+1 yılYorum yapanlardan biri doğru demiş. Tesettür sadece başı kapamak ile alakalı bir durum değil. İnsan bir noktada nefsine, etrafındaki insanlarla olan iletişiminde de ölçülü olmalı. Ben şahsen kapalı birinin dudak büzerek koyduğu bol makyajlı resimlerini sosyal medya ortamın da gördüğümde yadırgıyorum. Ama şu da var ki hiç bir insan mükemmel değil. Hepimizin zayıf olduğu nefsimize hakim olamadığımız noktalar var. Sadece kapalılar için değil hepimiz sosyal medyaya resim koyarken dikkatli olmamız lazım. Aynı şekilde normal hayatta konuşurken oturup kalkarken de dikkatli olmamız gerekiyor. Benim şahsi fikrim ne başörtünü ne de kendini başka insanların ağzına sakız etmemen.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende örtülüyüm. Ama bu siteye tek bir resim koymadım. Koymamda.
Ortunmenin ruhuna aykırı bu.
Amac ne? Ne icin ortunuyosun. Kim icin.
Sonra neden buraya resim koyuyorsun.
Bazılarından utanıyorum. Dudak buzmeler nasilimlar. O kisiler ortunmenin ruhunu anlayamamis sadece giyinmisler. Ortunmeye karsi olanlarada boylelikle konusma firsati yaratiyorlar.
Tabiki edilen hakaretler hos değil.
Insana insan olarak bakmali kapali acik diye degl. Nefsinden siyrilamamstr olabilir denileblse keske. Ama unutmayalm ki islamin istedgi tesettür bu degil..00 Yorumla
O yazanlar da yazilanlar da hatali, yanlis. Ancak sen de dogru degilsin.
Gunahsiz yasayanlar elestirsin diyip aklin sira kendini mi aklayip pakliyorsun sen simdi bir de?
Benim senin ne yaptigin, yasayisin, kiligin kiyafetin umurumda degil ama ortunuyorsan orada burada fotograf paylasmayacaksin tabi garip garip. Ortunmenin fitratinda erkek gozlerinden uzak kalmak yok mu? Sen simdi kendini yuzunde bir ton makyajla milletin gozune gozune sokarsan ne anlami kalacak bunun?
Tesetturlu tanidiklarim var, ama 'tam tesetturlu' hepsi. Sosyal hesaplari da var, ama boyle kackinliklari yok. Kusura bakma hata sende.00 Yorumla
+1 yılSüslümanlar hep , yemin ederim böyle kapalı insanları gördükçe midem bulaniyor yazik..
Allah için haramdan uzak durmak için kapanıp, kendini ortalık malı gibi reklam etmek ağır çelişki iğrençce.70 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
+1 yılTürbanlısın diye insan değilmisin? Fotoğraf çekebilirsin dudağını büzebilirsin dar giyinebilirsin. Ama o zaman sana şu soruyu sormalarına izin vermelisin. Sen ne için türban takıyorsun? Çünkü Allah rızası için takıyorsan bu saydıklarımızın hepsi haram.. Tabi ki hepimiz tam olarak yaşayamıyoruz ama sen Türban taktığın için toplum içerisinde sorumluluğun var. Herkes türbanlıları senin gibi zanneder.. Seni de o*ospu zanneder. Yani ya o sorumluluğu iyi taşı. ya da çıkart ki diğer Türbanlı kardeşlerimizin adını çıkarma! Yok ben öyle moda olsun falan filan diye takıyorum diyorsan da sorun yok istediğini yap ama bunuda belli et söyle ki millet laf etmesin. Bilsin ne mal olduğunu!
20 Yorumlaneyi nasıl yaşadığın sana kalmış. kimseye yorum yapmak düşmez. ister başını örter kaşarlık yaparsın. ister namusunla oturursun. ister ibadet edersin ister dışarda gezersin.
karşı mıyım karşıyım. ama yorum yapmak kimseye düşmez. bir insan içindeki neyse onu yaşamalı.
çok insanlar tanıdım eve girmeden türbanını takıp dışarıda mini etek giyen. ya da türbanın altında kaşarlık yapan. ama konu o değil. allahla senin aranda. kimse karışamaz. kimseye de yorum yapmak düşmez.
fotoğraf da atarsın. erkeklerin olduğu yere fotoğraf atsan ne ordunun içine girsen ne. önemli olan senin içinde ne yaşadığın. onu bir anlat hele bize. ne yaşamak istiyosun? içindeki ne? onu bir dışa vur bakalım. ondan sonra tartışırız bunları.00 Yorumlakimseyi ilgilendirmez? koyadabilir.. bunda kapalı olmayanla ne farkı var? ha bana sorarsan bura ve diyer paylaşım sitelerine foto koymaya karşıyım ben koymuyorum.. ama koyanada az saygılı olalım.. ne o.. bu luğunu bırakıyorlar ne bilmem neyii? biz açıklar ozaman inancımız sıfırmı? ve müslüman değilmiyiz? ağzı olan konuşuyor işte? salla gitsin canm..
16 Yorumla- +1 yıl
Tesettür konusunda sanirim bilgin yok.
- +1 yıl
Ben deistim benim için sorun yok. Emin ol senden çok bilgiye sahibim.
- +1 yıl
By git dinini öğren.
Olabilir tabi doğru kullanırsa neden olmasın böyle hakaret edilmeside yanlış tamam yanlış görüyor olabilirsiniz ama bu kimseye kötü laf söylemeniz anlamına gelmez. Başı kapalı açık herkes biliyordur kendine göre nasıl giyineceğini. Eğer ona uygun değilse de kendi tercihidir böyle hakaret etmek yerine insanlara en azından doğrusunu anlatmak lazım diye düşünüyorum :)
00 YorumlaOlabilir. kapali diye hic bir sey yasak degildir tabi sinirli olarak amaaa yasak degil dediysek yorum yapmislar zaten oyle dudagini buzup resim cekinmeleri felan yok iste agiz yapisini degistiri mal mal konusma tarzlari cinsellikle ilgili hic bir baglantisi olmamasi gerekir kapali diye altina tayt ustune basortu tarzinda giyinmemeli ibadetini yapmali parfum yerine gul kokmali bir basortu takiyorsa bir kiz yapilmasi gerekenleri yapmasi lazim yoksa yapmazssa sadece zevkine takiyodur.
00 Yorumla
+1 yılSosyal hesabı tabii ki de olabilir. Ne yapsın dağda mı yaşasın o kız? Her şeyden bihaber cahillerden mi olsun? Sonra da yobaz gerici damgasını yapıştırıyorlar. Şu fıkrayı duymuş muydun? www.frmtr.com/.../...rmeli-ibretlik-bir-fikra.html İnsanların görüşlerini dikkate alma, onlar hiçbir şeyi beğenmiyorlar zaten.
00 YorumlaSosyal hesap ayrı bir şey olabilir tabiki. Fakat tesettür aksesuar diye kullanılacak bir şey değil. Elhamdülillah müslümanım diyorsan bir şekilde. O tesettürün hakkını vermemek diyorum demekle kalır hemen hemen çoğumuzun yaptığı gibi sözde kalır yapılan sadece görüntü olur ötesi yok yani
00 Yorumla
+1 yılolur tabiki neden olmasın. amaaa kapalıysa onun ağırlığını taşıyacak bir biçimde olmalı bu yani dudak büzme vs gibi durumlar hak ve din yolunda kapanmış biri hiç hafif kaçar ve ne yazık ki bizim toplumumuz bunu hiç hoş karşılamıyo diğer birçok şeyi hoş karşılamadığı gibi. sanki kendileri arşa yükselicek iş işte.
00 YorumlaSeninde profilinde var normal oldktan sonra neden atilmasin bu insanlarn cani yok mu sanki sadece kapali olanlar musluman sadece onlarin oyle yasamasi gerekyo gibi davranliyo. O zmn tamamen kapasnlar kendilerni sokagada cikmasnlsr. Yok bole bir mantik ya
00 Yorumla
+1 yılbence alakası yok, turban taktın diye insanlar senin özgürlük hakkına müdahele edemez. ister türbanlı sosyal hesap açarsın, ister resmini koyarsın, bunlar senin inancınla alakalı değil. ama kızdığım bir konu da türbanlıların hem burada hem hayatta diğer kızlara çok müdaheleci olması. yani problem iki taraflı işliyor malesef. halbuki herkes kendi hayatında özgür. başkalarının hayat tarzına saygınız varsa, sizin de hayatınızın saygı ve sevgi içinde geçmesini dilerim...
00 YorumlaGerçekten inancı için kapanan
Tesettürlü kardeşlerimizin fikirleri kapalı
Beyinleri değil
Sosyal hesapları tabiki olmalı
Dudak bükmek vs bunlar ufak şeyler tartışılmamalı
Ama genel anlamda daha muhafazakar duruş sergilemeleri
Konusunda katılıyorum00 Yorumlabir turbanli olarak soyluyorum ben nasil kisilerin duygu dusuncelerine saygi duyuyorsam herkestende ayni seyi beklerim turbanli ya da turbansiz diye ayrim yapilmamali ama turbanli birisinin sosyal medyaya o sekilde foto atmasina saygi duyamam basindakine yakisacak sekilde davranmiyorsan basindakini cikar gitsin bence
00 YorumlaKim ne ile vakit geçirmekten hoşlanıyorsa onu yapmalı bence. Kimseyi dış görünüşü veya inanışlarıyla yargılamam. Bir insan kapalı diye, sosyal aktivitelerden geri kalmamalı, bu geri kafalı bir yapıdır. Ama dersen ki garibine ne gider? Sokak ortasında tesettürlü bir bayanın öpüşmesi, sevişmesini garipserim. Demem o ki, kimsenin lafına aldırış etme, neyden hoşlanıyorsan onları yapmaya devam et.
00 YorumlaÖncelikle günahsız yaşayanlar eleştirsin derken kimsenin soruna cevap vermemesi lazım insaoğlu günahkardır peygamber efendimiz hariç tabiki. Öncelikle bu olaya gelirsek Kapalı bir bayanın Sosyal medya hesabını bırak fotografını paylaşması hiç doğru değildir. Etik değildir sen kapalı olduğun halde soruyorum sana sence yalnıs değilmi fotoğrafının görülmesi? Ama tabiki tepkiler çok sert inşallah doğru yolu bulursun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTabi ki sosyal medya hesabı olabilir ama unutmamak lazım ki tesettürün amacı erkeklerin nazarını çekmemek. Haram bakışlardan uzak tutmak kendini. Resim koymak o yüzden çelişkili bir durum. Ben de tesettürlüyüm. Whatsaap hariç hiç bir sosyal medyamda resim yok. Ha resim koyanlara bir şey demeye hakkım da yok ama tesettür hakkını ister. Hele de bazı pozlar var ki resmen dikkat çekmek için çekilmiş. Onu ben de onaylamıyorum.
00 Yorumlabence olmamalı cunku normalde bı erkekle bı aynı ortamda az bulunurken burada bulunması ve o kadar abazanın içinde ve paylaştıklarıda malum bunun onları ıster ıstemez rahatsız eeder ben burada olamalrına hatta fotograg atmalarına karsıyım bu ön yargılı oldugum anlamına gelmıyo sıze olan saygımdan egerkı az dınımıze saygınız varsa bu gıbı sıtelerde olmanız pek hos degıl
10 Yorumla
+1 yıltürbanlı bir bayanın tabiki sosyal hesabı olsun. onun diğerlerinden neyi eksik. oda insan ve de herkes özgürdür. ancak dudak uzatıp öpücük atarak. seksi olmaya çalışarak pozlar verip resimler atması onu daha itici kılar. daha küçük düşürür.
20 Yorumla
+1 yılTürbanlılara laf edenleri de anlamıyorum. Arkadaş aynı kural senin için de geçerli. sen niye kapanmıyorsun? Hadi diyelim kapanmadın başka ülkeninevladı gibi niye davraniyosun? Ikinci sınıf insan muamelesi yapılması gerekiyor mu? fotoğraflara bakılarak çıkardığım tek anlam türbanlılar evde oturacak dışarı çıkmayacak. * açıklar ise özgürce gezicek foto paylaşıcak ve istediklerini yapacak. Yani bu fotoğraflar açıklara yapılan hakarettir biliniz.
10 Yorumla
+1 yılBencede olmamasi gerekiyor. Çünkü insanların dikkatini çekmemek allah korkusu için kapaniyorlar ağız burun ederek daha çok dikkat çekiyorlar dinimizde zaten başka bir erkekle yan yana gelmek günah burada bire bir oluyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSosyal medya hesabın tabiki de olabilir. Ama başı örtülü bir kızın dudak buzerek fotoğraf çekilmesi de abes bir şey. Yakışmıyor. O yüzden insanlar bu kadar tepki gösteriyor madem böyle hareketler yapacaksan örtünü çıkart diye. Yani mantık olarak kapalı bir bayan dudak buzerek poz veremez. Verirse de böyle elaleme madara olur.
00 Yorumla
+1 yılbence olabilir yani insanın edebi hayası sosyal medya hesabının olup olmamasına göre mi belirliyorlar o senin içinde olan birşey sosyal medya hesabının olması onu arttırmaz ya da eksiltmez
10 Yorumla
+1 yılBöyle düşünen insanlar açık kızlara da kaşar gözüyle bakıyorlar o zaman, çelişkili.
Elbette sosyal medya hesabı olabilir ama kapanmanın amacı dikkat çekmemek , abartmamak lazım bazı şeyleri.20 YorumlaAklı ve ruhu kapalı Olmadıktan sonra beden olarak kapansa nlurr bakmayın her kapalı böyle diye bisey yok amaç ortalığı karştrmak gayet temz Pakk inançlı kişiler var bnu tesettüre bağlamak çok yanlış ;)
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 372 cevap paylaştı.
+1 yılKusura bakma ama sen örtünme ne demek tam kavrayamamışsın.
Malesef o tepki verenler de haklı.
Peki ya sence hz. Aişe , hz. Fatma veya uzaklara gitmeye gerek yok nenen senin yerinde olsa böyle yapar mıydı?
Efela tufekkirun...10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. sosyal hesabi olmamasi baska bir olay ortulu gibi gorunup ortulu degilmis gibi davrabmasi baska olay insanlar sana ortulusun sosyal hesabin olmasin demiyor sadece o ortundugun esarbin hakkini ver diyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılHaklılar
Özellikle şu dudak buzme konusunda. Tesetturlu isen tesettür un hakkını vereceksin kardeşim. .30 Yorumla
+1 yılHesabı olabilir. Ama dudak büzerek foto çekmek, herhangi bir fotoğrafını buraya atması hoş değil. Bu yorumların hepsi ona ithafen. Yani şahsına yapılan bir şey değil.
00 YorumlaEğer fotoğrafı dikkat çekici bir biçimdeyse sorun eder. Ama adam gibi çekip dikkat çekmeyecek bir şekilde fotoğraf koyduysa sorun yok.
00 Yorumla
+1 yılya güzelim biraz haklılık payı var onu yazanlarda. türbanlısın erkeklerden sokakta korunmak için her yerini kapatıyorsn ama gelip tüm dünyaya poz veriyorsn filan. bu neyin kafasıdır. tanrıyı kandırıyorsnz siz türbanlılar
00 Yorumla
+1 yılherkes sosyal ağlarda takılabilir. kimse kimseyi kısıtlayamaz. çok açık bir şekilde konuşurum fakat yorumum kaldırılır. namus bekçiliği yapmasın kimse. herkes kendinde mesuldür. ne yaparsa kendinedir.
00 Yorumla
+1 yılİyi bir Müslümansan başkasına laf atmiyorsan kimsede sana türbanlı olduğun için laf atamaz ama bak bu kafası açık dar giyiniyor falan diyip laf atarsan onlarda sana laf atma hakkı doğar iyi bir Müslüman kimseye laf atmazsın zaten günaytır...
00 YorumlaTurbanli kizlarin yasamaya eglenmeye hakki yok bunlarin her b. ka hakki var..
duzgun edebinde resim atilirsa sikinti yok ama kalkip degisik degisik kendince kiskirtici pozlar verilirse o turbanida bosuna takmasin..10 YorumlaTesetturunle islami yansitirsin yani hareketlerine herseyine dikkat etmelisin ancak islama uymasi gerekende tek tesetturluler degil.
00 Yorumlatesettürlü olan değil tesettürün anlamını ve ihlasını bilmeyen biri böyle sözlere maruz kalır, biz genelde yobaz olarak değerlendiriliyoruz
00 Yorumla
+1 yılAtilan fotolarla ilgili bir durumdur. Ayrica acik veya kapali burada fotoğraf paylasilmasini dogru bulmuyorum sahsen
00 Yorumla
+1 yılNe alaka ya tabiki olabilir sen o sığ düşünceli sığırları boşver canım
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. yani ona göre davranacaksın bir kapalıya yakışır şekide. ama sosyal hesap kullanabilir tabi ne alakası varmş bununla herkes özgür
10 Yorumla
+1 yıltesettürün amacı saçı kapatmak değil , saçı bile kapatmaktır. konuya bakarsak tesettürlü birisi sosyal hesaplarında resimlerini koymamalıdır
10 Yorumla
+1 yılBiz açık olup fotoğraf koyuyoruz diye kendimizi mi pazarlıyoruz şimdi, saçmalığın daniskası
Açık kapalısı yok bunun, kadını var...
Herkes istediğini yapabilir00 YorumlaBazilari hakli sen dikkat cekmemek icin kapaniyosan sosyal hesabin olsada dikkatli olmalisin dudak buzmek nddir
20 Yorumlamesela sen kapalısın ama benim tanıdığım çoğu başı açık kızdan daha çok makyajın var. Dikkat çekiyorsun. Dikkat çekmemen gerekiyor.
00 Yorumla
+1 yılbazı üyeleri sansürlemiş olmanı doğru bulmadım ama neyse :)
ya bu milletin saçını boyatması kimi ilgilendirir kimseyi türban da öyle bişey işte karışmamak lazım herkeşe00 Yorumla
+1 yılprofili olabilir ona lafım yok ama dudak büzmek saçma basit kız işi onu hiçbir kızda hoşlanmıyorum
20 Yorumla
+1 yılOlmamalı demek doğru değil.
Ama edebini ve inancini sanalda da muhafaza etmeli...00 Yorumla
+1 yılYargılayıcı gözlerini çek dostum. 5 xper li arkadaş.
00 Yorumlaolabilir tabi bir genç kız sırf tessetürlü diye sosyal hesabı olamaz diye bir şey yok
00 Yorumla
+1 yılEvet kendini elştirmeyip başkası üzerinden prim yapmak isteyen birkaç şerefsiz topluluğu
00 Yorumla
+1 yılNeden olmasın onlarda insan başı kapalı diye bir ayrım yapmak hoş değil
00 YorumlaAhahaha bunların hepsi saçmalamış iyi nefeste almasın o zaman
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAhahahaha bu nasil bir soru icinden ne geliyorsa olmali :D:)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılResim atmak sosyal hesaplara harammis.. Bu yuzden belki o taviri haketmiyorlar, ama uslubunce uyarilmalari gerek
00 Yorumla
+1 yılOlmalı ama ağzı götü ayrı oynamamalı. Foto atmamalı. Gerçek kapalıları zan altında bırakmamalı.
11 Yorumla- +1 yıl
Seni zorla mı kapattılar.. Makyaj falan ulan Müslümansın dini yaşamayı kafana koymuşsun
+1 yılbir de kapalılara yobaz derler. Yobazın ta kendileri burada. Çok saçma düşünüyorlar.
00 Yorumla
+1 yılne alakası var onlar insan değil mi kendini bildikten sonra kimseye laf düşmez
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkimse kimsenin ahlak bekçisi değil. isteyen istediğini yapsın
00 Yorumla
+1 yılbu facebook gruplarindada gundeme geldi hesap olmali ama bence oyle cok fazla foto konmasi yannis
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhepsi haklı !!! bide kendni haklı çıkarmayamı çalşıosn yazık
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 310 cevap paylaştı. akıl değilki millete bişey yapasın
00 YorumlaOlabilir, neden olmasın ki..
00 YorumlaNie onlarin hakkı yokmuki
00 Yorumla- Devamını Gör (18)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler