Biraz daha ciddi cevaplar verebilirseniz keşke :))
ya olayi komediye almak sizi mutlu ediyor
ya da gercekten zahmet edip biriniz su sorudaki videoyu izlemediniz
Gaz kaçağı değil de ocağı yanmadan açık umutmuş ev arkadasım biz de odalarımızdaydık bir arkadasım çay koymak için mutfağa girdi elinde çakmak bize bağırıyor ocak açık kalmış her yer gaz kokmuş bn çay koyuyorum içersiniz dimi diye odadan nasıl fırladığımı bilmiyrm elindeki çakmağı aldığım gibi napıyorsun içerde gaz kokusundan nefes alınmıyor apartmanı havaya uçurursun dedîm hemen bütün kapı pencereleri açtırdım bir kaç saat boyunca da çakmak çaktırmadım evde pisi pisine gidiyorduk ya :D napıcamı bilmiyorum ama napmıcamı biliyorum en azından :D
Evet biliyorum
* hissettiğim an ev ahalisi uyandiracagim
* tel , elektrik , kapı zili vs kullaNmayacagm
* 187 idi sanırım en yakın komsuda arayacağım
* asla panik yapmayacagm ( sayacta yazar )
* doğal gaz havadan hafiftir bunun için tavanda toplanır, mümkün olduğunca yere yakın olacağım
* doğalgaz patlaması yangın çıkarmyor olabilir , gaz sıkışması falan izleriz tv de
* lpg gazı bildiğim kadarıyla bodrumlarda yasak
süphe ettiğim an havalandraçağıM
* ev supurur gibi yeri supururum lpg gazı havadan ağırdır tabanda birikir
*
Videoyu izlemedim :( umarım bildiklerim dogrudur
teşekkür ederim ciddiye aldın ciddi sekilde cevap veren nadir kişilerdensin:)
:)) artık hayatı ciddiye alıyorum
Teşekür ederim ,
Biliyorum ama o anda bunları yapabilecek çok fazla insan tanımıyorum.
Çünkü insanlar böyle durumlar da direk panik haline geçiyor ve bu işlemleri bilseler bile yapamıyorlar.
Ama gerçekten güzel paylaşım, tebrik ediyorum seni.
İnsanları bilinçlendirmek önemli tabi ki teşekkürler hocam :)
1. Havalandırma
2. Kaynağın kesimi
3. Gerekli ise ilk yardım ve ardından hastahane.
4. Sızıntı tamiri için alo 187
Gaz sızıntısı olan yerde insan farkına varamayabilirmiş. Beyni bir şekilde uyuşturup bayıltabiliyormuş diye de duydum ama doğru mu bilmiyorum.
Cevap
124Cevap
İkisi farklı şeyler. Doğal Gaz uçucu tüpgaz ise yere çöker. Doğal gaz da tüm tedbirler alınmış olduğu halde kaçağı farkettiğimde vanayı kapatır 187'yi ararım. Tüp gazda ise kapı ve pencereleri açarak yere çöken gazı süpürge ile öteleyerek dağılmasını sağlarım.
Üşenmeyip bunu yazdığıma inanamıyorum :D
ilk aklima gelen sey ana vanayi ve sigortalari kapatip cami acmak olur.. ayrica apartmandakileri uyarip gazdaşı ararim.. elbette telefonu daha guvenli bir yerde kullanmak en mantiklisi.. sanirim ben fazla pinprikliyim butun apartmani ayaga kaldirirdim.. gaz kacaginin buyuklugunu bilmedigimiz icin tedbirli olmak en iyisi...
aklima kucukken tupcunun tupu kopukleyip cakmagi caktigi zamanlar geldi.. yurdum insani iste... guleriz aglanacak halimize...
Evde gaz kaçağı olduğu durumlarda derhal camlar açilir evdeki ahali uyarilir ve disari cikartilir sonra hem binanin icindeki gaz sayacinin ustunde bulunan gaz vanasi kapatilir sonra ana sigorta kapatilir. 187 aranir son 2 islem binanin ana giris dogalhaz vanasi kapatilir ve binanin icindaki camlar acilir bir dogalgaz ustasi olarak soyluyorum :-)
Dipnot: dikkatsizlik ölüm ve felaket getirir.
dogazgaz kutusundan koku geliyordu tüm sokagı koku sarmıstı önce komsunun kutusundan geliyor felan sandım kontrol ettim bol köpüklü sabunla sonra kenmizin kutusunu kontrol ettim bizden geliyormuş tüm mahalleyi telaşa vermeden kapagını kendim açtım bir daha kontrol ettim sonra gaz kaçıran yeri bir gece vakti çıktım sıktım sonra gazneti çagırdım borunun sıkılan yerinden patlamış degiştirdiler sorunda halloldu yani :D
Saçmalama tabiki biliyorum. Hemen kaçak var mı diye çakmağı çakar eğer varsa zaten geri kalanı Mahhalle imamının işi yapacak birşey kalmaz
https://youtu.be/cLnxfMfKAHwöncelikle gazı vanadan kapatırım pencereleri açar havalandırırım ortamı (ortam havalanırken ortamda durmam ve doğalgaz acil hattını ararım) daha sonra süpürge ile süpürürüm bahsettiğiniz gazlar metan ihtiva eder ve metan havadan daha ağır bir gazdır yerde toplanır tabi bütün bunları yaparken de kıvılcım ya da ısı çıkarmamaya çalışırım mesela süpürmekten kastım elektrikli süpürge değil tabi ki ortamdaki metan belirli bir oranın üzerine çıktığında ufacık kıvılcımlardan büyük patlamalar çıkabilir.
Evimde kaçak olmuştu bunların hepsini yapmıştım ama telefonu kullanmama kısmı hariç. Ev telefonu veya cep telefonu fark ediyor mu? İkisi de mi kullanılamaz?
Kullanılmaz diye biliyorum ben her ikiside:)
Ikisi de kullanilmamalı , elektrik bile açılmamalı , biri zile basarsa.. iş işten geçmiştir
Doğalgaz kacaklarinda dairenin gaz vanası kapatılır 187 aranır... Pencere açmak yeterlidir panik yapacak bir durum olmamalı..
Tüp gsz lpg gazı havadan ağır olduğu için biraz daha tehlikeli dir. Yere çöker. Gaz kaçıran tüp dedektörü sökülerek açık havaya çıkarılmalı..
Her ikiisnde de elektirik le ilgili hiçbirşeye dokunulmamali..
arkadaşlar emin değilseniz kopuklu bezle kontrol edin baloncuk yapacaktır zaten emin olacak kadar cok kokuyorsa el feneri ya da cep telfnun ışığını kullanıp elektrik şalterini ve doğalgaz ana vanasını genelde dışarıda olur kapatıp evi derhal boşaltın unutmayan bir kıvılcımın büyük bir yangına dönüşmesi sadece 3 dkk alıyor aman dikkat
Once camlari acariz ve isiklari sondururuz. Daha sonra dogalgaz vanasini kapatir igdastan adam cagiririz.
Oyle bir anlattim ki kendimi ilkokul cocugu gibi hissettim :D
Birkeresin de dogalgaz da basımıza geldi. Annem hemen dogalgazı komple kapadı, camları actı , atesle ilgili herseyi yok etti ortadan megersem ocak acık kalmıs ates sonmus.
Gecen gun egitimimiz oldu bununla ilgili yeterince bilgim var emegnze saglik video guzel. Fakat aklima bisey takildi sabunla bir alakasi var mi? Bna biri sorduda cvplayamadm
Kaanimca önce annem ortalığı karıştırır ailecek korkudan kendimizi disari atariz babaannem tansiyona ben stresten babam yüksek şekerden komple gideriz
Elektrik düğmeleri açılmaz ve ev havalandirilir diye biliyorum
videoyu izleyeceğim
Teşekkürler @Affedilmeyen 👍
Telefon kullanmamak, camları açmak filan duymuştum ama bilgilendirici bir paylaşım olmuş eline sağlık.
Ha fişkiyeyle tayzikli su tutmuşsun
Ha çakmakla gaz kontrolü yapmışın !
ikisindede patlayabilir yani :D
Gaz kaçağı sensörleri var onlardan taktırmamız gerek.. Saygılar güzel soruydu (:
Çok güzel anlatım olmuş keşke bilmeyen herkes bir göz atsa. Bunları Russiada ilk okul, orta okul, lisede anlatılır ve sınavlarda sorulurdu.
Tüm cam pencereler açılmalı, nefes tutulmalı, kesinlikle elektrik düğmeleri, ocaklar, çakmak vs bunlara dokunulmamalı..
Bunu yapmayacağımız kesindir sanırım.
img.bugun.com.tr/...etti-2-olu_1154452_340_226.jpg
Kaçmaması için elin gelen herşeyi yap baktın olmuyor zorla güzellik olmaz camı aç gitsin kardeşim. geçmiş olsun
gaz kaçağını kontrol etmek için kibrit çakmak kullanılırdı eskiden tüpçüler yeni tüp getirdiklerinde bende çocukken izlerdim tüpcüyü böyle yapılıyormuş diye :)
Biliyorum , ama saol yeniden hatirlattigin için çok faydalı olmuş
Ilk yardimda kisa ogretmislerdi 3 yil once falan sayende yenilendi bilgim tskler
Gaz kokusu geliyorsa gaz saatinin kolunu indir. Tum pencereleri aç ve doğal gaz hattını ara evden çık apartmandaki herkese haber et. d
yaşadım bir kere kombi doğalgaz kaçırmıştı camları açıp vanaları kapatıp dışarı çıkıp 187yi aradım. bilgiliyim doğalgaz konusunda
Evin camını kapısını nefesimi tutar açarım , hırsız girmesin diye de beklerim sonra da bir yetkiliyi ararım o arada boş boş dikileceğime
ben pencereleri acar temiz hava gelmesini saglardım.
Biliyordum ama sorun sayesinde daha bilinçli şekilde müdahale edebilirim sanırım
EEmeğine sağlık hemşo :)
yak bir sagara iç çak bir çakmak bak hayatın tadına :D
videoya gerek yok doğal gaz ağırdır zemine çöker ayakta durmamız ve evi havalandırmamız gerekir tüpgaz daha hafifdir ve yüksekte durur bu durumda yere yakın hareket edilmeli kesinlikle elektrikli bişey çalıştırılmamalı en garantili yolu merdiven boşluğundaki sigortalarını kapatıp ve gaz akışını kesmektir sonra evi havalandırabilirsiniz
Numara vardı ama unuttum önce o numarayı aramak lazım
Faydalıydi.
Çakmakla kontrol ederim. Ilk emin olmam lazim.
Çakmakla kontrol ederim gaz kaçağı var mı diye :D
Türk usulü :D
Camları kapıları açıp tüpçü ya da doğalgazcı çağırırım ben
sigortaları indirip bir sigara yakıyoz havaya uçuyoz: D
Biliyordum ama yine de çok faydalı bir paylaşım unforgiven teşekkürler :)
aslında ciddi bir konu, ama çoğu insanın ''amaaaan ne öğrencem ya'' dediği de bir konu sanırım :)
Ben cakmakla kontrol ediyorum yanlis bir yontem mi?
kaçak mı var ya deyip çakmakla kontrol etmeliyiz asjhdashdv :D
Tüp kaçağı olunca ateş yakmam, gazi kapatıp yetkili cagiririm.
Ana gaz vanasını kapatırım. Keza doğalgaz çok pahalı :/
Babam tüp kaçırıyor mu diye ateşle kontrol ediyor abi sen ne diyon 😊
Evet biliyorum. Doğalgaz kullanmadığımız için sıkıntı yok ama tüpgaz biraz sıkıntılı
faydali bir video herkezin izlemesi lazım çok insan hayatını kaybetti bu yüzden
kibritle kontrol edicez varsa kaçar ailecenek ucucaz :)
Teşekkürler.. Çok sağlıklı bir paylaşım.. Sayende bilgilenmiş oldum..
bilgim yoktu öğrenmiş oldum güzel bir paylaşım teşekkürler
önce çakmakla gerçekten kacak var mı dıye kontrol etmek :D sonrası Allah a kalmış :)
Videoyu izledim. Bilmiyordum öğrenmiş oldum sayende. Bizi bilgilendirdiğin için teşekkür ederim :)
Maalesef bilmiyorum, tek yapacağım önce evdekileri, sonra kedimi sokağa atmak olur sanırım korkudan.
Çakmakla kontrol ediyoruz, kaçak varsa havaya uçarız zaten. Adrenalin patlaması. :) :D
Kapiyi bacayi acar iceri kimseyi almam sarteli indirir teknik servis veya itfaiyeyi ararim
Önce çakmağı çakar kontrol ederim patlarsa kacak var demektir patlamazsada her ihtimale karşı bir usta falan çağırırım :D
Biliyorum. İGDAŞ ı ararım.
Sağol bilgilendirme için.
bununla ilgili bütün tedbirleri ince ayrıntısına kadar ögrendim ben.
biliyorumda buraya henüz gelmedi. iyikide gelmedi. gelmesinde zaten
Eskiden tüpçüler çakmakla denerdi l*n tüp patlayıca mı anlayacaksın kaçak olduğunu :-D
Elektriği kapat vanayı kapat camları aç yetkilileri ara kaçç
Cam kapi acilir
Lamba ve atesleyici herhangi bisey acilmaz
Ben bunlari yaparim abi gerisi Allahtan 😄
çakmak çakıp gerçekten gaz kaçağı var mı diye kontrol ederim. :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar