AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
208Cevap
Muslumanim da seriat gelmedini istemen isteyen istedigi gibi yasasin resulullah zamaniyla simdiki zaman bir deyil seriat gelirse pek cok sey degisecek bu cag da kolelik serbest olacak en onemlisi bu millwt bunu kaldiramaz
Hayır ya bu yazıldığı gibi uygulanacağını sanmıyorum İranı düşünürsek başka ülkeye gidince beter oluyorlar öyle söylediğiniz gibi uygulanmıyor. Türkiye'de olacağını sanmıyorum herkes kendinden mesuldür. Dinde zorlama yoktur.
eğer, şeriat çok güzel birşey nasıl istemezsin diye söyleniyorsanız sonrada tüm şeriat ülkelerine o gerçek şeriat değil diyorsanız bu işi garipserim.. yarın birgün gücü ellerine geçirince o kişileri denetleyecek ne bir mevki var nede halk bilinci
Bu ülkede sadece müslümanlar yok içerim zararı bana kimse karışamaz ayrıca kadınlar için çok kötü olur zaten eziliyoruz fazlasıyla ataerkil düzende
İnsanları yasaklar ile durduramazsın aksine daha çok teşvik edersin, ah sizi gidi kafalar.
Kula kulluk etmek isteyen kafadan ne keramet çıkar ki zaten.
Müslümanmısın? Değil isen cevap vermıcem zaten
Müslümanım, da boşver cevap verme sen bana.
Allah'ın şeriatını red eden Bizlerden değildir.
Bunu bir "Google" ye yazda oku hadisleri ve kuran ayetlerini
Tamam ben senden değilim, hadi bak işine akıl verme bana para ver.
Kardeşim belki ben ateistim?
İstemiyorum zorla mı...
zorla değil tabi bu bir sorudur varsayımdır ateyizler zeki olur benım bildiğim
Güzel kardeşim böyle bir oylamanın yapıldığını ve sonucun evet çıktığını düşün?
Ateist adama zorla İslam kuralları dayatmış olacaksın bunu söylemeye çalışıyorum...
İşte o yüzden laiklik iyi bir şey zaten
Hayır osmanlıdaki sistem neydi gayri müslümler vergi veriyordu müslüman askerleri onları koruduğu için ve onları gayri müslümler yargılıyordu.
Gayrimüslim diyorsun ama dikkat et...
Gayrimüslim kavramına diğer dinlerden olanlar girer...
Ateizm, deizm, agnostizm din değil ki?
Biri Allah'ı inkar ediyor, öbürü Allah var din yok diyor, beriki varlığını da yokluğunu da bilemezsin diyor...
Bu adamı kim yargılayacak?
kanki iyi hoş ama bunu tam uygulicak insan yok heleki bizde devletin eline verirsen önüne geleni asar
a dedim. burada bile % 51 sek halka vurunca baya fark açılır :)
Şeriat Allah'ın koyduğu kanunlardır demişsin... yasak değil, olması gerekenlerdir demişsin... peki sana soruyorum, yasak değil olması gerekenler ise zina yaptığımda ya da alkol kullandığımda bana şeriat kurallarına göre ne ceza verilecek?
kırbaç cezası :) bu bir recm dir. evli isen asılırsın değil ise recm uygulanır
Yahu yasak değil ise idam nedir? Kendi içinizde çelişiyorsunuz! Bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmek demiyor mu kuranda? Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?
Adamlar amaçlarına çok güzel ulaşıyorlar. Siz birbirinizi öldürün, dünyanın bütün kaynaklarını tüketsinler.
Biz kuran yakmak isteyen amerikalı rahibi kınarken, sizlerin savunduklarına bakınca, bunlar böyle düşünürse onlarsa öyle yapar diyorım. En az o rahip kadar cahil ve körsünüz.
Dinler, dünyadaki en etkili kitle kontrol silahlarıdır.
Tanrının emirlerine koşulsuz evet - Emevi şirkine ki şu an tüm sözde İslam alemin de olan kurallara ki tabii ki onlara koca bir hayır.
İlk önce inandığın dine biraz saygın olsun da salak gibi yabancıların yaratıca koyduğu ismi değilde yaratıcın ismi Allah diyebilseydin
Yanlız günümüzde şeriat söylediğin gibi kullanılmıyor ki :) kafa kesmek adam asmka cocuklarla evlenmek hep bunlar oluyor :) hic kimse Rabbimin yazdıklarını yapmiyor ki yapmayacak da
Kafa kesiyor çocukla evleniyor dediğin adamlar müslüman mı acaba?
Muslumannolan da var
Hayır yanılıyorsun insanların nefsanevi işlerini müslümanlık diye lanse edemezsin işid dedin gibi mesela ama islamla alakası yok benim islama çok bağlı olduğumu farzedelim bir insana kızdım vurdum bu benim hatam müslümanların veya bizi şeriatle yönetnlerin suçu değil
Müslüman olanlarda da var bu gözü donmus
gelmemesi gerekiyor gerek yok şeriat zaten allahın koyduğu kurallar o kurallara uyan uyar uymayan zaten öteki taraftan korkmaz bu taraftan mı korkacak bunun aksine şeriat gelirse bu kötüye kullanılacak o yüzden gerek yok
hayır kardesim ulkemin afganistanlasmasini istemiyorum. umarim ulkemiz radikal islamofili belasindan kurtulur bir an once.
Keşke şeriata karşı olanların ebedi cehennemde olacaklarınıda ekleseydin soruya çünki bunu kimse bilmiyor
Şeriatın gelmesinden çok onu kimin uygulayacağı önemli şu devirde ben kimseye güvenmem kusura bakmayın şeriat eski zamanda kaldı bu zamanda şeriat olmaz
Günümüzde özellikle solcu kesimin çoğu arap kültürünü islamla karıştırıyor
Kabul etmeme sebepleri nefse zor gelmesi
İstedikleri kadar konuşsunlar
Yok Atatürk ilkeleri
Yok medeniyet
Yaw he he
Yahu ben özgür almak istiyorum diğer insanlara zarar vermediğim sürece içerim de sıçarım da. Şeriat tabiki gelmemeli.
şeriat hiç kimsenin hayatına saygı duymadan insancıl değildi kitapta yazıyor nasılsa diye o yazılanları uygulamak bana kimse şeriati övmesin iranda eşcinseller döverek öldürülürken kimse bana o dini övemez.
Bayan arkadaşlarımız 4 kadın olayı yüzünden hayır demiş. Unutmayın şeriat geldi diye herkes 4 kadınla evlenmek zorunda değil. O zamanki cahiliye araplarının 12 kadar eşi vardı 4'e inince bile sıkıntı olmuştu
bişeyi ne kadar yasaklarsan o şey o kadar çok yapılır, misal konyanın dindar bir şehir olarak bilinip en çok içkinin orda satılması gibi. yasaklarla bir yere varılmaz diye düşünmekteyim insanın içinden gelmeli böyle şeyler
Tabiki hayır olurdu dini devletin hukukun içinden ayırın artık islamı kendi içinizde yaşayın ulu orta yerde malzeme olarak kullanmayın
Yerin dibine batsın seriatiniz
Yaşasın cumhuriyet
bana şeriatın adam akıllı olarak ısledıgı bır ulke goster yok bızım ulkemızdede olmaz ne yazık kı bu yuzden hayır
boş rüyalardan vazgeçin ben sizin yerinizde olsam böyle yönetilen bir ülkede yaşardım. şeriat gömleği bu topraklara uymaz. uydurtmayız.
Uygulayana bağlı keşke peygamber efendimiz zamanındaki halifelik şeriat olsa şu an başa geçen para babası ıken bir ust değil baya çıkıyor
Şeriatten bahseden adama bak anasını satayım..
asadsgafa : )))
Seriatin hakkiyla uygulanabilecegine inaniyo musun sen. olan yine kadınlara olacak su durumda bile ezilen taraf bizken seriat geldiginde halimiz nasil icler acısı olur kim bilir
kadının mirası erkeğin yarısı kadar oluyormuş şeriatta. müslüman biri olmama rağmen hoş karşılayacağım bir durum değil.
kadının alacağı miras yani
Onu bende merak ediyordum o durum kadın evleneceği zaman erkek tarafında ki yani erkek tarafın alacağı mirasla birleşecek ve 3 edecek. Erkek 2 kadın 1 öylr duymuştum.
benim bildiğim; babam ölse abim benden daha çok miras alacak erkek olduğu için. bunuda ev geçindirme erkeğin işidir gibi bahanelere sokuyorlar.
Gerçekten Kuran hükmüne göre gelecekse buyursun gelsin. Türkiye de bu bu sistemi uygulayabilecek gerçek müslüman yok.
Var diyenin mk.
Arap ülkelerinde uygulanıyor da ne oluyor? Gerçek şeriat uygulanmıyor. Türkiye'de de uygulanamaz. Asla ama asla kabul etmezdim.
tebriklerrrrrrrrrrrrrrrr :))))))))
Yoksa çağdaş medeniyetin bir anlamı
Ortaçağa taşımak istiyorsanız zamanı
Baş tacı edebiliyorsanız
Sanatın içine tüküren adamı
Şeriat bu ülkeye yıldız teknikte okuyan dudağını pircingli pelinsular, berkler ve din düşmanı etilerde oturan kemalist teyzeler oldukça gelemez.
İdam yok daha ne şeriatından bahsediyonuz qnq?
he anam o yüzden elalem gavur memleketlerine kaçarkene akdenizde boğuluyor
Şeriat demek İran demek degil ki... Sen zaten müslümansan şeriatı kabul etmiş olursun, o yüzden neye muhalefet ettiginizin farkında bile degilsiniz cahiller...
Şeriat isterim. Şeriat istemeyen Allah'a ve emirlerine karşı gelmiş olur
şeriat.. olabilir. nefsimizin artık körüklenmesi gerektiğini düşünüyorum.
soru tehlikeli.
şöyle ki şeriat Allahın hükmüdür ve ben bunu istemem derse insan mazallah iman sakata girer.
şeriatı istiyorum ama uygulayacak bilgide vicdanda ve adalet duygusunda insanlara ihtiyaç var.
onlar da olmadığına göre...
istemeyenler Allah karşısında hesap versin bu kadar
Şeriatın cezaları gelmeli.
Hırsızlık yapanın çapraz kesilmesi gibi
Evet derim. Şimdi bazı arakdaşlar İrandan örnek verecek ama İranlılar Şia. Yani "Şeriat" kelime anlamı olarak, İslamın, Kur'an'ın emirleridir. Yani adalet açısından en iyi yoldur.
Islamı yanlış anlayıp yorumluyorlar şeriat gelirse kim bilir neler olur.
İran'da da şeriat var kadınlar araba kullanamıyor siyah çarşaf dışında giyemiyor evet diyen kızlar neyin kafasını yaşıyor
Bana şeriatla yönetilen bir ülke örneği verebilir misiniz rica etsem
şeriat müslümanar için korunma yöntemıdır ama pek az kışı buna dayanabılır (gercekten musluman olabılır)
Evet derdim. Sonuçta bizim iyiliğimiz için. Böylece daha güzel, günahsız, ölümlerin ecelle olduğu bir Dünya olurdu...
şeriat falan sevmeyiz... Bizim yolumuz ulu önder cihan komutanı Mustafa Kemal Atatürk efendimizin yoludur...
Ne şeriatı be, şeriat herkese eşit hak mı veriyor onu sorgula önce, eşitlik adalet olmayan dine de sistemine de inanmam.
Bence gelsin. En azindan biri tecavuz edecegi zaman 5 kere dusunur. ya da hirsizlik yaoacagi zaman falan.
4. karı olduğun zaman tecavüz edilmene gerek kalmaz.
@steelhammer l*n sagdan soldan duyma laflarla gelmeyin bana. 4 hanimin caiz olmasi icin ilk hanimin rizasi olmali. bunun icin o hanimin cocugunun olmamasi cart curt bir ton sart var. ben riza vermedikten sonra ustume kari mi getircek. ne cahil insanalrsiniz. tobe allahim ya
Evet zaten kadına söz hakkı verilmeyen düzende de 22 islam ülkesinde tüm kadınlar kendi rızası ile kocalarını paylaşıyor, çok mantıklı, sağdan soldan duyma bilgilerle İslamı yorumlayan sizsiniz, İslamiyet kadın düşmanı tiksinç bir dindir, onu savunan da zalimdir.
Erkekler 4 tane kadın alabilir ama kadınlar alamaz ne de olsa kadınlar erkeklerden aşağı varlıklar önce bunu öğren hukukta CİNSİYET ayrımı ırkçılıktır, ve İslam da ırkçıdır, kadınları hiçe sayar.
Bir Müslümandan beklenen sözler, cahil vs. derler kendileri daha kitaplarını bilmez :D
@steelhammer kaidn dusmani he :D guelyim bari. sna abasit birsey soyliycem. kadin evlendiginde cocuguna evine bakmak zorunda degil bunu yaparsa sevap alir ama erkek bakmak zorunda cunku kaidn allahin emanetidir erkege. Erkege altin haramdir neden? Cunku onun yanina yakisan tek mucevher kadinidir.
Simdi ceneni kapat. 2 tane basit ornekle tezini curuttum cahil
direkt kıyamet gelsin. bütün soruların cevabı cehennemin dibinde.
Tabikide gelmesin sanki Kuran'ı Kerim e mi bağlı kalınacak biz herşeyi kendimize göre çevirmeyi severiz en baştada her zaman olduğu gibi bayanlara yükleniriz gelmesin istemeyiz
oyumu evet olarak kullandım ama dinle alakası yok sırf şu bozuk kadınları erkeğine su vermese bile kırbaç yediğini görmek istediğim için :)
Hayır dedim. Cunku biz bir kafayla şeriatı da mahvederiz.
Kötü alışkanlıklarım yok ama bir insan yasak gelmeden o şeyi kendi iradesiyle yapamıyosa zorlamanın ne alemi var asıl sınav budur zaten..
Seriat gelse ulke iyici gerici yobaz bir ulke olacak. İslam hosguru dini deniliyor ama butun dinsiz insanlari asarlar oldururler. Ataturkun kurdugu cumhuriyeti kimse degistiremez gucude yetmez zaten
Bence şeriat kafa kesmek balkondan adam atmak 6 yaşındaki çocukla evlenmektir. Zira farklı bişey yapanı görmedik. herkesin dini kendine başka hiçkimse karışamaz dolayısıyla HAYIR!
Uzaktan bakıyorumda bayrağın lgbt bayrağına benziyor tabi senin gibi yoldan çıkmış bir insan neden şeriatı istesinki
O bayrağı simgem olarak görmekten herzaman gurur duyucam. İyi noktaya değindin. Şeriatı uygulayan bir terör örgütüdür Işid ve hiçbir suçu olmayan eşcinselleri yüksek binaların üzerinden atarak öldürür. işte şeriat budur.
Bak şeriatte sizin durumunuzu bilmiyorum ama işidin müslümanlıkla alakası yok bunu öğrenmen lazım işid müslümanım Allahu ekber diyenide vuruyor demeyenide hal uki kuran deki senin dinin sana benim dinim bana ama bu işid barbar anladınmı ateş ile cezalandırmak yalnızca Allaha mahsustur ama bunlar diri diri insan yakıyor bunların islamla alakası yok kardeşim biraz gafletten kurtul ben senin iyliğini istiyorum
İyiliğimi istemene sevindim. Ama şeriat geride kalmıştır ve geride kalanı istemek gericiliktir. Eğer Işid'i islamla bağdaştıramıyorsan İran'ı dene. iran da eşcinsellere idam ve kırbaç cezası verilir. Sadece iran da değil Suudi Arabistan, katar, Birleşik Arap Emirlikleri gibi şeriatın uygulandığı birçok ülkede eşcinsellik ölümle cezalandırılır.
galeri7.uludagsozluk.com/.../...adinlar_284639.jpg ...
Hayir. Burasi musluman bir ulke degil muslumanlarin cogunlukta oldugu bir ulke eger seriat gelirse laiklik diye bir kavram kalmaz diye dusunuyorum
Sence bu ulkede seriat kurallari tam dogru şekilde isler mi? Bunu cevapla sonra hayal kur.
evet kullanmak sıkıntı değil de, kanunun uygulayıcısı kim olacak o sıkıntı.
öyle şeriatın ta * koyayım sikmişim şeriatını l*n
laiklik sayesinde kan dökülmüyor. Başka ülkelerinde laik olması şart
şeriatın güzel kanunları bunlar bide sıkı kanunlarını örnek gösterseydin keşke kadının haklarından mesela..