gece gece aklıma geldi
evren allah yarattı allahı kim yarattı?
evren allah yarattı allahı kim yarattı?
Aman dikkat bu soru tuzak soru insanı imana da getirir imandanda çeker. Allah düşünün, sorgulayın demiş. Ama bu soruya dikkat. Allah'ı kimse yaratmamıştır, doğmamış ve doğurmamıştır o hep vardır. Bu soruyu bende hep merak ederdim ama net cevabı şu insan-karınca farkının binlerce hatta sonsuz farkı Allah'la aramızda var. Bu soru belki farkında olmadan Allah'da insanı aramaktır.
Allah'da insanı aramayı açar mısın biraz?
Elbette. "Sadece bir şeyler dilemek için ona dua ettiğimi farkettim acaba kırılıyor mudur?" "Uzun süredir dua etmiyordum acaba küsüyor mudur?" "Allah bunca insanı nasıl görüyor nasıl duyuyor?" ya da en klişesi "Evreni Allah yarattıysa onu kim yarattı? Onu yaratanı kim yarattı? Peki ya onu?" böyle uzar gider bu işte. Allah'da insanı aramak duygularımızı, zamanımızı, duyularımızı veya çoğalmamızı Allah'da da aramaktadır. Nasıl açıklanır bilmiyorum ama O bence kelimelere bu kadar kolay dökülemez.
eger o da yaratılsaydı, bunun sonu olmazdı.
Yaratan ama yaratılmayan bırı olması gerek.
doğru herkes birbirini yaratmış olurdu
teşekkürler
belki de sonu yoktur cidden ortalık tanrı kaynıyordur da biz göremiyoruzdur
Yaratilmayan biri olması gerek diyerek bunu acikladin ve bu kızda anladı ya helal olsun :)
cemturan üretim hatası bir * valla
tamam sırf sana bildirim gitmesin diye yazmıcam :)
allah zatidir zatide kaynağı kendinden olan demektir anlatıyorum sıcaklık zatimidir evet çünkü kaynağı güneş soğukluk zatimidir hayır sıcaklığın olmamasıdır şimdi ben birini bir kaşık suyla başkasını bir bidon suyla ıslattım hangisi daha çok ıslanır tabiki bir bidon olan daha çok ıslanır şimdi başka bir soru okyanusa bir bardak su boşaltsammı daha çok ıslatırım bir bardak suya okyanusu boşaltsammı daha çok ıslatırım ikiside değil zatidir çünkü ıslatan bir şey ıslanamaz ıslaklık dereceleri yoktur yaratma özelliği içinde bulunan bir yaratıcıya kim yarattı diye sorulamaz konu bu konu bu
Zaman yok ki zaman. Allah tarafından yaratılmıştır zaman. Sen “Daha önce ne vardı?” diyorsun?
Zaman olmayınca bu sorunun açıklaması olmaz yani bir mantığı olmaz. Zaman olmayınca daha önce, daha sonra olur mu?
madde yoktan kendisi var olmadığı için yaratılmıştır , Allah bir madde olmadığı için yaratılma diye birşey söz konusu değil.Yani kendi zaman ve kavramlarımızla sınırlayamayız
Cevap
7Cevap
Banada çok karışık geliyor :( yani bakıyorum her şeyi bişey yaratıyo. bir şeyin başlangıcı var ama Allah hep var deniyo ama ne zamandan beri var , ama zamanı yok , ama olması lazım... diye diyeeee çıkamıyorum işin içinden :( fazlada düşünmek istemiyorum açıkçası
Peki Allahi yaratani kim yarattı ? Sence sonu gelirmi?
ne alaka anlamadım
Gece vakti oluyor ışte resimde kız görünce:)
:D yav sigara içmeyi seviyrm ondan koydum :) kadın ama mavi üyelerin erkek oldugunu bilmeyn yk :D bu arkadaşa niye söylüyrsn?
he ben üst tarafı görmemişim pardon lan ne salak insanmış :D
Bir daha renkleri dikkate alicam:)
Sende cümlelerini seçerken dikkat etsen iyi olur ..
olmazsam ne olur
Sen zaten daha tam olmamışın...
Konunun sizinle bir alakasi yok arkadasin densizligi
Uyarıniz için teşekkürler...
3. boyut mantığının dışına çıkabilseydik anlardık belki.. Olaya sadece bu açıyla bakarsan bittin olum sen :D
link bunları düşünmek doğru değildir.
bu soruyu ben de küçükken hep sorardım...
knk ben 18 yaşındaym hala soruyrm :D
pkı sonuç?
:D ateiste sorulur mu :D bn müslümanm ama düşnyrm bir sorup gelsene bklm ne dick :D
:D pkı
İşte bu kadar beynin var :>)
acaba Allahın sigortası var mı , maaş alıyo mu dimi :D
ben yarattım lan yapmaz olaydım bak o da dünyayı yarattı amk ortalığın
Bunun cevabını verebilirler daha iyi düşün derim.
ben dicem 100 eksi alıcam.
ateist detected
+ al al hadi
O zaman Allah da ateist mi?
allah vardı tekti. o olmasa her şey yok olur.
bu birçok kişinin atayiz olma sebebi zaten
Biz yarattık.
Evrime hoşgeldin
evrim çok saçma müslümanım :)
teist de değilim allaha inanıyorm aklıma takılınca sordum mantık bulabilseydim bu soru değil düşünce olurdu
evrim ne alaka la bu soruya
hı s.et benim cahilligim he sen allaha inanmıyorsun yane
bırak bu düşünceleri diyorsun yani
tamam benim sordğum soruda takılıyorsun ama evrim de çok saçma değil mi?
evet sizin teoriniz var
kanun değil sonuçta en az bu soru kadar düşündürücü
Başta bir yaratici yaratmış sonra canlılar evrimlesmis olamazmi
Niye karşıt oluyorki ikisi...
Sonuçta insanda teknolojiyi yarattı onu geliştirdi geliştirdi bu günlere geldi bak seninle mesajlasabiliyoruz:) kim bilir nerde ne yapıyorsun şimdi misal...
Ben yarattım.
hayır ben yarattım tam mı sss.ssss (tanrıya yakışmayacak hareketler)
off
hacı anladık ateistsin git şimdi :D
nesin ya
hava boşluğu
Bu ne biçim soru be
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar