• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aile & Toplum

BEDİÜZZAMAN mı GAVSI SANİ HZ. mi?

ozlemcandan
ozlemcandan Takip Et
Xper 6 Yaş: 32
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Bu isimler hakkında ne biiyorsunuz? bana ne gibi tavsiyeler verebilirsiniz? Bildiklerinizi anlatabilir misiniz?
BEDİÜZZAMAN mı GAVSI SANİ HZ. mi?
Tavsiye Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • RaGNaRoS
    RaGNaRoS Takip Et
    Yoda Yaş: 35
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 553 cevap paylaştı.

Said-i Nursi şizofrenin tekidir. Kendi kitaplarının Kuran-ı Kerim'den daha üstün olduğunu savunacak kadar akli dengesi yerinde değildir.

Gavsi Sani dediğin adam da Nakşibendidir. İngilizlerin Hindistanda kurmuş olduğu tarikatın devamı niteliğinde hizmet vermektedir.

Sonuç olarak ikisinin de İslamla hiçbir alakası olmayan anlayış ve görüşleri vardır.

1
    19 Yorumla
    • duraktakiler
      duraktakiler
      +1 yıl

Keşke biraz islamdan nasibimi alaydin be cahil

Yorumla
    • RaGNaRoS
      RaGNaRoS
      +1 yıl

@duraktakiler Ahahaha sen ne biliyorsun acaba İslam hakkında? Sen Ehl-i Beyt'i biliyor musun? Peki bu insanların Peygamber Efendimizin en yakınları ve "Onlar benim canımdan ve kanımdan" dediği Ehl-i Beyt'e savaş açtıklarını, her türlü hakareti yaptıklarını biliyor musun?

Üstteki Said'in Tasavvufu tamamen inkar ederek "Şeyh-Mürşid'e gerek yok" mantığını güttüğünü biliyor musun?

Alttaki o Gavs dediğin adamın silsilesinin Hz. Ali'ye dayanmadığını biliyor musun? "Ben ilmin şehriyim, Ali'de onun kapısıdır" diyen Hz. Peygamber'e sanki nispet yapar gibi bu mantığın devamının İmam Ali'yi karartmak ve akılları sıra "basitleştirmek" için her türlü pisliği yaptıklarını biliyor musun?

Bence asıl "Sen" İslam hakkında hiçbir şey bilmiyorsun. Azıcık araştır da ondan sonra yorumla bunları...

Yorumla
    • Hamal
      Hamal
      +1 yıl

Allah (c. c.) dostlarına dil uzatma, sonra neye uğradığını şaşırırsın. Niyetim seni kötülemek ya da aşağılamak değil amma Allah (c. c.) dostlarına lâf ettirmem ben birader! İnanmazsın, o ayrı mesele amma onlara dokunacak en ufak lâf bile bizden geri döner! Sizin gibi saygı duymayan ve hakkıyla bilgi sahibi olmayanlar yüzünden yanlış anlaşılıyor her şey! Terbiyenizi takının, doğru konuşun!

Yorumla
    • RaGNaRoS
      RaGNaRoS
      +1 yıl

Bunlar Allah dostu değil ki? Allah dostu ümmet için hayırlı işler peşinde koşar. Üstteki insan milli mücadelede Atatürk'ün karşısındaki insanlardan biridir. Hatta Atatürk'ün idam edilmesi için İskilipli Atıf ile birlikte fetva yayınlamıştır. Millet'in vatanı, namusu gitmek üzereyken "Ben öğrencilerimle kitap yazacam" diyip cihattan "kaçan" bir insan nasıl Allah dostu olabilir?

"Ehl-i Beyt'im Nuhun gemisi gibidir, kim onları peşinden giderse kurtulur, necat bulur" sözüne rağmen "İmam Ali, Muaviye ile girdiği münakaşada haksızdır" diyebilecek cüreti bulabilen nasıl Allah dostu olabilir?

Silsilesi bozuk olan ve masa başında silsilesi oluşturulan, kendileriyle hiçbir şekilde alakası olmayan insanları silsilelerin de anan insanlar nasıl Allah dostu olabilir?

