bunu anlamak biraz zor sorman gerekir fakat zazalar cok iyi misafirperverler ama tersleri kotu olur.
Zaza ve kürt ayri zaza adamin hasidir
yarısı kürt zannedersem
Zaza Kürt olmuyor
Türk mü peki?
Zazalar türk bana göre zaza arkadaşlarım var hepsi adam milliyetçi
Biraz daha yardımcı olabilir misin? Kürt müdür zaza mıdır biri nasıl anlarım
Hdp yi destekliyor mu sor açık açık da sor yani kürt müsünüz siz diye felan gizli saklı niye yaşıyorsun çekiniyorsun sonuçta evlensen ömür boyu olucaksın çocuklarınla bir ömür boyu daha kopamıcaksın çekinmeden sor çekinicek birşey yok herkes herkesi sevmek zorunda degil
Yanlış anlamasından korkuyorum. Siyasi bir görüşü olmadığını söylemişti
Siyasi bir görüşü olmadığını mı söylemişti? Bende bir diyarbakırlı bir kızla tanışmıştım dedim önyargı yapmiyim boşver sonra baktım kız nevruz gidiyor apocular yolu verdim. Bazen yok diye diyebiliyorlar sor çekinme elazığ gelirsek ülkücü kesim orda çok var ama kürtte pkklısıda var ondan gayet yanlış anlamasından korkmayarak sor şahsen bizimkiler de istemez bende istemem babanda haklı burdakilere bakma
Off gerçekten çok zor bir durum ya. Her şey iyi giderken böyle bişey yüzünden mahvolmasını istemiylrum
Böyle birşey dediğin en önemli unsur senin çocugunun çocugunun çocukları hep aynı çatıda olucak onlarla onlar etklicek öyle birşey var ailesinde bile birisinde.
Zazalar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar