delikız hemen engelle zaten :D
Kuranda kadınlar için neden ''Aklen ve dinen eksik yaratıklardır'' yazıyor?
delikız hemen engelle zaten :D
hadisin tamamı öyle değil konuyu çarpıtma
Değerli kardeşimiz;
Önce bu meseleye esas teşkil eden bir hadis-i şerifin mealini okuyalım. Sonra da konuyla ilgili sorulara cevap vermeye çalışalım:
Ashab-ı Kiramdan Ebû Said el-Hudri anlatıyor. Bir Ramazan veya Kurban Bayramıydı. Resul-i Ekrem Efendimiz bayram namazlarını kıldığımız namazgaha geldi. Bir tarafta kadınlar da bulunuyordu. Onların yanından geçti ve şu hitapta bulundu:
"Ey kadınlar, sadaka veriniz istiğfarı çok yapınız. Çünkü bana cehennemlikler gösterildi, çoğu sizler idiniz."
Bunun üzerine o kadınlar: "Ya Resulallah, bizler ne yaptık da cehennemliklerin çoğu bizden olmuş" diye sordular.
Resulullah (a. s. m.) şöyle cevap verdi: "Çünkü sizler ötekine berikine çokça lanet eder, kocalarınıza karşı nankörlükte bulunursunuz. Ne gariptir ki, kendine hakim akıllı ve dinine bağlı bir kimsenin aklını, sizin kadar eksik dinli hiçbir kimsenin çelebildiğini görmedim."
Kadınlar tekrar sordular: "Aklımızın ve dinimizin noksanlığı nedir, Ya Resulullah?"Resulullah (a. s. m.) "Kadının şahitliği erkeğin şahitliğinin yarısı değil midir?" diye sordu.
Kadınlar "Evet" cevabını verdiler. Resul-i Ekrem Efendimiz izah etti ve tekrar sordu:
"İşte bu aklın eksikliğinden hayız gördüğü zaman [günlerce bekler] namaz kılmaz, Ramazan`da bir müddet oruç tutmaz değil mi?"
Kadınlar, "Evet" dediler.
Hadis-i şerifte kadınların aklı ve dini noksan olduğuna işaret edilmiştir. Akıllarının noksanlığına delil olarak, Malî konularda iki kadının şahitliğini bir erkek yerine sayan ayet (Bakara, 2/282) gösterilmiştir. Dinlerinin noksanlığına ise, aybaşı gören ve loğusa olan kadının bu halinde namaz, oruç gibi ibadetlerden uzak kalması, delil getirilmiştir. (bk. Buharî, Hayız, 6).
Tercüme hatasi:
Bu hadiste en dikkat çekici husus “hünne nâkısat’ül-akli ved-din” ibaresidir. Bu güne kadar tercüme edilen hadis kitaplarında: “onlar akılları, dinleri eksik kişilerdir.” Şeklinde anlaşılarak manalandırılmıştır.
Arapçada “nekasa” fiili hem lâzım-geçişsiz, hem müteaddi-geçişli kullanılan bir fiildir. Eksik olmak geçişsiz; eksiltmek geçişli manalarıdır. “naks’ül-akl” şeklinde akılla birlikte kullanıldığı zaman “za’f’ül-akl – aklın zaafa uğraması veya aklı zaafa uğratmak manasınadır.
Kur’an-ı Kerimde ve hadis-i şeriflerde “naks” kökünden türeyen kelimeler, genellikle geçişli olarak kullanılmışlardır. Bu hadiste de geçişli olarak kullanıldığını düşündüğümüz takdirde hadisteki mana: “onlar aklı, dini zaafa uğratırlar.” şeklinde anlaşılır. Bütün hadis şârihleri, kadınların dinlerinin eksik olmadığında, sadece bazı konularda eksik uygulamalarının söz konusu olduğunda müttefiktirler. Ay hali gördüklerinde namaz kılmazlar, daha sonra namazlarını kaza da etmezler. Bu haldeyken oruç tutmazlar, temizlendikten sonra oruçlarını kaza ederler. Bunlar dinde eksikliği değil, uygulamadaki eksiklikleri gösterir. Uygulamadaki eksiklik, dinde eksiklik; eksik dinli demek değildir.