Kendi silsilelerinde baştacı ettikleri bir insan olan Abdulhalik Gucdevani, Gazan Hanı Halil'in 12 sene "Cellatlığını" yaparak aynı zamanda nasıl Allah dostu olabilir?

Yorumla
    • RaGNaRoS
      RaGNaRoS
      +1 yıl

@Hamal @duraktakiler Daha Hz. Peygamber vefat eder etmez ortaya çıkan fitne ve fücurun tek tek ortaya çıkması ve gerçek "Allah Dostu" ve "Mürşid" ile çakmasının ayırt edilmesi için uğraşıyorum..

Yorumla
    • Hamal
      Hamal
      +1 yıl

Birader; sen hiçbir Allah dostuna şizofren diyemezsin! Hakaret edemezsin. Senin benim gibi âcizlere mi kaldı kimin Allah dostu olup olmadığına karar vermek?
      Esas senin beynin de ruhun da şizofren olmuş ki seni ne hâllere sokacağını tahmin bile edemeyeceğin böyle bir münasebetsizliğe kalkışıyorsun! Allah (c. c.) seni ıslah etsin, başka bir diyeceğim yok.

Yorumla
    • RaGNaRoS
      RaGNaRoS
      +1 yıl

@Hamal Said-i Nursi kendi kitabında;

"Birinci Dünya Savaşı'nda bizimle savaşmış da olsa, bir Hristiyan ölmüşse şehit sayılır, ahirette mükafatı vardır." (Kastamonu Lahikası, s.45)

"Ne dinden olursa olsun bir nevi şehit hükmündedir. Mükafatı büyüktür, belki onu cehennemden kurtarır. Elbette şimdi fetret gibi karanlıkta kalan ve Hz. İsa'ya mensup Hristiyanların mazlumlarının çektikleri felaketler, onlar hakkında bir nevi şehadet denebilir? (Kastamonu Lahikası, s.75)

Hatta o mazlumlar kafir de olsa, ahirette kendilerine göre o dünyevi afattan çektikleri belalara mukabil rahmet'i ilahiyenin hazinesinden öyle mükafatları var ki, eğer perde-i gayb açılsa o mazlumlar haklarında büyük bir tezahürü rahmet görünüp, "Ya Rabbi şükür elhamdü lillah diyeceklerini bildim ve kati surette kanaat getirdim." (Kastamonu Lahikası, s.45)

Diyerek Allah'ın "Ben sizin için Hak din olarak İslam'ı seçtim" ve "Bana İslam'dan başka din ile gelmeyin" ayetlerini inkar ederek nasıl "Allah dostu" olabiliyor?

Yorumla
    • Hamal
      Hamal
      +1 yıl

Âhirette mükâfatı vardır, sözünden sadece cennete girmeyi mi kast ediyorsun? Senin kendi düşünceni soruyorum?

Yorumla
    • RaGNaRoS
      RaGNaRoS
      +1 yıl

@Hamal Lafı çevirme! Sen ilk defa okuyor olsan dediğin gibi mi anlayacaktın? Hayır tabii ki, ahirette "Mükafat" nedir? Tabii ki Cennet'e girmek. O zaman bu adam neyi kast ediyor? Laf ebeliği yapıp ne demek istediğini çarpıtmaya çalışma anca kendini kandırırsın...

Yorumla
    • RaGNaRoS
      RaGNaRoS
      +1 yıl

@Hamal Yani "Hristiyanlar şehid olabilir" mi diyorsun? Şu adamı savunmak için Allah'ın ayetlerine ters düştüğünün farkında değil misin? Hristiyan dediklerin gayr-i müslim diye tabir edilen ve "Allah'ın merhametinden nasibi olmayacaklar" arasında bulunan insanlardır. Yani sen Allah'tan daha mı merhametlisin ki onlara şehitlik makamını verebiliyorsun?

Yorumla
    • Hamal
      Hamal
      +1 yıl

Ulan ''hâşâ'' de, kendini de beni de günaha sokma. Allah kulundan önce gelir. Sen ne demek istediğimi tam olarak bir anlamaya çalış, ondan sonra gel tartış benimle kardeş ;)

Yorumla
    • RaGNaRoS
      RaGNaRoS
      +1 yıl

@Hamal "Şehitlik üzre ölmek" ne demek ya? Bana bir anlatsana, bu senin kendi lafın.

Yorumla
    • Hamal
      Hamal
      +1 yıl

Bak birader; benim demek istediğim farklı. Lâfı nerenle dinliyorsun bilmiyorum, belki de bu konularda bilgili ve hassas birisin, o yüzden de böyle yapıyor olabilirsin amma şehitlik meselesi şu: O hıristiyan olan kişi cehennemlik zaten, o ayrı ama bir yere şehitlik niyetiyle gittiyse ve bu yolda öldüyse belki Allahû Teâlâ cehennemde onun cezasında, gazabında azaltma yapabilir demektir o. Yapacak demek değil. Allah adına konuşamayız biz, sadece rahmetine güvenerek tahmin yürütebiliriz. Anlatabildim mi?

Yorumla
    • RaGNaRoS
      RaGNaRoS
      +1 yıl

@Hamal
      Hristiyanlar niye geldi buraya? Bu toprakları işgal etmek için!
      İsterse "Ben şehid olacam" mantığıyla gelsin, bu onun gideceği yeri ve Allah'ın indindeki yerini hiçbir şekilde değiştirmez. O zaman Irak'a giren bir ABD askeri gavur da "Ben şehid olacam" diye Mülsüman öldürse ve ölse onun için de "Ya belki Allah'tan rahmet olur" mu diyeceğiz. Ki zaten Hristiyanlık'ta Şehitlik makamı diye bir şey zaten yok. Said-i Nursi bunu bilmeyecek kadar da cahil birisi...

Sen sadece kendini kandırıyorsun, bu adamın ne yaptığı ortada, şu milletin en zor zamanında bir "korkak" gibi köşeye kaçarak Allah adamı olunmaz. Allah adamı bu millet için plan, proje, çözüm sunandır. Kendisi de bu korkaklığının hesabını ahirette veremeyecektir.

Yorumla
    • Hamal
      Hamal
      +1 yıl

Ulan sen Allah adına konuşup nasıl âhirette hesabını veremeyecek dersin?
      Şehitlik dediğin derin bir şey. Her şehit olma niyetiyle ölen şehit olmaz.
      Sen ne demek istediğimi anlama niyetinde değilsin kardeş. Anlamayı niyetine al, öyle gel.
      Selâmetle

Yorumla
    • RaGNaRoS
      RaGNaRoS
      +1 yıl

@Hamal Sen kendini kandır sadece. Sana bu dünyada da ahirette de selamet yok bilesin...

Yorumla
    • Seraslan61
      Seraslan61
      +1 yıl

Oldu görürsem söylerim. Kur’an’ın söndürelemez bir ışık olduğunu dünyaya ispatlayacağım diyen bir Allah dostudur. Gavs-ı Sani (KS) Hz. de zamanın gavsıdır. Senin islamla alakan yazdığın yazıdan belli oldu.

Yorumla
    • Seraslan61
      Seraslan61
      +1 yıl

Oldu görürsem söylerim. Bediüzzaman Hz (KS) Lord Gürzon’un biz bu Kur’an’ı müslümanların elinden almadıkça onları yenemeyiz lafını duyduktan sonra, Kur’an’ın söndürelemez bir ışık olduğunu dünyaya ispatlayacağım diyen bir Allah dostudur. Gavs-ı Sani (KS) Hz. de zamanın gavsıdır. Senin islamla alakan yazdığın yazıdan belli oluyor.

Yorumla
    • Sezerrrrrk59
      Sezerrrrrk59
      +1 yıl

Senin cahilliğin Ebu cehilinkini de geçmiş Ermeni torunu seni İngiliz uşağı Allah dostlarına dil uzatanlar için yaşasın cehennem

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Hamal
    Hamal Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35 , eic 58%
    +1 yıl

Allah (c. c.) dostları arasında iyi niyetle de olsa fark aramak ya da ayrımcılık yapmak doğru değil, imanın lekeli olduğunu gösterir. O yüzden; Allah (c. c.) dostları arasında ayrım yapmamak lâzım, her biri gözümüzde ''en iyi'' olarak gözükmeli. O yüzden; Bediüzzaman Hazretleri de büyük bir Allah dostudur, Gavs-ı Sâni (k. s.) Hazretleri de büyük bir Allah dostudur. Bediüzzaman vefât etti ama etkisi dünyanın dört bir tarafında, özellikle de Türkiye'de büyük ölçüde devam ediyor. Gavs-ı Sâni Şeyh Seyyid Abdûlbâki (k. s.) Hazretleri de hâlâ yaşıyor ve zamanın kutbu olarak irşad vazifesine devam ediyor. Sen ister gidip Bediüzzaman Hazretleri'nin talebelerinden olursun, istersen Seyyid Abdûlbâki (k. s.) Hazretleri'nin talebesi olursun. Seyyid Abdûlbâki (k. s.) Hazretleri sana gelip de ''Neden Bediüzzaman'a bağlandığın?'' diye çatacak ya da gönül koyacak değil, Bediüzzaman Hazretleri de öyle. Öyle bir ayrım olacak olsaydı, geçenlerde Cübbeli Ahmet Hoca'mız gidip Ankara'da Seyyid Abdûlbaki (k. s.) Hazretleri'ni ziyaret etmez, ondan duâ istemezdi. Onun şeyhi Mahmud Efendi (k. s.) Hazretleri çünkü. Seyyid Abdûlbâki (k. s.) Hazretleri Cübbeli Ahmet Hoca'yı geri çevirmeyi bilmez miydi senin şeyhin başka diye? Bilâkis, o da Cübbeli Ahmet Hoca'den duâ istemiş. Artı; Seyyid Abdûlbâki (k. s.) Hazretleri rahatsızlandığı zaman Mahmud Efendi (k. s.) Hazretleri'nden de duâ istedi. Bunlar gayet doğal ve olması gereken muhabbetler.

Biraz da nasip kısmet işidir bunlar; istihareye yatarsın, mürşidin olacak insanı göstermesi için Rabb'ine duâ edersin, Rabb'in de dilerse gösterir sana. Ama istersen yaşayan Allah dostlarının hepsini ziyaret edebilirsin. Hayatta olmayan tüm Allah dostlarının da mezarlarını ziyaret edersin. Çok güzel bir şey bu.

Ama tavsiye alabilirsin bu konuda. Meselâ; ben sana Abdûlbâki Hazretleri'ni ziyaret etmeni tavsiye ederim. İllâ ona bağlanman şart değil. Esas maksat bir Allah dostunu ziyaret etmek ve onun duâsına muhatap olmak. Bak, Seyyid Abdûlbâki Hazretleri ayrım yapmaz.

0
    8 Yorumla
    • Hamal
      Hamal
      +1 yıl

Eğer ayrım yapacak olsaydı, ''Vird (zikir) çeken evlâdımızdır, çekip de bırakan akrabamızdır, hiç çekmeyen tanıdığımızdır.'' demezdi. Ayrıca; ''Buraya bazıları gerçekten bağlanmak için geliyor, bazıları da öylesine ziyaret edip gitmek için geliyor. Olsun, burayı ziyaret etmek bile güzeldir.'' mânâsına gelen, buna benzer bir söz söylemezdi. (Sözün orijinalini bilmiyorum, o yüzden belirteyim de bir Allah dostuna karşı edepsizlik etmiş olmayalım.

Sen Menzil'e gidip çorbanı içersin, namazını kılarsın oradaki annelerle birlikte. Ondan sonra nasibin varsa zaten bağlanırsın oraya. Gavs Hazretleri'nin bir nazarı bile yeter bazen insanı ALLAH (C. C.) rızâsı için kendisine bağlamaya. Çünkü Peygamber Efendimiz (s. a. v.)'in torunudur kendisi, yanılmıyorsam 9. göbekten torunu olması lâzım. Neticede seyyiddir yani kendisi. Bir nevi Peygamber ocağıdır Menzil. Gidip ziyaret edeceksin sadece, bunun kötü bir tarafı yok. Orada açıp Risale-i Nur okusan millet sana yan gözle değil, gıptayla bakar.

Yorumla
    • Hamal
      Hamal
      +1 yıl

Hattâ Menzil'den çıktıktan sonra git bir Nur sohbetine katıl. Çok güzel bir şey bu. Bir Allah dostuna bel bağlasan, ondan el alsan, tövbe alsan daha güzel olur elbet. Ama bağlanmak farz değil, vacip değil. Bir zorunluluk yok yani. Ziyareti bile belki senin kâmil iman sahibi olmana vesile olacaktır, bilemezsin.

Abdûlbâki Hazretleri'nin Almanya halifesi olan Yarbay Mehmet Ildırır Efendi var, onun Risâle-i Nur Kur'ân'ın Balıdır diye gördüğü bir rüya var, onu dinle Youtube'den. Sana bilginin ve yüreğinin genişlemesi konusunda yardımcı olacaktır o video.

İşte, durum böyle sevgili kardeşim.

Yorumla
    • ozlemcandan
      ozlemcandan
      +1 yıl

teşekkür ederim.. işte bunu istiyorum beni aydınlattın..

Yorumla
    • ozlemcandan
      ozlemcandan
      +1 yıl

amacım ayrım yapmak kesinlikle değil. ikisine de aynı yerden bakıyorum.. Ama hangisine talebe olayım karar veremiyorum..

Yorumla
    • Hamal
      Hamal
      +1 yıl

Sen zaten yolun yarısını tamamlamışsın hocam. Maşallah :) Geriye sadece talebelik kalmış. Yalnız, çetin bir yoldur o, kendini hazır tut, gözünü korkutayım biraz :) Az bir sıkıntı çektikten sonra kurtulursun Allah (c. c.)'ın izniyle. O sıkıntı da nefis terbiyesinden başka bir şey değil.

İki yol da aynı kapıya varıyor ama gidiş yönleri farklı; biri sağ yoldan gidiyorsa, diğeri de sol yoldan gidiyor. Sen istersen rüyaya yat birkaç gün. Rüyana hangisi girerse ona bağlanırsın. Ya da ikisini de ziyaret et, hangisinde gönlün daha kıpır kıpır ediyorsa nasibin onda demektir belki. Ya da ikisini de dene; hem rüyaya yat hem de ziyaretlerine git. Sohbetlerine katıl. Adıyaman, yüreği büyük olanlara hiç de uzak bir yer değil nasılsa. Peygamber ocağı uzak mı olur insana. ;)

Yorumla
    • ozlemcandan
      ozlemcandan
      +1 yıl

haklısın.. Allah razı olsun senden beni aydınlattın. Aslına bakarsan birkaç kere Nur derslerine gittim çok lezzetli gerçekten :) Birde Adıyaman'a gideyim ne kaybederim :) Allah razı olsun senden tekrar :)

Yorumla
    • Hamal
      Hamal
      +1 yıl

Âmin, cümlemizden. İnşallah gidersen bizden de selâm söyle Gavs'ımıza... ;)

Yorumla
    • Hamal
      Hamal
      +1 yıl

Ulan sevgili birader; dünyada lâfı çevirecek olan en son adam benim! Doğru konuş öncelikle.

O kadar dar düşünüyorsun ki... Allah (c. c.)'ın gazabının azalması da bir rahmettir, bir mükâfattır. Elbette Hıristiyanlar azapta olacaklar âhirette. Amma şehitlik üzre öldükleri için azaplarında belki azaltma olacaktır mânâsı olamaz mı orada kastedilen? Allah (c. c.) rızâsı için kendi görüşünüze kılıf uydurmaya çalışmak yerine biraz da anlamaya çalışın be kardeşim.

Yorumla
  • Kemosabe
    Kemosabe Takip Et
    Guru Yaş: 29
    +1 yıl

Bedüizzaman Sait Nursi fetullah gülenin hocasıdır. Bedüizzaman zamanın en iyisi demektir. Bitlis'in Nurs köyünde doğmuştur. Anne adı nuriye baba adı Mirza efendidir. Bedüizzaman nur cemaatinin başıdır. Dikkat edin Gülen cemaati ile bir alakası yoktur. Gülen onun talebesidir. Sonra kendi cemaatini kurup yanlış amaçlara yönelmiştir. Bedüizzaman'ı Şeyh Sait ile karıştırmamak gerekir. Bedüizzaman Kur'an'ı açıklayıp gençlere yol göstermek amacıyla Risale yazmıştır. Şu anda halen basılmaktadır. Bu kadar bilgi yeter sorana söylersin artık

0
    2 Yorumla
    • Seraslan61
      Seraslan61
      +1 yıl

Fetö sadece nur risalelerini kullanmış bir örgüttür. Fetönün hocası değildir. Yanlış bilgi almışsın. Birbirlerini hiç görmediler bile.

Yorumla
    • Erkan1259
      Erkan1259
      1 yıl

Bediüzzaman Fethullah Gülen'in hocası değildir. Hiç tanışmamışlardır. Fetö hain emelleri için Risale-i Nurları kendisine perde yapan bir haindir.

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

2

Cevap

6

Cevap

• Gülüyare
    Gülüyare Takip Et
    Xper 1 Yaş: 39
    +1 yıl

Gavs sani zsmanın kutbu gidip görmen lazım ehli sünnet menzil diyarı bir Allah dostu peygamber varisi geriye halifelerini bıraktı onlardan tövbeni alssn onların bereketlerindden istifade edersin. almayan görmeyen yaşamayan bilmez

0
    0 Yorumla
  • Komutankubar
    Komutankubar Takip Et
    Xper 5 Yaş: 38
    +1 yıl

Said nursi alimdir evliyadandır ilim adamıdır.
    Seyid abdulbaki hazretleri ise nakşi tarikatının önemli şeyhlerindendir onunda evliyalığı sabittir

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Biri ehl-i beyt büyük evliya diğeri de büyük bir evliya karşılaştırma yapmamak lazım. Allah (c. c) bilir büyüklüklerini.

0
    1 Yorumla
    • Amır6637
      Amır6637
      +1 yıl

İkiside ehli beyt.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Google diye bişey var. Açma nedenin mesaj var vermemi

0
    0 Yorumla
  • Damascus
    Damascus Takip Et
    Yoda Yaş: 30
    +1 yıl

İki gereksiz bir arada

0
    2 Yorumla
    • Hamal
      Hamal
      +1 yıl

Senin ağzını keserler, doğru konuş ulan!

İnanmazsın, o ayrı mesele; amma bir tek Allah dostuna dâhi lâf etmeye hakkın yok!

Yorumla
    • realss
      realss
      +1 yıl

Sen kimsin lan Allah dostuna gereksiz diyosun adi şerefsiz

Yorumla
  • hayalet44
    hayalet44 Takip Et
    Yoda Yaş: 36
    +1 yıl

ikisi de çok iyi İslam alimleri

0
    0 Yorumla
  • turkmenyiğit
    turkmenyiğit Takip Et
    Bilge Yaş: 31
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 339 cevap paylaştı.

İkiside alimdir ne dememizi istiyorsun

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Said-i Nursi bediuzzaman

1
    0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > BEDİÜZZAMAN mı GAVSI SANİ HZ. mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Gaziantepli olupta ATEŞ/BUZ İçen varmı? 3 cevap verildi
Hacettepe mi Gazi mi? 23 cevap verildi
Gaziantep Şahinbey yaşanılacak bir yer mi? 9 cevap verildi
Gaziantep Baklavası mı , Gaziantep Katmeri mi? 26 cevap verildi
Gaziantep de Falcı Fatmayi Bilenler? 3 cevap verildi
AİLEM MUHAFAZAKAR VE BASKICI? 10 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • El dokuma halılar hoşunuza gider mi?
  • Eski sevgilinizin arkasından konuşur musunuz?
  • 70 kiloyum belim ince mi sayılır, ideal bel ölçüsü kaç olmalı?
  • Uzun mesajınıza "anladım" cevabı gelse tepkiniz ne olur?
  • Esiniz örtu takmanızı isterse takar misiniz?
  • Kendine bir iyilik yapmak istesen, bu ne olurdu?
  • Hayatınızda aldığınız en doğru karar neydi?
  • Son zamanlarda neler dinlediniz?
  • Her espri masum mudur?
  • Eski sevgilisini hâlâ unutamayan biri yeni bir ilişkiye başlamalı mı?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