Öncellikle bilginiz yoksa cevaplamayın örneğin bir ateist var bildiğin melek çoğu müslümden iyi yardımsever hoşgörülü felan filan şimdi bu adam sırf Tanrıya inanmıyor diye cehenneme mi gidecek eğer cevap evet ise ben Allahın merhametinden şüphe ederim sizin görüşleriniz neler?
Cevabın nedir?
+1 yılMüslüman olmayan kesinlikle cennete giremez. Bakara:62 ve Maide:69 'da söz edilen Hristiyan Yahudi ve Sabiiler, her bir grubun kendi şeriatında kendi döneminde, Allah tarafından kendilerine gönderilen peygamberlere iman ederek, kitaplara uyarak (onuda bozmadan) amel işleyenler, cennetliklerdir hepsi. Onlar zaten müslümandırlar. Yahudi Hristiyan batıl olanın adı olmuştur, günümüzde yaşayan Yahudi Hristiyanlar hakiki kafirlerdir. İslam'dan haberi olupta müslüman olmayanların hepsi cehenneme gidecekler. İslam'dan haberi olmayanlar ise kul hakları birbirlerine kısas edildikten sonra hayvanlar gibi toprak olurlar, ruhlarıda imha edilir
Bakınız Bakara 62 der ki: Şüphesiz ki; âmenû olanlar, yahudiler, hristiyanlar ve sabiiler, bunlardan her kim, Allah’a ve yevm’il âhire inanır ve ıslâh edici ameller işlerse (nefsini tezkiye ederse), bu durumda onların mükâfatları Rab’lerinin katındadır. Onlara korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır.
Bakınız Maide 69 diyor ki: Şüphe yok ki iman edenler, Yahudiler, Sâbiiler ve Hristiyanlar’dan her kim Allah’a ve ahiret gününe iman eder ve salih amel işlerse, artık onlara korku yoktur ve onlar mahzun olacak değillerdir.” (5/el-Mâide, 69)
Bu iki ayet günümüzde Yahudi ve Hristiyanlar’ın da cennete gireceği fikrini desteklemek amacıyla gündeme getiriliyor ise de, onları bu maksatla gündeme getirenlerin dikkate almadığı veya dikkatten kaçırdığı önemli noktalar mevcut.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılbunlar çok derin konular kimine göre farklı kimene göre daha farklı ben sadece insanlığa bakarım inancı ırkı beni ilgilendirmez insan olsun sadece
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılseni yaratanın merhametinden şüphe etsen ne fayda ki? merhamet duygusunu sana veren kim? Allah ! böyle boş boş şeylerle gelmeyin kardeşim yaaa... seni yaratanı hayır ben sana inanmıyorum ben kendi kendime oluştum diye inkar ediyorsa cennet onun neyine? bu kadar mükemmelliyet nasıl tesadüf olabilir. hadi diyelim oldu milyonlarcası mı tesadüfen oldu yok artık yaa !
isterse dünyanın en iyi insanı olsun Allaha olan görevlerini yerine getirmedikten sonra malesef ki :/
ama yine de Allah bilir affeder bilemem. son anda dahi tövbe edip iman edebilir bir insan.00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 632 cevap paylaştı.
+1 yıl'' Kim İslam’dan başka bir din ararsa, ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır '' diye buyrulmuştur. Bunun yanı sıra '' Şüphesiz inkar edip, kafir olarak ölenler var ya; dünya dolusu altını fidye verseler bile bu, hiçbirisinden asla kabul edilmeyecektir. Onlar için elem dolu bir azap vardır. Onların hiçbir yardımcıları da yoktur. '' diye de buyrulmuştur. Yani istediği kadar iyi, hoşgörülü, yardımsever, melake olursa olsun, cehennemden kaçışı yok. ALLAH ıslah etsin.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
26
Cevap
42Cevap
Yavaş yavaş sorgulamaya başlamışsınız sizi tebrik ederim bu konular insanlar için çok tehlikeli ve gizemlidir fazla düşünmeyi sorgulamayı sevmezler. Dinler insanoğlunun uydurması olduğu gibi bir bakıma gerekli araçlardır da. Ancak bu araçların hangi amaçlar için kullanılacağını sorgula (ya) mayanlar her zaman din adına sömürülür kimler tarafından? Din adamları ve politikacılar tarafından. İnsanı sömürmenin yegane yolu onu korkutmaktır, bir kez insan korku ile dolu olduğunda boyun eğmeye hazır hale gelir.
