Fikir istiyorsan kendin uydur, bilgi istiyorsan sorularlaislamiyet, diyanet fetva hattı, fetvameclisi... Birkaç ay araştırman gerekebilir. Mezara girince başlayan yolculuğu merak ediyorsan tabi. Zor geldiyse uydurmaya devam. Fikir mi bilgi mi buna karar vermelisin
Bir kelimenin sözlükteki tanımında o kelime olmayacağı gibi, Insanı tanımlayan da insan olamaz -ölümden sonrasını görüp dönen olmayınca hele- yaratan olur. Ilahi kaynaklı, bozulmamış bilgi bugün islamda.
Tarihte kendi isteğiyle insana tapan pek yok, çeşitli hayvanlara ve cansızlara tapan daha çok var. Fikrini sorduğun insanların düşünebileceğini sen de düşünürsün. kendi aklına ya da başka insanların aklına tapacaksan söyleyecek bişeyim yok. Insanı anlamaya insan üstü bir açıklama gerekir diyorum özetle. Bana bişey inandırmana da gerek yok. O bütün bedenin çürüyünce öğrenirsin. Böyle devam et
Nasıl olsa kendi kendimize bir yerlere gidecek değiliz. Nasıl dünyaya gelirken bizi buraya yönlendirdilerse giderken de bir yerlere yönlendirirler. Nasıl olsa gidip göreceğiz. Şu an buradan atıp tutmanın bir manası yok.
Bu konuda fikir yürütmek zor. Kafana sıkarsın, nereye gittiğini anlarsın :) yahut dünyaya gelmeden evvel nerede olduğumuzu bulabilirsek belki gidince de nereye gidebileceğimiz hakkında bir fikrimiz olur, diyorum.
:))) sen böyle değince aklıma Machiavelli geldi. O şöyle diyordu; Ben cennete değil cehenneme gitmek istiyorum; çünkü cehennemde papalar, krallar ve prenslerle beraber olurum, oysa cennette sadece dilenciler, keşişler ve havariler var :))
ölücez ve dice ki: ne hikayeler ne hikayeler uydurdu Dünyadaki gereksizler. hani nerde ateş bahçe huri mi nuri mi nerde. hay ben böyle işi... neyse cennete gidemezdim zaten. geçiyim burası nere? burayı keşfediyim bari
valla ben bile ne kendime ne başkasına inanıyorum.:) bu konular garip konular belki yokuz bile ya da ne biliyim bir oyunun içindeyiz birileri bizimle dalga geçiyo faalan. düşündükçe beyinden yanık kokusu geliyo
Objektif bir yorum yapmak gerekirse öldükten sonra bazi sorularin cevabini kesin olarak bulacagiz bence. Supheye dusulen konu ahiret gercekten var mi? Bunu o zaman gorecegiz.
elbette vardır biz okul olarak değerlendiriyoruz çok iyi birisindir ama çalışmamışsındır diye sence geçirir mi geçirmez lakin çok iyi olan birinin de dersi iyi olması gerekmez mi zaten
Ortası yok ya inandıgın dininsindir ya da kafir. Her din için geçerli bu. Önce karar ver tanrı var mı yok mu. Sonrada dinleri araştır. Ben tabiki islamı tavsiye edicem müslümanım ama dini konusunda karar veremeyenler ya da islamdan uzak olanlar genelde birileri islamı anlatmaya kalktıgında sinirleniyolar ve dahada uzaklaşıyolar ben sana islama dair bisey anlatmıyorum sadece gerçekten sordugun soruda samimiysen ve gerçekten öldükten sonra neler olacağını merak ediyosan bize sormayıp bizzat kendin araştırman gerektiğini belirtmek istiyorum.
valla bilsen iyi olur artık çünki ölüm insana bir nefes kadar yakın. Acele etmen lazım yani otobüsü kaçırabilirsin. Allah hidayet versin yardımcın olsun açıkçası müslüman olmanı isterim kimsenin yanması egomu tatmin etmez üzülürüm yani böyle ölürsen. Bence bu gece bir araştır.
Yok canım niye inanmayayım olabilir görmeden inanmak kolay bişey değil inandıgını iddia eden biri olarak söylüyorum bunu yani kolay bir sınav değil sınavımız görmediğimiz şeylere aklımızı kullanarak ulasmak inanmak durumundayız. İman olayıda şak diye olmak zorunda değil ne zaman nasip olursa. Sakallı cübbeli sarıklı amcalar hakkında ne düşünüyosun bir önyargın var mı?
olabilir düşünceler özgürdür herkez istediğini düsünebilir. Ben bozuk saatin bile günde iki defa doğruyu gösterdiğini hatırlatmak istiyorum ve seni tamda linkini attıgın adamın cemaatiyle tanısmaya davet ediyorum :) o cemaatten değilim bir cemaatimde yok söyle yap bence önce müslümanları sınıflandır sakallı cübbeli sarıklı müslüman de bir maddeye diğer maddeye kravatlı takım elbiseli müslüman de öbür maddeye ne bileyim işte falanca giyimi benimsemiş müslüman de yahut giyimlerine göre değil mezheplerine göre sınıflandır sen bilirsin ama bir kritere göre müslümanları sınıflandır. Sonrada her birinin git bir çayını iç sohbet et. Sana hangisi yakın geliyosa onlarla konusmaya devam et. Ama sunu söylemeliyimki bence cübbeli sarıklı sakallı insanlar hakkında düsündüklerine katılmıyorum. Cübbeli ahmet hocayı sevmeyebilirsin tek sakallı o değil bu ülkede önyargı yapma her bir sınıf müslümanla tek tek git çay iç bir yarım saat bir saat sohbet et eminim faydana olucaktır kaybetmezsin.
Yani kısacası anlatmaya calıstıgım sey su eğer Allah'ın birliğine kitaplarına peygamberlerine meleklerine kadere vs gibi islamın temelini oluşturan hususlarda inancı sağlarsan bu senin icin kardır sonrasını sen kendin araştırarak hangi sekilde dini yaşaman gerektiğini çözebilirsin en az diğer insanlar kadar da zekisin bu dinde eğer imanlı ölürsen ne kadar günahın olursa olsun muhakkak cennettesin. Saçma gelebilir ama öyle değil emin ol özünde eğer yaradan rabbine iman etmiş olursan ol dünya kadar günahında olsa o günahlarının affolma ihtimali var hadi hiç biri affolmadı diyelim sen imanlı ölenlerden oldugun icin günahlarının bedeli kadar yanar çıkarsın cehennemden. Ama inançsız ölenler için cehennemden çıkış gibi bir seçenek yok. Benim sana tavsiyem eğer müslümanların bir kısmına ön yargın varsada en azından ön yargın olmayan kısımlarından ol kökten reddetmektense.
En İyi Cevaplar