Kuranda kafa kesme sorusu ile karsilastim?

Merhaba.

Birkac saat önce burada bir arkadasimiz, Islamda kafa kesme caiz mi diye sormustu. Cevaplar beni daha dogrusu düsündürdü.

"Ben Seriatciyim" diyen kisiler bilem bu konu üzeri birbok bilmiyorlar. Evet biliyorum, sizi Seriatci yapmak icin, Laik devleti yikmak icin sizi Seriati yalan yanlis Pembe pembe anlatiyorlar, ama ben Seriatciyim deyip kurani bikere bilem okumuyormusunuz? Dini bilgide zayifliginiz inanilmaz.

Neyse. Islam Dininde kafa kesmek tabiki caiz, hatdaha Farz bilem denile bilir cünkü Kuranda bu emir seklinde verilmis.
Bircok örnekten biri : Muhammed Suresi / 4

"Onun için küfredenlerle muharebeye tutuştuğunuz da hemen boyunlarını vurmaya bakın! Ta kuvvetlerini derinden kırıp tepeleyinceye kadar (üstünlük sağladıgınızda) bağı sıkı basın (sıkıca bağlayın kalanlarını); harp ağırlıklarını atana kadar (savaş sona erinceye değin), sonra ister karşılıksız salıverin, ister fidye karşılığında. Böyledir bu; şayet Allah dilese kesinlikle onlardan intikamını alır, ancak sizi birbirinizle imtihan edecek. Allah yolunda öldürülenlere gelince, onların amellerini asla boşa çıkarmaz."

Ve hayir, bu Ayet savunma üzeri konusmuyor :) Örnek olarak ISIDin bugün yaptii Fetih savaslari üzeri konusuyor.
Onlarda kafirlerin kafalarini kesiyorlar, üstünlük sagladiklarinda yani bir sehiri aldiklarinda, para edenleri, para karsiliginda satiyorlar, para etmeyenleri salliyorlar. Carriye veya Köle olarakta alabilirler, pazarlardada satabilirler.

Bundan önce ve sonra gelen Ayetleride okuyabilirsiniz, dedigimi sadece destekliyor.
Isterseniz ayni seyleri bir Müslüman agzindan dinleyin.

Kafa kesmek Islamin bir parcasidir, bir Ateist
Kuranda kafa kesme sorusu ile karsilastim?