Bu soruyu sınıfımdan birisi dinciye sormustu o günden beri aklıma takıldı böyle düşünceler sizce yanlış mı bunun bir açıklaması varmıdır sizce?
Cevabın nedir?
+1 yılmuhteşem 0-6 yaş arası mantığı çıkarımı sorusu.
behey zırzop, madem sorgulayarak böyle akıl karı süper sorular sormak istiyorsun, önce biraz araştır. insan aklı almaz çıldırır mıldırırsın değil, anlamak istiyosan bal gibi alır. arkadaşım, okuman yazman yok mu? şu sorguladığın şey hakkında hiçbişey mi okumadın? bilmez misin islamiyet'te zamanı da, mekanı da, yaratılış kavramını da yaratan allah ın ta kendisidir. o yaratma kavramını "yarat"madan önce yaratmak diye bir eylem, bir kavram yoktu. nasıl onun, halihazırda onun yarattığı şeylerin, o yaratmadan önce varolmayan şeylerin içinde olmasını bekliyorsun behey zeka küpü vatandaş? madem bu kadar iq ya sahipsin, kafan bu kadar basıyor, kendi çapında zeka fırtınası yaratmaya çalışma arkadaş, beceremiyorsun. hadi, okuyup okuyup arka tarafından anlayıp muhteşem sorgulamalar ve çıkarımlar yapmaya devam. kolay gelsin sana.40 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAllah kelime anlamı olarak yaratılmamış yaratıcı dmektir yani felsefi olarak bu soru mantıksızdır soruşlamaz anlamından dolayı... biz bilgimiz tüm gerçeklikleri ancak uzay zaman boyutuna bağlı olarak 3boytulu biliyoruz o da sadece dünya üzerinde geçerlidir... o mantıkla ki zaman kavramı dünya üzerinde anlamlı hale gelir ve biz burada bir olayın acıklamasını başlangıcına bakarak yaparız ancak zamana ve mekana bağlı olmayan Allah ın başlangıcını sorgulayamayız bildigimiz zaman ve mekan ilişkisine bağlı olarak.. çünkü zaman insanların yaşamlarını anlmlı hale getirebilmek için geliştirdikleri biir denklemdir
00 Yorumla
Felsefedeki temel soru. Madde herşeyin atası dersek maddeden önce be vardı diye tekrar soru yöneltilebilir. Ancak şöyle düşün
Hayatın boyunca yalnızca yeşil ışık içinde yaşarsan bütün düşüncen bu ışıkla varolur. gözünde canlandırdığın Her şeyin yanında bu ışık olur yani bizde şu an zaman içinde düşünüyoruz oysaki zamanın ötesinde bir alem var ama algımız yetmediği gibi görmediğimiz için düşünemiyoruzda. Varlığı ancak kendinden olan bir şey her şeyi yaratabilir bu islamiyete dinime göre Allah. Ayrıca zamanı yaratan varlık varlığını zamana borçlu olmadığı için ne ona etki eder ne de onun için bir önce ya da sonra vardır. Sinemayı oynatan sinemacı filmin içinde olmak zorunda değildir. Umarım yardımcı olur aklındaki pürüzler için20 Yorumla
+1 yılgizli kullanıcı bunu düşünebilirsin ama inancın tamsa kuran da yazan peygamberimiz tarafından bildirilen Allah yaratmış yaratılmamış, doğmamıştır sözü aklına gelmelidir. Allah evvelden beri vardır. bizde ölünce sonsuza kadar cennet veya cehennemde onun yanında bulunucaz. sonsuz kavramıda anlamaktz zorluk çekeriz. Çünkü Allah bize kendi ilminden bir kısmını vermiştir yaratırken. yani sonsuzluĞu ve böyle soruların cevaplarını sahip olduğumuz akılla alamamız mümkün değildir. burada iman devreye girer e olursa olsun cevabını bilmediğimiz halde inanmaya devam edersek o zaman gerçek müslüman oluruz işte.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
40
Cevap
78Cevap
+1 yılAllah'ı kim yarattı? gibi bir soru felsefede kategori hatası olarak geçer, bu soruda ciddi bir kavram kargaşası mevcut, bu soruyu sormak mesela "kırmızı rengin ağırlığı nedir?" sorusuna benzer. Bu soru en geri kafalısına bile mantıksız gelir.
Allah (Tanrı) kelimesinin anlamı;
Yaratılmamış olan , Herşeyin yaratıcısı
Şimdi Allah'ı kim yarattı sorusundaki Allah kelimesini kavramsal anlamı ile değiştirelim
Allahı kim yarattı?
Yaratılmamış olan yaratıcıyı kim yarattı?
ne kadar saçma bir soru değilmi?
verilebilecek çok cevap var, bu sorunun saçma olduğuna dair.31 Yorumla- +1 yıl
Ben yazacaktım ama yazılmış tamamen katılıyorum. Teşekkürler beyazkingkong
+1 yılBismillahirrahmânirrahîm.
1- Kul hüvellâhü ehad
2- Allâhüssamed
3- Lem yelid ve lem yûled
4- Ve lem yekün lehû küfüven ehad
Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
1- De ki; O Allah bir tektir.
2- Allah eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O'na muhtaç, fakat O, hiç bir şeye muhtaç değildir).
3- Doğurmadı ve doğurulmadı
4- O 'na bir denk de olmadı.
Her şeyin yaratıcısı Allahtır. O doğurulmamıs ve doğurmamıştır.51 Yorumla- +1 yıl
Allah razi olsun çok iyi bir cevap verdiniz
İslamın cevap veremediği soru yoktur. Cevap vermediği soru vardır. Bu ikisi apayrı şeyler. Sanat varsa bir sanatkar vardır. Diyoruz bazı ataistlerde o zaman bir sanatkkarında bir sanatkarı vardır diyor. Sen vesveseye düşmüşsün. Bu soru Laf kalabalığıdır. Allah'ı maddesel olarak düşünüyorsun. Allah'ı gözle görmek istiyorsun. Allah'ın ezeli olduğunu bilmiyorsun. Aciz olduğunu anlamalısın. İnsanlar çok sınırlıdır. Ve sen sınırsız birşeyi kavramaya çalışıyorsun. Sen bunu kavrayamazsın. Düşünemezsin. Daha fazla aklında soru varsa cevaplayabilirim. Bu cevabımın devamısıda mesaj atarsan veya yorumun altında devamını istersen yazarım.
10 Yorumlaİhlas suresinde şöle diyo doğurmadı doğurulmadı yaratılmadı o hep vardı. mantık çerçevesinde yaklaşma dine ya da Allaha bizim algı seviyemiz dışında şeyler bunlar. bir mantığa oturtmak imkansız ya inanırsın ya da inanmazsın mantığını arama bosuna
10 YorumlaAl sana hepsinin cevabi..
https://youtu.be/Zv-PwpjpAfc
Unutmaki yaratilmak sadece bizim icin vardir. Allah katinda oyle birsey yok..
Şu videoyu izle10 Yorumla
+1 yılyaratıcı kuvveti yaratan bir kuvvet var mı diye sormak sence mantıklı mı =D yani zaten "allah" kavramının mantığına ters bir soru o, soran her kimse tek amacı zihin manipülasyonu. bu biraz mitolojilerce karşılanan bir şey, tek tanrılı dinlerde bir mantığı yok, soru tanımsız.
00 Yorumlaallah yaratilmamistir demeyi soyle degerlendirelim. biz neden yoktan var olamiyoruz? allah yoktan varolabiliyorsa bizlerde yoktan varolabiliriz. varolmak icin gormedigin bir seye inanma. cunku senin tanrinda nasil var oldugunu aciklayamiyor zaten o hayalinin urununden baska bir sey degil. kisaca allah yok.
10 Yorumlainternette buldum mantıklı geldi.
Elbette yaratan yaratılmış olmaz; çünkü yaratıcı, varlığının başlangıcı ve sonu olmayan, var olmak ve varlıkta durmak için kimseye muhtaç olmayan, demektir. Onu kim yarattı diye sorulursa, bunun sonu gelmez, sonsuza kadar gider. Bu da mümkün olmaz. Hâşâ, Allah’ı biri yarattı denirse, Allah yaratıcı değil, yaratık yani yaratılmış olur. Yaratık, yani yaratılmış olan ise, yaratıcı olmaz.21 Yorumla- +1 yıl
Eig
+1 yılAllah doğmamıştır. Kuranda yazar bu. Zaten Allah'ı biri yaratsa O'nu yaratanı kim yaratacaktı bu sefer? öyle öyle giderdi bu. Allah ezelidir. Fakat insanoğlu varolan her şeyin bir başlangıcı ve bir oluşum süreci olduğunu gördüğü için Allahın ezeli olduğunu aklıyla idrak edemiyor.
10 Yorumla
+1 yılŞöle bir açıklama getireyim istedim eğer Allah ı yaratan olsaydı bu sefer onu kim yarattı dicektin yani zaman denilen kavram bizim için var bizim yaratıcımızın öncesi ve sonrası yok zamanın yaratıcısıda odur önce ve sonra denilen kavramlarında açıklayacı olmuşumdur inş.
10 Yorumla
+1 yılHala bu basit soruları soruyor musunuz cidden? Islam'da herseyin bir aciklamasi var. Kafaniza birsey takildiginda acin adam gibi Kuran'a bakin. Yaratıcının yaratılması gibi bir durum saçma zaten. Yaratılmış olsaydı yaratıcı denilmezdi. Herseyi gectim mantiga uymuyor ki bu soru. Polemik yaratmaya calisan basit beyinlerin sorulari iste. Kuran'da "O dogmamis ve dogrulmamistir" diye gecer zaten.
00 Yorumlaİnsan her gizemin perdesini aralayabilecek kudrette olsaydı. dünya da fikir ayrılığı denen bir olay yaşanmaz hiç sorun kalmazdı. sorgulamak iyi birşeydir. ama sırf cevabını bilmediğiniz için saçma bulmak akıl dışıdır. ucsuz bucaksız kainatta bakınca gözün bile çaresiz kalıyorsa... bunun altında, algımızın dışında bir kudreti düşünmek akıllıca olur..
30 YorumlaO yüen biz Allah doğmamıştır doğrulmamıştır yaratılmamıştır diyoruz
hz. ALLAH-U azimişan hakkında bir hadis-i şerif vardır hemen nakledeyim inşallah
ALLAH amada idi ne aldında hava ne üstüde hava var idi arşını suyun üstüne kurdu ve elleri iel zirh denen kader defterine ebediyete kadar gerçekleşecek olayları yazdı hz. muhammed (s. a. m) Kaynak buhari ebu davud10 Yorumla
+1 yılTabikide var. Sen gözlerinle etrafındaki varlıkları görebilirsin. Yani yaratılmış gözlerinle sadece yaratılanları görüyorsun. Eğer o güzel gözlerinle ALLAH'ı da göreniliyor olsaydın, ALLAH'ın yaratılmışlarla bir farkı kalmazdı ve ALLAH İlah olamazdı. Bu mantıkla bir düşün bakalım, ALLAH yaratılmış olsaydı İlah olabilir miydi? Elbette olmaz de. ALLAH yaratılmışlara asla benzemez.
00 Yorumla
+1 yılAllahı yaratanı kim yarattı, onu yaratanı?
Hala aynı sorular. Ciddi mi soruyorsunuz dalgasına mı? Bak canım benim, yarattı derken bile bir zamandan bahsediyorsun. Zaman kavramı sadece bizim için vardır. Yani yaratılma varsa o zaman geçmiş var vs'ye gider konu. Yaratıcı için zaman yoktur yani geçmiş şimdi gelecek yok. Sen zamandan ayrı düşünemezsin zaten. Zaman olmadıgı için de belirli bir zamanda yaratılma da yokur. Yaratıcı varsa hep vardır ve zamansızdır.00 YorumlaTanrı yaratılabilir mi? ilk önce "Tanrı" kavramını öğrenin, sonra soru sorarsınız.
Yaratılmış bir şey nasıl Tanrı olur. Tanrı yaratandır, yaratılan değil.
mantıksız şeylerle zihninizi meşgul etmek ne kadar hoşunuza gidiyor.
hayır sorgula ama arkadaş sorgulamanın da bir adabı olur.
yahu bu nasıl bir kafa? yeminle çözemiyorum.00 Yorumla
+1 yılNasıl ki Bazı beyinler kavrayamayacağı şeylerin peşine düşecek kadar aptal ise, İnsan beyni bazı şeyleri kavrayacak kadar da mükemmel değil. o yüzden aklını kullanmayı bilen insan kavrayamayacağı şeyin ardına yormaz kendini. Kaldı ki sorulan sorudan da belli. Neyi ne kadar kavrama kapasitesi olduğu belli. Allah bizleri o kadar zeki yaratmadı. Şu gerzek halle bile ben tanrıyım diyenler var. İnsanoğlu çiğ süt emmiş.
00 Yorumlaburada detaylı açıklama var oku www.sorularlaislamiyet.com/.../...kim-yaratti.html
00 YorumlaYaratıcının yaratıcısı olur mu? Onu kim yarattı diye sorulursa, bunun sonu gelmez, sonsuza kadar gider. Bu da mümkün olmaz. Hâşâ, Allah’ı biri yarattı denirse, Allah yaratıcı değil, yaratık yani yaratılmış olur. Yaratık, yani yaratılmış olan ise, yaratıcı olmaz. Bunun için, varlığı kendiliğinden olan ve varlığının başlangıcı olmayan tek bir yaratıcı bulunması gerekir, o da Allahü teâlâdır.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 815 cevap paylaştı.
+1 yılŞüphesiz ALLAH doğmadı ve doğurulmamistir her şeye kadirdir duyan gören her şeye gücü yetendir kudreti ilmiyle her şeyin sahibidir yerin göğün sahibidir ol demeden olmaz ol dediği her şey olur şüphesiz o hee şeye kadirdir
10 Yorumla - https://m.youtube.com/watch?v=Xp18cH9BA5o
Bu videodan öğrenebilirsiniz.310 Yorumla- +1 yıl
farklı farksız dünya üzerinde dinin bu kadar konuşulduğu tek ülke biz gibiyiz bana göre bilmiyorum 30 a yakın ülke gördüm gibi aklın yolu birdir iki değil açarsın kuran-ı kerim i okursun 40 tane sakalı uzatan çıkıyor kendine göre yorumluyor... bence 50 sene sonra nerede nasıl konumda olabiliriz ülke olarak onu tartışmamız gerek çünkü emin ol ben bunları sana yazarken bile bazı dış güçler senin benim doğacak torunlarımızın geleceğini çiziyor :)
- +1 yıl
Beyefendi, konunun "din" olduğu bir soruda ülkenin gidişatı ile ilgili yorum yapmam. Siz yapacaksanız da "alakasız görüş" olarak şikayet ederim. Zira şu an konu DİN.
Bu dünyaya zengin olmak için ya da statü sahibi olmak içi veya vs.. için gelmedik. Bu dünyaya kul olmak için geldik ve evet benim için bu dünyada en önemli şey din. @Burchin - +1 yıl
Koca paragrafı boşa harcadın Sayın Görüş Sahibi.
- +1 yıl
Görüşünüzü ilk artılayan bendim.
Koca paragraf boşa gittideki kastedilen paragraf burchine bir şeyler anlatmaya çalıştığınız paragraftı. - +1 yıl
Önemli değil.
+1 yılBunun tek cevabı vardır o da şüphesiz ki Kelime-i Şehadet
Eşhedu en lâ ilâhe illellâh ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve Resûlü.
Kelime-i Şehadet Anlamı
Ben şahitlik ederim ki Allahtan başka İlah yoktur. Yine şahitlik ederim ki Hazreti Muhammed (s. a. s.) Allahın kulu ve Peygamberidir.00 Yorumla
+1 yılKafana soru takılması gerçekten çok normal. Ve aldığın tepkilerde çok normal. Onun için önüne bak işine odaklan.. Allah kelime anlamı ile yaratılmamış olan demek. Soruyu sor bir şimdi ' Yaratılmamış olanı kim yarattı? ' Bu soruya mantıklı cevap veremessin çünkü sorununda mantıklı olması gerekir. Ama yok! bu soruya vereceğin tek mantıklı cevap ' Böyle saçma sapan soru mu olur be ' . Evet çünkü soru saçma.
00 Yorumla- https://m.youtube.com/watch?v=wba0fH5APP8
kardeşim bu dinle belki fikir sahibi olabiilirsin
35 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel açıklamış be
- +1 yıl
Aynen bu adamın çoğu videosunu bende izledim çok güzel kanıtlıyor her şeyi yani dediğin gibi inanmak isteyene kum tanesi kadar küçük bir kanıt bile yeter istemeyene abi mucize bile görse '' Ebu Cehil gibi o kadar peygamber efendimizden bizzat mucizeler görmüş olmasına rağmen iman etmemiş'' inanmaz
+1 yılHeh. Bak bende yıllardır bunu düşünüyorum. Elhamdurillah Müslümanım, evet Allahın doğmamış ve doğurmamış olduğuna inanıyorum ama birşe''var'' demek için ( HAŞA ) bir büyüğü daha olup onu yaratması lazım. İşte burada bilinmezlik başlıyor.
00 YorumlaRahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
1- De ki; O Allah bir tektir.
2- Allah eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O'na muhtaç, fakat O, hiç bir şeye muhtaç değildir).
3- Doğurmadı ve doğurulmadı
4- O 'na bir denk de olmadı.10 Yorumla
+1 yılWhaaaaaaaaaaaaaat?
https://i.hizliresim.com/g5jGz2.jpg10 Yorumla1- De ki: Allah Ehad'dır. ( birdir, tektir ) 2- Allah Samed'dir ( Tüm yaratılmışların kendisine ihtiyacı olduğu halde kendisinin hiçbir şeye ihtiyacı olmayandır. 3- Doğmamıştır, Doğrulmamıştır. 4- Eşi benzeri de yoktur. [ İHLAS SÛRESİ ]
00 Yorumla
+1 yılBu soru çok yanlis. ALLAHI kimse yaratmamistir. Allah dogurmamis dogrulmamistir Allah tektir birdir. Kimseye ihtiyaci yoktur kainatin herseyin sahibi Allahtir. Allah ezeli ve ebedidir.
00 Yorumlastephan Hawking; Evreni kim yarattı?
Papa; Tanrı
Stephan Hawking; Tanrı'yı kim yarattı?
Papa; Tanrı doğmaz ve doğurulmaz
Stephan Hawking; Gördünmü Tanrı'ya ihtiyaç duymadan da var olunabiliyor :))02 Yorumla- +1 yıl
Toprağa ektiğin her ürün sana her yıl istediğin miktarda hasılat verebiliyor mu?
Bizler yaratıldığımız için baş ve son olduğu için öbür tarafı da öyle düşünüyoruz. Orasıyla burayı bir tutma. O bir insan değil. İnsan gibi düşünürsen bir yer varamazsın ve bizler sadece insan gibi düşünebiliriz.
00 YorumlaAllah (c. c.) bizim tasavvur ettiğimiz herseyin dışındadır. onu bizim aklimizla hayalimizle sınırlayamayiz
10 Yorumlasınıfından birisi sordu öyle mi:) bunu herkes sorar ve aklına takılır zamanla işin içinden çıkamazsın ve sorgulamaman gerektiğini anlarsın insan bu beyni sınırlı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 434 cevap paylaştı. Allah zamandan ve mekandan munezehtir. Ezeli ve ebedi yoktur yaratılmamıştır çünkü ezelidir zamandan munezzehtir insan Akli Anlayamaz bunu sonsuzdur her yerdedir öncesi ve sonrası yoktur
00 Yorumla1 arap tanrısı yok
2 onu yaratan da yok
3 evren var
4 genişlemeye devam ediyor
5 yerçekiminin gücünü tanrı olarak varsayabilirsin.18 Yorumla- +1 yıl
Evren nasıl var oldu big bang ile mi l*n big bang nasıl oldu peki kendiliğinden mi l*n kendiliğinden olan bir şeyin bile bir nedeni var
- +1 yıl
Big bang dünyanın oluşumuyla alakalı. Her şeyin bir nedeni olmak zorunda değil. Şöyle düşün ; dünyadaki bir kum tanesi dünyada ne kadar yer kaplar? yok gibi bir şey dimi? Evrende de aynı şekilde o kadar yer kaplıyoruz. Hatta ondan daha da az. Yani bir nedeni olamayacak kadar değersiziz.
@TheDarknes - +1 yıl
Eğer her şey dediğin gibi sebepsiz olsaydı koca dünyada tek akıllı varlık sen olmazdın ve aynı zamanda kıymetsiz değersiz olsaydı Dünya denen yerde sadece kötülük olurdu ne bir sevgi ne bir saygı kardeşlik dostluk hiçbir şey olmazdı
- +1 yıl
Bediüzzamnın bir sözü var bir köy muhtarsız olmaz, bir iğne ustasız olmaz, sahipsiz olamaz. Bir harf katipsiz olamaz, biliyorsun nasıl oluyor ki nihayet derecede şu muntazam memleket hakimsiz olur?
- +1 yıl
Klasik Müslüman sözleri mi sen kullanmıyomusun bu sözleri hiç bir söyle ya neden arap tanrısı islama karşı bir garezin var bence yoksa tanrı sadece bizim dinimizde bahsedilmiyor
- +1 yıl
Ne diyim kardeşim Allah hidayet eylesin inanmak isteyene küçücük şeyler yeter istemeyen zaten inanmıyor yapcak bişey yok hidayet veren Allah herkes inansa zaten adalet olmaz Allahın adaleti tamdır
+1 yılEvrenin bir yaratıcıya ihtiyaç duymadan oluşabileceğini kavrayamayan zihniyet tanrının yaratılmadığını savunuyor.. Bu paradoksa cevap verebilecek kadar "düşünebilen" insan bulamazsın burada.
00 Yorumla
+1 yılo zaman bu zincirin son halakası olmalı olmazsa sonsuzluğu kafan alıyorsa Allahı da alır eğer son halka var diyorsan zaten o da Allah oluyor mantıklı düşün biraz meal oku kendine gelirsin
00 YorumlaBu benimde hep aklıma takılmıştır küçükken ama yaşım ilerledikçe Allahın tek olduğunu anladım artık böyle saçma şeyler düşünmüyorum :D Tabiikide böyle düşünceler yanlış
00 Yorumla
+1 yılyav tanrı ne demek? yaratılmamış olan yaratıcı demek. Senin sorunda şu : "Yaratılmamış" olan yaratıcıyı kim yarattı? . Sence böyle mi soru mantıksız olmaz mı? Yaratılmış olan bişey tanrı olmaz ki çok saçma düşnüüyosun
00 Yorumla
+1 yılAllah varsa Allah'ı kim yarattı biraz cahilce bir soru. Allah'ı yaratan bir Allah varsa o yaratan Allah'ı da bir Allah'ın yaratmış olması gerekir. Bu da bir döngü şeklinde sonsuza kadar devam eder.
00 Yorumlao yaratılmadı, biz beşeriler gibi
yaratılmadığı gibi ölümsüzdür de.
o kainatın efendisidir?
ve bütün evrenin ve bilinmeyenlerin yaratıcısıdır.
sanırım fazla düşünme beynin yanar diye buna denir?00 YorumlaHerşeyin bir başlangıcı olmalı ki bu başlangıcı insan aklının kavrayabileceğinden farklıdır. Haşa eğer Allahın bir yaratıcısı olsa bu kez onu yaratanı da sorardın. Doğal olarak insan aklı bu durumları kavrayamıyor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. Ona de ki Allah yoksa ve evrim varsa maymunu kim yarattı?
10 YorumlaKur'an-ı Kerim en doğru ve güvenilir yol gösterici rehber kesin bilgi veren tek gerçek
10 Yorumla
+1 yılKısaca özetlersek teizimde tanrı, "ilk neden" olduğu için tanrıdır. Bu sebeple Allah'ın bir yaratıcısı yoktur. Bana sorarsan saçmalık, o ayrı mevzu.
00 Yorumla
+1 yılde 'ki O Allah'dır, Ehad’dir. (O) Allah'tır, Samed'dir. Doğurmadığı gibi, doğmamıştır da. Hiçbir şey O'nun dengi (ve benzeri) değildir."
şu ayet bence bir cevap00 Yorumla
+1 yılAllah yaratılacak bir şey değil. Ahmet bardağa su doldurdu o zaman ahmeti kim doldurdu sorusu gibi. Sonsuz bir varlık olduğu için yaratılma söz konusu değil bu diğer varlıklar için geçerli
21 Yorumla- +1 yıl
çok güzel bir örnekleme olmuş tebrik ederim
Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. İyi çocuku Tanrısı korumuş o dinciden dayak yememiş. Bizim zamanımız da böyle bir soru direk namus cinayeti sınıfta.
12 Yorumla
Soran+1 yılniye dayak atsınki ister saçma olsun ister çok mantıklı çocuk meak ettiği birseyi sormuş
ah bu liseliler , bugün tanrının varlığını düşünürsün yarın elindeki oyuncağı nereye düşürdüğünü
00 YorumlaHayat tesadufen olusamayacak kadar komplekslidir. Allahın yaratcı olmasıda kişinin imanına kalmış birşey
00 YorumlaAllahin varligini sorgulamayan bir kisi bu soruyu sormaz, varligini inkar edense zaten yoktur deyip konuyu kapatir. Problem?
00 Yorumla
+1 yılAllah gizli bir güç idi
Bilinmekligi istedi de bu kainati yarattı derler02 Yorumla- +1 yıl
Onu söyleyen de Allah'tır.
+1 yılAyetel Kürsi'nin Türkçe mealini okumanı öneririm. Herşeyi biz bilemeyiz ve herşey neden - sonuç ilişkisine bağlı değildir.
00 YorumlaALLAH dogmaz dogurmaz da senı neden yarattı şu an bende ıkıleme dustum. nufus kalabalıgından baska bı boka yarayaman ıssız bı ınsansın sordugun soruyu ben senın
00 Yorumla
+1 yılBu nasıl bir kafa?
Bonzai içip içip girmeyin siteye30 YorumlaGeçen yüzyılın sorusu bu * . Geliştirin kendinizi biraz
10 YorumlaO dogurmadi dogrulmamıstır ayetini okumalisin yeterince acık ve net olur senin icinn Sen Rabbine sıgında gerisini kurcalma pek ;) :)
00 YorumlaAllah doğmadı doğurmadı, yaratılmadı. O hep vardı. Daha fazla açıklama yapmaya da gerek yok. Tek açıklama var 'O hep vardı.'
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 535 cevap paylaştı. fazla düşünme delirebilirsin bende sonsuzluğu düşününce öyle oluyorum hani ahirette sonsuz bir yaşam olacak ya :D
00 YorumlaBöyle düşünceler tabiki yanlış değil zaten sana sorgula araştır öğren diyor. Fakat bunlar bizi aşan şeyler fazla düşünürsen kafayı yersin 😄
10 Yorumla- Devamını Gör (58)
Devamını Gör(103)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem