Aileme eşcinsel olduğumu nasıl açıklarım?

Amerika`da eşcinsel evlilikleri yasallaştı. Ne güzel. Doğrusu bende isterim eşcinsel evliliklerinin yasallaştırılmasını. Ama bu bizim ülkemizde malesef bir hayal ürünü olarak kalacak. Bırakın eşcinsel evliliğini, eşcinsel birlikteliklere insanlar nasıl tepkiler verebiliyor. Dövülüyor, aşağılanıyor, hatta öldürülüyor. Sırf bu yüzden bir çok eşcinsel cinsel kimliklerini içine hapsedip "NORMAL" gibi davranmaya çalışıyorlar. Ama ne olursa olsun ben kendimden utanmıyorum. Evet bende bir eşcinselim. Yıllarca kendi içimde bile sorunlar yaşadım. Aşık oldum, aşık olduğum adamı kötülediler. Beni ondan soğutmaya çalıştılar. Kafamda karakter yaratıp o karaktere en yakın kişi olan adama aşık olduğumu söyleyen insanlar bile oldu. Ama hayır ben kafamda bir karakter yaratmadım. Ben sadece aşık oldum. Bu bir tercihde değildir. Kimse böyle bir şeyi tercih edemez. Ben sabahlara kadar ağlamayı, bir eşcinsim yüzünden asosyalleşmeyi tercih etmezdim, bu benim elimde olan bir şey değil. Ama artık bundan dolayı da utanmıyorum. Gurur duyuyorum diyemem. Çünkü bu ülkede bizlerin elinden o gururu çok önceden aldılar. Daha aileme bile söyleyemiyorken nasıl gurur duyabilirim ki. Ve eminim Türkiye`de birçok eşcinsel, eşcinsel olduğunu ailesine söyleyemiyordur. Yani daha cinsel kimliğimi aileme açıklayamazken nasıl eşcinsel evliliğini düşünebilirim ki?
Aileme eşcinsel olduğumu nasıl açıklarım?