Bedduayla Ah'ın arasındaki fark nedir?
Beddua..
Kişi, yapılan hareketi haketmediğini düşündüğü zaman, Allahın ona ne şekil ceza vermesi gerektiğini kulun en acı şekilde niyaz etmesidir ve Allahın işine karışmaktır. Yani Adaletin sahibi Hakim olan Allah, kulun haksızlığa uğradığında ne yapacağını sınadığı gibi yapanın da pişmanlığı olup olmadığına tövbesine bakar. Taraflar birbirine Allahı ve adaleti unutarak davranışı, kalan akıbeti bbelirler. İşte beddua o zaman tutar ya da döner buradan gelmiştir.
Ah almak ise, benzer durumda kişinin Allahı anmaktan, tevekkülden vazgeçmeden, karşısındaki kişiyi tamamen Allaha havale edip, vardır bunda da bir hayır diyerek kalbine gömmesi, sileye çekmesi sonucu, aklına her geldiğinde içi acıdığında Allahtan medet umarak karşısındakine sözsüz ağıtırdır. Sunabilen en büyük mükafatı alır.
Beddua bir kişinin acı veya nefret dolu ile ona kötülük gelmesini istemek..
Ah alma ise haklı bir kişiye haksızlık yapmak veya ona iftira gibi şeyler atmak..
İkisi de farklı bir durumdur..
Beddua etmek bir olay karsisinda Allah belani versin gibisinden cirkin sozleri soylemektir.. bana göre cirkin geliyor bu laflari demekten cok korkarim
Ah almak ise bir kisinin icine gomdukleridir. Aci ceker bir olay karsisinda susan laf etmeden icine ata ata gomulmesi 😂😂 ahhhh ahhhhhhh tam da bu durumdaydim Allahim ah ediyorum diye insallah gunaha girmiyorumdur ama elimde degil Allah tüm ah lilara yardim etsinn
eş anlamlı
Cevap
3Cevap
Bedduha karşı tarafın üzülmesini istemek ah etmek ise birini üzersin onunda canı yanar ama o bşy demez daha tesirlidir
beddua hakaretdir ah cinsel bir zevk kelimesidir bana göre :D
aynı şey
alma mazlumun ahını
çıkar aheste aheste...
aynı ıkısı de bunların
Aynisidir
Aynii sayilirr :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar