Farz olmak bir yana, ayette dahi doğrudan "başınızı kapatın" emri yokken, onu farz haline getirenler kimlerdir ve bundan çıkarları nedir?

Bu yüzden canı yanan nice insan var. Ailesi ve cevresi zorbalık yaparak, baskıyla onları şekli kalıplara zorlarken, Hz. Peygamber'in ve O'nun "dinde zorlama yoktur, nefret ettirmeyiniz" emrini ayaklar altına alıyorlar. Yani bir yandan dinin hakikatini katlederken, öte yandan muaviyenin yoluna insanları dinden soğutuyorlar.

Sizlerden yorum almadan evvel kendi yorumumu paylaşmak isterim. 24 senedir bu alanı araştıran, hakiki bir müslüman olmaya gayret eden ve gece gündüz bu konularla yaşayan biriyim. Bu alanda nice gerçek din alimi de hayatımızın baş köşesinde çok şükür. Ve buradan işler hiç de dışarıdan göründüğü gibi değil. Din diye insanlara satıln şey muaviyenin kitle kontrol yöntemleri. İşin aslı ise malesef şudur: Bu Yaratan'ın değil, muaviye zihniyetinin farz haline getirdiği bir şeydir. Amaç kadınların kompleksli erkeklerce kontrolüdür. Ne Hz. Peygamber ne de ayetler başörtüsünü farz etmez. İslamın ve imanın şartları bellidir. Onu farz olarak yorumlayanların derdi başkadır.

Ayette "Başlarındaki örtüyü ziynetlerinin üzerine çeksinler" denmiştir, "başlarına örtü çeksinler" değil. Arapçanın okunurken yorumlanması nedeniyle hep çeviriye kurban gider veya niyeti başka olanlarca kullanılır bu ayetler. Çölde zaten başına birşey almadan sokağa çıkamazsın. Zaten herkesin başında örtü var. Mevcut olan örtüyü ziynetlerinin üzerine çek diyor, bu kadar açık.

Ahlak ne örtüyle olur ne de şekil-şemalle. Yüreğinde vicdan ve ahlak olmayanların dini şekilleri yapmasının da bir değeri olmayacağını ayetler aktarıyor. Bu işler örtüyle, şekille, ritüelle olsaydı (ki zaten böyle bir şey olmaz), o zaman Maide 69 gelmezdi: "İman edenler, yahudiler, sabiiler ve hıristiyanlardan Allah'a ve ahiret gününe iman edip iyi işler işleyenler için korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir."

"Yani gayri-müslim olup da hayırlı işler yapanlar cennete gidecek ama hem müslüman olup, hem hayırlı işler yapanlar günah işlemiş olacak, örtü takmadı diye? Kimi kandırıyorsunuz yahu?" diye sorma zamanıdır..
Güncellemeler
+1 yıl
Şimdi tam tersini yazanları da anlıyorum. Çünkü tam tersini düşünüyordum bir zamanlar zaten. İş araştırdıkça, derinlere indikçe ortaya çıktı. Yoksa bugün, bunları soran kendim gibilere çemkiriyor olurdum. Çok şükür, ayetlerde yazdığı gibi, düşünüp sorgulayanlar için yol açık. Hakikatleri bulup, işin aslına yöneldikçe, rüyalarından iç huzuruna kadar her şey değişiyor zaten. Bu yolda yürüyene bundan açık mesaj olmaz.
Farz olmak bir yana, ayette dahi doğrudan "başınızı kapatın" emri yokken, onu farz haline getirenler kimlerdir ve bundan çıkarları nedir?