Evrensel bir kitap neden bu kadar anlasilmaz. 21. Yy bir hristiyan bunu okudugunda oha deyip kapatir kitabi. Dolayisiyla allahin sectigi dil hatasinin bedelini 5 milyar ecnebi mi öduyor
Evrensel dil hatali değil Arapçanin inceliklerini bilirsen ne kadar fasih ve beliğ bir dil oldugunu gorursun açiklanarak yazilmali kuru kuru kelime çevirmeyle olmaz. Ör Rahman kelimesinin türkçede karşiligi yoktur açiklamalisin anlaman için tibji fotosentez kelimesi gibi fotosentezi bir cümleyle anlayamazsin yorum yapabilmen için fotosentezin ne olduğunu bilmelisin buda kuru birçeviriyle olmaz bilmen gerekli. . yani açiklama şart
Zekat oruç vb bir çok kavramin olayin bilinmesi lazim. Ayrica türkçede bile bir çekmek kelimesinin TDK' ya göre 43 anlami var buna göre yabanciysan vede sadece ceviriyi okursan çekmek kelimesini çok farkli yorumlayabilirsin. Aklina orjinalinde olmayan birçok anlam gelebilir. tüm dillerde birebir çeviriyle orjinalli yitecektir o yüzden sadece çevirmek yerine açiklanarak yazilmali. örneğin türkçede çekmek kelimesi 43 anlamda kullanilir ama cümleye bakarsak burada şu anlamda kullanildigini anlariz gibisinden.
Evet haklisin. Yazdigimi tekrar oku hadi. herhangi bir cavur en ince ayrintisina kadar cevirir mi gidip arapca ogrenir mi
Kocaaaaaaa biiiiiirr hayiiiiiir
En ince ayrintisina kadar kendi basina cevirip okuyamaz ama saglam ehli Sünnet kaynaklarindan doğru bir şekilde öğrenebilir. Onlarin temeli zaten Kuran ve Sünnettir. Avrupada müslüman olanlara bak çoğu İslami doğru bir şekilde bu tür kaynaklardan öğrendikten sonra Müslüman oluyo. Yani Yanlis veya eksik tercümeleri okuyarak müslüman olmuyolar
Sen en ince ayrintisina kadar incili okudunmu?
Benim annem avrupada koca ulkede toplasan 5 tane musluman vardir zaten kuran bile satilmiyo kimse islami bilmiyo dedi. Sallama yani
Yo adem ingilterede yasiyor ve musluman nufusucok cok azmişm zaten musluman olanlarin hepsi turkmuş ya da arap gocmenmiş. Kimse sonradan musluman olmuyomus
Fransada almanyadada yasayan yerli musluman hic yokmuş. Bizi kandiriyolarmiş. Videolara kanma parani kazan git gel. Ben avrupada annem sayesinde 4 ulke gezdik hepside islami kotu saniyo zaten din oldugunu bilen cok az
Hristiyanligi en ince ayrintisina kadar biliyosun ha? Ahahaha sana5 soru sorcam 1 tanesini bilemezsen napcaz :D yalandan kim olmuş
Ya ben biliyom diyorum sen ince ayrintiyi ekliyosun :) basit örnek Hristiyanliktaki teslis olayi yanlisliginin su goturmez kaniti. zaten İsid olayi vb İslami kötü gösteriyolar ondan şu an böyle. İnsanlar artik pek araştirmaya yanaşmaz oldu. izlediklerimden trtnin vardi bulabilirsen izlemeni tavsiye ederim. Cuma komitem var konusmak istiyosan sonra mesaj at iyi günler
Kızım sen annenin lafıyla burda millete laf mı kesiyosun
Hz. Peygamber (s. a. v.)'in kadınlarla ilgili olarak söylediği veya söylemediği sözler bu türden insanların istismar ettiği alanların başında gelir.
Peki hadislerde kadınları aşağılayan sözler olabilir mi? Bir hadis Hz. Peygamber (s. a. v.)'e dayanıyorsa elbette böyle bir şey olamaz. Ama uydurma hadislerde, Hz. Peygamber (s. a. v.)'in ağzından çıkmamasına rağmen ona mal edilen hurafelerde böylesi sözlere rastlanabilir. Bu tür sözler ya ravi tarafından sonradan hadise katılan idrac- yorumlardır, ya hadisleri zayıf hale getiren an'ane denilen teknikle yapılan rivayetlerdir. Bu tür rivayetlerin tümünde ve ravilerde problem vardır. Bu tür rivayetleri taradığımızda buradaki itibarsız ravilerin mutlaka "Zehebi, İbni Hacer, Ayni, Ebu Zura Razi, Ebu Hatim, Sehavi, Aliyyül Kari, Ebul Ferec Cevzi, Beyruti, Acluni, El-Baci, Zuhri" veya başka bir tenkitçi alimin ağına takıldıklarını görürüz.
bu uydurma veya zayıf rivayetlere yapışıp İslam'a göre kadın işte budur demek ve İslam'a buradan baktırmaya çalışmak ne kadar bilimsel, objektif ve ahlakidir. Takdirini size bırakıyorum.
Bak bu sitede sahih hadisler ve uydurma hadisler yaziyor bir bak derim.
www.nihathatipoglu.com/...kadini_yuceltmistir.aspx
Bu dinlerin kadınla ne alıp vermediği var bir bilsem :))
o zamanlar bile rahat durmamışınız demek ki :D
@delerium22 bir seytan ilan edilmedigimiz kaldi :D hayir yapacaktin o zaman tek tür eseysiz cogalacakti o böyle.
Kim demiş? şeytansınız siz şeytan :D
@delerium22 doğru bazi ülkelerde tasliyorlar :/
Cevap
38Cevap
Kadin beynine ostrojen hormonu daha fazla etki eder. Bu da onu fazla duygusal yapar. Duygusallik, Akil ve mantik kabiliyetlerini kullanmasini geride bırakacak ölçüde baskı altında tutabilir kadını. Sözgelimi bir annenin, söz konusu bebeği olduğunda aklın ve mantığın reddettiği şeylere cesaret edebildiğini, kalkışa bildiğini görürsünüz. Bunun gibi. Burada kadına dair bir aşağılama yoktur. Erkegin sakali vardir, kadinin yoktur demek gibi bir seydir. Mevcut bir gerçek anlatılır. Kadına aptal demekte değildir.
Dininin eksik olması şöyledir. Adet görmesi sebebiyle senenin 4 ayi namaz kilamaz. Her Ramazanda ortalama 9-10 günlük orucu kaçırır. Lohusa iken de 40 gün bunlardan uzak kalır. Beynindeki konuşmayi yönlendiren bölümünün aktifligi yeteneğini tersi yönde kullandiginda dedikoduya, çekiştirmeye müsait olur. Bu ve benzeri gerekçelerle dininin emirlerindeki faydalardan mahrum kalır.
. Hükümler çoğunluğa göredir. Bu gün yüzde doksan aile bireyleri, erkek ve kadın olarak, kadınların daha alıngan, daha sabırsız, daha duygusal, işine gelmediği zaman, bazı iyilikleri, güzellikleri -bile bile- inkâr etmeye daha meyyal, ufak meseleleri bile büyütüp problem haline getirmeye daha yatkındır. İşte, duyguların öne çıktığı bir durumda, akıl devreden tamamen veya kısmen çıkar. Bu da aklın noksanlığı olarak ifade edilir.
. Bu duygusal tarafın pozitif bir ayrımcılığı da vardır. İşin ehli olan âlimler, bir erkeğin, kırk yılda ancak varacağı bir velayet mertebesine, bir kadının kırk günde yetişebildiğini söylemektedir.
“Cennet annelerin ayakları altındadır” hadisinde de bu pozitif ayrımcılığı görüyoruz.
Demek ki, Allah’ın adaletinden şüphe etmemek gerekir. Mükâfat ve ceza ile, yapılan fiiller arasında adil bir ölçüden ziyade, merhamet dolu bir ölçü vardir. Hanim bir evliyayla adi erkek bir tabiki eşit deildir. Üstünlük takvadadir
Salat'ın anlamları
Namaz. Belirli vakitlerde Kur'an'da emredildiği tarzda ve Hz. Peygamber'in tarifi vechi ile yapılan ibadet.
Tebrik, tezkiye.
Dua. Peygamberimize (A. S. M.) yapılan dua.
İstiğfar.
Rahmet. (Bak: Namaz) (Namaz, dinin direği ve kıvamı olduğu gibi, bütün hasenata fihrist ve örnektir. Kul ile Allah arasında yüksek bir nisbet ve ulvi bir münasebet ve nezih bir hizmettir. İ. İ.)
Osmanlıca -Türkçe herhangi bir sözlükten anlamlarına bakılabilir.
Yani SALAT'ın bir anlamı da namazdır. Başlıkta kuran da namaz yok deniyor. Ama vardır hatta vakitleri de ve hatta namaz kılınacağı zaman ve nasıl abdest alınması gerektiği de geçer. Şuna katılıyorum; kurandan önceki kavimlerde namaz vardır Zerdüşlerde, budist ve hindularda , musevilerde ve hristiyanlarda. Ayrıca kurana göre; namaz hz İbrahimden beri varolan bir ibadet olduğu belirtilir.
Hud süresi akşam ve sabah namazlarının vaktini bakara suresi de orta namazin vaktinden bahseder
Yaratık derken yaratılan anlamında kullanılıyor. Hepimiz yaratığız.
Aklen ve dinen eksiktirler.
Kadınların içinde fesatlık çoktur. Hz. Adem ve Hz. Havva Cennetteki yasaklanan elmayı yediği için dünyaya gönderildi. Elmayı yemeleri için akıl öne süren kişi Hz. Havva'dır.
Fesatlık var kadınların içinde yaradılıştan.
Adetken de namaz kılamaz oruç tutamaz olduğunuz için dinen eksiksiniz. Erkeklerin sözünün yarısıdır kadınların sözü.
Cok haklisiniz
cok haklısın
Helal olsun takdir ettim.
@unbelievable123 peh dinden mi soruyorsunuz? Nerde eşitsizlik var anlamıyorum. Ulan saçmalığa bak buhari demiş hadisleri kaynak göstermiş ayet istiyo cevap olarak. Eğer kaynak gösterebileceğin ayet varsa yaz bende bilmek istiyorum. Mealsiz okumayın kur'an ı..
kuranda değil o mal hadiste geçiyor onunda demek istediği kadının aşırı duygusal yaratılması yani yeri geldiğinde yanlış kararlar verebilmesi.
Kadını egale etmek için ortaya atılmış saçmalıklardan başka bir şey değil
Kendi zevkleri için köleleştirmek vs vs vs
Peygamber efendimiz cennetin annelerimizin ayaklari altinda oldugunu da soyluyor bunu da unutmamak gerekir ve esi aişe annemiz kendisine beni ne kadar seviyosun diye sordugunda peygamber efendimiz aişe annemize seni Kördüğüm gibi seviyorum dermis allah ım hepimize kördüğüm gibi sevilecek yuva kurulacak hanım nasip etsin...
Tek bir cümleyi cımbızla çekip te yorum yapılırsa yanlış anlaşılmalar olabilir. O cümlenin niçin ve hangi koşulda söylendiğine bakmak gerekir. Öyle olsaydı neden cennet kadınların ayağı altındadır densin.
Kuran da hadis olmaz... Benden sana tavsiye... Yazmak istediklerini ilk önce beyin süzgecinden geçir...
Arkadaşlar olayı çarpıtmayın, herkesde bilir kadına en çok değer veren din islamdır, he etkekler bu değeri vermiyor diye dini suçlamayın bizi suçlayın lütfen.
Tamam dinim konusunda çok aşırı bilgim olduğunu falan söyleyemem. Ama İslamda böyle bir şey yok. Dini olarak eksik kalmış olan insanların soğutmak için çabalarını görüyoruz işte.
bu argümanla yüzlerce kişiyi dinden çıkarabilirsin bir ateist olarak tebrik ederim seni :)
amacım o değilki. bunu seven kızlarda var :D yani yarım akıllı olmayı
Yahu arkadas kuranda hadis gecermi sen ne dedigidinin farkinda misin yaaa.. kuranda diyosun sonrada hadis diyosun... kuranda ayet olur ayettt
hangi ayet oldugunu biliyormusun. ben oyle bir ayete denk gelmedim hic. kuranin yapisinada ters. anca su sekilde bisyedir. kadinlar ve erkekler birbirleri olmadan aklen ve dinen eksiktir gibi biseydir. yoksa kadina en cok onem veren dindir islam
Çünkü aklı olan bir yaratık daha var (erkekler) onlardan daha zeki ve daha üstün..
Aksi halde erkekleri geri plana alacak olursam kime göre sorusu sorulursa cevap alınamayacağı için (çünkü başka aklı olan bir yaratık yok) normali bu olurdu..
kuranda yazıyor diyorsun kaynağı ise hadis olarak veriyorsun
hadiste yazılanlar kafadan uydurulan bir şey mi sence? namazda kuranda yazmıyor ama kuranda diye kabul ediyoruz?
daha hadisin ne olduğunu bilmiyorsun gelmiş konuşuyosun :D
tabiki biliyorum ama o hadisler kafaya göre yazılan şeyler değil. sizde bunu bilmiyorsunuz sanırım. kuran dememdeki amaç islamdı ama kaçmak için yer arıyorsunuz
ya sen neyden bahsediyosun? kuran yerine islam yazsaydın çok daha açıklayıcı olabilirdin kimsenin kaçtığı yok herşeyide oturur tartışırım ilk önce sen yazmayı öğren
bu tip insanlar algı operasyonları yaparak milletin kafasını karıstırıyorlar uydur uydur iki tanede paravan site kur orayı referans göster din düşmanı zavllılar
Öf varya herkezin tek derdi kadin olmus yok ademin kaburga kemiginden yaratildi yok yarim akilli yok saci uzun akli kisa öf varya baydiniz beni lanet olasi pislikler.😏
Kuranda geçiyor diyorsun kaynak olarak hadis gösteriyorsun ki bu hadisin numarası ne buharide binlerce hadis var? ben sana söyle bir soru sorayım madem öyle o zaman neden cennet anaların ayakları altında?
Kuran-ı Kerim ve Mealini okudum böyle yazı geçti de ben mi görmedim?
Allah yok ve din de maminin uydurması. Kabullenilemeyecek kadar basit bir çözüm değil mi...
Not: Eksileri alayım.
İlk defa duyuyorum. Uydurma hadis olabilir boyle cok var uydurulmus
Kadının aklı yoksa b*k yermiş o yüzden daha çok akıllı kadınlar tercih edilirmış.
bu konu için farklı bir kaynak bulman gerek. Hadisle olmaz bulursan güncelle koy olur mu?
verdiğim linkleri beğenmiyorsunuz yalan bu diyorsunuz o yüzden kaynağı verdim googleye yaz
işinize gelince hadis güzel kaynak işinize gelince kötü kaynak.. kuranla aynı dönem yazılmış hadisleri uydurma dersiniz ama kuranın bir harfi bile değişmedi dersiniz
Öyle bir sey yazdığını düşünmüyorum cok sacma. Dinde herkes esittir.
dinde herkes eşit değildir
Sorunun içinde cevap var.
Kur'an'da geçiyor diyerek kaynak olarak Buhârîyi göstermek, ayet ve hadis kavramlarının bile bilinmediğini gösteriyor.
maalesef soru soran hanım kardeşimiz zaten aklının eksikliğini ifade etmiş.
İlk defa duyuyorum ama sunu biliyorum erkeklerin 9 akli var 1 nefsi var kadinlarin 9 nefsi 1 akli var bundan kaynaklaniyor olabilir
yani kuranı bastan aşağı okudun ve aklına takılan yer burasımı hadisi şeriflerde yer alır herşeyde kadın erkeğe göre eksiktir bu sadece onda değil herşeyde anlatılır mesela kadınların hafızası zayıftır şahit tutarken kadından 2 kişi erkekten 1 kişi yeterlidir unutmyınki allahu tela kadının adem aleyhi vesselamın kaburga kemiğinden yaratmıştır
bunların hepsi kadınları ezmek için uyduruldu!!! asıl siz gerizekalısınız! bugün kadınlar doktor mühendis oluyorsa demekki hafıza var mal
ah işine geleni anlayıp işine geleni anlamayamazsın hazreti mevlana ne güzel demiş bu sözünde
Cahille girme münakaşaya. Ya sinirini zıplatır tavana, ya da yazık olur adabına...
böyle deme ama kafam karışıyo sanmıyorum öyle bir yazı olduğunu :/
İslami sağlam ehli sünnet kaynaklardan öğrenmenizi tavsiye ederim. Vuyrun kadinin değeriyle ilgili Hadisi Şerifler:(Kadınlara ancak, asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağı kimseler hor görür.) [İ. Asakir] Çarşıdan aldığı şeyleri, erkek çocuklardan önce kız çocuklarına verene Allahü teâlâ rahmetle nazar eder. Allahü teâlâ, rahmetle nazar ettiğine de azap etmez.) [Harâiti] (Allahü teâlâdan hayırlı evlat istedim. Bana kız çocukları ihsan etti.) [Şir’a]
Yani simdi aslinda o oyle deg... saka l*n saka aynen oyle diyor dnabgdsa
düşünmüyoruz. herkes öyle diyorsun böyle diyorsun yazmış. sorunun özü kaçmış.
Yazıldığını bilmiyodum ama dinen erkeklerin kadınlardan üstün olduğunu biliyorum
Bende öyle düşünmüştüm demekki doğruymuş aklın yolu bir
nerede geciyor. tam belirt once milletin kafasını karıstırma.
kuranla hadisi karıştırdığnız ortada uydurma hadis buharide de çok ayrıca namazda oruçta kuanda geçer
Arastirmadim ve sadece duydum
Fakat doğruysa
İtaat ederiz ancak
Ben soyle acıklıyayım muhtemelen nisa suresınde gecıyor eşıne ıtaat etmeyenlere Allah vurun dıyor
Anladiginiz seylere burnunuzu sokarsiniz anlamadiklarinizada sokarsiniz cok asiRi merakkisiniz ama fazla merak..
dedem sürekli "a-mı olanın imanı olmaz oğlum" derdi. adamın bir bildiği varmış bak.
islamda kadına deger olsa zaten karıları kapatmazdıki
ne alaka beyinsiz
sen kapanmıosn dimi i*ne
yalan başlarım l*n insanlar eşit yaratıklardır, yarım yamalak çevirilerle gelmeyin
Hadisin tamamını istiyorum.
googleye yaz. benim verdiğim linkleri begenmiyonuz
googleye buhari hadis kadınalr aklen ve dinen eksik yaratiklardir yazacaksın ve okuyacaksın ya da buhari kitabı internetten sipariş vereceksin tek tek okuyacaksın
Çünkü tanrı erkektir
bravoo
Kuranda diyon kaynak hadis diyon :D
Hangi ayette yazıyor canım
Yanlis duymussun kendin oku veya iyi arastir
yokmuymuş uptade felan
Gerçekten dinden soğuyorum yapmayın
oo sen böyle kulaktan dolmalarla efendime söyliyim söylentilerle falan soğuyosan zaten işin yaş bacım
araştır öğren
Kur'an değiştirildiği için
Kuran diyorsun kaynak olarak buhari veriyorsun?
@denyolog sen bişiler söylersin bu konuda.
Bu dinler felan saçmalıktan başka bişey değil
Kur'an değil Buhari -_-
Hangi sure? Kaçıncı ayet?
Saçmaladığının farkındasındır umarım :)
Kaynak versene bir tam olarak
kaçıncı ayet
Buhari buhar olmuss
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar