Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. -Öncelikle Güney cephe çok önemli.. o yoksa doğu ve batı cephe de idare eder (en azından günün bir vakti ışık alır) ama sadece kuzey cephesi olan ev alınmaz.
-Evin iki farklı yöne bakan pencereleri olmalı.. İçinden rüzgar geçmeli.. Yani cereyan yapmalı. Cereyan yapmayan ev alınmaz..
-Mutlaka sessiz bir yere bakan yatak odası olmalı. Pencere açık olarak yattığımız yaz gecelerinde sokaktan gelen gürültüler epey rahatsız edici olur..
-Evin bulunduğu semtin caddesine mümkünse yokuşsuz olarak çıkılabilmelidir. Civarda market, fırın, taksi ve otobüs durağı olması çok önemlidir. Bunlar yoksa orada hayat yoktur..
-Daire zemin kat ise temel bohçalama mutlaka yapılmış olmalı, yoksa rutubet evi de sizi de mahveder..
-Giriş kat ise üzerinde çıkma olmamalı. Çıkma güneşi çok keser..
-Giriş kat asansör kapısının sesinden de çok etkilenir.
-Çatı dubleksi varsa merdivenin salondan değil holden çıkıyor olmasına dikkat edilmelidir.
-Fransız balkon, balkon falan değildir. Mümkünse normal balkonlu ev alınmalı.
-Amerikan mutfak da hoş bir şey değil. Salonunuzda yemek kokusu istemezsiniz sanırım..
-Balkon ve pencere demirleri ile merdiven korkulukları mümkünse alüminyum olmalıdır. Demir olursa sık sık paslanır, sürekli boya ister.
-Bütçe elveriyorsa 2000 yılından sonra yapılan depreme dayanıklı evler tercih edilmeli.
-Evin "iskan" belgesi mutlaka olmalı ve tapusu "kat irtifak" veya "kat mülküyet" şeklinde olmalı. Arsa tapusu olursa o ev 2000 yılından önce yapılan kaçak binalardandır ve depreme dayanıklı değildir..
-Tapu tahsis belgesi ise kesinlikle tapu değildir..31 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvi aldığın muhit sürekli olayların olduğu bir yer olmasın, gecenin bir vakti polis basar, barikat kurarlar giremezsin. Yakınında çingene yerleşimi olmasın, eğer benim için sorun değil diyorsan arkadaş olursun zarar gelmez. Alabiliyorsan müstakil olsun. Müstakil alamıyorsan beton çatılı dubleks veya çatılı en üst kat, tercihan tek daire üzeri binada olsun, biraz ısıtma soğutma giderin olur ama yukarıdakilerin şamatasını dinlemezsin, üzerine kimse halı kilim, kuruyemiş kabuğu serpemez. Şehir merkezine yakın olması iyidir ama sadece iş yerlerinin olduğu bir bölge olmasın. Ana caddeye yakın ama caddenin sesinden uzak olsun. Almadan önce tapu fotokopisini alıp hem belediyeden hemde tapudan baktırın, plana uygun mu? İş bitişi varmı? Yapımının üzerinden 3-4 ay geçtiyse iskanı alınmış mı? Evin içi kullanışlımı? Nakit paran bile olsa küçük bir bölümü için krediye başvurup ekspertiz değerini ve falsosu olup olmadığını öğrenebilirsin. Tüm bunların yanında binadaki komşulardan sorunlu tipler olup olmadığınıda öğrenmekte yarar olabilir.
62 Yorumla
+1 yılKesinlikle en onemli seylerden biri yalitim. Kisin sogugu cok aliyor mu yazin sicagi cok aliyor mu buna dikkat edilmeli yoksa evinizin ici yazin cehennem kisin buzul olur. bir de evinizin cevresi de iyi olmali komsu bakimindan tabi onu hemen ilk goruste anlayamazsin. Ulasimi kolay olmali yoksa bir yerlere gitmek cok zor gelir evde oturur kalirsin kimse de gelmez size. Son olarak evin ic masrafi var tabi oyle cok masraf cikaracak bir eve girmek yerine duzgunce baska evler bulabilirsiniz. Aklima bir sey daha geldi, balkon. Bana gore balkon genis ve ferah olmali. Aklima gelirse yazarim simdiden hayirli olsun:)
16 Yorumla- +1 yıl
Bugün ikinci kez dikkatimi çekti, söylediğin sözler. Kitaplarla aran mi iyi?
Yaşlı insanlarla konuşmayi mi seviyorsun?
Birikimin kaynağı ne? - +1 yıl
Kitap okumayi severim ayrica konferanslara * katildigimdan dolayi da olabilir burada cok dikkat etmiyordum oysa ki tesekkurler yinede @mösyöpepino
- +1 yıl
Iceriye gelmek ister misin?
- +1 yıl
Dikkatimi çeken, cümlelerin değil.
Görüp geçirmişlik kokan, kısa ve vurucu ifadeler, yazinin içinde geçen...
"Ahlakı buzdan olan, güneşten korkar"
Bunun gibi... - +1 yıl
Zeki kayahan okurum dinlerim tavsiye ederim
Valla bilmiyorum. Millet bana soruyor sen bilirsin diyor ama bitmiş evde neye bakılır bilmiyorum. Binanın sağlamlığını falan anlayamazsın kaba inşaattaki tüm kusurların çok güzel kapatılma şekilleri var. Almaya karar verdiğin ev için mimari projeye göre bir kontrol et derim. Ses yalıtımı yeni binalarda yok desem yeridir. Isı yalıtımı için çift cam var mı yakın zamanda mantolama yapılmış mı parkeler ne ve altında yalıtım malzemesi var mı diye bakabilirsin. dış cepheye maruz balkon falan varsa evinin üstünde su yalıtımı yapılmış mı diye sorabilirsin. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
11 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
117Cevap
+1 yılmüteahhitler hırsız yapı denetim yardım ve yatakçıları ve belediyelerde göz kapalı rüşvetçi. bu yüzden çok dikkat etmek gerekir. evin en dikkat edilmesi gereken yeri öncelikle duvarlar mutlaka ısı yalıtım yapılmış olmalıdır ki zorunlu olmasına rağmen yapmayan ve göz yuman şerefsizler mevcut. hem kışın soğuğu keser hemde yazın sıcağı. duvarda terleme su alma yağmur suyu falan küflenme rutubet bunları önler ve ev yaşanacak bir yer haline gelir aksi olursa insan zehirlenir ev gibi içide çürümeye başlar. bu yüzden belediyeden enerji kimlik belgesi olup olmadığını ve veren yapı denetim firmasını öğrenin. peşin parayla ev alınmasını önermiyorum. paranız olsa dahi banka aracılığı ile almanızda büyük fayda var. banka ekspertiz gönderir ve ev hakkında sizin yapamayacağınız derinlikte krediye uygun mu değil mi kaç metre kare mal üzerinde ipotek ve ya benzeri birşey var mı hepsini araştırır. bu da dolandırılma riskini ortadan kaldırır. evi alırken gözle görülür eksikleri varsa şayet ve satıcı size evi satmak için kolay onlar yaparız yaptırırız diyorsa satın almadan önce satıcıyla tutanak tutup sözde değil kağıt üzerinde sözleşme imzalamakta fayda var. bu sıkıntıların bir çogunu yaşadım. evin kullanımına gelince zaten içeri girdiğinizde neyin uygun neyin uygun olmadığını az çok kestirebilirsiniz. bir kaç evde gördüğüm banyo ve wc havalandırması olmayan yerler vardı buna dikkat edin. mutfak çok önemli genişlik ve kullanılabilirlik çok önemli. çok büyük ev tercihim değil çünkü büyük ev çok eşya demek temizlenecek daha çok alan demek ve ısıtılması gereken daha çok yer demek.
42 Yorumla- +1 yıl
rica :)
Ev Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Ev satın almak için beş altın kuralda öne çıkan nokta: Aldığınız konutla duygusal ilişkiye girin ama sakın ona aşık olmayın.
Evinizin semtini iyi belirleyin
Birincisi lokasyon; yani evin bulunduğu semt. Bunu gerek internet sitelerinden gerekse gazetelerden araştırın. Çünkü evinizin değerinin artıyor olması çok önemlidir. İkinci olarak kiranızın değerinin artıyor olması bir o kadar önemli. Çünkü bir gün gelir evinizi kiralamak durumunda kalabilirsiniz. Ayrıca satın alacağınızın konutun kullanışlı ve güvenli bir yerde olması çok önemlidir.
Evinize aşık olmayın duygusal olun
İkinci önemli faktör ise evinize duygusal olun ama aşık olmayın. Alırken fiyatı araştırın, çevrede benzerleriyle karşılaştırma yapın. Pazarlık yapın kaybedeceğiniz hiçbir şey yok.
Evi alırken masraflara dikkat edin
Üçüncü konu ise masraflar. Konutu satın alırken birtakım masraflar yapacaksınız. Evi satın aldıktan sonra sabit ve değişken masraflar var. Bunlar aylık, yıllık masraflar. Sigorta ve vergi masrafları. Bu maliyetleri masrafınızın içine sakın koymayı ihmal etmeyin. Sonra şaşkınlığa uğramayın. Özetle herşey planlı ve düzenli olsun.
Evi almak için iyi bir finans yönetimi
Dördüncü başlığımız ise para durumu. Evi nasıl alacaksınız? Nasıl bir finans yöntemi kullanacaksınız? Burada öncelikle aylık bütçenizi zorlayacak finansmana sakın girmeyin. Burada altın kural şu: Aylık borçlarınız (satın alacağınız evin finansmanı dahil) yüzde 40'ını aşmasın. Bu iş için peşinatınız hazır olsun. Hemen yüzde 25-30'unu ödeyebilme imkanınız olmalı. Son olarak aman evinizi sigortalatmayı unutmayın derim.
Mantık dengesini elinizden bırakmayın
Beşinci olarak ise adım adım ilerleyelim. Evler hiçbir yere kaçmıyor. Geliriniz arttıkça ilerleyen zamanlarda bir odadan başlayıp yavaş yavaş beş odaya çıkarsınız. Burada duygu ve mantık dengesini sakın elinizden bırakmayın..11 Yorumla
+1 yılİlk önce ulaşım kolaylığı, araba olsa bile trafik olunca sıkıntı olur sonra semt önemlidir. Ucuz bir semtten alırsanız ona göre kalitesiz insanlar, merdiven köşelerinde oturan kadınlar görmeniz çok normal. Aşağılamak için yazmıyorum ama hiç hoş değil sonra size tavsiyem 2000 yılından sonra yapılan bina tercih etmeniz, çünkü yönetmelikte depreme dayanıklı yapı şart koşuldu 2008 de ısı yalıtım şart koşuldu. Annem 30 yıl belediyede çalıştı bende bir yıl staj yaptım. Sonra iki cephesi olması önemli, mutlaka asansör olsun gençlik varsa yaşlılıkta var oturmaya niyetiniz yoksa o ayrı ama asansörlü olması her açıdan daha iyidir. Komşuluk artık kalmadı dememe gerek yok kimse birbirini tanımıyor hatta karşılaşmamak için kırk takla atıyorlar. Alacağınız semtin ilgili belediyesine gidip satın almadan önce tabi ki mutlaka binanın dosyasını çıkartın yardımcı olurlar bu konuda memurlar. Sonra emlakçı ile asla sözleşme yapmayın, tek bir emlakçıya bakmayın bunun yanında sahibinden. com dan araştırma yapabilirsiniz reklama girmez umarım fakat en üst kat ya da en alt kat almayın, ısınma problem olur. Orta kat olsun kışın rahat edersiniz. Eski binaların iskanı olmayabiliyor bu önemli değil ama yeni yapılarda şart. Hem bina ruhsatı hem iskan, iskan ne dir diye merak ederseniz projeye uygunluğudur yapının, mesela projedeki giriş merdiveni 10 dur yapılan 9 olur. Gerekli bütçeniz yoksa eski binayı övebilir emlakçılar kentsel dönüşüm vs vs alttan girip üstten çıkarlar ben tavsiye etmem, neden derseniz evden eve taşınırken eşyalar belli bir biçimde yıpranır, sonra müteahhit sizin eviniz 90 m2 ise yapılan daireniz 85 ya da daha küçük olabilir bu konu daha çok ikinci bir ev alırken rant kazanılır. 2000 ya da 2008 den sonra yapılan binalara bakın. Düz yazı yazdı okuması biraz zor olabilir ama kendimde iç mimarlığın alt dalını okudum ve mimari restorasyona devam edeceğim bu sene umarım gönlünüze göre bir eviniz olur hayırlı günler. :)
11 Yorumla
+1 yıl• Tapu kaydının araştırılıp, kentsel dönüşüme dahil olup olmadığına bakılması.
• Civarda yerde alan evlerin fiyatları ile kıyaslanması.
• Evin konumunun toplu ulaşım imkanlarına yakın olması.
• Zaman içerisinde değer kaybı yaşama riskinin kontrol edilmesi.
• Kat irtifakının varlığından emin olunması.
• Konutun brüt alanının değil, net alanının m2 cinsinden gözünde bulundurulması.
• Güneş görüyor olmasına, ısınma şekli ile yalıtıma önem verilmesi.
• Semtin güvenlik açısından temiz bir sicilinin bulunması.
• Yönetim planının incelenerek aidat, ortak kullanım alanı gibi konular hakkında bilgi sahibi olunması.
• Çocuklar için oyun alanlarının varlığı ve otopark kapasitenin yeterliliği.
• Deprem yönetmeliğine uygunluğu.
• Bakım ve onarım gibi nedenlerle ekstra masrafa neden olma ihtimali.
• Sanayi kuruluşlarından uzak olması.11 Yorumla
+1 yılEv bence, apartman dairesi değil,
müstakil ev olmalı. İmkan varsa tabii.
Adları, "apartman sakinleri" olan,
ama çoğunlukla sakin olmayan abuk sabuk insanlarla uğraşmazsın, kafan rahat olur.
Bir de eğer apartman dairesi alınacaksa,
bunlarla ilgili, 1 yıl deneme amaçlı oturma süresi içeren bir yasa olmalı bence.
Eğer varsa, bu sürede evin kusurları görülebilir bu sayede.
Ütopik bir fikir ama, olsa iyi olur bence.46 Yorumla- +1 yıl
Aslında imza kampanyası başlatılabilir.
Ama rantçıların ve sermaye sahiplerinin işlerine gelmez. - +1 yıl
Bu konuyla ilgili bir şey yazarım ama,
burası yeri değil. - +1 yıl
😊😊
Öncelikli olarak binanin konumu yeri ve yalitimi cok önemli.. Daha sonra binanin bulunduğu kat 1ve son katlardan uzak durmalisin (genelde 1. kat soğuk 15. kat çati problemleri olabilir ) ev kuzey olmamali kesinlikle bu da soğuk olmasina sebep oluyor.
Evin planina dikkat et mutfak ve oturma odasi birleşik fazla iyi olmuyor. Prizler de basit gibi dursada onlarda cok önemli prizlerin olduğu yerlere dikkat et 😊 eğer sıfır almayacaksan evi boyasina penceresine (silikonu var mi yok mu gibisinden ) mutfak dolabinin kalitesi aklima gelenler bunlar 😊10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 646 cevap paylaştı.
+1 yıldediğiniz sey cok basit bir kusur bunu duzeltmek kolay ev alirken dikkat edilecekseyler.
imar durumu (yola terk projeye uygunluk ve planda olmasi)
lokasyonu (İstanbul florya gibi ;) )
ulasimi (metro tramvay otobus neyse)
cephesi Guney tercih sebebi)
yapi insaa sekli (deprem yönetmeliğine uygunluk radye temel tunel. kalip vs )
yebi bina ise Bep sinifi
tapu turu (kat mulkiyeti olmali)
en önemliside fiyati tabii ki
bunlara bakarsan zaten olay bitmistir.114 Yorumla- +1 yıl
rica ederim bina eksperligi dahi yaptim o yuzden konuyla aram iyi sayilir onerilerimi yazdim
dediginiz kusurlar müteahhit kalitesiyle ilişkili onlarin bu konusdaki titizligine ve ustaya bagli ugrasmak istememekte haklisiniz yikip yapmak daha cok istir - +1 yıl
oncelikle biraz bu islerde deneyim sahibi olup bu deneyimlerini belgeleyerek sermaye piyasasi onayli lisans almak gerekiyor bir okulu yok cogu muhendislik dali veya lisans mezunu eksper olabiliyor.
- +1 yıl
su onerileride yapmak isterim emlakcilara danisin ama inanmayin
kentsel donusun bolgelerinde daga dikkatli olun (1 yildan az ikametiniz varsa o bina riskli yapi olunca size donusumun faydasi olmayabilir)
mumkunse katta iki daire olan 3 cehpeli yerleri secin
bazilari sallamis iste tapuda 90 m2 gorunur 80 m2 yaparlar vs tapuda asla daire m2si yazmaz arsa payi yazar.
tapu serhlerini dikkatli okuyun kredi cekecekseni banka o isleri yapar zaten - +1 yıl
rica edrim yine soracaginiz bisey olursa yazin buraya cevaplarim.
- +1 yıl
arada gormemisim o yorumunu ben de makine muhendisiyim bitirince hemen olamazsin okuk sonrasinda gayrimenkul sektorunde bir sure calisarak bundan sonra lisans alabilursin
- +1 yıl
hayir o sekilde degil daha cok eksper raporu hazirlayan kisini raportoru gibi olmak gerek iste hazirlayan sen onaylayan lisansli sahsiyet boyle bir calisma gerek
- +1 yıl
Gayrimenkul değerleme uzmanlığına kimler başvurabilir?
Gayrimenkul Değerleme Uzmanı, bir gayrimenkulün, gayrimenkul projesinin veya bir gayrimenkule bağlı hak ve faydaların değerlemesini yapacak olan, Gayrimenkul Değerleme Şirketleri tarafından istihdam edilen, şirketin faaliyet konusunu yakından ilgilendiren ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA, mühendislik, işletme-ekonomi, mimarlık, peyzaj mimarlılığı ve gibi alanlarda asgari 4 yıllık üniversite mezunu olan kişilerdir. - +1 yıl
rica ederim iyi gunler.
önce tapunun fotokobisini al kat mülkiyetli bir daire al ya da kat irtifakı olan... krediye uygun olmayan daire alma ilerde satmak istersin satamazsın sana kalır... tapunun altındaki sahiplik oranın tam olması lazım buna dikkat et... alacağın evin lokasyonuna iyi bak evin niteliği içinse bilemiyorum ne tür ev seversiniz şahsen dubleks olmayan evde oturamıyorum ben... evin kusurları derken mesala ısı yalıtımı var mı.. ısıtma sistemi.. inşaat firmasının veya mütahitin kullandığı malzemeler... binanın yapıldığı zemin.. onun dışında ulaşım şahsen benim için önemli... market veya alışveriş.. ev içi ama kişiden kişiye değişiyor...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle Yapım yılı önemli Ve malum kentsel dönüşüm alanı kapsıyormu bina kontrolleri yapılmışmı
Olası Toplu taşıma yollarına yakınmı
Mahalle ya da Konut sistemi ne kadar gelişmiş Gelişime açık bir mahallemi
---------------------------------------------------
Balkondaki %2 eyim olayı ustanın hatası ufak bir sorun halledilir
Son yıllarda belediye dikkat ediyor ama siz yinede bakın yalıtım sistemi var mı binanın ısınma olayı nasıl yapılacaksa dikkat etmen gerek
Doğalgaz ya da soba boru hatları
Bu kısıma dikkat et alacağın semtdeki fiyat durumlarına bak ve istediğin dairenin iç yapısındaki malzemenin kalitesini incele fiyatı ona göre düşür
------------------------------
ev alıryorsan iyicene sabırlı bir şekilde araştır komşulukta önemli ama kesinlikle ölü bir yatırım yapma eğer mahalle gelişime açık bir yer değil ve toplum düzeyi kısaca varoşsa paran boşa gider :D kazanç elde edebilceğin bir daire seç :D11 Yorumlaİlk önce komşulara bakmak lazım malum bununla ilgili atasözü var
Ben sonrasında evin hangi saatte nerelerinin güneş aldığına bakarım mesela bizim ön balkona güneş öğleden sonra geliyor yazın sabahları kahvaltı etmek için ideal ve güneş ışıkları sabahın erken saatlerinde yatak odalarına geliyor sabah uyanmanı kolaylaştırıyor lakin bizim karşımızdaki evlerde tam tersi durum söz konusu ne güneşle uyanıyor ne balkonda kahvaltı yapabiliyorlar çok kötü bişey
Neyse üçüncü olarak aile fertleri odalara sığabilecek mi büyüklüğü nasıl olabilir
Sonra da alt komşunun zilini çalıp tavanlara bakmayı rica ederim rutubet falan yapmış mı tesisatın temiz olması lazım sonra çok sıkıntı çıkarıyo
Çeşmeleri de açıp kontrol etmekte fayda olabilir benim aklıma gelenler bunlar 😊10 Yorumla
+1 yılSemte bir bak önce. Sonra tapu-iskan gibi resmi izinler. Arkasından ipotekli bir ev olup olmadığı bunu zor soruşturuyorsun ama satanın banka hesaplarına bakman gerek zor iş. Sonra manzarası, yani apartman dairesi diyelim yanındaki apartman hemen dibinde olmasın veya mezarlığa bakmasın. Nispeten ünlü inşaatlardan almaya bak Ağaoğlu biraz tuzlu olsa da Dumankaya fena değil mesela fiyat olarak, bunlar çok inşaat yaptığı için tesisat ev planlaması gibi işleri verimli ayarlıyorlar, salon 40 oda 5 metrekare olmaz mesela 32 ye 13 yapıp küçük de bir soyunma odası yaparsın gibi.
tek başına yaşayacaksan villa sitesinden al tek villa alma.
İşte sonra bu sizin balkon gibi ıvır zıvır ama günlük hayatı etkileyen problemleri kontrol et, banyodaki su boruları, elektrik sistemi/sigorta, telefon prizi var mı, hatta önce normal priz var mı?