Unutma, insan asırlardır bu şekilde sömürülmüştür. Sözde dinlerin ticari sırrının hepsi budur: İnsanı korkut, insanı değersiz hissettir, insanı suçlu hissettir, insanın cehennemin kapılarında durduğunu hissettir. :)10 YorumlaCevap evet. Çünkü iyi insan olmak değil olay. Çünkü zaten bu merhamet-iyilik-yardımseverlik herkeste var istisnalar hariç tabiki. Dolayısıyla bu duygular zaten Allah'ın herkese verdiği duygular. Allah bana ve bir ateiste yaşam veriyor. Bize duygular veriyor. Merhametinden veriyor. Ruhundan üflüyor. Bize böyle bir dünya yaratıyor ve içinde yaşıyoruz. İstediği tek bişey var. Kulluk etmemiz. Aldıgımız nefes onun bize hediyesidir. Ve Allah inkarcıların iftiralarına maruz kalıyor. Tabiki bu onu asla yaralamaz. Ama onun Allah'a yönelmesi gerekir. Allah'ı tanıması gerekir. Ne kadar iyi olursa olsun, Allah'ın verdiklerini inkar ediyor. Asla cennete gidemeyecek. Ama kimi müslümanlar da vardır ki, ebedi kalmasalar bile, girdikleri cehennemde ateistten bile daha derinlerde yanar. Ama temizlenir ve inancının karşılıgını alır.
10 Yorumla
+1 yılşöyle düşün yanlız yargılamak amaçlı yazmıyorum ona göre :) şimdi bir okulun öğretmenisin ve her öğretmenden çok çalışıyorsun her fırsatta öğrencilerine bişey katmak için gece gündüz çalışıyorsun bir müfettiş geliyor ve senin tipini beğenmiyor sana soruşturma açtı hakimin karşısına çıktın bütün şahitler bu adam çok iyi öğretmen dediler hakimde senin iyi halinden dolayı seni meslekten atmadı ama bir sene devlete bedava çalışmaya mahkum etti.:) işte senin mevzunda bunun gibi herşeyi iyi ise oda ona göre biyere yerleştirirlir adaletin terazisi şaşmaz :)
00 Yorumlaateistim ve iyi bir insan değilim, eğer öldükten sonra gerçekten tanrı ve müslümanlık olduğunu öğrenirsem de üzülmem, özür dilemem.
çünkü bu hayatı ben seçtim bunlar benim doğrularım eğer ateist olduysam bu benim değil onun hatasıdır, beni inandıramadığındandır.40 Yorumla
+1 yılwww.kurandan.com/kga/imanetmeyenler.htm uzun uzun ayet yazmadım gir oku Allah'ı inkar edenin yeri ebedi cehennem bu iyi kötü olmak ile alakalı degıl Allah Müslüman olan fakat günahkâr birini affedecek merhamete sahiptir lakin kendisini inkar eden ne kadar iyi olursa olsun affetmeyecegini söylüyor onlarda cok degıl la ilâhe illallah diyecekler dillerine ağır geliyor yollarını kendileri seçiyor
00 Yorumla
+1 yılIstiyorsa dunyayi kuetarsin Allahu tealaya ibadet etmediği surece cehennemlik. sen kimsinki Allahu tealanin merhametinden suphe ediyorsun bizim ruhlarimiz galubelada Allaha soz verdi bazilaei bu sozunfe durdu yani müslümanlar bazilari ise şirke düştü onlar kesin cehennemliktir Allaha iman etmedikce.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir ateiste sor bakalım eğer ölürsen bir yaratıcı var ise cennete gitmek ister misin diye. Evet derse o zaman onun ateistliği sorgulanır. Hayır der ise zaten durum ortada.
2. olarak, eğer bir tanrı var ise bunun adaletsiz olacagını düşünmek pek mantıklı değil. Yani bu inandıgımız tanrı var ve bu konuda adaletsiz, bizden daha mantıksız davranıyor. Bu ne kadar mantıklı? Eğer varsa zaten oraya gittiğin zaman kendin sorarsın neden bu böyle diye, eminim ki geçerli bir cevap alırsın.
Yazdıklarımı tekrar okuyup tekrar düşünebilirsin.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl3 sene boyunca sorguladıktan sonra ben Deist olduğumu farkettim, bir çok Hristiyanları Ateistleri Deistleri Teizmleri Müslümanları vs çok araştırdım benim inançlarımın hangisi olduğu 3 yıldan sonra çözdüm.. kimisi sorgular meraktan kimisi kendini kandırmak ister yani kısacası biz nasıl yaşıyorsak öyle öleceğiz bu benim sorumluluğum sen senin sorumluluğun o onun sorumluluğu.. müslamanları anlatırsam karsıdaki insan Ateist diye yargılıyorsa kul hakkı girmiş oluyor kısacası Müslamanları sesleniyorum gerçekten Allah ın işine karışmayın siz kimsiniz ki karışıyorsunuz onu karar verebilecek tek Allahtır :))) tabi varsa.. hepimizin kendi sorumluluklarıdır milletin işine karışılmaz. insan nasıl mutlu oluyorsa öyle mutlu olsunlar birbirileri kırmayın ya hoşgorülü insan olalım saygı duyalım yargılayarak kötülemekle yapmayın hepimiz insanız...
00 Yorumla
+1 yılMüslüman olmayan herkesin ebedi Cehennemlik olacağı hükmü, bizim görüşümüz değil, yüce Allah’ın kesin emridir, âyet ve hadislerle sabittir. Bunu inkâr eden Müslüman kâfir olur. Bu konuda yüzden fazla âyet vardır. Birkaçının meali şöyledir:
(Elbette, ehl-i kitaptan [Yahudi ve Hristiyan] olsun, müşriklerden olsun bütün kâfirler Cehennem ateşindedir, orada ebedi kalırlar. Onlar yaratıkların en kötüsüdür.) [Beyyine 6]10 YorumlaAile & Toplum konusunda 342 cevap paylaştı. Allah onu yaratti o ise rabbini yok sayiyor. Sen kim oluyorsun da onu yok sayiyorsun? Ayetlerlede sabittir bu. Onlar ebediyen cehennemde kalacak. Eger Allahin rahmetinden suphen varsa Allah sirf o suphenden dolayi sana da merhamet etmeyebilir. Hem onun merhametli cok cok merhametli oldugu peygamberimiz. tarafindan soylenmistir bundan suphe. duyuyorsan dininden de suphe etmelisin. Bence bir kelime-i sahadet getir
10 YorumlaOnu yaratandan başka kimse bilemiyor maalesef. Fakat, hak din olan İslam'ı seçmeyen her kimse için azap ve cehennem çukuru vardır
Elbette, ehl-i kitaptan [Yahudi ve Hristiyan] olsun, müşriklerden olsun bütün kâfirler Cehennem ateşindedir, orada ebedi kalırlar. Onlar yaratıkların en kötüsüdür.) [Beyyine 6]00 YorumlaBiz ne bilelim? ordan bakınca kahine biliyim google ye falan mı benziyoruz. Tanrı mıyız biz. en önemlisi ateist deilsen bu durumdan sanane. Müslüm deilim ama eger olsaydım senin dinine olan saygısız tavırlarını sergilemezdim. o zaman niye müslümansın cici kız. araştır. araştır bil ona göre elestir. o senin inandığın tanrın ona sen boyle sahip çıkarsan başkası napsın? dine göre kafadan sallama eleştiri yapılmaz
20 YorumlaEğer dini bir inanışa sahipsen, dinde mantık kurallarının işlemeyeceğini kabul etmen gerekir.
Tüm dinler "iyi insan" olmayı öğütler ama kendi cemaatinden olmayanları da kafir ilan edip katledilmesini uygun görür. Burada iyi insan olmak sadece ikincil meziyet olarak ortaya çıkar.10 Yorumla
+1 yılevet çünkü Allah için yapmıyor anladınmı kendi vijdanını rahatlatmak için yapıyor oysa dinimizde biz ne yaparsak Allah için yapıyoruz şöyle düşün biyerde çalışıyosun patron sana para veriyo demi? peki çalışmasan bedavadan para alırmısın? alamazsın e Allah ta bizi yaradan bu dünyayı yaratan biz neden onun için bişeyler yapmayalım?
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Senin şüphe etmen imaninin zayifligidir artislige luzum yok. imani olmayan insan cennete gidemez.
51 Yorumla
+1 yılAllah'a ve Resulüne inanmayan isterse melek olsun, yeri cehennemdir. Kusura bakma da böyle kıldan tüyden konularla Tanrı'nın adaletine merhametine laf etmek kimsenin haddi değil. Şöyle ki; şüphe edebilirsin; ama bilgisizce edilen şüpheler zaman kaybından başka bir şey değildir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 808 cevap paylaştı.
+1 yılHerkesin kararı kendinedir. Ama öbür tarafta Allah var ve hesap sorarken sen bana nasıl inanmazsın derse ne dicek. İşte bunlar tamamen kendi sorunları biz müslüman olarak kendisine iletiriz istemezse saygı duyar çekiliriz sonradan demiştik deriz :)
00 Yorumla bitkiye tap. ot olarak geri dönecem diye inan. ya da hiçbir şeye inanma. önemli olan Şu an içinde bulunduğun dünyadaki kimliğin bence. sonrasını o kadar düşünmeye gerek yok. benim düşüncem bu yönde.
00 Yorumlaşöyle düşün bir insan sana inanmıyor seni yalanlıyor ama onun dışında çok ii bir insan sen şimdi sana karrşı olan bu tavrına kzsan sen kızdın diyede onu destekleyenler ona inansa olurmu
00 Yorumla
+1 yılAlara Cevap evet fakat!!! Kesinlikle kötü bir ateistle bir tutulmaz canı ona göre daha az yanar. Ama şunuda unutmamak gerek ki.. O kişiyi haşa Allah ateist yapmadı kendi kendini ateşe atıyorsa Hiç kimse Allah ı suçlaymaz. Ve Allah cehenneme attı da diyemez. O kendi kendini atıyor. Ama tabiki kime ne olacagını bilemeyiz Allahın kararına biz müdahale edemeyiz isterse kararını değiştirir. Ayrıca ateistleri yapmacık buluyorum kendini bişey sanan küçücük bir canlı parçası.
00 Yorumla(Bunlar;) iyi işler yaptıklarını sandıkları halde, dünya hayatında çabaları boşa giden kimselerdir.
Kefh suresinde geçiyor.
Yani ne kadar iyi olursan ol Allah'ı tanımıyorsan üzgünüm.00 Yorumla
+1 yılPeki ya Allah müslüman olmayan kimseyi cennete sokmayacaksa, niye herkesi musluman olarak yaratmadi? O zaman bu bir yahudiye veyahutta hristiyana haksizlik degil mi?
04 Yorumla- +1 yıl
İnançlı ölüp bizzat Yaratıcıya sorabilirsin bu soruyu... İnsanlar kafasına göre yorumlar. Allah en güzel cevabı verir.
- +1 yıl
Peki sen bir hristiyan ailenin cocugu olarak dunyaya gelseydin buna ne derdin? Bu haksizligin icinde oldugunu dusunsene, garip degil mi? Belki de musluman olmayan herkes cehennemlik diye bir sey yoktur? Kanimca yok, İnsallah oyle olecegim.
- +1 yıl
Sana şöyle söyleyim İslamda hz. İsa çok özeldir birzamanlar hritiyanlık hak dindi ama Allah En son din olarak islamı seçdi.. Ben hristiyan bir aile çocuğu olsaydım islamdan haberim varsa araştırırdım ve bana uygun gelirse biliyorsun hristiyanlıkta papa bile içki içer hristiyanlığın hak din olmadığı burdan belli. Bozulmuş bir dindir ben olsam bu işte bir gariplik var derdim bir din nasıl içkiyi eşcinselliği serbest bırakır derdim. Bence sende bir kıyslama yap. Biliyorsun bir müslüman incilide zeburuda diger kutsal kitablarıda kabul etmek zorundadır aksi halde kafr olur ama bugünki hali ile degil...
- +1 yıl
Sen içkinin ve eşcinselligin vs gibi şeylerin serbest olmadigini musluman bir ailenin cocugu ve musluman bir ulkede bu sekilde buyudugun icin biliyorsun, eminim ki bu dediklerime dahil olmasaydin bunlardan haberin bile olmazdi ve etrafinda yasanan seyleri garip gormezdin, musluman olmayan bir ulkede musluman olmayan bir ailede yetismis olsaydin diyorum. Yani biraz mantikli dusun senin o sekilde dusunmene tek etken yetistigin cevre ulken ve ailen :)
Nisa suresi :48. Ayet
Allah kendisine ortak koşulmasını asla bağışlamaz; bundan başkasını dilediğii kimse için bağışlar. Allah'a ortak koşan kimse büyük bir günah ile iftira etmiş olur.00 Yorumla
+1 yılAllaha ortak koşuyorsun o yok diyorsun
evet cehenneme gidicek süphe duydugun için dinden cıkıcaksın hadi bak işiner22 Yorumla- +1 yıl
@ise ben Allahın merhametinden şüphe ederim sizin görüşleriniz neler?
Allahın merhametinden süphe duyuyorsan neden allaha inanıyorsun?
"De ki, Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Zira Allah bağışlayıcıdır, esirgeyendir. De ki: Allah'a ve Peygambere itaat edin. Eğer dönerlerse bilsinler ki Allah kafirleri asla sevmez" (Al-i İmran 31-32)
Sen bir ev yapsan, içine sana küfredenleri alır mısın?
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Tanrı diye bir varlık büyük olasılıkla yoktur. Olsa bile muhtemelen iyi bir varlık değildir.. Delil ise dünyanın halidir. Başka delile gerek yok.
00 Yorumla
+1 yılİstisna yok hepimiz cehenneme. Kuranda kafalarını vurun kabirde daral getiricem. Sonra da sonsuza kadar yakıcam diyor ya. Kayner irin falan içicez. Sabırsızlıkla bekliyoruz. <3 <3 <3
16 Yorumla- +1 yıl
Cahillik basa bela adam kafalarını vurun ayetinin ne manada indiğini bilmiyor burada laf ebeliği yapıyor bir bitmediniz arkadaş ya ac bir tefsir kitabı oku ateist sitelerinde cirit atacağına o zaman bu dediklerini birer birer yiyor musun yemiyor musun
- +1 yıl
@Umursamaz-gnc sus arkadaşım. www.kuranmeali.org ve kuranın kendisinden başka bir siteyi kaynak göstermem. Açar kuran okurum ben. Tefsir yerine kuran okuyacaksın. Tefsirlerle geldiğiniz nokta ışid'dir, mezhep kavgalarıdır, katliamlardır. Bunları yazmam bile boşa gerçi diğer süslümallar gibi seninle de aramıza kibrinden ve önyargılarından bir duvar var. Git ötede oyna bana ilişme.
- +1 yıl
Senin yasin benle kuranı Kerim bilgisi konuşmaya yetmez ATaizz farkındalık yaratmak için ATaiz oluyorsunuz sırf ortamlarda farklı Görünmek için Allah bilir ailen de dininde insanlardır burada sana tüm ayetlerin açıklamasını yaparimda sana ne kadar değer orası var haydi sen git paten kay bunlara Kafanı yorma
- +1 yıl
Ha bu arada birşeyi öğreteyim daha tefsirin ne OLDUĞUNU bilmiyorsun tefsir ayetlerin ne şartlarda ne için neyin üzerine indiğini o Zaman'ın alimleri Tarafından kaleme ALINAN kitap farklı Birsey degıl teker teker ayetlerin meali ve açıklaması var daha tefsirin ne OLDUĞUNU bilmiyorsun
- +1 yıl
Tebrik ederim, 4 farklı yönden aptalsın. Senin gibilerle aynı dünyada yaşadığım için utanıyorum.
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılGidemez dostum, hayattın en büyük amacını, kulluğu yerine getirememiş.
Biz Allaha kulluk için yaratıldık.00 Yorumla
+1 yılEvet, cehennemlik çünkü ilk şart iman etmek. Ama cehennemin de kademeleri var...
10 Yorumlaneyi anladık bildik bunu bileceğiz. herseyi Allah bilir diyoruz ne biliyorsa bizede göstersin artık
00 YorumlaYaradanını inkar ediyor bu normal mi? Bu konuda din kitaplarını okuyup aydinlanabilirsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHepimiz Allahın kuluyuz ve kulluk etmek için dünyaya gönderildik kulluğunu inkar ettikten sonra ne yaptığı önemli değil. Bir kere ameller niyetlere göredir niyet Allahın rızası değilse Allah mükafatlandırmayacak diye şikayet etmek saçma değil mi?
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAyrıca ateist diyorsun. Cennet diye biyerin varlığını inkar ediyor. Cennete mi gitsin bide? Azıcık mantık ya dinde mantıksızlık yok da siz beyninizi off moda alıyosunuz dini karalamaya çalışırken
+1 yılKalbinde zerre kadar iman olan herkes cennete gidecek
bende şahsen buna inanıyorum00 Yorumla
+1 yılSana göre doğru olan hocaya göre yanlışsa sınavdan kalırsın anlatabildim mi?
müslüman olmayanlar cennete giremeyecek bu Yaradanın vaadi.10 Yorumla
+1 yılAteistler her dine gore cehennemlik bir ortodoks olarak muslumana bile saygım varken ateiste yok tanrıyı reddetmek insanoğlunun tanrıya yapabileceği en büyük kaziktir
00 Yorumla
+1 yılİnanmadıkları için onlara öyle gelmiyor ama bizim inanışımıza göre cehennemlik :) Sanki biz çok cennetliğizya :)
00 Yorumla
+1 yılGirmesinler efenim.
Benim Rabbime küfür edenler Rabbimi sevmeyenler en ağır şekilde yansinlar cehennem de.
Ateistler için yaşasın cehennem.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞimdi sorduğum soru ne kadar mantıklı bilmiyorum ama sormadan edemicem ateistim diyenlerde cennet cehennem inancı oluyor mu da cennet cehennemden bahsediyor soruda gerçekten cahilliğime verin ateist değilim bilmiyorum bilen bana açıklasın
00 YorumlaTövbe haşa.. Allah'ın merhametinden şüphem yok çok şükür fakat o durum şöyle: . Sınavda işlemi yapmadan cevabı bulmak gibi bişey.
00 Yorumla
+1 yılhayır sonuçta onlarında bir duygusu var iyisi ve kötüsü var onları o duruma getirecek bir evren ve sistemde var.
00 Yorumla
+1 yılo konularda bilgim yok. eşcinseller veya biseksüeller cehenenmlikmi onu merak ediyoeum bilen varsa yzbilr
01 Yorumla- +1 yıl
İslamda Allah ve Resulünü ve Allahın İnanaın dediklerine inan birkimse müslümandır ancak eşcinsellik büyük günahtır ve büyük günahlar son nefeste dinsiz ölmek gibi çok kötü durumlara yolaçabilir diye biliyorum yanlış biliyorsam Allah affetsin fakat öyle birisine kafirsin de diyemeyiz. Öyle olsa zaten Allah ve Resulü bize bildiridi. Şirk ten büyüj günah yoktur. Şirkten uzak durunda...
Bir insan ateist se secimini yapmış demektir ve bu secimin sonucuna da katlanması gerekir.
00 Yorumla
+1 yılne bilim sanki biz çok mu masumuz :D bütün herşeyi onlara yıkıyoruz :D
00 Yorumla
+1 yılBir insan müslüman değilse ne kadar iyilik yaparsa yapsın cehennemlıktır.
10 Yorumlaevet isterse tüm insanlığı kurtarsın ateistse cehennemlik
00 Yorumla
+1 yılImansiz iyilik temelsiz bina gibidir. Temel atmadan bina yaparsan birgun gelir o bina coker.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılZaten sen hiç dünya üzerinde tecavüzcü hırsız hortumcu gaspçı bir ateist gördün mü? Tersine nerde din var orda savaş var kan var
24 Yorumla- +1 yıl
Hitler Stalin neydi Alim miydi ateist milyonlarca insan katletti boş konuşmayın ya
Cevap sahibi+1 yılSalak salak konuşma yuksrda ne yazmışım ben? Tecavüzcü gaspçı hırsız demişim demi? Çiçek atarak devrim mi yapacaktı 2 tane zıytı bir kefeye koymuşsun duyanda hitlerle stalini kardeş sanır önce bir okuyun 90 yıldır sağcılar yönetir ülkeyi ama nedense hep sol kötüdür at gözlüğtle bakmayın şu dünyaya. Stalini harun yahyadan dinlersen öyle olur tabi
- +1 yıl
45 yasına gelmişsin ama at gibi bakan sensin bos Konuşuyor birde devrim diye sen Kalkıp nerde kıyıda köşede çürük insan var gelir genelleme yapıp ıslama mal edersen bende hepinize katil Gözüyle bakarım dini olmayanın merhameti olmaz net ki sende de bu mevcut degıl eminim bende Müslümanım bırak senin hırsızlık gasp ligini burada 1 insana kotu söz kullanmadım sizin Hoşunuza gider böyle Müslüman oldugu belli bile olmayan insanları örnek verip islâmcı diye ortaya atmanız 45 yasına gelmişsin ama üslubuna bakarsan hala çocuksun vaden de yaklaşmış zaten zamanını oldur sen keyfini çıkar kalan yıllarının
Cevap sahibi+1 yılbir kere sen benim 45 yaşında olduğumu ne bilşyosun belkş benden büyüksün bu 1 benim inanıp inanmadığımı nerden biliosun 2inanmıyosamda inanıyosamda sanane 3. sen değil benim kimsenin içindekini bilemezsin. git ibadetini de kendi içinde yaşa o yüzdrn nasılsa allah görüyo diye burada müslümanım müslğmanım diye avaz avaz bağırma. tepemizdeki müslğmanların neler yaptığını ii biliyoruz sadce bir örnek ben genelleme yapmadım dünyaya bakarak konuştum asılminsa ları inanan inanmayan müslüman hristiyan diye ayıran sizsiniz. sen hiç bir ateistin "bak bu inanıyor bundan uzak dur dediğini duydun mu ama sen müslğmansan hristiyanı inanıyorsan ateisti sunniysen aleviyi göstermişsşndir ben senin şahsınada konuşmadım gördüklerimi söledim dedim ya sen stalini sosyalizmi harun yahyadan okumaya devam et
sevgilin sana inanmasa o çok iyi diye hayat sürermisin onla
00 YorumlaEvet öyle müslümanlar eninde sonunda cennete gidecek diğerleri iicin cehennem diye
00 Yorumla
+1 yılİslama göre kişi ne yaparsa yapsın, inanmıyorsa sonsuza kadar yanacakmış.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllahın merhametinden neden şüphe ediyorsun Allah insanın kalbindekini bilir yoksa sen Allahın bilmediği bir şeyimi biliyorsun?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet cehennemlik Allah in verdigi beyinle onu inkar ettikten sonra dunyayi kurtarsa ne yazar
00 Yorumla
+1 yıldinlere göre evet ateistler cehennemlik.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 876 cevap paylaştı. Evet cehenneme gideceğim ☺😊
10 Yorumla
+1 yılİslam ; güzel ahlakdır Bitti bu kadar !
10 Yorumla
+1 yılKafasını karıştırmayın milletin ya
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. evet doğru cehenneme :D
00 Yorumlacennette ne işim oluryaa birsürü pisliğin arasında
10 Yorumla
+1 yılOrasını ALLAH bilir biz değil
00 Yorumla:D mrk etme allah adaletlidir.
00 Yorumla- Devamını Gör (8)
Devamını Gör(53)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem