Yapılan araştırmaya göre dünyada en çok tecavüz vakıaları maalesef Ortadoğuda ve yine maalesef İslam hukukuna göre yönetilen ağırlıklı olarak nüfusu İslam a inanmış kişilerden olan ülkelerde yaşanıyor. Üstelik bu ülkelerde sırf erkekler tahrik olmasın diye kadınlar son derece kapalı kıyafetler (çarşaf , burka v. b) kıyafetler giyiyorlar ya da giymeye zorlanıyorlar. Ya İŞİD denilen yaratıkların Irak ta Suriye de yaptıklarına ne demeli? Temelinde hoşgörüyü, nefsine hakim olmayı, dünya nimetlerine aldanmamayı öğütleyen bir dinin sözde mensupları nasıl olurda bu kadar yoldan çıkabilir? Hele ki tecavüzcüye en ağır ceza verilmesini savunmak yerine , "işte mini etek giymiş" v. b. rezilce şeyler söyleyerek aşağılık bir şekilde mağdur olan kadını suçlamaya kalkan rezillere ne demeli? Aşağıdaki utanç haritası hakkında neler düşünüyorsunuz?
Dünyada tecavüz suçunun yaşandığı ülkeler neden ağırlıklı olarak Ortadoğu da ki İslam ülkeleridir?
Bunun tek sebebi; Aileler oğullarını ''erkektir yapsa bir şey olmaz zihniyetiyle yetiştirdikleri için.'' Eğer aile kızını zorla kapatmak yerine (kadın kapanmayacak demiyorum allahın emri ama zorlada olursa bir sevabı kalmaz) oğluna dinin gereğini öğretse oğullarını adam etseler bu pis zihniyetten kurtulsalar (erkektir bişey olmaz, erkek üstündür.) en azından bir kaç kadın tecavuze uğramak zorunda kalmaz. Rızası var denmez, tecavuzcüler serbest bırakılmaz, kadın suçlu bulunmaz. Ama ne yazıktır ki bu zihniyet olduğu sürece ne kadına yapılan şiddet azalır ne de tacavüz.
Haklısın. .. :( Ama bir de şöyle düşün... Müslüman olmayan ülkede zina suç ve günah değil 15 yaşında kiz erkek bakir / bakireligini NORMAL miş gibi övünerek kaybediyor. .. :( Bu tecavüz sayilmiyor haliyle bizde de hep bir açlık. .. :( ondan diye düşünüyorum. .. He ben böyle derken kesinlikle ve kesinlikle tecavüz normal demiyorum ve savunmuyorum #EGITIMSART... :(
@CemKaradag aslında Avrupa da yani Hristiyan aleminde de zina çok büyük bir günah hatta Katolik inancına göre kişinin nikahlı karısıyla beraber olması bile zina sayılıyor. katolik papazlar bu yğzden evlenemezler. Orada bulunmuş biri olarak söylüyorum orada da zinadan sakınan inançlı hristiyanlar var sayılarıda az değil ama sallamayanlarda var onlarında sayıları az değil. Aramızdaki fark ise orada kimse kimsenin yaşam tarzına. Kutsalına, inancına, düşüncesine karışmıyor. Yani birbirine taban tabana zıt düşğnceler bşrbirini olduğu gibi kabullenmiş. Bir çok problemi ve gerilimi karşılıklı hoşgörü ile aşmışlar.
Dünyada toplumların aldığı eğitimin devletlere göre dağılımını burdaki haritayla karşılaştırdığımızda benzerliğin tesadüf olmadığını anlayabiliriz. Suç ve gerikalmışlığa neden olan diğer etmenlerin eğitim kadar etkiye sahip olabileceğine inanmıyorum.. Ayrıca başka bir açıdan bakıldığında bu harita "kadına verilen değerin dünyadaki dağılımı" şeklinde de yorumlanabilir.
Çünkü Almanya da kızlar 15 yaşında bekaretini veriyor ailesi biliyor. Çunku ruslar zaten * abd istersen kızın babasının yanında opuş problem değil. Çunku onlar da tecavuzu gerektirecek durum yok alışveriş bol
Bizim ülkemizde tecavüzcünün cezası idam Olmalı diğer ülkelerde böyle çünkü değilmi mesela Suudi Arabistan'da hiç tecavüz olayı duymadım böyle bişey olsa kellesi gider
Suudi tecavüzün en çok yaşanan ülkeleden biri ama kolayını bulmuşlar. Tecavüzcü aklanıyor tecavüze uğrayan baştan çıkaran şeytan olarak kabul edilip katlediliyor, böylece sanki tecavüz vakıası yaşanmamış kasın adamı baştan çıkarmış süsü verilerek olay kapatılıyor. Adama bir kaç kırbaç, kadına idam cezası veriliyor.
Kuran a göre şeriat mı? Üzerinde hiç bir din adamının tam olarak uzlaşamadığı , herkesin kendine göre farklı yorumlar getirdiği kutsal kitaptan çıkarılabilecek kanunlarla yönetilen ülkelein halidir bu harita.
islamda sikinti yok zerre hata yok ama insanlar kusurlu varliklar ayrica verdigin istatistikler kimin kaynagi abd firansa brezilya ukrayna rusya ispanya en yogun tecavuz ulkeleri
İslama yönelik karalamayı nereden çıkardınız. Burada yapılan bir araştırmanın sonuçları açıklanmış. Yapılan yanlışları, işlenen suçları kabul edemezsek, üzerini örtmeye çalışırsak , bürün dünyanın gördüğünü görmemezlikten gelşrsek nasıl bu yanlışları düzeltebiliriz? suç oranını nasıl düşürebilirz? Siz İslam aleminin bu durmundan memnun musunuz? Belli ki inanan bu araştırmalar bütün dünyada herkese ulaşıyor İnanan biri olarak İslam aleminin böyle alçakça bir suçla anılmasından hiç mi rahatsız olmuyorsunuz? Dünyada hiç bir sorun tartışmadan çözüme ulaşamaz. Bırakın insanlar tartışsın, çözüm önerileri getirsin. Bundan neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz? Suçu görmemzlikten gelmek hele ki yok saymak suç ortaklığıdır bunu unutmayın...
Kardeşim çok araştırmacısın ya bak o ülkede de Sapık var burada da var ama ikisi arasındaki fark orada kolay sahip olunuyor burada İslam inancı var bizim dinimizde zina haram herkes başkası istedi diye birlikte olmaz aşırı sapıklar da bu suçladı işliyor
Bu pisliği adilliği islâma yüklemen Saçma orada 15 taşımaları çocuk bekâretini bozuyor burada çocuk p*rnosu çocukla cinsel birliktelik suç ikisi de aynı pislik ama oradakinin adı tecavüz olmuyor
Ok sizi anlıyorum zina haram yapılamaması gerekir. Ancak bu yasaklar tecavüzü engellemiyor. İçinde Allah korkusu olan ve Allah sevgisi olan Bir müslümanın ne olursa olsun nefsine hakim olması , aldanmaması gerekmez mi? Ne oldu da bu coğrafya bu kadar vahşileşti?
Olmadı gereken bu evet bunun yayılmasının sebebi şeriat olmaması halife olmamasıdır o sevmediğiniz şeriat İslam için gerekli olan şeydir tecavüz edenler çok Müslüman mı sanıyorsun Müslüman olan Allah'a imana bu şerefsizliği yapmaz
İyide dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz şeriatın yaşandığı ülkerlerde durum ortada. ayrıca Kuran a küfür filan yok yukarıda kimsenin kutsalına küfür etmem ancak eleştiri olabilir. İrdelemek ve eleştirmekte en doğal hakkım sadece Kuran ı değil tüm kutsal kitapları eleştiririm ben. pek sevmesenşzde ben de böyleyim işte.
@soran inanmadığın bir şeyi eleştirmene gerek yok sen her şeyi eleştirirken kendini eleştirmeyi unutmuşsun şeriatla yönetilen ülkeleri de kimlerin Yönettiği belli hadi Allah hidayet versin Gül'e Gül'e.
Hidayet dileğin için teşekkür ederim. İnanayım ya da inanmayayım ben irdelerim bu da benim hastalığım, sorgulamadan , şüphelenmeden duramıyorum. Rahatsızlık verdiysem kusura bakmayın.
@soran kardeşim ben de kızdım kusura bakma ama bak bu hastalık OLDUĞUNU kabul ediyorsun bu iti bir şey bu sorgulamaların karmaşanın Altın'dan kalkamazsın önce diyorum ya kendini sorgula az özelden konuşalım senle
Kızların nasıl hayat yaşadıkları umrumda değil. Batıda cinsellik kolay yaşanan bir şey. Bunu diyorum. Bizde yok bu o yüzden tecavüz oranı falan fazla. Vermedi diye tecavüz ediliyor başka ne olsun? tecavüz edenlerin kafasını ben anlayamam, o yüzden ''etmek mi gerekiyor'' bu soruya cevap veremem.
Tecavüz etmem. Bu yaşıma kadar bakir kaldığım bunun kanıtı. Başkasının kafasını anlayamam. Bu onların umutsuz vakalığı ve cahilliğidir. Tecavüz cahilliktir.5dklık bir cahillik.
evet ve en ağır şekilde cezalandırılmalı, tecavüz eden hatta tecavüze yeltenen erkeklerin bile erkeklikleri hadım yöntemiyle ellerinden alınmalı. bu dönem bu konuda kanuni düzenlemeler yapılabilir...
En İyi Cevaplar