Bir de L şeklinde salonlar çok kullanışlı oluyor tavsiye ederim01 Yorumlavalla canım paran çok ise ev alırken orasına burasına dibine kadar her yeri inceleyebilirsin. ama paran yoksa gariban isen bu kuz bazı şeyleri görmezsin. ev aldığına şükre dersin. bak ben bir ev alınacağı zaman yanı beli boş ise bu boş yerler de parsel var mı diye önce onları araştırıyorum çünkü daha sonra evin önü kapandıktan sonra ne anlamı var zaten uyanık müteahhitler binanın önünü kapatacak daireyi en son yapıyor. işte para pul işleri. bunlar.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl-Evet güneşi ne taraftan aldığı önemi
-dis cephesi önemli (duvar yapisi kisin isiyi iceride tutuyormu diye iceridede ayni sey küf tutabilir)
-depreme dayaniklimi
-odalarin büyüklügü ve sekli
-temeli nasil diye bakmak lazim
-catisida önemli
-camlara bakilmasi lazim (isole cammi kullanilmis diye yine isi yönünden)
-banyonun büyüklügü ve ne tarafta oldugu genelde günes olmayan tarafta olur
Daha fazla aklima gelmedi 😂11 YorumlaEskilerden biri bana ev alma hakkında bir tavsiyede bulunmuştu. Derdiki ev alacağın zaman çevredeki sokak hayvanlarını gözlemle, insanları görünce hemen korkup kaçıyorlar mı yoksa kendilerini rahat mı hissediyorlar? Eğer sizi görünce hızla kaçıyorlarsa oradan ev almayın. Çevrenizdeki komşular son derece aksi , sorunlu ve bozguncu insanlar olacaktır. Orada huzur bulmanız zorlaşır...
Farklı bir tavsiye benim ki...10 YorumlaAile & Toplum konusunda 405 cevap paylaştı. İlk evin aparmandaki konumu cepesi cevresi okul hastane vs sonra evin içinde rütübet giderlerin çalışıp çalışılmadığı duvarlarda çatlak çamlar ısı yalıtımı ev tepe bir yerdeyse ısı yalıtım yoksa kışın kira parası kadar doğalgaz parası verirsiniz ve en önemli unsurlardan biri komşu komşular nasıl araştırmak lazım aklıma gelenler bunlar
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. 1-Komşu ortamı 2-Bina yönetimi 3- Depreme dayanıklılık 4-Bodrumlarda rutubet olup olmadığı 5-Ses ve ısı izolasyonu 6- Evin kullanışlı olup ihtiyacınıza uygun olup olmadığı 6-Ne kadar güneş aldığı 7-Çevrede egzost, ışık ve ses kirliliği olup olmadığı..
10 YorumlaEvin güneş görmesi hayati önemlidir. Duvar eteklerinde rutubet kontrolu yapılmalı. Daire alacaksanız risk analizi yaptırmanızı öneririm, depreme dayanklılık için. Bazı binalar eski ve betonu çürümüş olabiliyor. Kullanınan kumun ve demirin kalitesi bakımından çok önemlidir.
20 Yorumla
+1 yıl-ev güneş alıyormu
-ev tavan yüksekmi
-ev köşeleri tahtamı betonmu
-cam sayısı kaç tane
-her taraftan rahat esiyormu
-balkon var mı
-ileride sıkıntı olacak bir köşedemi
-ses var mı
-penceler hangi marka
-mutfak nefes alıyor mu
ev ısınıyormu veya nem alack tiptemi14 Yorumla- +1 yıl
eig seççenmi
- +1 yıl
niye yazdırdın o zaman be of
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl1- iskanlı olması ve kat mülkiyetli tapulu olması
2- güney cephe
3-merdivenler geniz olmalı
4-karanlık odası bulunmamalı
5-bodrum kat olmamalı en ideal 2 katlar
6-okul eczane anayol otobüs durağı gibi merkei lokasyonda olmalı
7- yokuş bayır olmamalı
8-mümkünse otopark asansör olmalı
9-2005 sonrası yapılmış olmalı12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılumarım işine yarar
Gizli Üye(30-35)+1 yılMustakilmi dairemi?
Gunes gormesi onemli. Yol agzi cok islek bir cadde ustu rahatsiz eder geceleri pencere acik uyuya bilcegim bir ev tercihimdir. Pencere duvar banyo fayanslarina iyi bakin rutubet kendini oralarda gosterir. Komsu faktorude onemli. Okul hastaneye yakin olmasi da lazim. Temeli saglam yeri guzel cevresi iyi olmali.10 Yorumla
+1 yılnem, güneş, fiziki yapı, genişlik, huzur, akustik ve otantik havası, ulaşım yollarına yakınlığı, yasal prosedürler, belki komşu seçimi..
en önemlisi bence, kullanışlı olması40 YorumlaO gider yani eğim sorununu eline terazi alıp bakman mümkün değil, bir kova su döküp bakacaksın eğimine.. Evden kar etmek istiyorsan ilerki 5-10 yıl sonraya yönelik, etrafındaki toz toprağa bakmadan fiyat kırıp almaya bak 10 yıl sonra ev yapacak alan bulamayıp yaptıklarını yıkıp daha yükseklerini yapmaya başlayacaklar..
00 Yorumla
+1 yılevin hiçbir odası nem almamalı. mutfak dolapları çekmeceler falan güzel olmalı tuvalet ve banyo üst kattan su almamalı kapı ve pencereler de öyle bide tavandan köşelerden falan su alırya dikkat edilmeli ama en önemlisi yatak odasında banyo olmalı ve yatak odası güzel olmalı rengi mor tonunda çok koyu olmamalı yatak falanda önemli sexin tadı harika olur o zaman tavsiye bunlar
10 Yorumla
+1 yılohoo bir sürü
binanın yaşı önemli mesela yalıtım için
çatı katıysa rutubete iyi bak
kot 1 2 de kalırım diyosan rutubet muhakkak olur ama
apartman apartman değil yol geçen hanıysa da sıkıntı giren çıkan belli değil bir hırsızlık olsa kimse yardım edemez.
evin içinde kusurları yaptırıp kiradan düşersin onu geç zaten boya badana borular vs dert olmaz
sen yerlere duvarlara tavanlara ve civara bak10 YorumlaYaşına yapım yılına iskânına tapusuna belediyeden çıkan izinlerine orayı yapan müteahhitin dhakkında ufak çaplı bir araştırma ve geçmişteki projeleri alacağınız evin dekorasyonuna görünümüne kısaca en ufak detaya bile dilkat etmeniz gerek bu saydıklarım önemli olanlar
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı. Evin yaşına içinin kullanılışına oldugu yere cepesine mazemenin iyi olup olmadıgına evin saglamlıgına dış cephesine soguk sıcak korumasına elektrik dogalgaz su bunların giderlerine komşularına tapuya iskana gelir gidere yeterlimi bu kadar :)
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı. Ben de yavas yavas para biriktirip alacağım bir ev. Dubleks villa mı yoksa apartman dairesi mi alsam arasında kararsızım. Ancak size öneri; aynı dış özelliklere sahip birinin içi berbat diğerinin içi çok iyi olan iki ev arasında kalırsanız ve fiyat farkı çok ise kötü olanı alın. O fiyat farkı ile içini kendi keyfinize göre yeniden yaratırsınız.
00 Yorumla
+1 yılelektrik idaresine gidip borç durumunu sormak. bunu yapmadan alıyorsanız, başınıza binlerce bela gelebilir. ve tapu arsa payına da dikkat edin.
10 YorumlaBanyo ve tuvalaetteki fayans arası derz dolgulara dikkat. Eskimisse alt komsu bir kaç güne gelir kapınızı çalar su akıyor diye 😉
12 Yorumla- +1 yıl
Basina gelmis sanirim 😉
Merkezi bir yerde olsun ki ulaşımı kolay olsun
Duvarları falan kalın olsun sağlam olsun.
Odalar kare şeklinde olsun dikdörtgen olmasın
Yerde fayanslar kusursuz olsun bunu da zeminde bozuk para kaydırarak anlayabilirsiniz10 Yorumlaiskanı olması çok önemli malzemelerin kalitesine bak ilk başta herşey kaliteli gibi gözükür ama 5 6 ay içinde o evi tanıyamazsın bile
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 473 cevap paylaştı. odası olup olmadığına dikkat etmek gerek. sahibinden. com da odasız ev gördü bu gözler.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇarşının orta yerinde olmasın, etrafında azda olsa yeşillik olsun, çok tenha olmasın, komşular çok çok önemli, evin bahçesi olursa çok iyi olur, asansör olsun...
10 YorumlaBir boruyu bile kanalizasyona bağlayaman usta mı mütahitler mi ne diyelim artık. En önemlisi evin kullanışlı olması, ihtiyaca cevap verebilmesi.
10 Yorumla
+1 yılpusula götürün emlakçıya yön konusunda inanmayın evin cephesini siz ölçün. Toplu taşımaya yürüme mesafesi 15 dk diyolarsa inanmayın gidin yürüyün
10 Yorumla
+1 yılBirincisi güneş alan odaların hangisi olsugu en onemli kısım.
Mutfak girişe yakın mı?
Binanın hangi cephesinde? Doğu olursa en iyisi
Yakınından yol geçiyorsa yolla aynı cephede olmasın vs10 Yorumla
+1 yıleğer apartmandan daire alıyosanız kesinlikle kurulu bir yönetim şart daire sayısı az olan kiracısı az olan bekar evi olmayan güneş alan küf yapmayan nem rutubet falan asansörü olan daha da incelikleri vardır
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılUzun bir konu
Öncelikle evin yapımında kullanılan malzeme , işçilik önemli
Sonra mimari yapı kullanışlı bir daire mi
En son yasal presedure uygunluğu00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 611 cevap paylaştı. en üst kat olmamalı ısınma problemi ve çatı sorunları yaşaman muhtemel
10 Yorumla
+1 yılMutfak dolabının kullanışlığına bak beyaz eşyaların sığıyor mu tezgah nasıl dolaplar nasıl mutfak çok önemli bence
10 YorumlaEn önemli şey depreme karşı dayanıklılığı bence gerisi fasa fiso :D ama onu nasıl öğrenirsin emin degilim :(
10 Yorumla
+1 yılgüneş görsün herşeye yakın olsun ısınsın güney cephe olsun parası az olsun varsa öyle bir ev ben alayım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKomsular (asıl mulk sahipleri)
Gunese cephe olayi
Bina tesisatindan dolayi cikan su sesi
Yalitim meselesi
Oda ve salon yapilari (blok, kolon vs.)10 Yorumla
+1 yılTuvalet ve mutfak yakınlıgı sen mutfakta yemek yapıyorsun adam yan tarafta afedersin sciyor
12 Yorumla- +1 yıl
hshs komik :F
- +1 yıl
Evet mantıklı arada mesafe olmalı
duvarları kesinlikle eğik olmamalı koltuğu duvara yaslıyorsun bir tarafı ilerde bir tarafı geride :)
10 Yorumla
+1 yılokula yakın olmasın. merkezi ulaşım araçlarına yakın olsun. kötü kokusu olmasın. başka apartmanlara manzara olmayın.
00 Yorumlatuvaleti evin en köşesinde olmasın geceleri gitmeye korkuyoruz
20 YorumlaBazı evler havasız kalıyor, ona dikkat etmelisiniz.
10 Yorumla
+1 yılyatak odası güneş görüyor mu ona dikkat edilmeli. görmez ise rutubet yapar. rutubetin olduğu yer de tphum atılmaz.
10 Yorumla
+1 yılsuyun biriktiği yerden kırdırıp oluk yaptırmaktan başka bir çare yok malesef o tür durumda
01 YorumlaNe zaman yapildigina bakicaksin. ve ozellikle hangi firma ya da mutahit tarafindan yapildigi. onun disinda evin buyuklugune bakicaksin ama en onemlisi daski var mi yoksa siz yapicaksiniz birde gunes goren yere bakmasi onemlidir
00 Yorumla
+1 yıleve gunes giriyor mu kac odasi aydinlik rutubetli mi orta katlarda olmasi daha iyi komşuluk iliskileri olan bir yer olmasi onemli mutfaginin buyuk olmasi da iyi olur
06 Yorumla- +1 yıl
komşuluk ilişkisinden ne anliyon @şubuonlar
- +1 yıl
yaşadigin yere gore degisir @şubuonlar
İyi bir muhitte olması, hangi firmanın yaptığını, bütçeme uygun olmasını, planının bana uygun olup olmadığını, ısı yalıtımı, evin genişliği, mutfağın güzel olması ve kullanışlı olması, tuvalet ve banyosunun iyi olması vs..
00 Yorumla
+1 yılev alırken en önemli olan güney cephesi olmalı yoksa kışın soguktan mahvolursun rutubet olur
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 358 cevap paylaştı.
+1 yılÜst ve alt katlardan almamak lazım. Isınma problemi oluyor.
00 Yorumla evin çatısı var mı diye dikkat edilmeli aksi takdirde yağmurda ıslanırsınız
10 Yorumla
+1 yılEn onemlisi; kürtlerin yasadigi mahallelerden uzak dur.
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 512 cevap paylaştı.
+1 yılen büyük problem park sorunu bence :) sonra odalar küçükmü büyükmü, birde bina yeni yapım olmalı
01 Yorumla- +1 yıl
Güneş lazım değil mi? :)
Kuzeye bakan ev almayın. En güzel ev güney batıya bakan evdir. Yazın serin, kışın sıcacık olur.
00 Yorumla
+1 yılkomşularad adikkat etmek gerek
Ev alma komşu al demişler degil mi?:)10 Yorumla- Devamını Gör (113)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar