Türkçe Bilmeyen Babaannenin Kürtçe Bilmeyen Torunuyum. Detaya gelir misiniz?

Sabahtan sürekli batıdaki kürtler doğuya gitsin, zorla gönderelim muhabbetleri okuyorum. Size kendimi anlatayım bunun neden imkansız olduğuna güzel bir örnek olur. Benim babaannem bir kelime Türkçe bilmiyor. Babamda şiveli konuşur. Ama ben Ankara doğumluyum ve bende bir kelime Kürtçe bilmem. Çünkü annem ve babam evde Türkçe konuştular. Velhasıl kelam ben babannemle babamın tercümanlığı aracılığı ile iletişim kuruyorum. Ben Ankarada Türklerle yani sizlerle birlikte okudum. İlk aşık olduğum, ilk elini tuttuğum kız Türktü. Sonraki sevgililerimin hepside öyle. İronik bir şekilde bir tane bile Kürt sevgilim olmadı. Sizlerden biri gibi büyüdüm bahçeli tunalı çocuğuyum bir nevi oralarda geçti ergenlik falan. Şimdi ben bunları anlatınca şöyle diyenler çıkıyor "e ozaman Türk'üm desene neden Kürdüm diyorsun" arkadaşlar neden diyeyim? Bir elma ben armudum dese armut mu olur? Elma elmadır işte. Ben ve benim gibi olan batlı kürtler toplumun bileşeni.. bunlar öğretmen avukat mühendis ben ve kuzenlerim öyleyiz en basitinden. Biz buradan başka bir yere gidemeyiz hayatımız burada. Ama kürtlüğümüzdende vazgeçemeyiz çünkü memlekete gidince Türkçe bilmeyen bir babaannemiz var. Bizi göndermeyi düşünmeyin artık. Hepimiz beraberiz yan yanayız. Çıkarın bu ırkçı düşünceleri kafanızdan. Saygılar.
Türkçe Bilmeyen Babaannenin Kürtçe Bilmeyen Torunuyum. Detaya gelir misiniz?