Kötü söz sahibine mi aittir
Evet
Hayir
Diger (Belirtiniz)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bu sözü duyunca aklıma şu hadis geliverdi hemen. Peygamber Efendimizin bir hadisinde şöyle buyuruyor : “Büyük günahların en büyüklerinden birisi kişinin ana-babasına lanet etmesidir. “Ey Allah’ın elçisi! Nasıl olur da kişi ana-babasına lanet eder!” denilince Hz. Peygamber, “Bir adam, başka bir adamın babasına söver, o da onun babasına ve annesine söver.” buyurdu. Aslında bu hadise bakarsak kişinin kullandığı kötü söz kendisine bir türlü döner. Ve yahut kendisi kötü biri olduğu için ağızından kötü şeyler de çıkar. Yani evet, kötü söz sahibine aittir..
eig için ve böyle güzel sorular için teşekkür ederim :)
Kendisi kötü olmasa kötü söz söylemez.
insan insanin aynasıdır
demekki kötü söz söylediginde kendini görüyor
Sahibin aitir. Icinde kotu sozleri barindiran bir insan kimin hak edip edemiycegini bilen insan deyildir. Karsimdaki bana kotuluk aklin alamiycagi hakaretler bile etse tanimadigim biriyse hic o denli diyaloga girmem. Sevdigim saydigim biri ise dusunurum ben bunlari hak edecek neyaptim diye. Kendime mumkun oldugunca laf getirtirmemeye calisirim. Kotu sozu hak edecek biri karsima ciksama son cikisi olur. Bosuna kotu soz soyleyip kendimi kirletmem yakismaz cunki bana
kötü söz söyletene aittir bence :))
Cevap
12Cevap
Kötü söz sahibine aitse iyi sözde sahibine aittir. ağzından çıkıp karşı tarafa gönderdiği zaman söz ağızdan çıkmıştır karşı taraf kabul etmezse söz geride alınmaz ağızdan çıktı bikere ortada kalır:/
Bu bir Hadis-i Şeriftir. Peygamber Efendimiz ne diyorsa doğrudur.
Tabii ki de değildir... Şimdi sen melek gibi adamı dinden imandan çıkartırsan bence sahibine ait değildir.
Kesinlikle,
*Bazen fiili olarak da iadesini alması için zorlayabiliyoruz..
:D Dunyada bı turlu anlam veremedıgım ılk 10 cumle arasında bu cumle. Katılmıyorum
Hakedince söylelene aittir.
Kötü söz hakedene aittir 😄
kötü söz söyleyenin karakterini ortaya koyar
çatala aittir. kaşıklar melektir.
oyledır bence
Sanırım :))
Evet
Evet
Evet
Herhalde :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar