Size bir ülke anlatayım mı? Bu ülkede 69 yaşındaki A.Ü gibi, yolda sadece adres sorduğunuz torununuz yaşında bir genç tarafından bir barakaya çekilip tecavüz edilebilirsiniz, maaş kartlarınız ve ziynet eşyalarınız çalınabilir..
Bu ülkede 6 yaşındaki Gizem Akdeniz gibi, babanızın kuzeni tarafından defalarca tecavüz edilebilir, öldürülebilirsiniz, cesediniz ormanda bulunabilir. Yaşınızın bir önemi yok, vajinanızın olması yeterlidir erkekleri tatmin edebilmeniz için..
Bu ülkede 21 yaşındaki Fatma Nur Çelik gibi, evinize internet kurmaya gelen birisi tarafından, koli bandı ile bağlanarak tecavüze uğrayabilirsiniz, 2 gün sonra kendi evinizde elleriniz kollarınız bağlı bir şekilde cesediniz bulunabilir. Bu ülkede daha 17 aylık N. N. B gibi, 3 tane hayvan tarafından işkence edilip tecavüze uğrayabilir, beyninizde ödem oluşabilir. Tecavüz eden hayvanlar, "Çok neşeli bir bebekti, ne zaman çağırsak kucağımıza oturuyordu" diye ifade verebilirler. Bu ülkede bunları yaşamak için sadece kadın olmanıza gerek yok, tıpkı 9 yaşındaki G. S. gibi.. 25 kişi tarafından tecavüz edilebilirsiniz. Tecavüz edenler nüfuz sahibi olduğundan hastanelerden çocuk için "Sağlıklıdır" raporu alıp ruh sağlığınız kimsenin önemsediği bir şey olmaktan çıkabilir..
3 gündür kayıptı. Tecavüz edilip, boğularak öldürüldü. Cesedi suda bulundu. Cansu Kaya 18 yaşındaydı. 2015'te katledilen 143. kadın! Sıradaki Cansu kim? Ben mi? Sen mi? Ablam mi? Annem mi? Kız kardesim mi? Evet istedikleri oldu biz artık büyümekten korkuyoruz biz artık erkeklerden korkuyoruz. Tecavüzcüyü koruyan yasalarınız sayesinde 18 yaşında bir kadın daha öldürüldü. Biz kuralları erkeklerin koyduğu bir oyunda eşit bir hayat beklentisi içinde umutla bekledik, direndik ve canilerle savaştık. Ve bu ölümlerin önüne geçmeyi sağlayacak tek bir yöntem bile sunulmayacak. Biz idam cezasını beklerken nice cansular nice özgecanlar nice münevverler gidecek. Ne zaman bu ülkede kadını 'Dişi' değil 'Kişi' olarak görürsek işte o zaman bu toplum düzelir. Cansu Kaya’nın mezarının üstünde ise bir gelinlik vardı. 18 yaşında gelinlik giyecekken kefen giydirenlere yazıklar olsun.
arkadaşım bu işi ancak idam halleder aslında oda değil işkence ile idam insan olmayan bu mahlukatlara aslında ölmek bir nevi ödül sayılır birkaç dakikada ölmemeliler önce işkence sonra diri diri yakıcaksın bir iki kere yap bunu bak bakalım bida cesaret edip böyle pislik yapabiliyorlar mı şimdi bazıları dicek insan hakları bilmem ne evet hepimizin bireysel olarak hakları var ama birde toplum hakları var kimse bundan bahsetmiyor asıl önemli olan toplumun haklarıdır herkesin buna saygı gösterdiğini göstermeyenin sonunun yukarda yazdığım gibi olduğunu düşünün ne nasıl olur sizce
Heegün yaşama sevincim böyle o* çocukları yüzünden azalıyor.. Böyle bir dünyaya gelmek için ne suç isledk acaba diye sormuyor değilim tamamen allaha emanetler hadim gelmeli ama ülkemiz avrupa birliği hayalleriyle asimili olmaya devam ediyor. üniversitede sorarlar ne okuyordum adalet hukuk Okursun mezun olursun.. Birilerinin köpeği olurlar kurmak istedikleri adaleti baltalarlar. sırf para kazanmak için bu o* çocuklarını savunan avukatlara ne demeli..
O çığlıklar hiç susmadı, bu şekilde giderse de hiç susmayacak. Sessizliğe mahkum olanların yanı sıra haykiranlar, isyan edenler var ama onlar da duyulmayacak. Malesef bu vahşetlere bile "alıştık artık" denilebilecek bir noktadayız.
Bu ülkede televizyon programına bağlanıp babanız tarafından tecavüze uğradığınızı söylerseniz babanız komuoyunda mahçup edildiği için ceza indirimi alabilir, hatta beraat edebilir. Çünkü bu ülkede yaptığınız her şey, var oluşunuz bile bir "TAHRİK" sebebidir.
Bu ülkede bakire olmayan bir kadına tecavüz ederseniz, bakire olan bir kadına tecavüz etmekten daha az ceza alırsınız. Bu ülkede eski sevgilinize tecavüz ederseniz, hiç tanımadığınız kadına tecavüz etmekten daha az ceza alırsınız.
Neyse ki tecavüze uğranıldığında orucun bozulmadığına yönelik fetva veren hocalarımız var. Kadınların iffetlerini nasıl koruyacaklarına yönelik ulusal sesleniş yapan zatı şahanelerimiz var, daha ne olsun
Öyle diyorsunuz ama bir sapık olsam veya pedofili "hastası" bir manyak olsam ciddiye almamak için bir neden olmazdı önümde. Ciddi almayanların karşısında da ruhsal sağlığımın yerinde olmadığını söyleyip ağlasam, pişman olduğumu yinelesem bir problem olmazdı sanki
Lafa geldiğinde herkes Müslüman ülkeyiz diye ahkam kesiyor ama her türlü zulüm ve ahlaksızlık da diz boyu. Ve bu malesef sadece bizim ülkemizde olan bir şey de değil, kadının dünya çapında yeri ve konumu belli.
Elimizi taşın altına koyup kendimize yönelmektense başkalarının kusurlarına ayıplarına sığınmak, kendimizi o şekilde rahatlatıp üstün görmek daha kolay değil mi?
Adam, bir haftanın yorgunluğundan sonra pazar sabahı kalktığında, bütün haftanın yorgunluğunu çıkarmak için eline gazetesini aldı ve bütün gün miskinlik yapıp evde oturacağını düşündü. Tam bunları düşünürken, çocuğu koşarak geldi ve parka ne zaman gideceklerini sordu. Baba çocuğuna söz vermişti; bu hafta sonu onu parka götürecekti. Ama hiç dışarıya çıkmak istemediğinden bir bahane uydurması gerekiyordu. Sonra gazetenin promosyon olarak dağıttığı dünya haritası gözüne ilişti. Önce dünya haritasını küçük parçalara ayırdı ve çocuğuna; “Eğer bu haritayı düzeltebilirsen seni parka götüreceğim.” dedi ve sonra kendi kendine düşündü: “Oh be kurtuldum, en iyi coğrafya profesörünü bile getirsen bu haritayı akşama kadar düzeltemez.” Aradan 10 dakika geçince, çocuk babasının yanına koşarak gelip dedi ki:
Baba haritayı düzelttim; artık parka gidebiliriz. Adam önce inanamadı ve görmek istedi. Gördüğünde de hayretler içinde kaldı ve bunu nasıl yaptığını sordu. Çocuk şöyle cevap verdi: Bana verdiğin haritanın arkasında bir insan resmi vardı. İnsanı düzelttiğim zaman, bütün dünya düzeldi…
Aynen öyle. Kızlarına geç saatlerde dışarda olmamalarını öğütledikleri kadar oğullarına da kimseyi rahatsız etmemeyi öğütlemeliler. En önemlisi de annelerinin de bir kadın olduğunu, ilerde kendilerinin de kızı olacağını akıllarından çıkarmamalarını sağlamalılar
Bu düzenin degismesi için de ciddi bir çalışma olduğunu zannetmiyorum ben. Yapılan eylemleri yürüyüşleri bile çoğu kesimler fuzuli görüyor. Hukukun arkamızda olması lazım, değil. Büyük ihtimalle de olmayacak
Aynen öyle. Hem o acılara ve iskencelere mahkum edilenlere hem de ailelerine tüm bu olanların üstüne hiçbir şey ifade etmeyecek bir Özür borcumuz var. O öldürülen insanların kanları hepimizin ellerine, yüreklerine bulaşıyor.
Umarım. Size de duyarlılığınız için çok teşekkür ederim, özellikle karşı cinsten birilerinin bunları yazması, önemsemesi az da olsa bir umut ışığı oluyor :)
Bıçakla geziceksin işte baktın olmuyo saplıcaksın bıçağı bunlara acımaya bile değmez sonra olan sana oluyo onlarda 15 20 sene devlet tarafından boş beleş yedirilip içirilip serbest bırakılıyor adalet yok bir kere. Allah geride kalanlara sabır versin.
Ee onları savunan bir devlet olduğu sürece yaparlar tabi bir ara biber gazı taşıyana ceza vardı kendini korumaya çalışan suçlu, asıl suçlu suçsuz bu hep böyle. Neyse bu konuda doluyum ben mantıklı bir yazı olmuş emeğine saglik
Bunu diyenlerin de kız evlatları var ya ben ona şaşırıyorum. Bu ülkede kiz evladı olan babalar hep tetikte yaşamak zorunda yapıcak bişey yok Allah bu tarz şeyleri yapanları, sebep olanları bildiği gibi yapsın.
Amin.. evet kızları var ama onların kızları tecevüze uğruyor mu uğramıyor.. bir devlet erkanının kızının başına bir şey gelsin ben o zaman görürüm cezayı..
ben de ama öyle bir hale geldik ki denize düşen yılana sarılır misali.. bir şeyler ancak böyle düzeliyor türkiye de.. mesela barış akarsu nun yaptığı kaza yerini herkes şikayet etmiş ama kimse umursamamış barış akarsu kaza yapınca önlem alıyor devlet
Eğitim eğitim. Bir de Cansu olayının zanlısı Özge Can için eylemlerde en önde yürümüş birisiymiş. Eğitim cinsellikte olmalı bence çoğu erkek beyinle alttakini karıştırıyor. Bunun iyi öğretilmesi gerektiğinin kanatindeyim.
utanmamak elde mi? 17 aylık bebeğe hangi vicdansız şerefsiz böyle bir şey yapabilir.. bu kadar aşağılayamaz insan kendini.. uçkuru uğruna kadınlara bunları yapmaları insanlığı sığmaz
En İyi Cevaplar