Bu soruya herkes karşı çıkacaktır belki ama ben Dubaide çok farklı milletlerden insan tanıyorum. Arap, Hintli, Avrupalı, Rus olsun dünyanın her yerinden insan geliyor ama bizimkiler nedense İngilizce konusunda biraz yetersiz kalıyor. Bir kızı Emirates iş görüşmesinde reddetti İngilizce yetersiz dediler kız İngilizce dil ve edebiyatı mezunu. Yani Türkiyede İngilizce dil bölümü mezunu da olsa yurt dışında iş hayatında yeterli İngilizcesi yok. Eğitim almış ama şakır şakır konuşamıyor. Araplar bizim gibi değil mesela ayrıca biz filmleri dublaj izliyoruz onlar İngilizce izliyo alt yazı okuyo. Yani kulak dolgunluğu var bizde o da yok. Evet turizmde çalışan herkes görünürde şakır şakır akıcı ama gramer yok bişey yok. Yani düzgün İngilizce onlarda da yok. Bizim ülkede şöyle bir Amerikan filmini alt yazısız izleyebilecek ya da eline bir İngilizce kitap alıp okuyabilecek kadar İngilizce bilenlerin sayısı çok az. Evet çok kişi biliyo İngilizce ama bahsettiğim kadar değil. Sorun nedir? Niye bizimkiler ileri derecede İngilizce öğrenemiyolar?
Cevabın nedir?
+1 yılBence , toplum olarak egitime bakis acimiz cok farkli , universiteyi kazanamayan bir kisiye colombiyada universite oku deseniz ya sen ne sacmaliyorsun der. Toplumun bir kesmi ise super guc oldugumuza inaniyor amerika avrupa kafir. Bir kesim isede sinava yonelik ingilizce ogrenmek istiyor yds geceyimde ya da uds hazirligi geceyim diplomada yazsin memur olayim. Turkiye dis toplumlara cok kapali ben bunun devlet politikasi oldugunu dusunuyorum. Yoksa turkler ingilizce ogrenemez diye birsey yok gayet turk milleti zeki. Devlet politikalari acilimci degil bunu enguzel rusya ile olan iliskilerde anladim rusya bir yilda 3 kez ve kotu ilan edildi insanlar sokaklarda rusya aleyhine gosteriler yapti. Yunanistanda turkleri seven cok yunanli gordum , ama devlet politikaasi olarak yunanlar dusman yunan devlet politikasi olarak turkler dusman. Aslinda halklarin kardesliginde dusmanlk yok devlet kadar. Ingilizce ogretiyorum bazen ucretsiz ingilizce ogretme adina seminer veriyorum hindistan pakistandan cok insan ilgi duyuyor ama trde yaptigimda bu ilani abi ben ingilizce ogrenemem ogrensem ne olacak. Bence dil ogrenmek motivasyon girisimcilik cok onemli. Amerikalilarin bize bakis acisini ingilizce okusak turk medyasinin ic yuzunu anlariz .
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa ablam kac defadır sorularına denk geliyorum sen niye hep bizj türk gençlerini gömüyorsun tamam dubaide yaşıyorsan yaşa bizden sanane sana mı dert oldu bu yani artık bizi bir rahat bırak
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAsıl sen sacmaliyorsun senin tanidigin 3 5 genc yüzünden 13 milyon genci genelleme yapamazsın
Hintliler ingilizceyi mükemmel aksan ve gramerle mi konuşuyor sanıyorsun? Araplar desen yine aynı. Türkiyede alınan eğitim konuşma üzerine değil gramer üzerine kurulu olduğu için konuşulamıyor. Çünkü speakingler bir konuşmayı sular seller kadar geliştirebilecek düzeyde uzun değil. Ki türkçe konuşan biriyle ingilizce speaking yapmak max 5 dakika sürer. Eğitim almaya gidenler gezmek için giderse konuşmaya çalışmak yerine instagramlarına fotoğraf atmakla uğraşırsa geliştiremezler yani sorun Türk olmakta değil istemekte. Ben hiç yurtdışında eğitim alma tecrübem olmadan kursla ve yabancı ihracatçılarla konuşarak gayet iyi bir seviyeye ulaştım.
02 Yorumla
Çünkü eğitim düzeyi düşük ingilizce öğrenmeye değil öğrwtmemeye çabalıyor gibiler kaç dene ingilizce dersi verildi ve bu derslerden öğrenen kim var
02 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
36Cevap
Merhabalar, konu açılalı biraz zaman olmuş ama ben yine deneyim ve görüşlerimi yazmak isterim. Çok ufak yaşlarda İngilizce eğitimi almaya başlıyoruz, tabii ki okuldan okula, eğitmenden eğitmene eğitimin kalitesi değişiyor. Kendi özelimde konuşmak istersem, babam İngilizce öğretmeniydi, bana İngilizce öğretmek konusunda çok titiz davranmıştır her zaman. Haftalık, rutin İngilizce çalışmalarımız olurdu, bunun yanında okulda da ana dili İngilizce olan eğitmenlerden haftalık minimum 10 saat İngilizce eğitimi görüyordum. Mezun olduğum okul TR standartlarında en iyi İngilizce eğitimi veren okullardan biriydi. Senelerce düzenli İngilizce çalıştım, sonuç: gayet yeterli altyapıya sahip olmama rağmen, KONUŞAMIYORUM. Bu noktada benim düşüncem, İngilizce konuşamamadaki en büyük sorun, TR'de verilen İngilizce eğitiminin akıcı bir şekilde konuşmadaki en önemli unsuru es geçiyor olması: Ana dili İngilizce olan eğitmenlerle düzenli olarak İngilizce konuşmak. Dediğim gibi okulda ana dili İngilizce olan eğitmenlerim oldu ancak 1 sınıfta minimum 30 kişi varken, 45-50 dklık derslerde ne kadar İngilizce konuşma fırsatı bulabilirsin? Akıcı bir İngilizce konuşabilmek için ilk kural, konfor alanından çıkıp, biraz kendini zorlayarak ana dili İngilizce olan kişilerle konuşmak. Gramermiş, kelimeymiş.. derdini 5 farklı yoldan anlatabiliyor olduktan sonra gramer veya kelimeye takılmak pek de mantıklı gelmiyor bana. Yurt dışında bir yere gittiğinizde, ana dili İngilizce olan arkadaşlar edindiğinizde veya her türlü ihtiyacınızı İngilizce dili ile gidermeye çalıştığınızda (demek istediğim mümkün olduğunca Türkçe konuşmamak) çok kısa bir sürede akıcı bir şekilde İngilizce konuşabiliyorsun zaten. Çevremde bu şekilde akıcı konuşan o kadar insan var ki, bu durum benim için bir genellemeden ziyade, artık kanıtlanmış, gerçek bir olgu aslında. Konuştukça açılıyorsun, açıldıkça aslında bildiğin/öğrendiğin, zamanında beyninin bir köşesine kaydettiğin o gramer/kelime vs bilgileri de açığa çıkıyor zamanla. Olay aslında bu bilgileri kullanabileceğiniz bir yol bulmakta bence. Bu da düzenli konuşarak gerçekleşiyor. Bizde fazlasıyla konuşurken utanma, sıkılma, yanlış yapma korkusundan kaynaklı isteksizlik var. Halbuki kimse sizden mükemmel bir dil bilgisiyle konuşmanızı beklemiyor. Sadece anlaşılır olmanız bekleniyor. Bir dili ana dilinizmiş gibi konuşabiilmek için o dile düzenli olarak maruz kalmak lazım. Bu konuda birçok dil bilimcinin araştırmaları mevcut. Tabii ki hepimiz iş güç, okul derdindeyiz, ana dili İngilizce olan birilerini bulmak da kolay değil. İnternette benim bulduğum, zaman zaman İngilizce konuştuğum kişiler genellikle Asyalı kişilerdi. Aslına baktığınızda bu kişilerin ana dili İngilizce değil, onlar da 2. bir dil olarak İngilizce öğrenmiş kişiler. Tabii konuşmamda yardımcı oluyorlardı ancak ana dili İngilizce olan birileriyle konuşmadan aldığın verim bambaşka.. Ben yaklaşık bir buçuk yıldır, English Ninjas (https://englishninjas. com/) isimli hizmetten yararlanıyorum. Kursa filan gitmiyorum, ki buna ayıracak vaktim de yok. Evimden istediğim zaman ana dili İngilizce olan eğitmenlere görüntülü olarak bağlanıyorum. Ya belirli konular özelinde günlük konuşma pratiği yapıyoruz ya da İngilizcede eksik olduğum konular üzerinde çalışmalar yapıyoruz eğitmenlerle. Dersler birebir olduğu için utanmam sıkılmam kalmadı, derste sadece eğitmenim oluyor çünkü (kabul edeyim belki ilk hafta konuşurken biraz heyecan yapmış olabilirim :) ancak bu durum çok kısa sürdü). Yanlış yapmaktan korkmuyorum, karşımda her zaman beni kibarca düzeltecek biri oluyor. İngilizce konuşurken kem küm eden ben, kısa bir sürede şu ana kadar çoktan olması gerektiği gibi konuşuyorum. Ben genel olarak kişisel gelişim amaçlı kullanıyorum, ancak hemen hemen her konuda destek almak mümkün. Örneğin İngilizce iş mülakatları, mesleki İngilizce eğitimi, yurt dışına hazırlık, Toefl, Ielts vs vs oldukça çeşitli çalışma olanağı sunuyor. Tabii diğer hizmetler arasında English Ninjas'ı tercih etmemin sebebi, fiyatının çok daha uygun olması. Ben 1 yıllık üyelik almıştım ama referans kampanyaları sayesinde mevcut aboneliğimi 6 ay kadar da ücretsiz uzattım. Bunun için sadece 2 arkadaşımın herhangi bir pakete abone olması yetti. Ücretsiz denemesi de mümkün. Ben biraz denemediğim şeyi almamcılardanım. Normalde deneme dersi 5 dk, ancak ben biraz araştırmayla farklı bir sayfadan kayıt oldum, bu sayfadan kayıt olduğunuzda 10 dklık deneme dersi yapılabiliyor: Umarım yorumlarım/görüşlerim/önerim faydalı olmuştur. Herkesin şakır şakır İngilizce konuştuğu güzel günlere.. :)
01 Yorumla
+1 yılTamam da türkce ural altay dil ailesi gurundandır ingilizce ise hint-avrupa dil gurubundandır araplar iranlilar hintliler ruslar ve tüm avrupa ve amerikalilar çok kolay ingilizce öğrenebilirler ama türkler moğollar japonlar çinliler ve koreliler zorlanırlar
21 Yorumla- +1 yıl
EİG ićin teşekkürler günaydın
- Diğer konusunda 467 cevap paylaştı.
+1 yılBu konu eğitimden geliyor eğitim sistemi bize ingilizceyi gramer üzerinden gidiyor. Ana dili türkç eolan çocuklar türkçe gremar yapamamıyor ki imngilizce gramer yapsın ilk okulda çocuklara sokak ingilizcesi verilse bakın toplum nasıl konuşur de-da nasıl yazılacağını bilmeyen insanlar nasıl türkçe öğrensin
00 Yorumla
+1 yılBana kalırsa doğru eğitim teknikleri kullanılmadığından hepimiz sorsan 4. sınıftan beri ing öğreniyoruz ama üniversiteye geldik hala bişe yok ortada. sadece kuralları ezberlemekten baska bişe yaptığımız yok genel olarak butun dersler için bu geçerli öğrenmiyoruz ezberliyoruz sadece eee avrupaya gidip orada vakit geçirmekte su an bizim ekonomimizle oldukça zor :p bana kalırsa işin tek püf noktası aktif şekilde ing kullanmakta benim bi arkadasım konusarak öğrenle derslere basladı çok güzel yol aldı valla ben de bu yaz baslamayı dusunuyorum hem orada yabancı hocalarla sesli konusmalar sağlıyosun ediyosun bence düşünen herkes bi baksın derim:x
00 YorumlaVerilen eğitimde sorun var
Grammer üzerinden eğitim yaparsan anca dil yapısı öğrenilir
TR de eğitim başlı başına sorun zaten
Ve bu sorunun olmadığı konusunda da hala ısrar ediliyor
Kpds diye bir sınav vardı
Resmen türkçe mantıkla hazırlanmış ingilizce sorular vardı
Konuşma ve dinleme konusu hep güdük kalıyor bundan dolayı00 Yorumla
+1 yılÜlkemizin kanayan yarası fakat bir Amerikalı değilim, yaptığım iş İngilizce gerektirmiyor. Yani neden onlar kadar iyi konuşmalıyım tartışılır.
Onlar geldiğinde Sultanahmete Çultanahmed dediği sürece Wörd demek yerine world diyeceğim. Çok sorun etmiyorum bunu.
Eğitim konusuna gelirsek orada kesinlikle haklısınız zaten ona lafım yok.00 Yorumla- Diğer konusunda 747 cevap paylaştı.
+1 yılçok konuşulmadığı için istedikleri kadar ezber yapsınlar konuşmadıktan sonra türkçe ağır basıyor sonuçta gün içinde hep türkçe konuşulur ve her yerde türkçe yazılar vardır şöyle örneğin amerika da olsan o dile rahatlıkla öğrenirsin uzun yıllar kalınca döndüğün de türkçe konuşurken bazı kelimeleri geçici olarak unutursun.
00 Yorumla
+1 yılspeaking denen olay yok sürekli hoca anlatır sen dinlersin bunu ben yurt dışında öğrendim. erasmus yaptıgım zaman ingilizcem ilk zamanlar baya kötüydü ama sürekli sürekli sürekli konuşulan cümleleri dinleye dinleye aklımda kalmaya başladı cümleler sonradan o durumu ben yaşadıgımda otomatkman o cümle ağzımdan cıkıyodu sen düşün gerisin bilmem anlatabildimmi o kadar yazdım ama.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçokta önemli değil @q. ingilizce bilince ne oluyoruz, daha kültürlü daha aydınmı oluyoruz. bana kendi dilim yeter. beni anlamak isterlerseler türkçe öğrensinler.40 yıldır türkçe konuşuyorum, hiçte bir şey kaybetmedim. ha görevi felan olan olur. ing mecbur öğrenir. ama geneli için gerek yok. ve çoğu ülke ingiliz ve abd sömürgesinde olduğu için öğretiyorlar. o söylediğiniz hindistan , ingiliz sömürgesinden hiç kurtulamamış bir ülke.
00 Yorumla
+1 yılTürkiye'de eğitim gramer olarak verildiği için üst düzey İngilizce ogrenilmiyor. ayrica ben İngilizceye saçma bir dil olduğu için karşıyim hatta İngilizlere karşı birisiyim. neden İngilizce dil zenginliği çok düşük ayrıca neden Dubai ye gittiğimde İngilizce konuşma gereği duyayım ki. bu ortak dil sömürgesi ne şiddetle karşıyım...
00 Yorumla
+1 yılDiğer ülkeleri bilmiyorum ama benim kuşağımda ingilizce eğitimi çok geç başlıyordu. 4. Sınıfta. Şimdi yine şanslılar kreşte bile bül bül gibi konusuyor cocuklar. Bundan sonra gidişat değişir umarım
00 Yorumla
+1 yılİngilizce öğrenemezler çünkü İngilizce dersleri çoğu yerde Türkçe nlatılıyor. Kurstan biliyorum her hafta İngilizce film izletiyor bir de sunum hazırlıyorduk. İngilizce sohbetler çabası. Adamlar kurum dışında mekan ayarlıyorlar ayda bir orada da İngilizce konuşuyorlar. Garson bulamayınca öğretmenler garson oluyordu.
01 Yorumlaorta doğudan gelme sıradan öğrenciler hatta 3. dünya ülkelerinin pek çoğunda bile lise mezunları baya güzel ingilizce konuşabiliyor. bende buna şaşırıyorum
00 YorumlaDiğer konusunda 961 cevap paylaştı. Dil ailesi farklılığı ve ingilizcenin yazıldığı gibi okunan bir dil olmaması öğrenme güçlüğündeki en büyük etkenler. Ayrıca isteksizlik, yetersiz çalışma ve pratiğe dökememe eksikliği de sayılabilir.
00 Yorumla
+1 yılBagimsiz ulke olmanin getirisi diyebiliriz ama dunya ufaldi teknoloji sayesinde ileriki nesiller daha kolay adapte olur ingilizceye
00 YorumlaÇünkü Ulusalcı-Milliyetçi zihniyet bu ülkede yabancı dil eğitiminin önüne set koyuyor. Bunu kasten yapıyorlar , eh Tanrı da tokadı millete çakıyor.
00 Yorumla
+1 yılOkullarda her sene ''My name is Eylül..'' seviyesinden başlatıldıkları için.
10 YorumlaOkuldaki ingilizce dersiyle yeterince sogutuyorlar. Malum eğitim sistemimiz
10 YorumlaDiğer konusunda 524 cevap paylaştı. Arapça ile ingilizce cümle yapısı aynı öğrenmek daha kolay. Birde biz ingilizceyi türkçeden çevirerek öğreniyoruz
00 Yorumla
+1 yılİngilizce yetersiz bile artık bu devirde. İş görüşmelerinde İngilizcenin yanında ekstra dil soruyoruz 😊 Japonca ve çinçe bayağı ilgi görüyor.
14 Yorumla- +1 yıl
Üst düzey dil lazım.
- +1 yıl
@ozianna aynen öyle. Biz ofise eleman alımlarında dediğin gibi İngilizce biliyorum deyip iki kelime yan yana getiremeyenleri çok görüyoruz 😊
Gizli Üye(30-35)+1 yılUf 1 sene olmus yine de yazmak istyrm cok haklisinz ve Dubai’ye nasil gittiniz ben de gitmek istiyorum ne önerirsiniz
10 YorumlaSen hanzo sevmiyomusun ingilizceyi napıcaksın. bizim ülkemizde herkez herşeyde hazıra konmak ister tatil yerlerinde sözlükten ögrendigi iki ingilizceyle tavladıgı kızları kar sayıp ilerisine ne gerek var diyor. üreten bir millet degiliz
00 YorumlaDiğer konusunda 510 cevap paylaştı. Okullarda öğretim şekli değişmeli bence temeli güzel oluşmuyor ki kime sorsan İngilizce de ne biliyosn diye bı adını sorabılıyor
00 Yorumlabende ogrenemiyorum ogrenmek isterdim okadar cabaladim ama malesef😐
00 Yorumlabizim eğitim sistemimizde İngilizce yetersiz ve yanlış anlatılıyor.
İngilizce eğitim düzeltilmeli.00 YorumlaDiğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Çoğu yurt dışı bile görmemiş olduğundan olabilir mi? :) Kültür öğrenilmez, yaşanır.
00 Yorumla
+1 yılBizde İngilizce bilmeyenler 11 sene ingilizce öğretiyor iyice karıştrıyoruz dimi...
00 YorumlaKültür... Anne baba da ne yapacaklarını bilmiyor, vizyon yok... Ben de böyle öğrenemeyen çocuklardanım.
Bir ara Cambly kullandım, şimdi daha butik ama çok tatlı bir site kullanıyorum, Lingobomb00 YorumlaÖnyargı. Küçüklükten beri ingilizce zormuş gibi bir algıya maruz bırakılıyorlar. Büyüyene kadar bunu değiştiren birine denk gelmezlerse de hiç öğrenemiyorlar.
00 Yorumla
+1 yıl1) uzun çalışma saatleri (fiziksel ve zihinsel yıpranma)
2) maddi ve manevi yokluk
3) 1. sınıf insanların a... mıza sı. tığı için00 Yorumlaçünkü ders olarak öğreniyorlar. bir dil gibi değil deders olarak görüldüğü için olaabilir
00 Yorumlaeğitim eksikliği ciddiden
10 YorumlaYabanci ulkede yasarlarsa konusurlar.
00 Yorumla
+1 yılÖğrettiler de öğrenmedik mi
00 Yorumla
+1 yılİngilizce biliyorum..
03 Yorumla- +1 yıl
can you teach me too?
- +1 yıl
@Fenerbahceli64 sorry i cant
- +1 yıl
Thank you
+1 yılBen altyazısız ve dublajsız izliyorum.
00 Yorumla- Diğer konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılOgrenmek istemiyoruz ondan
00 Yorumla Eğitim sisteminden olabilir mi
00 Yorumla
+1 yılÖğrenemiyor değil öğrenmek istemiyor
02 Yorumla- +1 yıl
Aynen
Evet işin basit çözümü ingilizce diziler
00 YorumlaYanlış genelleme
03 Yorumla
+1 yılBen hepsini biliyorum. I know all languages
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılDil ailesi farklı 😉😉
00 Yorumla Diğer konusunda 538 cevap paylaştı. Ingilizce şart artik günümüz dunyasinda
00 YorumlaKüçüklükten öğrenmek gerekiyor işte
00 Yorumla
+1 yıleğitim yanlış
00 YorumlaSana denk gelmemiş.
00 YorumlaSen biliyor musun
00 Yorumla
+1 yılmerak cok onemlı
00 Yorumla- Diğer konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılSanki egitim varda
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAy dont nov😂😂
00 Yorumla
Devamını Gör(36)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?