Türk gençleri neden İngilizce öğrenemiyor?

Bu soruya herkes karşı çıkacaktır belki ama ben Dubaide çok farklı milletlerden insan tanıyorum. Arap, Hintli, Avrupalı, Rus olsun dünyanın her yerinden insan geliyor ama bizimkiler nedense İngilizce konusunda biraz yetersiz kalıyor. Bir kızı Emirates iş görüşmesinde reddetti İngilizce yetersiz dediler kız İngilizce dil ve edebiyatı mezunu. Yani Türkiyede İngilizce dil bölümü mezunu da olsa yurt dışında iş hayatında yeterli İngilizcesi yok. Eğitim almış ama şakır şakır konuşamıyor. Araplar bizim gibi değil mesela ayrıca biz filmleri dublaj izliyoruz onlar İngilizce izliyo alt yazı okuyo. Yani kulak dolgunluğu var bizde o da yok. Evet turizmde çalışan herkes görünürde şakır şakır akıcı ama gramer yok bişey yok. Yani düzgün İngilizce onlarda da yok. Bizim ülkede şöyle bir Amerikan filmini alt yazısız izleyebilecek ya da eline bir İngilizce kitap alıp okuyabilecek kadar İngilizce bilenlerin sayısı çok az. Evet çok kişi biliyo İngilizce ama bahsettiğim kadar değil. Sorun nedir? Niye bizimkiler ileri derecede İngilizce öğrenemiyolar?
Türk gençleri neden İngilizce öğrenemiyor?