yav arkadaş anlamadığım konu şu hadi osmanlıyı felan salladım cumhuriyet tarihinden itibaren alalım veya rahat bir 80 senedir türkçe eğitim görüyonuz bu türkçeyi nasıl öğrenemiyonuz anlamadım. hadi doğuda dağ köylerinde olanlara eyvallah adam kullanmıyoki yav ama bakıyosun eleman 30 senedir batıda aldığı eğitim türkçe çevresinde konuşulan dil türkçe eleman doğru düzgün konuşmayı bilmiyo türkçe konuşsada vala vulu bişeyler diyo ne dediği anlaşılmıyo. abi 80 yıl dile kolay 80 yıl bir eşşek nesline öğret türkçe artık belli bir yerden sonra türkçe anırmaya başlar insan. şu türkçeyi bir öğrenin artık. bide sizin kürtçe konuşmanıza saygı göstermemiz sizin tplum içinde anırır gibi kürtçe konuşmanızı gerektirmez. ben yurt dışına çıktığım da tek bir tane türk arkadaşım vardı ama yanımıza türk olmayan birisi geldiğinde konuşmamızı edebimizden hemen ingilizceye çevirirdik bilmem anlatabildim mi?
Cevabın nedir?
Anadilde egitimin onemini idrak edemeyenler haliyle senin gibi dusunur politik kokan sorun cok sig :/
Anirir gibi Turkce konusanlar da var simdi onlarda Kurdce mi konussun senin mantiginla? :D
Ingilizce dunya dillerinden biridir sen Rusya ya git Ingilizce pek kullanamazsin veya Cin e git Cince disinda birsey goremezsin.
Su da bir gercek idelojik bakis acisindan uzak olarak ele alirsak Turkce kelime haznesi yani lugati oz Turkce olarak ayiklansa nerdeyse binlerce kelime kalir su haldeki kabul gormus Turkce bile Ingilizce Fransizca Almanca Arapca Farsca gibi zengin bir dil degildir malesef.
Buyuk sesli uyumuna uyan nice yabanci kelimeler var...
ataturk ve oncesinde baslanmis Turkce icin Dilde Sadelesme Akimi nda Ataturk doneminde yenilgiyi kabul etmistir cunku Ataturk baktiki sadelesme oz Turkce kelimeleri belirlerken ortada kelime kalmayacak ! Ataturk bu durumu kabul etmistir :/
Ataturk un TDK kurmasindaki ama kelime turetmek en goze batan icraat.
Olaya bakilmasi gereken aci soyle olmali :
Herkes otekinin dil ve kulturune saygi gosterecek hosgorunun akil ve vicdan ile sistematik olmasi yeglenmelidir lakin bahsettigin sorunlar uyum meselesi asinda.
Toplum ici uyum sekilci dikta ile olmaz duygu ve akil birligi ile olur.
Avrupa Birligin de tek dil mi var veya tek irk mi?
Ne var?
Ortak degerler.
Nedir?
Agirlikli olarak Hristiyanlik ve AKIL...
Oyle bir sistem olmaliki kimse otekini asimile etmemeli.
Dilsel Asimilasyon sistematiktir bunu yapabilecek guc te devletlerdir yani Turkiye devletidir ama bir Kurd kokenli Vatandas sistematik olarak bir Turkce bileni Kurtce ogretmesi gibi bir GAYESI olamaz cunku bireydir sistematik bir yaptirimi otekine olamaz.
Tukce veya baska diller ister anadil ister ticari diller olsun asil ogrenilmesi gereken INSAN OLMAKTIR bu herkes icin gecerlidir.
Insan olmak icin de AKIL ve VICDAN sarttir.
Turkiye gaza gelen insanlar toplulugu dogmalarla ve tabulalarla yasamakta malesef hemde her konduda.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılben avrupanın göbeğinde canım istediği zaman türkçe konuşuyorum insanın anadilini konuşmasından doğal ne olabilir ki? Ayrıca kürt gençleri türkçe biliyor yaşlı teyzeler falan bilmez o bölgeden dışarı çıkmamıştır normal, sınır köyler vs istisnalar olabilir ama senin devletinin yetiştirdiği öğretmen oraya gitmeyi sürgün olarak görürüyorsa şikayet hakkında yoktur.
73 Yorumla- +1 yıl
yok yaa adam batıda yinede bilmiyor doğru düzgün
- +1 yıl
marmaris , fethiye tatil yöreleri yerleşik ingiliz emeklilerle dolu hiç biri türkçe bilmiyor onlara neden hesap sormuyorsun?
- +1 yıl
eğer onlarda türkçe eğitim almış yılladır bu ülkede yaşamış olsalardı ve türk ingiliz karışık bir ortamın içinde ingilizce konuşsalardı bu konuda onları uyarırdım. ama emin ol çok kibar insanlardır ve böyle bir terbiyesizlik yapmak akıllarına gelmezdi zaten. ayrıca emin ol pek çoğu bazı az biraz türkçe biliyor dertlerini anlatabilcek kadar öğreniyolar. bide o bölgenin insanı ingilizce biliyo zaten kürtler hariç ama adamlar türkçe doğrudüzgün bilmiyo ingilizce mi öğrencek neredeyse hepsi are you cola are you disco modunda
Keşke Türkçe diye kıçını yırtıcağına Türkçede noktalama işaretlerinin olduğunu, sağlıklı iletişim için bunlara ihtiyaç duyulduğunu bilseydin keşke. Kürt' üm ama senin ana dilini senden daha iyi konuşup yazabiliyorum. Bu dangalakça çığırtkanlığının amacı nedir? Doğu' ya adım attın mı, köylerde eğitim hayatı nasıl bir fikrin var mı? aynı dönem içinde beş altı öğretmen gelir, birçoğu eğitim fakültesi mezunu bile değildir. İki yıllıklardan gelip ücretli öğretmenlik yaparlar, tabii çocuklar şanslıysa. Bazen iki ay dersleri boş geçen sınıflar olur. Bu sadece senin kafanın alacağı sorunlar, ötesine girmiyorum bile.
82 Yorumla- +1 yıl
hakkaten g. tün kadar aklında kuru resmi bir dairede değiliz sadece bir internet sitesinde düşüncelerimi yazıyoruz. sokak dili denilen bişey vardır. ingilizcede sana benim yaptığım bir facebook yazışmalarını atarım Allah'ım dersin bu mu ingilizce. sokak dili vardır sokak lisanı vardır. gelip bana TDK müfettişi ayağı yapma sanki tiwitter da facebookta imla kurallarına felan her bir boka dikkat ediyosun. gelip burada kafa zikme boş boş da konuşma. çok biliyosan girlsasking e gir ordaki ingilizlerin hatalarını bulup önce ana dilinizi bir düzgün öğrenin de bak bakayım sana nasıl ziktiri çekiyolar hadi kurugöt aklının ermediği işlerle uğraşma.
- +1 yıl
dingile bak hele! milletin imla ve noktalamasına bakmam normalde. kalkıp mileti dil konusunda eleştirip kendi ana dilini s. ken bir herifsin. hakkaten diye bir kelime yok, "hakikaten" diyeceksin. sokak diliymiş, uydurun anasını satayım. dili piç ederler, bahaneleri de sokak dili olur. yazı dilinde öyle bir durum yok, götünden element uydurma boşuna.
Bırakın insanlar hangi dilde konuşmak istiyorsa konuşsun sizene? Ben Almanya'da doğdum büyüdüm bu zamana kadar hiç bir alman bana gelipte neden dışarda tramvayda trende okulda üniversitede TÜRK arkadaşlarınla TÜRKÇE konuşuyorsun burası almanya almanca konuş demedi demezde yani. Sizde ki bu kin nerden geliyor 🤔?
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
12Cevap
+1 yıltürkler neden kürtçe öğrenmiyorsa o yüzden yani bunu anlamak için çok da zekaya kafa yormaya falan gerek yok kürt kürttür dili kürtçedir türk türktür dili türkçedir yaradılış gereği bu allah ne diyor kuranda biz sizi kavimler halinde yarattık birbirinizi tanıyasınız diye... asimile edesiniz topraklarını işgal edesiniz sömüresiniz diye değil
312 Yorumla- +1 yıl
aşiretler, ağalık sistemi, sözde namus cinayetleri, kan davaları, uyuşturucu ticareti, çok işlilik, kanına kadar işlemiş şiddet... YA BİRADE SİZ ASİMİLE OLUN ZATEN MK.
https://www.youtube.com/watch?v=o65k1brz-2c - +1 yıl
bunların hepsi akpli kürtlerin devam ettirdiği şeyler devrimci yurtsever kürt halkında bunlardan birşey bulamazsınız
- +1 yıl
yav he he tabi bunların hepsi akp ile başladı onlardan önce yoktu bunların hiç biri hadi kardeşim anlatsamda anlamazsın zaten hadi sana kolay gelsin. siz gidin batıda ege üniversitesinde felan Türkiye Cumguriyeti Devletinin imkanlarıyla okuyun bizler sizlerin ödemediği faturaları ödiyelim. sizin destek verdiğiniz teröristlerle mücadele için milyarlarca dolar para harcayalım onun üzerine yatırım yapabilcek için o bölgeye bir okadar para daha harcayalım sonra o yatırımlar tahrip edilsin tabi tüm bu giderleri yine biz ödiyelim. örğetmenimi mühendisimiz doktorumuz vurulsun ama ezilen hep siz olun hayat size güzel valla onurum olmasa bende bir kürt olup sizin yaptığınız bu edebiyatları yapmak isterdim valla
- +1 yıl
işgal politikalarının sonuçları bunlar ülke kurulurken vadedilen özerklik verilse hiçbiri olmayacaktı etme bulma dünyası bu işler böyle
- +1 yıl
yok yha bence özerklik felan olmasın direk tam bağımsızlık olsun özerklik biraz baba parasıyla ayrı eve çıkmak gibi oluyo. alın gidin kurun ülkenizi şimdiye kadarki bütün borçlarınızıda silelim ama bitane kürt kalmasın batıda kalmasın alın gidin gidin hepsini. bıktık artık sizin gibi kan emici sülüklerden sizlerden sabun bile olmaz alın gidin bütün ırkınızı kendi kendinize dersiniz artık dövlet bize pohmiir diye. 20 sene sürmez tekrar birleşmek istemeniz kendi tarihinizde adam gibi bir devlet kuramamışsınız ki siz kim devlet kurmak kim o devleti yönetmek kim. perişan olup hepiniz sürüne sürüne dönünce görürüm ben sizi.
- +1 yıl
ben de bağımsızlıktan yanayım
- +1 yıl
hakikaten siz bu o bölgede kaç yıldır varsınız?
- +1 yıl
en az 5bin.. gutiler hurriler mitanniler hepsi tarihteki kürt devletleri
- +1 yıl
peki sence biz kaç yıldır kürdistan coğrafyasındayızdır?
- +1 yıl
1071den beri
- +1 yıl
eh be birader saydığın kürt devletlerinin hepsine baktım hepside miladdan önce kurulmuş ve yıkılmış devletler Medleride sayarsan en son kurduğunuz devlet taa 2000 senesine dayanıyo. ki saydığın devletlerde tartışılır çünkü ırksal köken olarak aslında iranlıların bir kolusunuz tam olarak ne zaman ayrıldınız onu da bilmiyorum bakmak lazım. aradan en aşağı 1000 sene sonra biz gelmişiz o vakte kadar kurduğunuz 1 tane devlet yok gelmişiz buraya 944 sene önce eğer bir millet işgal ettiği topraklarda 900 950 sene boyunca kalabilmişse bunu adı artık işgal değil "fetih" tir... ve emin ol bizim tek gayemiz sizi yok etmek asimile etmek felan da değil tamam cumhuriyetin ilk başlarında bir takım baskılar görmüş olsanız da eğer bizim gayemiz sizi asimile etmek yok etmek felan olsaydı emin ol ırkının adını bile unutmuştun şu an hadi şimdi yallah...
- +1 yıl
kürdistan tekrar kimliğine diline kavuşmadan kimseye rahat yok hadi sana yallah
Sana ne kardeşim adam istediği dili konuşur. burada 30 sene boyunca olan ingilize adam gibi türkçe konuşmadığı için laf etmiyorsun ama. Yıllardır kuzeyde olan lazlara karadenizlilere laf etmiyorsun ama. Neden kürtler üzerinden gidiyorsun?
95 Yorumla- +1 yıl
dostum sen olayı çok yanlış anlamışsın boşver
- +1 yıl
ben şimdiye kadar türkçe bilmiyen bir laz karadenizli görmedim. ve emin ol 30 sene türkiyede yaşıyan ingilizlerinde çoğu pek çok kürtten daha iyi türkçe konuşuyo. üstelik bu adamların yaşadıkları yerlerde yerel halkın ingilizce bildikleri halde durum böyle bide kastamonuda felan olsa emin ol türkçede 30 yılda kürtleri ayakta mikerler.
+1 yılSen kendi dilini daha konuşmayı bilmiyorsun kürtlerden ne bekliyorsun. Okul okumayan dedem nenem kuran dilinden az birşey arapça türkçe ve kürtçeyi pratik 3 dil biliyor ya sen?
KÜRDİSTANIN coğrafyasında yaşayan herkes en az 3 dil biliyor ya siz türkler? Daha okullarda verilen İngilizce dilini bilmiyorsunuz bide kalkip bize laf atiyorsunuz. Önce bir git tek dille kalan türklere söyle hadi...12 Yorumla- +1 yıl
Kendi dilimi konuşamadığımı nerden çıkartınız pardon?
- +1 yıl
Konyalı türkler diyor ne örüyon anlamı ne yapıyorsun. Daha şive bozukluğu anadolu da İstanbul türkçesi bile yokken bu kadar eksiklik varken kendi milletine hakaret edip ana dili öğrenin diyeceğinize beceremediğiniz durumları kalkıp benim milletime onu atmayin. Milletim 3 dil bilmeye hatta arapça da öğrenip dört dil yapmaya çalışıyor ya sizin millet? Hepimiz iç içe yaşıyoruz neyin ne olduğunu ikimizde çok iyi biliyoruz.
Sen türk olduğun halde türkçede bulunmayan kelimelerle metin yazıyosun ''YAV'' ne ya? Sen bence ilk kendi türkçeni düzelt sonra başkalarını yargıla.
127 Yorumla- +1 yıl
her dilde bu ne benzer ses öbekleri vardır önce dil ne demek onu öğren hadi uza şimdi
- +1 yıl
YAV ne "ya" iyiymiş bu arada... aaah ah akıl bilmem ne değil ki millete sokasın...
- +1 yıl
evet bunada sokak dili denir zaten tıpkı senin "YAV" ne ""ya"" demen gibi ve bu tür basit demogojilerlede uğraştırma beni.
Sorma ya türkiyede yaşıyorsan türkçe konuş bari toplumda çarşıya çıkıyorum insanlar kürtçe konuşuyor yav git evinde konuş ayar oluyorum
55 Yorumla- +1 yıl
Herkes kendi dilini konuşmakta özgür yaşadıkları toplumun diline saygı duymaları yeterli. Abartmayın şu olayları. @Tugbaaa09
- +1 yıl
eğer Türkçe bildikleri halde bir ortamda bir grup içinde başkalarının anlayamıyacağı şekilde kendi dillerinde konuşuyolarsa evet. bunun vatan severlikle alakası yok öyle ülkücü ayağına felan hiç bir zamanda yatmamışımdır sadece bu insanların sığlıklarından bıktım ve evet genelde de bu kürtlerde olduğu için insan ister istemez bir miktar daha hassas oluyo
- +1 yıl
@Kemosabe :D çok güldüm yorumuna :D
Türkçe konuşmakla Adam olunmayacağını kanıtlamışsın, tebrikler.
80 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Kürtlerın kökeni aslında Perslerden gelme yanı asil ve kudretli bir ırk.
Ama fakat lakin şu an onları yönetenler kürt olmadığı için bozguncuk meili var bide kötü alışkanlıklar var işte akraba evliliği olmasa iyi insanlar52 Yorumla- +1 yıl
evet uşuşturucu çocuyk evliliği kadını hor görme çok eşlilik şiddete olan aşırı meyilleri de olmasaydı iyiydi :D
- +1 yıl
Asil ve Kudretli bir ırk mı ZJZMZIŞZHZĞABZ
Aile & Toplum konusunda 482 cevap paylaştı. Türkçe bilmediğimizi nerden biliyorsun tek tek gelip gördünmü, nick'inde türkçe karakter kullanmayan arkadaşım.
62 Yorumla- +1 yıl
hangi İngilizce karakteri kullandıysam söyle xwq harfleri yok
Batili türkçe konuşamayan çok türk var ona bakarsan
40 Yorumla
+1 yılBu metinle türkçeyi mahvetmişsin. Başkalarına laf yetiştiriyorsun.
21 Yorumla- +1 yıl
nasıl?
Tabi sende haklısın :)
https://youtu.be/TxfZPuuYSn810 Yorumla
+1 yılİngiltereye gitmiş gibi düşün kendini.. Gerçi kurtlerdede biraz şeylik var..
05 Yorumla- +1 yıl
benim yurt dışındaki bu davranışım ingilteredeyken olduydu zaten, ki başkada yurt dışına çıkmadım
- +1 yıl
Bakırın tuncuna insanın piçine kaldık
- +1 yıl
ya bir ziktirin gidin mk. kaçınız sosyal medyada yazarken dil bilgisi kurallarına uyuyosunu mk. kusura bakmayın sokak dili diye de bişey vardır. bak bilmiyosan bu sitenin girlsasking. com diye bir versiyonu var eğer biliyosan ingilizce bir bak bakıyım ordaki insanlarda çok iyi gramer ve yazım kurallarına uyuyolar mı? sanki hepin TDK dan çıktınızda bana artistlik yapıyosunuz yapmayın iki yüzlü olmayın bu kadar ya. ve çok ta haklısınız bende oturmuş sizin gibi piçç kurularına laf anlatmaya çalışıyorum. ha bu arada küfürlerdeki imla hatalarınada takılyosanız onlar yazdığım küfürler sansürlenmesin okuyun diye zamına zoduklarım...
- +1 yıl
Ok..
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende tanıyorum bir kaç kürt türkçe bildikleri halde konuşmuyorlar zorlarına gidiyormuş hahaha 😄
01 Yorumla- +1 yıl
ahaha kendi içlerinde o kadar pislik barındırmaları zorlarına gitmiyoda türkçe konuşmak mı gidiyomuş :D
+1 yılBen Bir Türk'üm Kürtçe Biliyorum. :)
54 Yorumla- +1 yıl
e zaten normali de o kardeşim
- +1 yıl
Bence Bu Konulardan Uzak Duralım. Emin Olun Onlarda Türkçe Biliyorlar Ama Kendi Aralarında Kürtçe Konuşuyorlar. Çok Kürt Arkadaşım Var Doğuda Görev Yaptım Bazıları Gerçekten Kürtlerin Adını Çıkarıyor..
- +1 yıl
evet bu şekilde olmayan bir sürü kürt var onlar sayesinde bölünmüyoruz zaten onlarda olmasa zaten iyicene sıçmıştık. ben öğrenciyken pazarlamacılık yapmıştım bir ara kürt mahallelerine girdiğimde oluyodu ki gerçekten türkçe neredeyse hiç bilmeyen bir sürü ailelerle karşılaştım insan şaşırıyor gerçekten ulan adamlar kaç yıldır burada nasıl böyle olabiliyolar diye istatistiklere göre ülkede 3.8 milyon okuma yazma bilmiyen insan var e şimdi bunların çoğunun kürt olduğunu düşünürsek e bide okuma yazma bilipde türkçe bilmeyen anlamayanlarıda düşünürsek pekde az bir rakam değil. danimarka nüfusu 5.6 milyon yani neredeyse bir ülke kadar böyle insanımız var. ben açıkçası artık kasti bir şekilde türkçe öğrenmediklerini düşünüyorum
- +1 yıl
Haklısın Kardeşim Ne Diyebilirim?
+1 yılTürkler neden kürtçe öğrenmiyorsa aynı sebepten.
43 Yorumla- +1 yıl
evet almanların Türkçe öğrenmemesiyle aynı sebepten haklısın orda da almanca eğitim görüpte almanca öğrenmeyen bir türke sen eşşek misin birader derim zaten
- +1 yıl
Almanya'ya giden Türkler oturma izni alarak yerleştiler. Başka bir devletin, başka bir bayrağın altında yaşamaya başladılar. Uyum sağlamak zorundalar. Fakat kürtler bu topraklarda Osmanlı'dan beri var. Dolayısıyla kimse kimsenin anadilini benimsemek zorunda değil. Cumhuriyet dönemi, ihtilal dolayısıyla oluşan askeri baskı ve kraldan çok kralcılık yapan vesayet kafası sizin de zihninizi böyle kirletti işte. Osmanlı'da böyle kompleksler neden yoktu mesela? Bırakın artık isteyen istediği dili konuşsun. bu topraklarda emeği ve hakkı olan herhangi bir ırka illa kendi kültürünüzü dayatmaya çalışırsanız, gözü dönmüş bazı odaklar da onları size karşı kullanır. Nitekim 40 yıldır başımıza örülen çorapların temel sebebi de ikinci sınıf insan muamelesi yapmak hatta insan yerine bile koymamak.
- +1 yıl
evet kardeşim zaten soruyuda hatırlarsan orda bak ben ne diyorum doğuda çevresi sırf kürt olan ve başka dil duymayan insanları hariç tutuyorum ama adam gelmiş burada 20 senedir manisada e şu dili de öğren artık. onun dışında her ülkenin ortak bir dili olmak zorunda insanların birbirini anlayabilmesi için öteki türlü laz bir doktoru türk bir vatandaş nasıl anlıcak ya da çerkez bir memuru kürt bir vatandaş nasıl anlıcak. eğer senin bahsettiğin halk tarafından ikinci sınıf muamelesi görüyo hatta insan muamelesi dahi görmüyo ise eğer o halkın içinde sadece türkler yok bir sürü etnik grup var eğer bu kadar etnik grup böyle bir görüşteyse birazda iğneyi kendinize batırın. eğer kürtler bu güne kadar rahat dursaydı. bu kadar çok terör gasp darp olayları çıkarmasaydı kimse öyle bir bakışa sahip olmazdı. gürcülerde kendi aralarında gürcüce konuşur ama öyle davar gibi bağıra çağıra gürcüce konuşmaz eğer başka insanlarda ordaysa onların anlıcağı şekilde türkçe konuşurlar tabi çerkezler de öyle
Biliyorlar bilerek kurtce konusuyorlar
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsen neden kürtçe öğrenmiyorsun?
33 Yorumla- +1 yıl
çünkü devletin resmi dili Türkçe insanların birbirini anlayabilmesi içinde ortak bir dil lazım ve o da bu topraklarda Türkçedir. almanyada bir sürü millet vardır sen hiç bir almana gidip sen niye Türkçe öğrenmiyosun diye sorar mısın?
Cevap sahibi+1 yılingilizler ve amerikanlar bize gelip neden ingilizce konuşmuyorsun diyebiliyorlar ama. ya da bir şirkete iş başvurusu yaptığında ingilizce bilmeni şart koşuyorlar. hiç kimse türkçe kürtçe ingilizce veya fransızca bilmek ZORUNDA değildir. dil bir iletişim şeklidir ve nerede doğduysan o dili bilirsin bu yüzden kimse kimseyi suçlayamaz veya bir dili öğrenmek zorunda değilsin kaldı ki öğrendin konuşmak zorunda da değilsin ya da öğrendin diye kendi dilini konuşmamak zorunda değilsin. isteyen istediği dili konuşur hiçkimse de sen neden bu dili konuşuyorsun diyecek kadar IQsuz olamaz.
- +1 yıl
merak etme türkiyede yaşıyan hiç bir ingiliz ya da amerikalı gelipde kimseye neden sen ingilizce bilmiyosun diyemez. ve yaşadığın ülkeyle iletişim kurmak zorundasın bunuda o ülkenin ortak diliyle yaparsın ana dilin o olmak zorunda değil ama o dili iyi bir şekilde anlamak ve konuşmak zorundasin. eğer kendimi ülkemi aşıcam dünyayla iletişime geçicem diyorsanda ingilizceyi bilmek zorundasın. dünyayla iletişime geçmiyen kısıtlı bir insan olarak yaşamayı tercih edebilirsin ama yaşadığın ülkeyle seve seve iletişimde olmak zorundasin. öteki türlü ülke bölünür. sen çincenin en aşayı 50 çeşit lehçesi vardır sen ordaki insanlardan mandarince ( basitleştirilmiş çince ) öğrenme, anlayabilme ve konuşabilme zorunluluğunu kaldır bakalım 10 yıl sonra çin kaç parçaya bölünüyo. ama senin zihniyetindeki insanlarında zaten istediği bu değil mi...
Devamını Gör(2)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası