AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
262Cevap
namus her insan için geçerlidir.
ancak namus elbette ki bacak arasında olduğu kadar ruhtadır.
yani öpüşüp , sevişip bakire kalan kız ne kadar ''namuslu'' ise bakire olmayan kız da o kadar ''namuslu''dur. bunun dışında erkekler sözde anasına , bacısına laf attığı için namus cinayeti işlerken , başkasının anasına bacısına laf atması , taciz etmesi de o erkeğin ''namusa'' verdiği değeri gösterir
Namus her iki cins icin de gecerli. Kadinlara bacım diyenlerin donup onunla yatanlara da namussuz demeri gerek. Sonucta zina yapan biri kendi kendine zina yapmiyor kadin yapiyorsa bunu bir erkekle yapiyor
Oru. pu olacak o bacım degil neden bu kelimeyi de yasaklamislar ki bu ne boyle
Eğer bir erkek bir kadının saçlarını okşamıyorsa, bir kadının elini tutup ona güven vermiyorsa, onu koklayıp yaratıcıya şükretmiyorsa. Aklı direk bel altına basıyor ve o şekilde yöneliyorsa yazıklar olsun. Ona izin veren kadına da yazıklar olsun.
Sen sevis surtun opus elles koklas yalas. Bakireyim de. Bakirim de. Para ver kari * efil efil o* ara namusluyum de. Bayramda cumadan cumaya namaza git muslumanim de. Oldu canim baska bir istegin var mi?
Zina eden bir kadın veya erkek pişman olup tövbe ettiğinde tertemiz olurlar. Dolayısıyla namus kafadadır. Pişmanlık ve Allah'a yapılan tövbe, sizi temizler. Demek ki Allah katında namus insanın kafasında.
aynen katılıyorum. zaten bunu bence kadınlara yüklemelerinin sebebi ortada. kendi namussuzluklarını ört bas etmek için. ayrıcada hz. mevlana ne demiş : ayıbı (kusuru) örtmekte gece gibi ol.
ama insanların içi çirkin
Namus beyindedir. Onu bacak arasına sıkıştıran zihniyete lanet olsun.
Nefsine uçkuruna sahip çıkamayanların bahanesi okudunuz az önce. :)
Nasıl oluyorda kızlar begeniyor bu yorumu anlamış değilim cidden millet bozulmus neyin ne olduğunu unutmuş.
insanın beynindedir beyni istemediği sürece cinsellikde olmaz hırsızlık dolandırıcılıkda olmaz kız erkek ayrımı yoktur
namus ıllakı bacak arasında olacak nerde olacak sevısırsın ama bırıyle oda esın olur onla yat bunla yat sonra ben cok ıhvetlıyım de erkek ıcın kadın ıcınde aynı bu drum onune gelen yatarsan kusra bakma cok da durust olmazsın bacak arasında oldugunu soylemıyorum beyınde bunun bokunu cıkartısan olmaz
Namussuz erkek sayısı namussuz kadın sayısından fazladır ama erkekler hep bir kılıf uydurup kadınları hedef gösterirler. Erkek başka kadınla yatınca kaçamak olur kadın başka erkekle yatınca o... luk olur. Maalesef böyle bir toplumda yaşıyoruz
Her kavramlarda hem kadın hemde erkek için geçerlidir.
''Her haltı yapabilir erkekler..'' diye bir ayet indiğini de düşünmüyorum.
Namus arzularının ve isteklerinin esiri olmamaktır.
Erkeklerin zina yapması namussuzluk sayılmıyor teknik olarak ama bazı g**atlar kadınları zorla fuhuşa zorluyorlar işte size en namusuz erkeğindenbir örnek ;)
bence namus bacak arası değildir. günümüzde çogu kişi bakireliğe bakmıyor ve bakılmadığğı içinde şu anda coğu genc kızın kiminle yatıp kalktıgı belli olmuyor. artık herseye duyarsızız
Namus beyindedir diyen @Sivribiber @ sivribiber
Beyninden gecen dusuncelere hakim olamiyorsun. Aklindan gecen hersey gunah olsaydi oohooo. Onemli olan o icinden gecenleri uygulamamaktir
Namusun olduğu yer kafadır bence kadını ya da erkeği olmaz. Haftada 3 sevgilisiyle yatan kadın la toplam 3 5 sevgilisi olup onla birlikte olan kadının namus seviyesi aynı değildir. Keza erkek içinde böyle her kızla birlikte olmak isteyenle sadece sevdiği kızla birlikte olan erkeğin namusu aynı değildir. Kadını erkeği yoktur beyin vardır sadece
Namus kalptedir gozdedir dildedir kulaktadir once sonra bedendedir namus bence ceyhun abi cokta guzel yazmis namusu o kadar cok kadinlara yukledilerki cevredeki namussuz erkekleri goremediler...
kul hakkı yememek. kendi hakkına razı başkaların hakkına saygılı olabilmek demek. yani namus ruhtadır bedensel bir şey ya da tensel bir şey değildir. kalpten ve vicdandan geçer.
Namus beyindedir.
Tweeti atan arkadaş doğru söylemiş , namussuz erkeklerden hiç bahsedilmiyor. Namussuz erkekten daha çok korkmak gerekir.
Namussuz erkek her şeyden tehlikelidir.
Bazilari icin bacak arasinda bazilari icinde beyinde.. peki sence hirsizlik arsizlik sahtekarlik yapana neden namussuz diyolar sence¿ Kisacasi bence bacak arasinda baslar beyinde biter.
Kapiş~
Sözler Köşkü'nden Ceyhun , iyi söylemiş yine , sohbetlerine giderim 😊.
Namus iki bacak Arasında değildir.
kime göre neye göre bu namus? namus dediğin bir şey senin tabun bana özgürlükse burada namusu tek bir kalıba alıp yorumlayamayız
Kültürlerin kendine ait kavramları vardır. Hangi kültüre yakınsan hangisini sorguluyosan hangisini sorgulamıyosan oralarda bir yerde.
Namus bacakarasında değildir kavramini anlayamamissiniz!
Namus bacak arasinda degildir evet. Tecavuze ugrayan bir kiz bir erkek gayette namusludur.
Fikirlerini kendine sakla. Tek tarafli sig bir dusunce bu.
10 larca erkeğe ait olduysa bedenin gelip burada namusluyum diyemessin. Masumca sevmek diye birşey bilmediysen. Seviyorum demeyeceksin.
başkasının kullandığı iç çamaşırı bile giymiyor insan.
Namus nedir i açıklamaya kalkarsak cok detay var
Namus, sizin bir kadına bakar iken sergilediğiniz ahlakın ta kendisidir.
baş örtüsünde ya da kadın vücuduyla ilgili bir yerde değil sanırım namus. beyinde ve vicdan da namus.
Sadece kadinami aitte bacak arasindadir vs diye yorumlar yapiyosunuz? Erkeginde namussuzu var o nolcak. Namus bacak arasinda diycek kadar dar goruslu ve geri zihniyete sahipsiniz iste.
imzada. öyle karalayip gecmeyin. basbakan da olsanip amele de olsaniz özenin. zira gün geliyo kirlendi denilen namusu bile o temizliyo
namus kalptedir kalbi bozuk erkek ya da kadında namus yoktur
kalbi düzgün olan insanın bedenide ahlakıda düzgün olur hem erkek hem kadın için söylüyorum
Türk Dil Kurumu'na göre; "Bir toplum içinde ahlak kurallarına karşı beslenen bağlılık" ve "Dürüstlük, doğruluk" olarak tanımlanmıştır.
Yani namusu toplum içerisindeki genel ahlak kuralları olarak tanımlayabiliriz.
Ayrıca;
"Namus anlayışı"na sahip kültürlerde, erkeğin namusu ailesine dair kızların cinsel çekimserliği ile korunur; Bir kızdan, ailesinin namusunu tehlikeye sokmaması için daima belli kurallara uyması beklenir. Bir kızın ve ailesinin namusu, ancak o kız bakire olarak evliliğe girmesi ile korunur. Bir erkeğin namusu, harama el uzatırsa bozulur.
Olumlu etkileri;
Tarihte oryantal toplumların üzerinde hüküm sürmüş olan kültürlerin ve bunların koruyucu güçlerinin bütün topraklarının her köşesine kadar her zaman varmadığı ve çok kez anarşi içinde kalındığı dikkate alınırsa, toplumun kültürüne işlenmiş olan bir namus anlayışının, sosyal düzeni dengede tutmakta büyük faydası olmuş olması gerektiği sonucuna varılır.
Olumsuz etkileri;
Namus anlayışı, aynı anda kadınların erkeklerden daha korumasız ve kendilerine hakim olamayacak kadar zayıf olduklarının kabul edilmesi olarak da değerlendirilebilir. Bu anlayış bir kadının ailesinden fazla uzaklaşmasını veya mesleki kariyer yapmasını neredeyse imkânsız kılar. Bütün dünyada ve her toplulukta kadın oranı 3'te 2 olduğu dikkate alınırsa, kadınların kariyer yapması imkânsız olan topluluklarda sadece üçte birini oluşturan erkeklerin gayri safhi milli hasılada katkıda bulunduğu anlamına gelir. Böylece bu toplulukların, kadınların çalışabildiği toplulukların gelişme hızına yetişmesi imkânsız olduğu sonucuna varılır.
Namus anlayışının en sıkı şeklini yaşayan toplumlarda ataerkil bir bakış açısı olduğundan, bir tecavüzün kurbanı olmuş bir kadın kurban olarak görülmez. Böylece namusunun kirlenmiş olduğuna inanan aile, tecavüze uğrayan kızlarını öldürerek namuslarının tekrar temizlediklerine inanırlar.
Namus zekadır, beyindir, iradedir. Namus ruhtadır karakterde, kişiliktedir. Namusun olacağı birçok yer vardır ancak namusun olmadığı ter bir yer vardır. Kalp. Kimi durumlarda kalbine yenik düşersen namus meselesi olabilir.
Namus bacak arasındaysa erkeklerde bir zahmet bacak arasına sahip çıksın..
Katıldım +1
Namus önce ruhta olmalı ve bir kadın tek başına namussuz olamaz onu erkek yapar adam olmak için erkek olmak yetmez
Her türlü haltı ye sonra bu kız namuzsuz de hadi ordan istiyen sevişir isteten sevişmez sizene milletin namusundan Allah ile kişi arasında kalan bir iştir namus
namus erkek kadın için değil insan içindir insan namussuz sa namussuzdur bunuda artık cinsiyete vurmayın... namus herzaman beyinde başlar beyinde biter herhangibi bir organda veya uzuvda değil!!!
Bence namus sadece kadında olan birşey değil vede cinsel organlarla alakası var tabi ama insanın ruhu o***sbu olmasın demiş atalarımız vardır bir doğrusu
Namus beyindedir, cinsiyette değil. Ben de bir namussuzum, bunu da söylemek isterim. Haa ama kimsenin zamanıyla, emekleriyle, duygularıyla, hayatıyla oynamadım.
Namus hayatın her yerinde onu korumaktır.
Ahlakla, ibadette, konuşmada, cinsellikte, yaşam biçiminde vb.
Ama bu sadece erkekler de değil kadınlarda da böyledir.
Bence namus sadece kadın da aratmayacak bir kavramdır. Aslında tam tersi en çokta erkek de aranır bana gore çünkü namus ne vajina !!! Nede zardır !!! Namus kalptir güzel. düşüne bilnektir güzel bakmaktir...
namus bedenin ve ruhun her yerindedir. namus hem kadında, hem erkekte olmalıdır.
Namus erkeğin gözünde kadının teşhirciliğindedir.
Kadın teşhirci olmayacak
Erkekte kadın teşhirci bile olsa iradesine sahip çıkacak.
He bu dediğim kolaymı uygulanıyormu günümüzde, maalesef çok zor:)
Namus kavrami ahlak kavramiyla da ortusmekte bence. Ama kizlarin bazilari olayi zarina baglayip hala namusluyum diyor ama zari oldugu halde yemedigi halt yok. Namus daha cok ahlaktir bence. cevreye yansitilan.
herseyı gectım benım kım ne yaptıgı umrumda degıl herkes kendı hesabını sorcak mıllete akıl vermek bıze dusmez herkes ısteyerek yapıyo sonucta oyuzdn bu konuyu tartısmaya gerek yok hesabını herkes kendı verır
Namus benim için hem beyindedir hem bedende ikiside aynı şekilde korunmalı.
Cok guzel bir paylasim ve @FatihBuğra gercekten okurken cok beyendim yorumunuzu
Teşekkür ederim..
Kadina ayri, erkege ayri namus mu varmış?
Bir zar parçası değildir namus?
Namus, ahlak başka şeyler.
namus düşüncedir insana olan saygısııı kendisine olan edebidirr bu bnim görüşüm
Her olay kafada bitiyor. . Allah beyin vermiş kullanmasini bilmeli iyiyi kötüyü ayırt etmeli.
Namus beyindedir.
namus kavramı sadece cinsel anlammı çağrıştırıyor sızde?
Namuslu yaşamak tüm hayatı kapsar. Fakat şu anki gençliğe en çok kadın erkek ilişkileri için nasihat edilmeli. Zira el ele tutuşmak da zinadır. Ve bunu cinsellikle açıklayamazsınız.
pekı ozaman cınsellıkle acıklanmıyorsa bana açıklarmısın el ele tutuşmanın neresı zına?
Önce kafada sonra gönülde en son tendedir namus. Birinde namussuzluk varsa bir sonrakine bakmaya lüzum yok
Bence eşler sahip değildir. ve evet, namus bacak arasında değildir. Ne kadın ne de erkek için...
Hz ali efendimiz ne guzel soylemis. namus erkegin goz kapagindadir diye..
Kur'an-ı kerimde de geçer. Erkeğin tesettürüdür göz kapakları..
Aynen karşim
Namus heryerdedir. sadece bacak arasında değil, elinde, cebinde, yüreğinde, beyninde. Çalanı çırpanı, aklında binbir şeytanlık geçireni namuslu sayıyorsan ona itirazım yok tabi
namus bacak arasındadır. başkasının kirlettigiyle birlikte olamam çünkü bende temizim. yaptıkları hatayı, başkalarıyla yatan erkeklerle evlenerek telafi etsinler temiz erkek aramasınlar.
beyin kıvrımları örümcek ağı bağlamış zihniyet namusun beyinde olduğunu düşünemez elbet. saçını başını saklamayı marifet sanıp kendini matah görür. emevi uygulamalarını tonlarca hurafeyi din sanıp abuk subuk tiplerin peşine takılır.
namus sadece inanç meselesidir.
inancın iradeye bağlı mukavemetidir.
namus'u cinsi yönden ele alan sadece yobaz ve egemen güç olan erkeğin bakış açısıdır.
namusun cinsiyeti yoktur.
katılıyorum fakat kuranda kadını erkeğin arkasında tutulmustur ve kadınları erkeklere emanet edilmiştir bu düşünceden dolayıdır diye düşünüyorum
Erkekler bu düşüncenin arkasına saklanıyor bence.
evet ne yazıkki öyle kadının kendilerine ait bir eşya olarak görüyorlar
Siz böyle düşünmeyin.
asla böyle bir düşüncede olamam benim düşünce tarzım son derece laik , eşitlik ve mantık üzerinedir
Allah yolunda olun kafi.
haklısın.
Namus düşüncedir, namus kalptedir, namus İki bacak arasında değildir.
bir bitmediniz yaw
namus sadece dört tarafı duvarlarla çevrili bir bina değil namus her yerdir. MAHMUT HOCA.