AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
208Cevap
Eğer gerçekten hakkıyla ve kesinlikle hiç şaşmadan doğru uygulanacaksa adalet kurallarını getirsinler şeriatin. Dediğin gibi kısasa kısas olayını. Suçluyu cezalandırma yöntemini. En azından dakka başı cinayet işlenmez, hırsızlık olmaz, insanların canı yanmaz.
Hava karardıktan sonra yolda yürürken içimiz rahat olur.
Kurana inanan herkesin evet demesi lazım (Maide 44)'te Allah'ın indirdiğiyle hükmetmeyenler, kafirlerin ta kendileridir. Demiyor mu bu ayeti göre göre nasıl gözünüz kör olabilir ki ama ben demiyorum yine kuran diyor (Bakara 2/7)'de Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir, gözlerinde de kalın bir perde bulunmaktadır ve onlar için büyük bir azap vardır. Diyor yinede evet demiyorsanız siz bilirsiniz. Zarara rızasıyla girene merhamet edilmez.
Şeriatin sistem olarak gelebilmesi için önce toplumun büyük kısmının Müslüman olması ve bunu hayatına uygulaması gerekir. K, ml, k Müslümanlığı değil uygulamaya geçilen Müslümanlık olmalı Bu da maalesef Mehdi'nin yeryüzüne ineceği zamana adar gerçekleşmeyecek
Osmanlıdaki şeriattan istiyorum. Kimsenin evinin içine karışmayan toplumu düzenleyen şeriattan. Yiyecek çalan birine ceza vermeyen şeriattan. Özgecan olayı olduğunda toplum düzenini bozuyor diye o şerefsizi asacak olan şeriattan
Kanka kusura bakma ama çük benim çüküm, İstediğim yere sokarım yani asd
Devlet karaciğerimi çok düşünüyorsa da sigortamı beleşe yapsın, bunu da ben mi söyleyeyim
Olum söyle sorulara cevap yazma gulesim geliyor =D
Seni güldüren erkeklerden hoşlanır mısın afg
Ya sizin hiç mi saygınız yok başka dinlere? Bak ben türküm ve burada yaşamak istiyorum ama bunun gibi sebeplerden ötürü ülkemde rahatça yaşayamıyorum.
Kimin alkol alıp almadığı sizi ne ilgilendirir?
Kimin kimle seviştiği sizi ne ilgilendirir?
beğenmiyorsan sen yapmazsın bu ögürlük verilmiş sana. Ama şeriat gelirse bana özgürlük yok.
geberınce öbür tarafta yanma diye uyarıyoruz ve sen şuanda İslam dinine göre müsllüman değilsin çünkü kuran'ı inkar ediyorsun git seviş banane tabikide 18 yaşında sübyensin daha
He he heeey bide senin iyiliğin için diyorumcular var. Müslüman değilim zaten.
bir tanrı varsa iki kadının şahitliğini 1 erkeğinkine denk görmez.
Muhammedin cinsel hayatıyla ilgili yazıp bunlardan ders çıkarın demez.
124 bin peygamberin hepsini aynı yere göndermez zira her kabileye mehdi ya da resul gönderdik der ama niyeyse hiçbir türk kavminde buna dair iz yok? Neden? Bunu açıklar mısın bana? Neden güney amerikada hiç iz yok? Neden sadece ortadoğu? Hak dinini neden orda yaşayan zavallı kabileler öğrenemedi?
Tanrı neden miras paylaştırırken oranlar 1den büyük çıkıyor? Açıklar mısın bunları bana?
umarım benim yaşadığım süre zarfında islamın ve mğslğmanların olmadığı bir dünya görmek nasip olur https://i.hizliresim.com/62XngP.jpg https://i.hizliresim.com/DMdJzO.jpg
Terör ile İslam'ı ayıramadığınız için veya tek taraflı okuduğunuz için bunlar hep.
"Harâm aylar çıkınca müşrikleri nerede bulursanız öldürün, yakalayın, kuşatın, hapsedin onları, gelip geçecekleri bütün yolları tutun. Fakat tövbe ederler, namaz kılarlar ve zekât verirlerse bırakın onları, şüphe yok ki Allah suçları örter, rahîmdir." Tevbe 5
eksileyen bayan arkadaşın fotosunu buldum internette https://i.hizliresim.com/BMA8EL.png
forumalew.org/.../...-yanlis-anlam-yuklenmesi.html
Al bakalım.
yaptıklarına bir karşılık ve allahtan caydırıcı bir müeyyide olmak üzere hırsız erkek ile hırsız kadının ellerini kesin. allah, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.(maide 38)
arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. bu sebeple, onlar allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. eğer bundan yüz çevirirlerse, onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı.(nisa 89)
hiçbir zulüm ve baskı kalmayıncaya ve din yalnız allahın oluncaya kadar onlarla savaşın. onlar savaşmaya son verecek olurlarsa, artık düşmanlık yalnız zalimlere karşıdır.(bakara 193)
allaha ve resûlüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. ahirette de onlara büyük bir azap vardır.(maide 33)
istediğiniz arzuladığınız şeriat bu barbarlar !
Evet derim bazı salaklar gibi dünya'ya niçin geldiğimi amcımın ne olduğunu unutmadım aklı uçkuruna kaçan istemez dünyayı sadece eğlence olarak görenlerin öbür dünyada ne olucaklarını bilipte karşı gelmesi kendisiyle çelişmesidir chp liler istemez kısaca bunu çünkü onlar adı batasıca laikçiler Allahın sözünü kanunu nu atatürkün kanunlarından aşağı tutarlar yazıklar olsun onlara öbür dünyda ve kabirde vah haline onların
Şu anket sonucunu gördüm ya kör olsaydım keşke gormeseydim erkeklerin istemesini anlarım ama bir bayan şu çağdaşlığı adam yerine konmayı reddedip tecavüzcüsune direndi diye asılmayı hak ediyor bknz iran her neyse evet diyen 172 bayana Allah akıl ihsan eylesin
Dinciler bu sitede bile tarikat oluşturmuş yuh be :D türiyeye şeriatin gelmesi imkansiz gelseydi 70lerde coktan gelmisti. O zamandan bugune musluman sayidi azaldi bile..
Bilgisiz insanlar yazıyor ya shraya deliriyorum yahu islam 1955 ile 99 arasında nerede ise ülkede yasaklaniyordu. Seriat nedir bilmezsiniz amerika da 10 lu juri vardir birine olum cezasini bu kisilerden 6 si onay verir ise asılır ve her mahkemede incile el bastırilir bunu bizim ulkedeki sacma solcular biz yapsak yobaz derler ama başkası yapinca özgürlük ülkesi derler azicik okuyun ilerletin kendinizi
beyefendi önce türkçenizi düzeltin çünkü cümleler anlaşılmaz olmuş. ikincisi
iranda şeriat 1979'da geldi mesela ama zaten islamı tanıdıklarından beri şeriatı yaşıyorlardı sadece iranın kuzeyide şeriatı kabullendi. hiçbir müslüman ülkede şeriat yasak değildi nerden uyduruyorsunuz bunları. çok etnik gruplu ülkelerde olmadı sadece :)
ben ingilizim evet ama olay sadece incile el basmaktan ibaret. yani incilin kuralları yok demokrasinin kuralları var. ne olmuş yani çok abarttınız incile el basmak olayını ingiltere %99.999999999 hristiyan ülke tabiki incil basarlar. başkan müslüman olsa kurana el basar.
siz kendiniz yaşamak istemiyorsunuz ki islamı. zamanında bir sürü yabancıyı osmanlıya alıp alıp sonra hristiyanları yok saymanız sizin suçunuz. bir ülkede 1 tane bile hristiyan varsa o ülkeye şeriat gelirse bu gericilik olur.
incilin kuralları ile yönetilme diye hiçbirşey yok çünkü din bireyseldir.
şeriatin kanunları arasında da 1 kişinin hükmü yer almaz en az 10 kişilik bir heyet başlarında kadı ona göre şer kesilir... nitekim bakınız amerikada jurisiz hiç bir karar verilmez jurilerde her amerikan vatandaşının görevidir bizdeki askerlik gibi kaçamazsın aslında şeriat ta budur tam olarak yani içki içtim elin vuralacak değildir adam içkiyi halka açık yerde başkalarını rahatsız ederek içemez evde içer kimseyede belli etmez allah ile onun arasında birşey
Seriatla yönetilen hiç bir devlet yoktur zaten olmasını isterdim
hangi parti kazanırsa kazansın Anayasayla hukmedecek ki bu da kafirliğin alametidir
"…Kim Allah'ın indirdiği ayetlere göre hüküm vermez ise onlar kafirlerin ta kendileridir." (Maide 44)
"…Kim Allah'ın indirdiği ayetlere göre hüküm vermez ise onlar zalimlerin ta kendileridir." (Maide 45)
"…Kim Allah'ın indirdiği ayetlere göre hüküm vermez ise onlar fasıkların, doğru yoldan çıkmışların ta kendileridir" (Maide 47)
Keske gercekten de boyle bir oylama yapilsaydi burada dinine bagli eleman azken bile gelsin diye daha cok oylanmis. Yani sonuc umut verici. Onceleri seriata karsiydim sonra arastirdim ne imis ne degilmis ogrendim
Helal olsun
Tesekkurler @Rüzgar65
Peki seriatta tum ulke vatandaslari muslumanmis gibi kabul edilip yasalar ona gore mi uygulanacak? Ama bu haksizlik. Dine ait olmayan birini tanrinin kurallarina nasil mecbur tutarsin ki :/
Şeriat kötü birşey değil ki temiz yaşamaktır :)
Ama simdi dinsiz birine gore alkol alinca kirlenmis olmuyorsun ki :)
Hayır tüm insanlar bir tutulur mu ya? Osmanlı'da da şeriat vardı ama Hristiyanlar sadece böyle mi yargılanıyordu? Araştırın biraz ince konular
Şeriat Müslümanlara uygulanır. Gayri-Müslimler de belli bir vergi ödeyerek sosyal güvence sahibi olurlar. Onların mahkemeleri ayrı olur.
Osmanlıda böyleydi yani.
Haç takarsan boynuna karışmazlar sana :) Umarımda gelir birgün Türkiye' ya Şeriat
Ben sana bisi diyim mi bugun seriat gelsin ulkede musluman kalirsa ben de hicbir sey bilmiyorum :D
@GreatMaster ben hristiyanlari sormadim dinsisleri sordum. Sonucta hristiyanlikta tanrinin bir dini oldugu icin saygi duyabilirler. Dinsizlere ayni saygi duyulacak mi?
evet tabi ki
Kesinlikle hayır derdim. Çünkü demokrasi denilirken milletin ağzına s.. ıldı şeriat olsa sülalesinin ağzına ne yapılır bilmiyorum. Varsayalım şeriat geldi ülkede bu tarz siteler olmayacak. Dur ks ye girip bir iki kız erkek peşinde koşayım diyemeyeceksiniz. Zina deniyor ya bekar isem istediğimle yatarım kime ne? İçersem mide benim karaciğer benim . Muayene ve reçete ücreti alan devlet önce sağlığı bedava yapsın sonra bu konulara girin.
B derim. Demokrasiyi uygulamiyan bir ulke seriatimi uyguluycak. Kocasindan bosanfi diye simdi yol ortasinda bicaklanan kadinlarin hati hesabi bitmez ozmn. Adam kadindan skildimi iftira atsin topraga gomsun kafasini taslasin. Escinslerim evet diorya dehset icindeyim
Cahil olduğun için dehşet içerisindesin islam hukukunda öyle iftira atıyımda boşanıyım diye bişey yok şahid lazım o zamandaki insanlarda haram lokma yemediği için sizin gibi her dakika yalan konuşup iftira atmıyorlardı
Islam hukukunda yasiyan ulkelerin hali ortada. islami kendi hunkarca sapik ideoliji fikrinize kullanmayin.
Bana islam hukukuna göre yönetilen bir ülke gösterin bakalım hadi iran mı? Yoldan çıkmış sapık şiiler bu şiiler peygamber sözünü inkar eder bumu islam hukuku arabistan mı? 200 yıl önce ingilizi oyunu ile başa gelen abdulvehhabın sapık fikirleriyle yönetilen arabistan mı? Arabistandaki hukuka göre türbe ziyareti yaptığında dinden çıkarsın arabistan halkı ehli sünnettir ama devlet ingilizlerin emrinde olduğu için onların uydurduğu hukuka göre yönetiliyor
EE çok istiyorsanız buyurun şeriatle yönetilen ülkelere alalım sizi. Ah pardon ordakiler ordan kaçıyordu dimi unutmuşum.
kim denetleyecek kanunlara uygunluğu? o kadar cemaat binlerce yıldır ne bayramda ne cenazede bir araya geliyor? hepsi birbirinin kuyunu kazıyor. her biri bir para kaynağının peşinde. kendinden olanlara hayır hasenat var kendinden olmayanlara düşmanlar. çok iyi niyetlisin belki ama gerçek yaşam senin düşündüğün gibi değil.
Seriat kesinlikle gelsin istiyorum , Şeriat islam Hukuku. Qur'an ayetlerine ve Peygamberin sözlerine dayalı islam dininin kanunları. Bidigim kadarindan bahsetmek istiyorum kafa kesmek vardir. 6 yasindaki bir çocukla evlenmesi kesinlikle doğru değil bunu yapan Türkienin doğsunda yasayan insanlardir , bir söz vardir Şeriatin kestiği parmak acı vermez.
Elhamdulillah Müslümanım ve Şeriat gelmeli.
Osmanlı Devleti ve Hz. Muhammed Mustafa S. A. V döneminde ki Şeriat sistemi uygulansa çok iyi olur çok isterim. Şeriat Kuran ve Sünnettir.
Kafanız çok mu güzel anlamıyom ki ne şeriatından bahsediyonuz sonra niye ülke gelişmedi dersiniz. Alkol zina vs şeyler kötü eyvallah ama insana kötü şeyler hep cazip gelmiştir. İranda imam nikahı kıyıp zina ediyolar sonra boşuyolar bizde mi öyle olalım. Demokraside de eğer insanın nefsi güçlü ise bunları yapmaz zaten
O senin dediğin muta nikahı ve bu şiilerde var şiilere bakıpta şeriatı kötülemeyin şiiler yoldan çıkmış kendi kafalarına göre hüküm vermektedirler hz aliyi hz muhammedden üstün görürler çoğu hz aişeye ömere ebubekire söven insanlar bu şiiler peygamber efendimizin sözlerini inkar eden insanlar bunlar bunların şeriati şii şeriati ve bozuk bir şeriattir tarih bilgin varsa anlarsın islam devletlerinin en büyük sorunları bu şiiler o zamanki isimleriyle fatımiler hep islam dünyasını karalamakta fitne ve fesat üretmektedir ayrıca ülke neden gelişmedi diyorsun islam devleti şeriati uygulandığı zaman abrupadan insanlar islam alimlerinin yanına gelip mimariyi pozitif ilimleri bizden öğrenirdi avrupa bizi takip ediyordu o zamanlar islam dünyasına fitne girdi ve müslümanlar ilimde ilerleyemedi anladınmı ayrıca senin atan atatürk niye bizi ilerletemedi şapka kanunu çıkararak sarğı cübbeyi yasaklayarak gelişilmez özgürlük dersiniz ama özgürlüğe balta yı vurdunuz bilimde sanayide hiç gelişemedik
Yıllarca laik sistemde yaşıyoruz ama atatürkün heykelini dikmekten başka gelişemedik bak erdoğana adam dindar bir adam laiklikten uzak bir adam ülkemiz nasıl bilimde sanayide teknolojide gelişiyor atatürkçüler neden bunu yapamadı laikçilerdi ya
Müslüman olan veya olmayan akıl sahibi herkesin evet demesi gereken anket. Çünkü müslüman kimse için Allah'ın kanunlarının yaşanması büyük bir nimettir. Müslüman olmayan kimseyi zaten şeriat kanunları bağlamaz.
müslüman olmayana ayrı müslüman olana ayrı kanun çıkaralım hadi :)
Şeriat zaten öyle işler.
Oyumu evet olarak kullanırım şu an sapıtan bu ülkede kimilerini adam etmek için şart
Herkes müslüman değil herkes senin dininin gerektirdiklerini yaşamak zorunda değil yasaklarını hayatından silmek zorunda değil şeriatı kanatsız melek gibi anlatırsan bu kadar evet oyu alırsın tabii. Algıdır bu
Bu ülke müslüman ülkedir bunu unuttunuz galiba
Müslüman ülke olabilir herkes müslüman değil ama herkes islamin gerektirdiği kurallara uymak zorunda da değil
Hakar Turkiye Musluman ulke degildir. %99'u Musluman olan ulkedir. Birbirine karistirma. Ulkelerin dini olmaz bu laiklige aykiridir.
Damlay herkes müslüman değil ve müslüman kanunlarıyla yönetilemez diyorsun ama kendinle çelişiyorsun bu ülkenin %95 müslüman ama kendi kanunlarıyla değilde beşerin kanunlarıyla yönetiliyor acaba müslümanlar böyle yönetilmek zorunda mı?
Zorunda. Beşeri kanunlar islam karşıtı kanunlar değildir , dinin kanunları değildir. İnsanların kanunlarıdır zira müslümanın müslümanlığını zedelemez ama şeriat dinin kanunudur dinsizin haklarını zedeler
Bir beşer kanunu mutlaka islam hukukuna karşıdır Allah kuranda hüküm yalnızca Allahındır der sen inanmayabilirsin ama benim inancım bunu gerektiriyor ve yaşadığım yerde müslümansa beşer kanunu beni ırgalamaz beşer kanunu islama ters ayrıca küçük bir örnek sana hırsızlık yapanın kolu kesilir birdaha yapmasın diye ama beşer kanununda et et et gir hapse bir ay yat çık tekrar yap bu islama uygunmu?
İslama ters değil. katı ve acımasız şeriat kanunlarının daha insani hali. Dini eleştirmek bile suçtur şeriatta insanı düşünmekten alıkoyar Türkiye gelişmekte olan bir ülkeyse şeriatla yönetilmediği için. İyiki gerikafalı değiliz.
Osmanlida seriat vardi ve osmanli donemi boyunca sadece 5 hirsizlik olayi olmus. Kimse cesaret edememis yani. Ben de seriatin gelmesi gerektigine inaniyorum.
Yaratici olduguna inanan sizsiniz, kimse sizin inancinizin kurallariyla yasamak zorunda degil!
Buna apaçık örnek sensin iste
Senin inançlarindan bana ne? Bize ne? Bana bunun cevabini ver? Ben transseksuelim diye herkes cinsiyet degistirmeli demek gibi bisi seninki
Şeriatta müslüman olmayanlar Kuran ilkelerine uymak zorunda diye bir şey yok.
@Sırıtkankuşu hadi ya çok sağ olsun
Evet yaratıcı olduğuna inanan bizleriz bizler müslümanız bu ülkenin %95 i müslüman ve bu %95 müslüman sizin kurallarınıza uymak zorunda mı acaba?
@Rüzgar65 benim kurallarim mi? Benim kurallarim nerede uygulaniyor? :) evrensel kurallar gecerli olmali. Insan, diger hayvanlar ve doga haklarina en uygun sekilde olmali bu da.
Senin inaniyor olman veya % 95in inaniyor olmasi beni ilgilendirmiyor. O onun kisisel inanci.
Sizin kurallarınızdan kastım evrensel olarak bazı insanların çıkıp kendi fikirlerince kurallar belirlemesidir bende diyorumki Allah a inan bizlerin kuralları belli bizler müslüman bir ülkede olrak sizin evrensel kurallarınıza uymak zorunda değiliz senin inan maman senin sorunun ama bizler bu ülkenin %95_99 unu oluşturan insanlar sizin kurallarınızla yönetilmek zorunda değiliz
@Rüzgar65 bazı gercekler hayallerden daha degerlidir.
Evet diyen kızlar herhalde pardesülü veya çarşaflı dolaşıyorlar, eşlerinin de isterse 4'e kadar kadınla evlenebileceğini kabul ediyorlar, vay anasını
Bana şeriatla yükselmiş bir ülke gösterin (gelişmişlik toplum refahı bakımından) bende size laiklikle geri kalmış bir devlet göstereyim
Osmanlı İmparatorluğu?
:)))))))) işte beklediğim cevap buydu rica ederim tarih oku biraz osmanlı da tam olarak şeriat yönetimi yoktu şeyhülislamlar vardı ve rütbeleri genişti ama osmanlı nın kendine özgü kanunları vardı zaman zaman bazı durumlarda ve uygulamalarda arapları örnek alması osmanlıyı bir şeriat devleti yapmaz
Cidden cahilsin
Her tarihi olay kendi zamanındaki imkanlar ve durumlar içerisinde değerlendirilir. Osmanlı şeriatla yönetilmiyordu kendine özgü bir hukuk ve yönetim biçimi vardı Osmanlı şeriat bile olmayan bu sistemi sadece kanuni zamanına kadar çok başarılı olmasa da bir şekilde götürmüştür çünkü cahil kesim çok fazlaydı ve insanlar yanlışlara ses çıkaramıyordu. Günümüzde okumuş aydın fikri hür doğruyu görebilen insanlar o döneme göre çok daha fazla ve bu insanların büyük kısmı şeriatla yönetime karşı olduğu için başarılı bir yönetim biçimi değil günümüz için konuşuyorum. Kaldı ki kimsenin dine inanma zorunluluğu yoktur her koyun kendi bacağından asılır isteyen dini yaşamakta özgürdür kimse kimseyi namaz kılıyor oruç tutuyor diye bıçaklamıyor bu ülkede diğer insanın içki içmesi zina yapması başka bir insanı bağlamaz
Ulan bütün gelişmiş ülkeler kuranı kerimden destek alıyor BUNU biliyor muydun?
yaa bı sıktır gıtt * koyyum!!! :@ mılletı saçma sapan laflarla doldurmayın a. qdumun beyınsızleri!!! şeriatınızdan dinlerinde sızındeeeeee taaaa gelmişinizi geçmişinizi sikiyim!!! :@ :@ :@
Ulan tipinde nur yok 2 kelam birlestirip cumle kuramiyon hala konusuyon yol al git israilde yaşa
Tabikide gelsin. Eğer gelmezse gitgide yozlasacagiz. Biz ne kadar dinimizi yasatmaya calissakta her iki kisiden birisi aksini savunuyor. O yuzden gelsin seriat ve artik neyin dogru neyin yanlis oldugu tamamen anlasilsin.
Helal olsun :)
Hepimize :3
Aklınızın ermediği konulara giriyorsunuz, yapmayın. Kuran-ı Kerimde kadın ile erkeklerin aynı ortamda bulunması, tokalaşması bile günah. Şeriat adı altında insanların özgürlükleri kısıtlanıyor, burada muhafazakar görünüp millete olmayan aklı vermekle olmuyor bu işler açın biraz kitap okuyun.
Bence de gelmeli ülkenin çivisi çıktı, Allah sonumuzu hayır etsin.
Helal olsun
bana Peygamberin şeriatı uygulayışını anlat.
ona göre oyumu verim.
yani demek istediğim Senin ŞERİATIN MI?
Yoks Allahın Şeriatı mı?
Mesela peygamberimiz Alkol alan birine ceza verdi mi?
Uygulaması var mı?
Bana Peygamber uygulamalarından ve Kurandan anlat.
yoksa SİYASİ Şeriat falan anlatma.
Turkiyeye seriat uygulanirsa o ulkeye bidaha ayak basmam.
özgürlük diye birsey var ve olmaya devam etmesini isteyenlerdenim~
Ozaman kesinlikle seriat uygulanmasın lütfen sen Türkiyeden ayrılma :)
Oyle mi cok sagol;pp
Kanunlardan çok uygulayan kişiler önemlidir. Şeriat kafasına göre yorumlanabilir. Misal fatih kardeş katlini vacip kıldırmış...
O fatih peygamber efendimizin sav övgüsüne layık olan bir insan o fatih devlette iç karışıklıklar çıkmasın devletim huzurlu yaşasın diye kardeşinden vazgeçen fatih
Fatih yanlış bir insan olsaydı peygamber efendimiz sav hiç omu övermiydi?
@Rüzgar65 insanı yaşat ki devlet yaşasın ;) fatih yanlış bir insandı demiyorum. şeriat kafaya göre yorumlanabilir diyorum en bilindik örnekle
Hayır abicim şeriat kanunları bellidir hükümleride ortadadır icma kıyas vardır islamda sadece burada alimler geçmişte verilen hükümleri en doğru şekilde günümüze uyarlar eee islam alimlerinden de şeriatı öğrenmiyeceksek kimden öğreniceğiz başka abi
@Rüzgar65 bin tane farklı düşünen farklı yorumlayan hoca var. Şeriat hak hukuktur adalettir zaten. Evrensel hukuk adalet için yeterlidir.
Zina sonucu kadına recm uygulanır ve sonucunda ölür. Ne güzel değil mi? Ayrıca evli zina evlenmeden de yapılabilir. Yani olmayan yuva yıkılamaz.
Recm "evli" kadın ve erkek eşini aldattığında uygulanır çünkü Allah'ın en sevmediği günahlardan biridir ihanet.
Evli olmayanlara sopa atılır.
İran'da ölümle sonuçlanan evli olmayan durumlar da oldu. Ayrıca en sevmediğim günah ihanet, ben tanrıyım. Çocuk gibi cidden.
İran'da şeriatta olmayan başka şeyler de oluyor. İran kıstasınız olmasın. Orada yaşayanların çoğu Sünni değil.
Ayrıca benim değerlerime saygı göstermeyene ben hiç saygı göstermem. Terbiyenizi takının.
Bir de şeriat'ı burada oylarsın. Oyla sorun değil. Saygılıyım. Ancak sana kötü haber 1999'da şeriat isteme oranı 2006-2007 ile %8.9 a düşmüş ve daha da düşmekte. Yani toplumun %99'u müslüman dediğini ülkede %8.9 şeriat garip değil mi? Demek ki var bir sorun.
PEW'e göre de %12 imiş.
Bu insanların ne kadar cahil olduğunun bir göstergesidir. Üzülmemiz gerek. İnsanlar kendi dinlerini araştırmıyorlar daha.
İnsanların insan haklarına, eşitliğe önem verdiğini de gösteriyor.
Evli kadin ve erkek zina yaparsa kadin recm edilir erkek kirbac cezasi alir kutsal bir adalet terazisi var
Hayıet derim, bu halkla şeriat olmaz ayrıyetten Osmanlı şeriatla yönetildi sonuç ingilizlet onu bunu buldu teknoloji yi geliştirdi Osmanlı geride kaldı yok ayıp öcü böcü dendi okadsr okadar güçlü bir devlet geri kaldığı için şu haldeyiz sence şu an şeriat gelse Afrika'dan iyi olurmuyuz
islam gericiliktir burada evet diyenlerin kaçı kuranı açıp okudu ki evet diyor arkadaş okuduğunuzda içiniz acıyacak inandığınız saçmalığa beni burada konuşturuyorsunuz...
şeriat kısaca kuran-ı kerimin emir ve yasaklarını yerine getirmektir osmanlı patişahları bu şekilde devlet yönetmişler topraklarını genişletmişler yoksul kimse kalmamış zenginlik içinde yaşamışlar ama cumhuriyetin ilanından sonra sefaletler başladı?
Şeriatı istememek Allahın kanunu istememektir ve bu da açık kafir olur kardeş. Radikal islamcı, ona buna kafir diyenlerden değilim yalnız millete şirin görünmek için gerçekleri söylemeyecek de değiliz. Düşünün ve tevbe edin arkadaslar.
Arap özentileri seriati uygulayan ulkelerde bir ay kalamaz geri gelirsiniz begenmediginiz ulkeye
Yorumlar içler acısı yemin ederim.. Şeriat Allah'ın koyduğu kanunlar, Islam hukukudur. Bunu reddeden müslümanım demesin abi. Bide 4 eş durumuna çarşafa kısasa saldırmışlar. Acıyorum. Inşallah şeriat gelir !
36 kadın kuma olmayı ve 1/2 mirası kabul ediyor demek ki..
Evet tabiki. Sorunuzu sorma şekli de epey hoşuma gitti. :)
Şeriat gelirse bu ülkeden giderim yobaz kafalılar inanmayan insanları öldürün ve buna şeriat adı altında insanlara misyon edinin şeriat Vahşet cinayet cehalet den başka birsey değil
Keske olsa hem belki Allah kimseyi " Selamun aleyküm" dendiğinde Merhaba cevabı ile muhattab etmezdii cunki iman her yerde olurdu. ...
Merhaba da arapça islamda var :D
Allahin selamı ve Bereketi üstüne olsun anlami da var mi aynı kefeye konulamaz bile Merhaba nin anlami bn insanım bir zarar gelmez demk şimdi bir daha düşün :)
ateist birine selamun aleyküm dersen oda inanmadığı için merhaba der sen o kişiye ne diye aleyküm selam diye bir zorlama da bulunuyorsun kafaya bak ya bu nasıl güzel kafa mk.
Sendeki kafanin sahibine Allah yardım etsin atist cakamsii ilk önce karşında ki kızla nasıl edepli konuşulur onu öğren belki beyninin kıyısnda köşesnde Yaradanin herkeze bahsetmis olduğu tefekkür yani senin anlayancgn sekikde düşünebilme kırıntıalarin kalmistir ama belkkii çok zorlama kendini
şu an taraflı olarak yorumda bulunmuşsun ama. Ona bakarsan yıl 2015 yakında 2016 olacak. Saçlarımız açık diye toprağa gömülüp taşlanalım mı yani bilirsin şeriatta bu ve buna benzerleri de var.
Kuran-i Kerimde örtünün yazıyor. Kafasını örtmeyenler hakkında bir ceza yazmıyor yani haram ama açık açık bir cezadan bahsetmiyor. Ayrıca Şeriat'ı tam anlamıyla anlamanız için Kuran-i Kerim'i okumanız yahut mealine bir göz gezdirmenizi öneririm. Bildiğiniz gibi Ayetler Kesinlikle Eleştiriye açık değildir. Allah korusun dinden çıkma ihtimali vardır.
Kuran-i kerim e yabancı değilim emin ol bende en az senin kadar bilgiye sahibim. Saçının tek bir telinin görünmesinin ebedi dünyada 70 bin yıl yanma cezası olduğunu biliyorum Allah affetsin hidayet versin yeter ki kapanırız. Ancak şeriat diyorsun o o kadar ciddidir ki hacı hoca takılanlar bile kalkamaz altından. Sence Şeriat denen kanun bizim devrimizin yalanlarını kaldırır mı? Tek günah zinadan alkolden ibaret değil? Kadına şiddet aldatmak haram lokma kul hakkı patronun ekmeğini çalma işini tam yapmama elemana hakkını vermeme vs vs sence insan kalır mı o zaman bu pis devirde?
çok meraklıysan o kanunlara göre yaşarsın diğer insanların da bu kurallara göre yasaması seni ilgilendirmez ne haddine?
Sanami sorcam?
baska insanların islam dininin kurallarına göre yasayacagına veremessin buna hakkın yok ve bu hayalin hiç bir zamanda olmayacakta hayal olarak kalıcak
Peki ben bir müslüman olarak senin atanın getirdiği saçma sapan kurallara uymak zorundamıyım he furkan
atamın getirdiği kurallar seçme özgürlüğünü esas alıyor dayatmıyor he rüzgar arabistana veya bilmem nereye gidebilirsin mesela ya da atamın getirdiği kurallar senin ibadetini engellemiyorki bu kuyruk acısı niye? allah size fırsat vermesin
Senin atanın dine düşman olduğunu bilmiyor musun? Biz müslümanız Allahın bize verdiği kanunlarla yaşamak istiyoruz bir beşerin saçma sapan kanunlarını değil benim atam dayatma yapmadı diyorsun şapkayı zorlatan camileri ağıra çeviren hilafeti kaldırıp islam dünyasını yetim bırakan dersimi bombalayan rizeyi bombalayan özgürlükçü bendim demi bizim ecdamız bu ülkeyi islamla yönetiyordu bizim 1000 yıllık tarihimiz sizin 100 yıllık tarihiniz var biz aslımıza geri döneceğiz mutlaka biz görürüz ama görmeyiz bu ülke eninde sonunda özüne dönecek
Bizler inançlı insanlarız Allah'ın kanunlarından niye korkalım gelsin tabi.
Oyumu Evet olarak kullanırım - Şeriat gelsin.
Huzur İslam'da!
O dediğin kanunlar gelirse pipini kökünden kesiverirler senin haberin olsun :)) Sonuçta sicili kabarık diye duydum :)
Elbette ki A gelsin olur. Hatta bu zamana kadar gelmemesi en büyük eksikliğimiz.
Tabikide şeriat gelmeli. Gelmedigi için bu haldeyiz baksaniza millet çok değişti böyle olmamaliydi.
işkembeden sallamışlar yine. taze seçim sonuçları aklıma geldi batıdaki cillop gibi ülkelerde yaşayıp akpye oy atanlar. sonunuz onlara benzerdi.
Sünnilerin şeriatı mı olacak şiilerin mi yoksa Allah ın şeriatı mı? Ayrıca her haram olan şeyi yasaklayamazsın. Alkol haramdır fakat haram diye yasaklayamazsın. Hiç kimse Allah değildir. Aksi halde dünyada sınanmanın anlamı olmazdı. Haram olacak ki insanlar sınanacak. Sen bana zorla bişey yaptırdıktan sonra nerde kalır haramın hikmeti
Ateşstşm ama EVET derdim 4 karı alırdım ohhh hergün grup seks
Tuhaf bir ikilem soruyu senin sorman :/
Gerçekten uygulamayı bileceklerse gelsin sapıtacaklarsa kalsın kendine müslüman diyen insanlar zaten bunlara uyar
illa başınızda sopa mı olmalı? hayır arkadaşım ben hırsızlık, yolsuzluk yapmıyorum, vergimi veriyorum; devlet benim yediğim içtiğime, yaşam tarzıma, inanç tarzıma karışamaz...
Ben gelmesin derim. Şeriat a karşı çıktığım için değilde o şeriatı kendi emellerine karşı kullanmalarindan korktuğum için.
Din olmadan bir ülke yonetilemez adalet ve huzur ancak dinle birlikte olur
Kuranda yazanı kabul etmezsen, dinden çıkabilirsin. Tam 246 kişi hayır demiş ama bunlara sorsan müslümanmîsın diye. Heosi elhamdülillah müslümanım derler. Eee sen kuranda ki yazanı uygulamazsan ve istemezsen, senin kafirlerle ne farkın kalır?