35 yasinda bir bayanim, universite mezunuyum.. hayatimda hic sevgilim olmadi yemin ederim.. Ama evde kaldim sonucta agliyorum kimse beni istemiyor diye. Butun arkadaslarim evlenmis, cocuklari var, ben hala bekar evde. :( napicam!!! Depresyona girmek uzereyim. Yasimi hic kimseye soylemem, veya yalan atarim...
Cevabın nedir?
+1 yılNiye utanıyorsun ki güzel kardeşim benim. Bazen nasibinde evlenmek yoktur ama iffetini koruyarak yaşarsın. Bazen çok geç olsada bir gün nasibin karşına çıkar. Hepimizin farklı farklı imtihanları var. Bak benim bir tanıdığım var 40 yaşında evlendi hatta iki sene sonra çocuğu oldu kadının. Ama olmasada dert değil. Allah sana cennetin kapılarını açtığında sen sabrettiğim için, isyan etmediğin için sana dünyada istediğininin daha fazlasını vericek. Evlat hasreti mi yaşadın? İstediğin gibi evlatların olacak. Üzülme sen. Bunlar sadece imtihan.
117 Yorumla
Soran+1 yılSagol canim.. cok iyi geldi
- +1 yıl
Rica ederim. Gerçekten yani hepimizin isteyipte ulaşamadığı bir sürü şey var. Şimdi biz isyan edersek Rabbimizi, kadere ve kazaya karşı gelmiş oluruz. Ama bir yoluda var tanıdıkların varsa görücü usülü bir şeyler için yardımcı olabilirler. En azından görme fırsatın olur.
Soran+1 yılInsallah canim..
- +1 yıl
Üzme kendinii :)
- +1 yıl
herkes kendi kaderini yazar bunuda unutmayın yalnızlık Allah'a mahsus birşeydir
"biz sizleri üreyip çoğalasınız diye yarattık" - +1 yıl
İnsanın kaderinde evlilik olmayabilir. Çünkü bir insanın kaderinde evlilik varsa zaten ona eş olacak kişi daha doğduğunda yazılır ve bir gün olur bulur. Fakat bazen imtihanımız böyle olur. Evlilik yoktur kaderimizde. Bazı insanlar çocuk sahibi olamıyorlar, üreyemiyorlar. E buda onların imtihanı.
En İyi Cevaplar
Bekarlar evlenmek istiyor, evliler boşanmak istiyor. Elde olanın kıymeti bilinmez elde olmayan daima cazip gelir.
Hiç üzülmeyin evde kalmak diye bir şey yok bu dünyada herkesin bir nasibi bir eşi mutlaka vardır. Önemli olan hayırlı ve sizi mutlu edecek bir eşin olması. Yoksa mutsuz bir evlilik evde kalmamak adına yapılabilecek en saçma şeylerden biri olur.00 Yorumla
Ağlamana ne gerek var? Böylesi hayırlı belki, ya da gerçekten seni hak eden kimse çıkmamış bu Allah' ın bileceği iş. Ya evlenip bir kaç yıl sonra şiddetli geçimsizlikle, Allah korusun daha farklı bir sebeple çocuğunu alıp eve dönseydin? O kızlarımız ister miydi böyle olsun. Onlarda şu an güvensizlikleri ve önyargılarıyla gerçekten sevebilecekleri onları anlayan birilerine karşı umutlular. Sen? Umudunu kaybetmiş olmak için çok geç abartı bir yaşta değilsin. Daha kötüsünü düşün haline şükret, hayırlısı de geç.
00 Yorumla
+1 yılBirlikte üniversiteyi okuduğumuz biz kız arkadaş sonbaharda yukarıdaki cümlelerin aynısını kurmuştu. Hatun hafta başında hamile olduğunu sosyal medya hesaplarından kamuoyuna duyurdu. İnsan bu, bir bakarsın öyle, bir bakarsın böyle. Kader kısmet demek pek işime gelmezdi önceleri ama şimdi şimdi iyi anlıyorum bazı şeyler insanın elinde değil, kaderindeymiş. Sen de şimdilik kendi kaderindesin. Elbet istediklerin olacaktır. Hele bir sabırlı ol bakalım ;)
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
105Cevap
+1 yılimandan sonra saliha bir KADINDAN daha hayırlı bir nimet yoktur, sabırlı ol ablacım,"ALLAH" a sığın.
Kadınlardan evliliği ummayıp da oturmakta olanlar süslerini açığa vurmaksızın (dış) elbiselerini çıkarmalarında kendileri için bir sakınca yoktur. Yine de iffetli davranmaları kendileri için daha hayırlıdır. Allah işitendir bilendir. (Nur/60)10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbn 23 yadindayim. Ve sonum buyuk ihtimalle seninki gibi olacak. Cunku bn de su ana kdar kimseyle cikmadim. Teklif bile yok. Ama insanin olucegi zamanla evlenecegi kisi kaderdir derler ya. Belki de olmamasi hayirlisi. Evlenip te siddet goren oldurulen cocuklariyla ortada kalan kadinlardan olmaktansa boyle olmak daha iyi degil mi sence de?
31 Yorumla- +1 yıl
vay be.
+1 yılHalam 32 sine kadar evlenmemişti, gelen teklifleri geri çevirdi hep. İçine sinen biri olmamıştı sonunda eniştemle tanıştı ve şu an çok mutlu evlilikleri var, çok iyi bir insandır eniştem ikisi adına mutluyum. Belki de diğer teklifleri kabul etseydi halam şu an mutsuz bir evliliği olacaktı, muhtemelen çocuğu olurdu ve boşanmazdı da. Olmadı diye üzülme olcaksa gerçekten uyum sağlayabileceğin birisi olsun, çevrende öyle biri yoksa zaten evlenmene değmez
00 YorumlaSeninkisi psikolojik olarak baya çökmüş bir psikologla gorusmen gerek ama bana sorarsan dis gorunus onemli kisilik once gelir ama dis gorunus olarak bir degisimden gecmen gerekiyor sac bas tarz giyim hepsinde degismen gerek kilon varsa fitnessa yazil alisilmisin disina cik bir araba bile bakimini yapmadigin zaman ariza verir sahibi istemez ama bakimli bir atabaya degerinden fazla bile tutar verilir bir de boyle dusun
00 Yorumla
+1 yılUtanmana hiç gerek yok. Zaten günümüzdeki evliliklerde saygı ve sevgi çerçevesi içinde yürüyemiyor. Çocuklarını böyle bir şey içinde büyütmektense sana gerçekten uygun gördüğün ve sevdiğin bir adamla evlnmek daha iyi. Bu yaşlarda çocuğu olanlarda var :)) hem evlatlık bir çocukta alabilirsin =)
00 Yorumla
+1 yılbenimde hiç sevgilim olmadı bende bekarım evlilik programına başvurana kadar gel tanışalım kısmetin nerde ne zaman çıkacağı belli olmaz.
https://youtu.be/tEw9ILkUmVA
Ama altta ki videoda gibi olma :)00 Yorumla
+1 yılSoruyu açıktan sorsaydınız, emin olun birçok talibiniz çıkardı... eğer gerçekten evlenmek isteseydiniz çaba gösterirdiniz... Bu yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla mücadele ruhunuzu kaybetmiş gibisiniz... İnsanı ayakta tutan şey enerji motive ve ruh halidir. Kendinize yazık etmeyin dışarıda hayat devam ediyo hayata katılın karışın. Size uygun mutlaka birileri vardır.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılwoowww.. bu yasından sonra buyuk ıhtımal bosanmıs cocuklu bır adamla evlenebılırsın. zamanında benı reddeden bır kız vardı. dılerım oda senın durumuna duser. kendınızı bı b*k sanıyorsunuz. karsınızdakı ınsanı begenmıyorsunuz. sonrada ya ben evde kaldım dıyorsunuz. haketmıssın. o kadar yukseklerden ucmasaydında, az sevmeye calısıp bı sans verseydın karsına cıkan ınsanlara
20 Yorumla
+1 yılSen saliha bir kadınsın bunu bil. flört etmeyen bir kul ALLAH ın sevgili kuludur ve inan bana kısmetin bir yerde vardır eğer bekar olarak ölür isen ALLAH sana ahirette mükafatını verecektir
22 Yorumla
Soran+1 yılSagol canim
Seni çok iyi anlıyorum çevrendekileri görüp sende mutlu bir yuva kurup çocuk sahibi olmak istiyorsun nasip işte olmuyor bende 30 oldum bekarım bir kızla çıkmışlığım yok artık evlenmek istiyorum yok olmuyor senin yaşadığın duyguların aynısını yaşıyorum yalnızlık zor kısmet artık napalım
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılAman nolcak ya evlilik yaşı yükseliyor gitgide zaten, denk gelir elbet bir evlenecek birisi. Belki çok uygun birisini bulacaksın belki iyiki geç olmuş bile diyeceksin belki. Bende bekarım benim yaşıtlarımdan evlenmeyen çok.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Dön bir bak arkana geçen yıllar var ve sen sana yaklaşanlara ne denli cevap verdin kimse istemedi ya da istedide sen reddettin.
Üni mezunu olmakta evlilikle ne alakası var?
Referansın mı geniş oluo evlilik yelpazen03 Yorumla
Soran+1 yılCok seciciydim hic kimseyi begenmiyorum
Evde kalmak? Neye göre ve kime göre karşına gerçek aşk çıkmadı ise ne yapılan evlilik uzun süreli ve hayırlı olur ne de o evliliğin meyvesi olan çocuklar mutlu olur belki 70 belki 15 yaşında çıkar karşına Bilemezsin
00 YorumlaNiye üzülüyorsun ya evlenip napcam dertsiz başına dert mi arıyorsun , evlenincede keşke evlenmeseydim dersen ya , evlilik boş iş boş hiç gerek yok be :D
01 YorumlaAblacım bak sen ciddiysen, burada tanıştığım biri var efendi düzgün biri, oda senin gibi aynı durumda ve yaş farkıda aynı istersen özelden tanışın konuşun bellimi olur, beni yanlış anlama sana asıldığım falan yok, belki mutlu olursunuz?
00 Yorumla
+1 yılKilolu tipsiz parasiz sakat bile evlenmis ben hala evde kaldim diyorum sevgilim bile olmadi bende yikiliyorum hergün...
Dünyayi gezecegim evlilul sevgili yoksa sıradışı bir ise kalkismayi düşünüyorum bende...10 Yorumla
+1 yılwww.semakavaslar.com/.../...k_evde_kaldim_ben1.png
Allah kurtarsın abla..10 Yorumlacevrendekı evlılerı göruyorsun benı evlenmekten soguttular boşananlarda içinde öyle evli olacagına ömur boyu bekar kal daha ıyı ama inşallah rabbım gönlune göre verır
00 Yorumla
+1 yılbu konularda uzman bir tanıdığım var
sahneye onu davet ediyorum
@greeneyes ne der acaba12 Yorumla- +1 yıl
++1
+1 yılAcı ama gerçek sana soracağım soru hiç içinde o acı var mı keşke 18 20 deli gibi sevişsem dediğin oluyor mu ve suratına değil ama gerçek var o da şu şimdi bir erkekle çıkan erkeğe ne verebilirsin ki çok geç ama acı içinde yaşar miden bulanir
00 Yorumla
+1 yılHerşey kader çizgisi üzerinde gider. Nasipse evlenirsin. Canını sıkma derim. Belki de hayırlı olan budur.
10 Yorumla
+1 yılAman cok gerekliydi bosver herkesin bir kaderi vardir beni su yasimda komsular anneme soruyorlarmis annemde okuyor diyor biraz kelalaka oldu ama senin sorunla demek istedigim su evlilik cok gerekli degil
02 Yorumla
Soran+1 yılNe sanslisin.. Bende ô sans yok
- +1 yıl
Hepsinin yuzune carpican onlarin sanki okumasam annem verecek hepsi salaklar beyinleri yok dusunemiuorlar bende onlarin ogullarini bekliyordum tobe tobe ya sinirlendim
@öğretmenimya çok doqru şeyler söylemiş herkes nasibinde olanı kısmet bilir onu yermiş Rabbim neylerse güzel eyler sen kalbini karartma yureqini temiz tut yeterki
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle şüphesiz
+1 yılKısmet be ablacim çıkar seninde bir nasibin sabret:/
02 Yorumla
Soran+1 yılInsallah 😢😢😢
- +1 yıl
Amin😞👐👐
+1 yılAcaba şimdi ne durumdasın merak ettim? Aynı durumdayız.
11 Yorumla- +1 yıl
Merhaba hanfendi
Sevgilin olmaması ile ilgili sebep ne?
Yani en azından bunu biliyorsundur.04 Yorumla
Soran+1 yılSeciciydim cok.. Nerdeyse 30 erkege red ettim..
Soran+1 yılAma ô eskidendi simdi hersey kabulum..
+1 yılya abla 35 yaşına kadar hiç sevgilin olmamışsa
sen nasıl b i Tip sizsin ya :D15 Yorumla
Soran+1 yıl😢😢😢😢😢😢😢😢😢 oyle deme Lutfen kalbimi kiriyorsun..
- +1 yıl
tamam tamam :>) ya bu işler kısmet işi , bence 40 a kadar evde kaldım deme , ama 40 dan sonrası malum :>)
bak bana hala bekarım , arkadaşlarım patır patır evleniyo , bende tık yok. kendi evin varsa dünya hikinde bile olmasın :D ben öyle yapmayı düşünüyorum - +1 yıl
Terbiyesiz RABB'im sana evlat vermezse bu bayana yazdıklarını hatırlarsın !!!
- +1 yıl
@Bollywood_9 Terbiyesiz derken , koysaydın bari Terbiyesiz Rabb'im ne demek Türkçe katili
- +1 yıl
@Keremmtnc edep katili 🤜🏼
Senin gibi arkadaşlarım var kurum da onlarda aynı durumdan muzdarip dünya erkek dolu bir tanedemi bulamadın? Senin kaderin buymuş uzulme
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet bir tane bile bulamadim 😢
- Aile & Toplum konusunda 320 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenirsin ya 40 tan sonra evlenenler var. bir bakın sağa sola. Geerçek yaşını söyle soran olursa da. Dert etmeyin bu kadar ya.
00 Yorumla Abla bişey olmaz diyicem ama bir 5 sene sonra artık istesende bişey olmıyıcak ona yan sen 😐
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSelamün aleyküm kardeşim bana mesaj at istersen ben de daha evli değilim ama emin ol RABB’imin bir bildiği vardır
10 Yorumla
+1 yılfarklı hayatlar, farklı tarzlar, farklı düşünceler hanım abla. istesen bulursunda yapın müsaade etmiyor.
00 Yorumlabende aynı drumdayım yaş 38 yüksek lisans yaptım hiç kız arkadaşım olmadı istanbuldayım tanışalım o zaman
00 YorumlaGün olur değişir dünya..
*Elbet bulunur bir yoldaş, bir eş.. Kısmet bu işler, oluruna bırak. Kendini de üzme.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 325 cevap paylaştı. Salliyon ya 30 kişi teklif etmiste kendisi red etmiste nasıl bir ortam hayal ediyosun destekli salla bide cirkinmiste kimse ile cikmamista vs vs
02 Yorumla
Soran+1 yılVallah kimseyle cikmadim yemin ederim
Bende ayni durumdayim. 31 yasindayim taliplerim oluyor ama ilerisi olmuyor butun kapilar sanki yuzume kapaniyor. İstenilmeme hissi bendede var, yalniz kaldigim anlar bende cok agliyorum canim yaniyor. Ama olmuyor elimden birsey gelmiyor.
00 Yorumla
+1 yılBence evde kaldım diye düşünme sonuç olarak bekarlık tercih meselesi illa ki isterseydin daha önce evlenmiş olurdun
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı. çok güzel değilsen hiç sevgilinin olmaması bir avantaj değil. erkekleri tanıman gerekirdi hala geç değil erkekleri tanı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. vardır elbet senin içinde bağıran bir ana sabırlı ol
00 Yorumlaburada gezersen bir 35 sene daha kalırsın.. :( esra erola git olmadı flash
01 Yorumla
+1 yılAsansörde kalmaktan iyidir derim) benim kuzenim 40 yasinda bayan oda evde kaldi ))) falcuya gidip duruyor ))
00 Yorumla
+1 yılbende 38 yaşındayım hayatımda hiç segilim olmadı ğniversşite mezunuyum benimde arkadaşalr evlendi konuşabilirmiyiz efendim saygılar
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 7,3b cevap paylaştı. abla öyle deme bee
benim dayımı gönderem sana :D
olmamı :D
iyi adamdır :D00 Yorumla
+1 yılOlgunluk iyidir sacma sapan kuruntu yapma isteseydin bin kere evlenirdin senin tercihin bu
00 YorumlaAblacım evlılık bı kural degıl bekarda yasayabılırsın bu soruyu cok cıddıye almamıs olsamda
00 Yorumla
+1 yılseda sayana gitmeyi düsünüyormusun, taliplerin gelir bence
02 Yorumla- +1 yıl
ne programi?
- Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılTanışalım. Belki bir sinerji olur. Seni iyi anlıyorum.
00 Yorumla
+1 yılEsra erola çık abla orada bulursun ks halkına da selam söylersin :D
00 YorumlaAbla çok geç kalmışsın 15 yıl gençleşsen ben alırdım seni..
00 Yorumla
+1 yılBizim mahallede bakkalın kızı var acaba o sen misin. Kızın yaşını tam bilmiyorumda. bir türlü denk gelemiyorum acılam acılamıyorum :D
00 YorumlaZamaninda erkek sece sece sira bizde intikam vakti beyler :D
02 Yorumla
Soran+1 yıl😢😢😢 cok dogru soyluyorsun 30 erkege yakin redetmisligim var ve fazla yani..
+1 yıl32 yasindayim bende evde kalacam yolda kalmakta niyidir 😀😀
00 YorumlaBenimde kuzenim 40 yasinda bosver takma beterin beteri var seninde vardir bir yerde nasibin
00 YorumlaSen çok güzel bir çiçeksin muhteşem değilsin ama mükemmelsin çok rahat çok profesyonelsin o yüzden evde kaldım benim gibi sıkıntı yok
00 Yorumla
+1 yılya etrafında vardır birileri muhakkak bakmasını bil
ne okudun hangi03 Yorumla
Soran+1 yılTıp
- +1 yıl
iş varmı?
evdemisin
braş ne - +1 yıl
bide erkekleri red eddiğini söylemişsin red etmendeki sebep neydi
hepsinin ortak bir sebebi vardır muhakkak
+1 yılne güzel işte bekarlık sultanlıktır canım sıkma canını
01 Yorumla
Soran+1 yıl😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Nasip kısmet bu işler benim bir tanıdığım yeni evlenecek 42 yaşında
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılne güzel işte daha ne istiyon cık ayrı eve rahatına bak derim
00 YorumlaBn 40 yaşında evlenende gördüm üzülme beyaz altının tekeri patlamistir gelir ama gec gelir :D
00 YorumlaSanal ilişkiye yönel iyi insanlarda var senin gibi bekar çok..
00 Yorumla- Devamını Gör (63)
Devamını Gör(108)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem