Eşcinsellik de heteroseksüellik kadar normal bir şeydir. Biz toplum da yaygın olmayana anormalmiş gibi yaklaşıyoruz. Çok yanlış. Eğer ekonomik olarak bağımsızsan ve kendi başına geçinebiliyorsan. Bir ilişki yaşama belli bir süre sonra da yavaş yavaş açıklarsın konuyu zaman içinde. İlk önce annene veya babana yalnızken açıklamanı tavsiye ederim. Kişiliğini asla başkaları için değiştirme. Kalabalık içinde huzursuz olmaktansa tek başına da olsa kendi doğrularını kendi hayatını yaşa. Başkalarından korkup da başklarının sana empoze ettiği hayatı yaşama.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSana şöyle bir tavsiyede bulunabilirim ailen muhafazakarsa yani %46 dilimde yer alıyorsa sakın söyleme gerek yok, bu senin dışlanmana neden olur ve saniyede en uzak akraban bile bunu öğrenir buna şahit oldum 2 ay bizde kaldı bizimkiler tam izmirlidir ondan banada sordular oğlum bak sporcusun falan ama sende var mı? sen ne hissediyorsun dediler, ben yok dedim annem de oğlum varsa söyle biz seni yadırgamıycaz dediklerinde arkadaşım ağlamıştı buda böyle bir anımdır :D
10 Yorumla
Ya bunu hastalık olarak görenler asıl siz hastasınız! Nasıl bir yaklaşım bu ya.
Kendini çok açık şekilde ifade etmen gerekiyor. Çünkü maalesef bizim toplumumuz çok rahat algılayamıyor bu durumu. Bunu ailene tam olarak benimsetebilmen için çok iyi hazırlanmalısın. Yani nelerden nasıl bahsedecveğini planlamalısın. Nasıl hissettiğini, böyle daha mutlu olacağını onlara da hissettirebilmelisin. Umarım her şey yolunda gelişir. :)1510 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkürler :)
- +1 yıl
Buldunuz birbirinizi
Soran+1 yıl@greeneye bu onların hayatı degılbenim hayatım
Soran+1 yılOnun mutlu olmasını isterim.
- +1 yıl
Hastalık değil sapıklık
Soran+1 yılAsıl sapık senin gibiler
+1 yıldine ne kadar inanıyorsun bilmiyorum ama bu eşcinsellik benim alanıma giriyor ve bu durum apaçık lanetlenmiştir ayrıca psikolojik olarak bakarsam da bu durum seni hayatın boyunca zor durumda bırakır bu yüzden ne yap et kendini iyileştirmeye bak sana bir abla bir psikolog tavsiyesi
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
82Cevap
Eşcinsellik bir tercih değil ki. Bir yönelim de değil. Doğuştan gelen bir şey. Kişi böyle doğuyor. Bunu değiştiremezsin. Bastırmaya çalışırsın olmaz. Kimliğini açıkça yaşamak istersin o anda aile, toplum üzerine çullanır. Bunu onlara açıklamalısın, öyle veya böyle değil. En net şekilde. Üzülürler, kızarlar, bağırıp çağırırlar ama sonunda kabul ederler çünkü onların çocuğusun. Kızı veya oğlu değil sadece çocuğusun. Ben hiç yadırgamıyorum eşcinselliği. İnsanların karakteri ile ilgilenmemiz lazım cinsiyeti ile değil. Ne isen o sun. Hayatında başarılar, daima güçlü ol.
20 YorumlaMemleketin ne kadar cahil cüheylası varsa toplandığı sitede sormuşsun bunu. Bunlardan ne cevap bekliyorsun ki?
Benim cevabıma gelince, bu hastalık falan değil, tamamen olabilecek bir şey. Ailene söylemeyi denemeden önce cinsel psikoji desteği al. Mesela Haydar Dümen gibi biriyle görüş, ailene nasıl anlatabileceğin konusunda destek al.20 Yorumla
+1 yılGenelde bu tarz kişiler önce yenmeye çalışıyor sonra kabulleniyor. Hani hiç bunun için yardım aldın mı. Türk toplumunda bu şekilde yaşamak kolay değil üstüne dini inancın varsa da sakata gelirsin. Bence önce yardım almayı dene. Bu tercihle bir ömür gecirmek istiyor musun bir de bu önemli. Sonuçta düzelir umuduyla seni evlendirecekler. O yüzden önce tedavi yolu psikolojik destekli baktın olmuyor sonra söyle.
02 Yorumla
Soran+1 yılHerhangı bır dını inancım yok... kurtulmayı denedım ama kucuk yaslarda basladı daha 11 yasımda basladı bu kabullendım artık
- +1 yıl
Psikiyatri doktoruna gittin mi senin psikologa yönlendirdi mi?
+1 yılEscinselillik bir hastalik hormon bozuklugu degilfir tedavisi olsun
Hayata nir kere geliyorsun isteigin gibi yasa
Bazi okuzlere bkma sen klavye delikanlilari onlar21 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın
ben liseye giderken annem kendi sormuştu kızlardan mı hoşlanıyorsun diye o zaman açılmıştım biseksüel olduğumu beni gayet anlayışla karşıladı hem öyle olması lazım çünkü bu senin hayatın, senin düşüncelerin ve kalbin kimseyi aldırma herkes hastalık desede duyma onları
01 Yorumla
Soran+1 yılKeşke benim ailemde böyle olsaydı
+1 yılBunu anlayabilme potansiyeline sahiplerse hiç düşünmeden neler hissediyorsan anlat bence. Ama ebeveynlerin bu konuda faşistlerse hayatı kendin için zorlaştırmaktan başka bir işe yaramaz. Bu durumda da kendi kurallarnın geçerli olduğu bir duruma kavuşmayı beklemelisin. Sonrasında yardır bence...
00 YorumlaEscinsellerin anneleri babalari konusmustu, pek hatirlamiyorum youtubeye bir bak istersen orada bir kizin annesi anlatiyordu bana şu sekilde soyledi sok oldum diye, onlarin acisindanda dusun, kadin zaten ben anlamistim diyordu kizi hep kiz arkadaslariyla tanistirmak istiyormus annesini, belkide anlamistir senin escinsel oldugunu
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılALLAH'tan korkman yok mu senin? Bence Ailene söylemeden önce bir vicdaninla hesaplas. Tamam insanlara saygımız varda bu kadarıda olmaz. Bu dünya geçici kızım öbür dunyada cehennemde yanarken bakalım kime ne anlatican. Aslında ailenin pek önemi yok sen Allahi hiçe sayıp böyle bir şey yapmışsın sana cümle kurmak bile iğrenç bir durum
11 Yorumla
Soran+1 yılSenden ve senin gibiler den tikiniyorum. Ben tanrıya cehennem ya da cennet için inanmıyorum emin ol tanrı ben böyleyim diye beni cehenneme atacak atsın bana bu hissi verende tanrı. Merak etme Tanrıyı Hiçe dayama çünkü tanrı senin belirttiği gibi bir insan bir cisim değil.
+1 yılUlan bulamadınmı kendıne yetecek sağlam bir delikanlıda kızlara yumuluyorsun. Zaten piyasa kötü. Kalanlarıda size kaptırıyoruz. * AMEKE !
32 Yorumla
Soran+1 yıll*n bir bitmediniz * adam gıbı cevap yazamıyorsam sıktırıp gıdersın senın gıbıler yüzünden eşcinsel oldum ıste *
- +1 yıl
Pardon dostum ya. Bizim burada necccla abla var cook yakısıklı serefsizim. Tanıstırayımmı?
Ben bu durumu saygıyla karşılarım zaten inkar etme gibi bir lüksün yok :) Ama benim gerçekten merak ettiğim bir şey var hani dalga geçmeye falan çalışmıyorum yanlış anlama sen şimdi erkek yerine kıza aşık oluyorsun değil mi yani bu eşcinsellik. Sorumu yanıtlarsan çok sevinirim :)
00 Yorumla
+1 yılbence bunu birilerine acıklaman gerekmiyor ailen az cok zekiyse zaten onlar anlar ve sana saygo gosterir escinsellik bu arada bir hastalık degil tercihtir herkes tercihlerine saygı etmek zorundadır bu ailende olsa dahi heleki sen ve karsı taraf mutluysa ailende mutlu olması lazım ve en onemli seyde iyi bir insan olmak
00 Yorumla
+1 yılböle bı durumu televızyonda gorunce bıle tepkısı kanal degıstırmek oluyorsa bence sölememlısın uzucu sonuclar ve cevaplar alabılırsın o yuzden ama sız hak verıyorum bu sızın elınızde olan bı durum degıl dogarken bı yonunuz daha baskın oluyor ıstemedende olsa o yone ılerleyen zamanlarda yonelıosunuz
00 Yorumla
+1 yılArkadaşım eğer ailen bu konuya çok aşırı mesafeli yaklaşıyorsa ki güncellemeye göre öyle, bence söyleme. Söylememen daha iyi olur. Muhtemelen çok tepki gösterecekler hatta evden dahi atabilirler. Bu yüzden içinde yaşa, evini ayırana kadar kimse bilmesin
00 Yorumla
+1 yılönce bir ağızlarını yokla zarf atabilirsin bir anda pat diye söyleme maazallah annene ya da babana inme iner felç olabilirler her türlü felaket gelebilir bunu açıklamak bir anda olmaz bu bir süreçtir
00 Yorumla
+1 yılEvlenmen için zorlamadıkları sürece açıklaman gereken bir durum olacağını düşünmüyorum. Zaten bir yaştan sonra o konu tamamen senin özel hayatın içeriğinde olmuş olacak. Germe kendini...
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın aslında
bende bir eş cinselim ve seni anlıya biliyorum ama bak iyi düşün gerçekten öylemisin heves filan değilmi çünki ailene ve çevrene söyledikten sonra ister istemez damgayı yiyorsun ve geri dönüşün yok
02 Yorumla
Soran+1 yılheves degıl cunku daha escinsellıgın ne oldugunu bilmiyorken boyle hıssediyordum cevremde pek olumlu yaklasmaz
- +1 yıl
çevren hiç olumlu yaklaşmıyacaktır önce sana çok kızacaklar hatta nefret bile edecekler sonra tedavi filan ettirmeye kalkacaklar bu süreç böyle 2-3 yıl sürer gider sonra yavaş yavaş kabullenecekler hayatın boyunca seni dışarıdan tanıyan hemen herkes en azından türkiyede sana sapık muamelesi yapacaklar ve hiç bir zaman eş cinselliğin normal olduğunu bizim sapık olmadığımızı anlamayacaklar sanki önümüze çıkan her kıza tecavüz edeceğimizi filan düşünenlerde cabası ama bütün bunlara rağmen sen böylesin ve bundan utanmadan sıkılmadan cesurca söyliyebiliyorsun işte buda senin karakterinin ne kadar sağlam olduğunu gösterir
Böyle pat diye söyleyeceksin, bir anda çıkacak ağzından
'beneşcinselimbilinistedim' diye çabukcak söyleyeceksin, ne kadar hızlı o kadar acısız.12 Yorumla
Soran+1 yılAilem bu konuda hıc anlayışlı degıl, benı tedavi ettirmek isteyeceklerdir
Cidden duygularını merak ettiğim için soruyorum nasıl hissediyorsun? Anlayamıyorum hoşlanma gbi bişey mi yoksa arzuluyor msn hemcinslerini?
02 Yorumla
Soran+1 yılsen karsı cınse nasıl asık oluyorsun hoslandıgın kısıye karsı neler hıssediyorsun? Bunları dusun anlarsın
Bence hastayım falan filan de psikolojim bozuk durum böyleyken böyle de ben hastasın demiyorum gayet normalsın ama ailene hastalık konusunda konuyu açarsan seni dışlamayacaklarına inanıyorum :)
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 876 cevap paylaştı. Niye açıklıyorsun ki? Açıklama bence. Bak ben açıklıyor muyum 😙 hayatın zorlaşır boşver. Ayrıca kötü yorum yapan hanzoları da takma boşver acınası haldeler.
10 YorumlaErkeklere karşı hiçbir şey hissetmiyorum diye konuya girmen daha iyi olur
Sanırım..
Bilmeleri gerekli mi..02 Yorumla
Soran+1 yılOyle başladım zaten.. Hatta ben erkek gibiyim ne erkekleri vs oyle şeyler bile dedim anlamıyorlar
+1 yılönce annene anlatmaya çalış bence eğer bu hormonlarından kaynaklanan yani doğuştan gelen bir hisse arkasında dur ve söyle ama emin ol
21 Yorumla
Soran+1 yılannem pek anlayışılı degıl
bu biraz aile yapına baglı eger baban asiret agasıysa git kendine bir mezar sec yok anlayısla karsılarlar diyorsan once annene soyle sonra onla babana soyle
02 Yorumla
Soran+1 yılAksine babam daha anlayışlı
+1 yılİlk olarak zevkler ve renkler tartışılmaz. Ama bence hemen söyle yani evde kime daha çok yakınsan önce ona alıştıra alıştıra söyle sonra gerisi gelir. Yalnız bir anda söylersen aniden büyük tepki alırsan olaylar çok kötü gelişebilir.
00 YorumlaBiliyorsunki dogru olan bu degil.. hic normal olmayi denemedinizmi
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 446 cevap paylaştı. Erkek oldun ne kadar da belli!
Böyle saçma soruyu sadece olgunsuz erkek sorar derim!01 Yorumla
Soran+1 yılSenı cıddıye bıle alamıyorum
Erkek arkadaşım var desen de aynı tepkiyi alacaksın zaten, ver odunu hüsnü..
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle tepki vermezler öyle bir şey söylesem normal karşılanır
Bu olaylar cinsiyet arayisi arttikca insanlar bu olanlari olabilirmis gibi yansizmaya devam ettikce sen ve senin gibiler articak. Eminim sen 60 li yillarfa yaşasaydın çoluk çocuga karışmıştın ama artk herkesın aklına girmekkk çok kolay. Benım fıkrım..
13 Yorumla
Soran+1 yıl11 yasımda benim aklıma kim girdi sence? televızyonumuz yoktu.. Aılem asırı dındardı ve ben boyle hıettım.
- +1 yıl
Fazla baskı ters tepebiliyor
Hocam özgürlük çatısı altında boktan bir ortamda yaşıyoruz. Annen anlayışlı biriyse onunla paylaşmanı öneririm. Aşagıda birkaç yorumu okudumda takma boşver.
00 YorumlaAilen böyle bir şeyi hayatta kabul etmez bence evden kaç
02 Yorumla
Soran+1 yılyok artık *
Benim çocuğum belgeselini izledinmi tam da bu konuyu anlatıyor?
00 Yorumlaaferim kız en güzel tercih kızlara bakmanı destekliyorum :D
00 Yorumla
+1 yılAile yapından dolayı çok zor bir durum, ne desem bilemedim. Hiç açıklamasan sanırım evlenmiyorsun diye bir süre sonra baskılar artacak?
Bence çok köşeye sıkışmadıkça açıklama.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 599 cevap paylaştı. Bence dedigin gibi tv de gormeye bile tahammulleri yoksa kesinlikle soyleme icinde kendin bir sır olarak yasa soyledikten sonra ilerde seni hic iyi bir hayat beklemiyor gibime geliyo...
00 YorumlaBu senin kendi seçiminn hayat senin hayatn kimse bişi diyemezz sana
00 Yorumla
+1 yılHerkesten saygı bekliyorsun ama kimseye saygı göstermiyorsun, üstelik olumsuz yorum yapanları da tersleyip aşağılıyorsun.
00 Yorumlaeş ne? kızım çok konuşma git mutfaktan tabakları getir.
17 Yorumla
Soran+1 yılsende sıktır gıt suradan
Soran+1 yılgeber.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence bir kızın ailesine bu durumu açıklaması bir erkeğin açıklamasına göre daha kolay. Elbette zor bir durum ama toplum gay insanlara karşı daha nefret dolu. Lezbiyen veya biseksüel kadınlara biraz daha tolerans var gaylere göre.
00 Yorumla
+1 yılne bilim ya zor be kızım üzüldüm adına. bir süre saklarsın ama evlenme yaşların gelip geçtiği zamanlarda sancılı durumlar olabilir. o süreçte daha nekadar saklanır bilmiyom..!
00 YorumlaBu ne hastalık ne başka bir şey. Tercihin bu.
Açıklama boşver.00 Yorumla
+1 yılilk önce annene anlat. o ayarlar gerisini napman gerektiğini tatlım
00 Yorumla
+1 yılEvet anca bizim insanımız eşcinsel insanlar hakkında böyle konuşabilir, bence sakin bir anda git söyle, yapacağın bişi yok sonuçta.
00 Yorumla
+1 yılTürk aileleri bunu kabullenemez bence. Homofobiklerden nefret ediyorum her ne kadar heteroseksüel olsam da.
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılsöyleme ne diye söylüyorsun hangi aile cocuğunun eşcinsel olduğunu duymak ister?
üzme boşuna aileni kendi içinde yaşa00 Yorumla ne dicen yazsana bir ben escinselim deme erkeklere ilgim yokde kızlar ilgimi cekiyo de
02 Yorumla
Soran+1 yılAynı şey.
açıklama evden kaç eğer kendine bakabileceksen tabi
02 Yorumla
Soran+1 yılYok artık. Okuyorum ben para nerede? sokaklarda sürüneyim mi? Kaçsam nereye kaçacak okulu, bırakıp temızlıkcı çaycı mı olacam?
Gizli Üye(30-35)+1 yılSöylemek zorunda değilsin ki bende eşcinselim söyleme gereği duymuyorum. Zaten yeterince dar görüşlüler ve ilgisizler bilseler ne yazarr bilmeseler ne yazar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir erkekle yatsan seninle ilişkiye girse ne hissedersin? Denesene bir kere belki düzelirsin hem ailende boş yere üzülmemiş olur
13 Yorumla
Soran+1 yıll*n bir siktirp git ne gereksiz insanlarsini sen önce bu ahlakını duzeltiyor bu kafa yapını yenile böyle düşündüğün içinde bir psikoloğa git o da fayda ederse
Cevap sahibi+1 yılSus l*n erkek Fatma
Soran+1 yıl* git.
+1 yılüstüne 5-6 tane kazak 2 tane mont 5 tane pantolon kafana 6 tane bere ayağınada 8 tane çorap git öyle çık karşılarına ve söyle.
00 Yorumla
+1 yılTelevizyon medya olmasaydi escinselligin ne oldugunu bile bilmezdin
11 Yorumla
Soran+1 yıl11 yasımda televızyonumuz dahı yoktu ne medyası ne dıyon sen
Aileni sen taniyorsun o yuzden yorum yapmak pek dogru olmaz. Yaklasimlarinin nasil olacagini tahmin edebiliyosan ona gore hareket et.
00 YorumlaBu bir hastalık ya da cinsel tercih değildir tam aksine bir cinsiyet ama açıklama konusunda iyi düşün
00 YorumlaIstersen ozelden ben ailenmisin gibi konusmalarini dinler ve cevaplar veririm
deneme yapmis olursun00 YorumlaAile & Toplum konusunda 644 cevap paylaştı. Allah ayetinde lanetlemiş bu durumu hastalık durumundaysan tedavi gör psikologa git bazısı geçici oluyor
39 Yorumla
Soran+1 yılLa sen gıt psıkologa önyargın gecıcıdır belki. Beni lanetleyen dinede inanmam. İnanan var inanmayan var ona göre yaz
Soran+1 yılAhaha :DD Birde senin gibi cahillere laf anlatamam şurada.. Onune gelen yazıyor ne diyeyim. O kadar cahilsin ki sana acıyorum
Soran+1 yılOtu boku dine getirmeyin bu bir hastalık değil azıcık araştır
Soran+1 yılsıktırıp gıdermısın
+1 yılOnları uzmeye gerek yok bence, neden açıklamaya gerek duyuyorsun ki?
02 Yorumla
Soran+1 yılkız arkadasımla alakalı ve kendımı sankı onlara karsı yalan soyluyormuş gibi hissediyorm
- +1 yıl
Herşeyi bilmelerine gerek yok, tabi yinede sen bilirsin
+1 yılbaba ben lezbiyenim hadi bana kız istemeye gidelim mi? diyeceksinnn?
01 Yorumla
Soran+1 yılevet
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok ciddi ve açık konuşacağım ilgilendirirse seni eger. Kac yaşındasın.
01 Yorumla
Soran+1 yılHee konuş?
Bende biseksuel oldugumu acıklayamadım hiç bir zaman , galibada acıklayamam :/
00 YorumlaValla senin gibi evladı olduğu için kalplerine inmesin sonra
10 Yorumlaiyi açıdan düşün. erkek olup eşcinsel olduğunu açıklamaya kalksan daha kötü tepki alırdın
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
- Devamını Gör (59)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler