Chp gelirse ulke bolunucek doguda ozerk devlet kurulacak ve muslumanlik 10 sene icinde toplum icinde azalacak Ataturkculuk simdi de oldugu gibi bu zihniyet yuzunden yanlis anlasilacak ve Ataturku anlamayan bir partinin Ataturkculukle oy almasi devam edecek...
Akpde de toplum bolundu doguda ozerk devlet calismalari abdnin sozunden cikmama politikasi Ataturku ve Turk yorerini silme Turk sifatini kaldirma calismalari devam edecek ve 100 yil geriye gidip diktatorluk sistemi icinde yasamaya devam edecegiz
en mantikli gelen partiler ; eger sadece muhafazakar parti istiyorsaniz saadet partisi
Milliyetci ve muhafazakar; MHP
Milliyetci ve Ataturkcu (ataturku anlamak icin ataturkun okudugu tum kitaplari okuyan pamukoglinun partisi) HEPAR
Eger ulkede simdikinden daha cok pkkli olsun istiyorsaniz ve terorist basi aponun cikmasini istiyorsaniz Kurt fazismi guden ;HDP
Ve son olarak terorun bitmesini istiyorsaniz ve diger partiler az oranda oy aliyor diye onlara atmiyorsaniz MHPye atin
Bilin ki teror Chp ile daha da artacaktir fakat terorist kesmi destekliyorsaniz vay halinize cunku bu ulkede Atillanin fatihin alparslanin ve mustafa kemalin neferleri olmek icin can atiyor ve diyorlar ki "bizler olmemek icin olecegiz" kisaca teror yok olana kadar olmeye devam edecegiz fakat bir olur bin diriliz.13 Yorumla
Soran+1 yılatatürkün partisi chpye vericem oyumu. mhp atatürkten nefret etmez mi bu arada birde sağcı olduğu için akpye yakın dediler
- +1 yıl
Ataturkun partisi olabilir gecen sene ben de sicak bakiyordum arastirnca ataturkle alakasi kalmadigini anladim Ataturkculugu en iyi anlayan parti Hepardir baskani ataturku anlamak icin okudugu kitaplarin hepsini okumus ve o kitaplarla kutuphane acmistir
Mhp chpden daha cok dusunuyor atasini sevmeyenler sadece dini yonden sevmez ama sevmeyen sayisi az gordugum kadariyla cunku milliyetci birinin ulkesini kurtaran bir adami sevmemek o kisinin milliyetciligini sorgulatmalidir.
Sana tavsiyem chp gelirse akpden daha berbat isler yapacak ve Ataturkculukle alakasi yok.
En İyi Cevaplar
Öncelikle şunu söylemek isterimki son güncellemende biraz mantık hatası olmuş sanki. Arabistandaki işiddeki kabul etmediğin şeyler gerçek islamiyetin ta kendisidir.
Hadis kitabı Ebu Davutta Muhammet bir kızı sünnet edeb sünnetciye nasıl kesmesi gerektiğine dair öğüt verir bu olaya karşı çıkmaz. Bir arkadaşın yazdığı "Fazla derin kesme, çünkü derin kesmemen, hem kadın için ahzâ (en ziyâde haz ve lezzet vesîlesi) hem de kocası için daha hoştur." der.
Yanı kadın zevk alırsa kocası daha da heveslenir gibisinden alemlere rahmet bir ifade.
Bu akp ülkeye bunları umarım getiremez ama millet de çok hevesli görüyorsun. Burada ŞERİAT GELSİN DİYEN KIZ ARKADAŞLARA SESLENİYORUM
. Şu soruyu kendinize sor. Bir adamın 4. karısı olmak ister misiniz. Evde 3 hatun daha var yani kocan haftada bir düşüyor sana. Yoksa istemez misiniz ya. Neden istemezsiniz Hz Haticeden daha mı degerli bir insansınız da istemiyorsunuz. Size bugun kimse karaçarşaf giyme demiyor buna rağmen giymiyorsunuz. Hem şeriat istiyorsunuz hem de hava karadıktan sonra sokağa utanmadan Çıkıyorsunuz. Bir kadının aksam ezanından sonra dısarı cıkmasının o cok istediginiz seriatdeki hükmü nedir? Sizilaik devlet zorla mı çıkarıyor sokağa ezandan sonra Hem istiyorsunuz hem niye cıkıyorsunuz.06 Yorumla
Soran+1 yıldediklerin kelimesi kelimesine doğru kızlar biraz cahil hem şeriat gelsin diyolar hemde çoğu bu dediklerini kabul etmez. bende istemem 4 kadın. kocamı paylaşamam. islamdaki kadın erkek eşitsizliğini biliyoruz zaten onları saymadım bile. ama o başta dediğini bilmiyorum yani islam kadın sünneti gibi bir işkenceyi destekliyor mu ! şu an şoklardayım. ben desteklemiyor sanıyordum :((
Soran+1 yılsen medeni birine benziyorsun nasıl sağcısın. solcu olman gerekmezmi
- +1 yıl
Medeni insan kesin solcudur. Solcu adam medenidir genellemelerinin ikisi de yanlış bence. Her insan zaten elinden geldiğince medeni olabilmelidir. Önce tavırlarıyla duruşla medeni olur. Sonra bilgisiyle bunu desteklemeye çalışır. Kaç dil bilir edebiyat bilir mi tarih bilir mi bilimden haberdar mı vs bunlar bir insanı medeni yapabilir. Siyasi görüş ayrı bir şeydir.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılŞeriat Allah'ın kanunları demektir canım ve Allah'ın kanunlarını arabistan, iran gibi rejimle yönetilen ülkelerin vikipediasından değil, Kuran'ı Kerim'den öğrenebilrisin ancak. Ayrıca sen bir Müslümansan, Şeriatı kabul etmiş oluyorsun zaten, bazı arkadaşları Şeriat gelecek diyor, sen Allah korusun diyorsun :))) Bu neyin kafasıdır anlamadım? Şeriat demek, Kuran demektir, Kuran demek, 6666 Ayet demektir, Ayet demek , Allah'ın kelamı demektir ve sen Şeriat'ı red edersen, dininden, imanından ve mülümanlıktan çıkmış oluyorsun zaten.
102 Yorumla- +1 yıl
İslam Dünyasında Şeriat kurallarını tam anlamıyla ve doğru olarak uygulayan tek topluluk Taliban'dır. İslam Dünyasının % 80'i Sünnidir. Taliban'da Sünni İslam anlayışı ile hareket eder. Kuran anlamında çok bilgili din adamlarına sahip ve uygulama konusunda tavizsizdirler. Diğer Arap ülkelerindeki gibi light şeriat yoktur. Kuranda ve hadislerde ne yazıyorsa o. Şimdi buraya yorum yazan mümin kardeşler lafı kıvıracaktır. Kuran ayetlerini eğip dururlar. İşte kardeşim gerçek bu. Sizin özlediğiniz İslamı adamlar yaşıyor. Adamların başı dik alnı ak. Bir şeyide değiştirmiyorlar , Ben Talibanı tebrik ediyorum dürüst adamlar. Bizimkiler gibi yok Kuranda bu güzel, şu güzel, bak kadın hakları ne kadar ilerde, demokrasiyi böyle yazıyor, bilimsel buluşları şöyle yazıyor, yok canım çocukla evlenilmez, zaten Ayşe anamız evlendiğinde 18 yaşındaydı demiyorlar. Hatamı yaptın hoop kafaya bir kurşun sıkıveriyorlar.
Cevap sahibi+1 yılOradada maalesef gerçek Şeriat tam hakkıyla yaşanmıyor... Ayrıca bizler Şeriatı anlatırken kıvırmıyoruz, neyse onu anlatıyoruz, saadece bazi rivayetler ve sahih hadislerle birlikte yorumlanmalıdır, sahih hadis ve rivayetleride Ayetlerle örtüşüp, örtüşmemesiyle orantılı değerlendirirlir,... Senin bir hristiyan olarak böyle yorumlamana şaşırmıyorum açıkcası :)
O potansiyeli görüyorum açıkçası tırsmıyor da değilim. İnsanca yaşamın adı Cumhuriyet !
90 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
91Cevap
Aile & Toplum konusunda 985 cevap paylaştı. "arabistandaki ışiddeki uygulanan şeyleri kabul etmiyorum mesela kadın sünneti gibi biraz araştırırsanız arabistandaki şeyleri görüceksiniz"
Demişsin ve ne kadar araştırmacı olduğunu göstermişsin. Arabistan'da babam 20 yıla yakın yaşadım. Amcam 25 30 yıldır orda.. 2 3tane yakın arkadaşım arabistan'da yaşıyor.
Hepside islam'a uygun şeyler...
Ebû Davûd'un rivayeti şöyle: "Medine'de bir kadın (ki ismi Ümmü Atiyye'dir) kızları sünnet ediyordu. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) ona:
"Fazla derin kesme, çünkü derin kesmemen, hem kadın için ahzâ (en ziyâde haz ve lezzet vesîlesi) hem de kocası için daha hoştur." der.
Hz. Ali (ra)'den gelen bir rivayette sünnetci kadına Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'in birisini yollayarak (çağırttığını) ve "Sünnet ettiğin zaman üstten hafifçe kes, fazla dipten kesme..." dediğini öğreniyoruz. Münâvi, bu hadisi şerh ederken, kadınlardaki sünnet mahallinin derin kesilmesi hâlinde, kadının cinsî arzusunun söneceği, bu nedenle de kocası ile cinsel ilişkiden nefret edebileceğini belirtir.
Bu açıklamalardan, kızların sünnet edilmesinin biyolojik yapısına göre değişebileceğini, eğer fazlalık varsa alınması daha uygun ise de, alınmamasında da dini bir sakınca olmadığını söyleyebiliriz.
İslam kesinlikle yapmayın dememiştir.
İslam'da vardır kadın sünneti.
Hatta bu yazıyı bile sorularlaislamiyet sitesinden attım.216 Yorumla
Soran+1 yılama klitorisin bir kısmını bile aldırmam zevk almamı kimse engelleyemez. bu yüzden ölenler bile var sen ne kadar yobaz birisin birde açıklama yapmışsın asla sünnet olmam ve bu ülkede yapılmasına izin vermem. kadınların zevk almasını kimse engelleyemez. kilitorisin bir kısmı bile alınırsa kadın istek duymaz hatta evlendiğinde zevk almaz buda berbat iğrenç insanlık dışı birşeydir
Soran+1 yılbunu yapanlar yaptıranlar hayvan olabilir anca afedersinde sen hayvan mısın
Soran+1 yılhmm ama iyice araştır derim. ölüm bile söz konusu kadın sünnetinde
- +1 yıl
bu durum kültürle değişir brezilyada amazonlarda yaşayan ve kulak memelerini genişleten kabilelerine ya da boynuna taktıkları halkalarla boynunu uzatan afrika kabilelerine gibip yaptığın saçmalık diyebilirmisin diyemezsin çünkü kültürde var o zamanki kabile kültüründe varsa o zaman bunu eleştiremezsin birşey bilmiyosun, müslüman değilsin bunu yazma gereği duymuşsun amacın ne İslamı karalamak mı?
Soran+1 yılislam karalanacak bir din değil muhteşem bir din
- +1 yıl
İslam Dünyasında Şeriat kurallarını tam anlamıyla ve doğru olarak uygulayan tek topluluk Taliban'dır. İslam Dünyasının % 80'i Sünnidir. Taliban'da Sünni İslam anlayışı ile hareket eder. Kuran anlamında çok bilgili din adamlarına sahip ve uygulama konusunda tavizsizdirler. Diğer Arap ülkelerindeki gibi light şeriat yoktur. Kuranda ve hadislerde ne yazıyorsa o. Şimdi buraya yorum yazan mümin kardeşler lafı kıvıracaktır. Kuran ayetlerini eğip dururlar. İşte kardeşim gerçek bu. Sizin özlediğiniz İslamı adamlar yaşıyor. Adamların başı dik alnı ak. Bir şeyide değiştirmiyorlar , Ben Talibanı tebrik ediyorum dürüst adamlar. Bizimkiler gibi yok Kuranda bu güzel, şu güzel, bak kadın hakları ne kadar ilerde, demokrasiyi böyle yazıyor, bilimsel buluşları şöyle yazıyor, yok canım çocukla evlenilmez, zaten Ayşe anamız evlendiğinde 18 yaşındaydı demiyorlar. Hatamı yaptın hoop kafaya bir kurşun sıkıveriyorlar.
- +1 yıl
sen bir yazdığımı anla ondan sonra İslama laf et. diyorum ki eğer kadın sünneti o zaman yaygın bir durumsa ve toplumda rağbet gören bir durumsa o zaman ne diyeceksin. 1400 yıl öncesinin sosyolojik çalışmasını yapmış gibi bugüne uyarlayarak karşıyım diyosun belki o zaman kadınlar isteyerek oluyordu. şimdi saçma sapan sağlık diyeceksin afrikada halkayla boynunu uzatan insanlarda da pek çok sağlık problemi çıkıyor ama yapıyorlar anlamadıysan anaokuluna tekrardan başla
Soran+1 yılallahın bir bildiği vardır.
- +1 yıl
1TürkHristiyan taliban yorumunu okurken yaşını 3-5 olarak düşünüyorum çünkü bu kadar sağdan soldan duyma bilgilerle konuşuyorsun. afganistana gittin mi taliban hükümleriyle yaşadın mı yoooo nerden öğrendin bunları eşek değilsin alırsın Kur'anı açarsın okursun gerçek İslamı Kur'an da görürsün onun bunun yaşamına bakarak değil cahil arkadaşım
Soran+1 yılzaten din tartışmıyoruz burada :))
- +1 yıl
bu yazdıkların uygulansaydı şimdi koplumda ne hırsızlık, ne fuhuşa zorlanan kadın kalırdı çamur atacaksınız ya bir tane tefsir kitabı okumadan atarsınız tabi
Şurada AKP yanlısı olan adamlarla iki dakika oturup konuşamazsın. Genel kültür sıfır, okuma-yazma var yok denecek kadar az.
Şeriat getirmek onların işine gelmez. Şeriat kanunları, güncel yasalardan çok daha ağırdır. Onlar bu yasaları yürütemiyorlar daha, şeriat sıkar biraz.
Allah kitap diye diye sömürüyorlar Türk milletini. Her halk, layık olduğu şekilde yönetilir. O yüzden Türkiye'yi boşverin. Kendi hayatınızı kurtarmaya bakın bir şekilde.
AKP sempatizanı olduğunu anladığım birisiyle direkt ilişkimi keserim. Beyinsiz adamlara ayıracak vaktim yok. Karşıma alıp konuşmam bile.42 Yorumla
Soran+1 yılbende akplilerle muhatap olmamaya çalışıyorum ama cumhuriyetimizi korumak biz türk gençliğinin görevi sonuçta atatürk bu ülkeyi boşuna mı kurtardı. şeriat gelirse kendimi suçlu hissederim koruyamadık cumhuriyeti diye :((
Türk gençliği diye birşey mi kaldı ya bizde bozulduk artık tek tük ayakta duruyoruz 80 mılyon varsa 5 mılyonu anca seve seve canını verır bu ulkeye gerısı ya haın ya da yalaka şeref yoksunu ınsan cok ulkenın a.. koyulmus durumda artık Allah rahmet eylesın.
32 Yorumla
Soran+1 yılsen varsın ben varım yaa hepimiz birlik oluruz gerekirse
Avcının tüfeği varsa tavaşnın da ALLAH'ı var.. Yaşayıp göreceğiz neler götürüp getirdiklerine bakıyoruz. Türk kültüründe baş örtüsü yıllardır var olan bir şeydir islamla beraber bütünleşmiştir fakat çarşaf kültürümüze iranda fuhuş yapan kadınların gece karanlığında içine saklandığı bir şeydir ve gizlenmekten gelmiştir, tarihi ve dini karıştırmasın kimse ne yaşadığını bilerek yaşarsa herkes kimseye bir şey olmaz. Kadın sünneti, çarşaf gibi şeyler uç noktalar insanları birbirinden ayırdıkça hep yasak olanı arzulayacaklardır. O yüzden herşey kararınca yaşanmalıdır. İnsanlar ne yarı çıplak nede kapkara çarşafa sarınıp gezmelidir. Kimse bana ateist, dinsiz muamelesi yapmasın herşeyin doğrusu ve gerçekçisi varken sonradan görme şeylerle gözünü boyamasın...
00 Yorumla
+1 yıltevüzcülerin, bebek katillerinin , fakir fukara-yetim hakkı yiyenlerin iki günde salıverildiği ,
sözde laiklik ile yönetilen bir ülkede bunca adaletsizliğe şahit oluyorken, kısasa kısas bir ceza verilen o yönetim anlayışı gelecekse eğer, evet şeriat gelsin, ben çarşaf giymeye razıyım arkadaşım diyeceğim düşüncedir..41 Yorumla
Soran+1 yılben razı değilim zorla kapatılmaya
+1 yılgetirmez o konuda içiniz rahat olsun AKP islamcı bir parti değil kapitalist bir parti islamı sadece oy kullanmak için diline doluyor onun haricinde tek yaptığı ülkede sermayenin çıkarlarını korumak ve kendi zenginlerini oluşturarak chp gibi bir altyapı oluşturmak
410 Yorumla- +1 yıl
Bu defa mantıklı konuşmuşsun bak çelişkisiz tebrikler ilk defa güzel bir görüşüne rastladım aynı fikirde olduğumuz
- +1 yıl
oy almak için olacak bu arada o kullanmak değil... @ρ-Łσηєłiηєss her zaman tutarlıyız da...
- +1 yıl
Ülkenin sermayederlerini korumuyor ama kendine yandaş olanlarını kini koruyır
- +1 yıl
aslında hepsini koruyor yasayı ona özel çıkartamaz vergi sistemini falan ama ihale verirken kayırıyor elbette
- +1 yıl
Etiket olmuyor ya görüş atacaksan sende benim gibi görüşümün altına at :)
- +1 yıl
Bakalım girebilecek misiniz meclise :)
- +1 yıl
Bu arada şunu da deyim akp liberal bir parti dildir gerçek liberalizm bu değil istediğimiz düzen bu değil hemen onu oradan eleştiriyorsun sende sosyalistsin ya adsfafa :)
- +1 yıl
Duyduğuma göre sosyalistler çok fırsatçıymış arkadaş :)
Neyse iyi geceler ben kaçar :)
Hoşça kal 😊😊😊😊😊😊 - +1 yıl
Ab yolundan ayrılmayacaktık çok yazık oldu çok chp son aday listesiyle değişmediğini kanıtladı onlardan umut beklemekte yanlıştı Kemalist bir parti olmaya devam edecek anlaşıldı nasıl bir zehirse bir türlü kurtulamıyorum çıkmaya çabaladıkça daha dipe batıyor... Bir de Hdp yi görelim bakalım ben girsin istiyorum böylece anlarız ne derece samimi olduklarını demokrasi konusunda ön yargı ile yaklaşmamak lazım
- +1 yıl
Başarılar o yüzden 😊😊
adam saray yaptırdı
şeriat gelirse kıblenizide değiştirir
benden söylemesi53 Yorumla
Soran+1 yılhaha :D
Soran+1 yılgüncellemeyi okuyun ve kendinize gelin türk gençliği
şeriat de gelir başkanlık da gelir.. ebesini süsleyip dedesine bida iteler bunlar.. herşey beklenir.. umarız millet olarak uyanırız bu gafletimizden de izin vermeyiz buna..
22 Yorumla
Soran+1 yıluyanmamız şart artık
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Laiklik din ve devlet işlerinin ayrılmasıdır. ülkedekilerin dinsiz ve ya inançsız olması demek değildir. o ülkelere bakma sen. en doğrusu Kuran-ı Kerim içerisinde ne yazıyorsa o dur
60 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılOnlar ülkemize zarar ve kaostan başka şey getiremezler. :):
150 Yorumla Ulan cahiller işinize geldimi Elhamdülillah müslümanız dersiniz şeriat Allahın kanunları demek siz neye kime kimin kurallarına yobaz diyipte kimin kurallarını savunuyorsunuz şeriata karşı olmak demek Allaha ve Kurana karşı olmak demektir biz kemalistiz diyip karşı çıkmak yerine biz dinsiziz diyip karşı çıkında iki yüzlülük yapmayın gelelim Arabistana arabistandaki şeriate Arabistandaki yönetim rejim başlı başına bir hata çünkü oraya vehhabiler hükmediyor vehhabilik ingilizlerin siz islamı bilmiyorsunuz islam böyle diyerek islamı Araplara öğretmesidir yani ordaki şeriat bozuktur Ehli sünnete aykırıdır vehhabilikte dua etmek bile bazen şirktir gelde buna İslam de bu ingilizlerin Arapları aldatmasıdır sinemaya şeriatte gidebilirsin kardeşiyim ya niye burada yaygara yapıyorsun
610 Yorumla
Soran+1 yılhayır burayada getirirlerse arabistandaki irandaki ışiddeki gibi getirirler herşey yasak olur bir araştır bence ordaki kuralları. burdada böyle olur
- +1 yıl
Sen bikere İslamı bilseydin Şeriate karşı olmazdın işidinde iranında arabistanında Ehlisünnetle alaksı yok sen bilmediğin için böyle konuşuyorsun kemalistlik namına Allaha kurana karşı geldiğinin farkında mısın hem buraya gelen şeriatte böyle olur diyerekten kendini kandırma kendinle çelişiyorsun çünkü sen komple şeriate karşısın
Soran+1 yıllaiklik din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır. doğru olanda budur. çünkü din vicdan meselesidir ve herkes kendi karar verebilir kapanıp kapanmıyıcağına. şeriat bizim toplumumuz için pek uygun değil çünkü çoğunluk açık.
- +1 yıl
Helal olsun sana KARDEŞİM doğru yoldasın 👏👏👏
- +1 yıl
Bak soran kardeşim din sadece vicdan işi değildir bu 1 2. İslamiyet insanın tüm yaşamını dakikasını aldığı her nefesi uygun olarak insanlara sunan kutsal bir dindir bizim Dinimiz İslam hristyanlık veya yahudilik değil Güncelleme yapmışsın bak ne güzel sende İslama mensup bir kardeşimizsin ne güzel Allah resulü bu din vicdandır mı dedi veya din devlet işi ayrılsınmı dedi Allah isteseydi bunu Peygamber efendimize bildirmezmiyi İslamın Kuralları 1400 yıl önce belirlendi ve laiklik diye bir şey yok İslamda atatürkü çok seviyor olabilirsin ama onun yaptığı yanlışı İslama aykırı hareketini İslama karşı savunamazsın çünkü sen müslümansın Atatürk dinleri rededen biriydi onun her kuralını savunamanı gerektirecek bir şey yok..
Tebrik eden abim beni tebrik ettiysen saol :) - +1 yıl
sorunun cevabı bu çocukta soran hanımefendi. En iyi cevap yapmalısın
Soran+1 yıldedikleri bana uygun değil maalesef eig aday adayı bile değil :D
Soran+1 yılsana göre.
seriatlik olmaz. vede bu ulkede. bazi insanlar laikligi yanlis tanittiklari icin buyuk kesim laikligi. dinsizlik zannediyor halbuki laiklik. ozgurluk tur gelismektir. islam = ozgurluk. laiklik = ozgurluk
32 Yorumla
Soran+1 yılaynen millet laikliği dinsizlik zannediyor. oysa laiklik özgürlük demektir zorla birine bişey yaptırmamak demektir :)) bir eig daha :D
+1 yılDünyanın büyün ülkeleri müslüman olur, şeriatı seçer ama türkiye ye değil akp kralı gelse büyük konuşmak istemiorum ama peygamber inmediği sürece türkiye ye şeriat gelmez hatta ve hatta eminim ilk karşı çıkıcaklarda dindarlar olur, kişisel fikrim...
21 Yorumla
Soran+1 yılneden böyle düşünüyorsun
+1 yılDur simdi bir dakka. Seriat demek kurani kerimin anayasasi demektir. Yani kuranin kendisidir. Soruyu soran kiz diyo ki "SERİAT Mİ ALLAH KORUSUN" . bir kac tane yorumunda Allah korusun demis. Allah kuranda seriatin tüm dünyaya hakim olacagini söylüyor. Seriati inkar edenin ve istemeyenin dinsiz ve kafir olacagini söylüyor. Kiz da cikmis diyo ki Allah korusun =D beyleeeer bayanlar birisi su kiza beyin nakli yapsin sevaptir. La zaten Allah kendisi seriati emrediyor kiz da Allah korusun diyor. Allah kendisi istiyor zaten neyi neyden korucak =D. Kiz yarim saattir her yorumunda dinden cikiyo ama hala ben de mùslümanim diyo =D. Ben de yarim kilo kiyma alayim ama yagsiz olsun =D. İste bunlar hep kuran okumamaktan oluyo hahahhh
29 Yorumla
Soran+1 yılmüslümanım ama mümin değil münafığım galiba normalde namaz kılar kuran okurum çünkü
- +1 yıl
- +1 yıl
bir dakka ya kafa karistirma. Mùnafik demek aslinda müslüman olarak kendisini tanitan ama gercekte imansiz olan kafir olan demektir. Yani insanlari müslümanim diyerek kandidan kisidir. Kelime anlami bu. Sen namaz kiliyorum kuran okuyorum diyosun ama münafigim galiba diyosun bu nasil olabiliyo? Seriat demek kuranin özü demektir. Benim demek istedigim su : Seriati istemeyebilirsin buna bir lafim yok. Senin tercihin. Ama seriati istemezsen dinsiz olursun. O zaman ben müslùmanim diyemezsin ki kendini kandirmis olursun. Seriati istememek kurani istememek oluyor. Ki seriat isidin yaptigi da degildir. Bence kendini kandirma insanin kendisine yapabilecegi en büyük kötülük kendisini kandirmasıdır
Soran+1 yılo zaman ben münafıkda değilim. iyide kalbimle inanıyorum dinden çıktımmıki ben. sadece kadınlarla ilgili kısmı istemiyorum şeriattaki kadın sünneti zorla kapanmak, ve sinemaya gitmeme araba kullanmama işe gitmeme sokağa izinsiz çıkmama.
Soran+1 yılve kocamın 4 eşi değil 2. eşine izin vermem
- +1 yıl
1hristiyan laf söyleyip engellemişsin. Ben müslümanım dinimi kaçmadan savunurum sen neden laf söyleyip engelliyorsun çünkü neyi savunacağını nasıl savunacağını sende bilmiyorsun git yeni versiyon incil al hadi burada İslami bir konu tartışılıyor sen havlama
- +1 yıl
Seriatta kadinlarin da cok güzel haklari var. Malesef size hep bunlari anlatmslar. Ki bu saydiklarin da zaten senin anladigindan birazcik farkli . Kocan ikinci esi almak zorunda degil. Alirken de sana danismak zorunda. Size hep yanlis anlatmislar. Zorla kapanma ya da carsaf zorunlulugu asla yok. Fakat kapanman Allahın kurandaki emri. İstersen kapanmayip cehennemde asirlarca yanabilirsin sana kalmis. Ama su var acik olsan bile erkekleri tahrik edecek kadar acik giyinmene izin vermezler. Bu bir gercek. Vee sünnet kesinlikle zorunlu degil. Sana bunlari anlatanlar %100 ateistlerdi buna eminim. Abi ne kadar yanlis anlatmislar ya. Yuh diyorum pes. Kadin tamamen kendisi isterse sünnet olabilir. Kocasi bile zorlayamaz onu sünnet icin. Sünnet erkek icin sartttir. kadin icin tamamen zevkine kalmis bir tercihtir. Yuh ya seni nasil kandirmislar. Ama sana o sekilde anlatanlar seriatin iyi yanlarindan hayatta bahsetmezler. Çakallar cünkü
Soran+1 yılkardeşim sen yanlış biliyorsun asıl seni kandırmışlar kadın sünneti zorunluymuş ve olmayana iffetsiz namussuz gözüyle bakılıyormuş. çünkü kadın sünneti olmayan bir kdın onlara göre cinsel istek duyar cinsellikten zevk alır ve kadın zevk alırsa gözü kocasından başka erkeklere kayar. bu yüzden onlarda zorunludur hem evlilik öncesi ilişkiyide engelliyor. onların yapma nedenleri işte bunlar. bu zihniyette bana çok geri kafalı geliyor haksızmıyım sence
- +1 yıl
Onlarda sart. Adi üstùnde ONLARDAAAA. araplarda öyle evet. sen arapmisin. Ya da türkler arap mi yoo. Onlarin bunu sart haline getirmesi kuranda bir emir degil. Bilgilerimi sinama cok dini kitap bitirdim. Arastirma delisiyim. Kuranda öyle bir emir yok. Araplarda var ve zaten onlar da bunu seriat emri diye yapmiyorlar merak etme. Adet edinmisler okey? Bizde nasil mesela gerdek gecesi gelinden akan kani kaynanasi görmek ister mesela (ki ben hic mantikli bulmuyorum cok sacma) onlarda da sünnet adeti var. Yani araplarin da bir milli kültürleri var onlar da bir millet. Araplarin yaptigi herseyi islamla bagdastirmak sana hic sacma gelmiyor mu. Yani burada bir tezat yok mu sence. He ama sünnete de hor bakma. Peygamber efendimiz izin vermisse eger ve sen onun izin verdigi birseyi asagilik hor hakir pis görürsen vallahi dinden cikarsin cehennelik olursun. O izin vermis ama MECBUR etmemisss. İsteyen yapar ve yapana da kizilmaz hor görülmez.
+1 yılTabi ki şeriat gelmesi lazım. Laiklik ve demokrasi bu ülkeye zarardan başka birşey getiremez. Şeriat diyince niye diğer ülkelere bakıyorsun ki o ülkeleree zaten doğru biçimde uygulanmıyor. Şimdi sen laikliği savunsan adalet desen bende amerikada adalet var mı onlarda laiklikle yönetiliyor derim sende bana onlarla ne alakası var dersin heryerde aynımı dersin işte bunun gibi bir örnek vereyim dedim kendimce. Hem şeriatı kabul etmeyen dinden çıkar bunu da unutma. Şeriat kadını 2. sınıf muamelesi yapmaz aksine kraliçe yapar. Git adam akıllı şeriatı araştır ve hadisleri oku islamda kadının yeri nasılmış öğren nasıl da el üstünde tutuluyormuş bir bak ;)
01 Yorumla
Soran+1 yıllaikliği tercih ederim
+1 yılDeneme yapacak adamlar sonucuna Katlanir savaş çıkar ve cok seriatci kanı akitiriz sorun yok :)) hilafetlerini patlattik bu kez de kendilerini patlatiriz
29 Yorumla
Soran+1 yılişte buuu :D
- +1 yıl
Kardes birisi en iyi cevap görüşe ip aldımelimde ddikkat et diyor acaba Hayrola canımızı mi alacaklar merak ettim.
- +1 yıl
ayrıca bu arada sen müslümansan şeriata uyacaksın müslüman değilsen istememen normal :D
- +1 yıl
GERÇEK DİN'İN BU OLDUĞUNU ANADOLU SÜNNİ MÜSLÜMANLARINA ANLATAMAZSIN. ONLAR OKUMAMIŞTIR , KAFALARINDA ÇİZDİKLERİ HAYALİ PUTA UYMAYAN HER ŞEYE GERÇEK İSLAM BU DEĞİL DERLER.
İslam Dünyasında Şeriat kurallarını tam anlamıyla ve doğru olarak uygulayan tek topluluk Taliban'dır. İslam Dünyasının % 80'i Sünnidir. Taliban'da Sünni İslam anlayışı ile hareket eder. Kuran anlamında çok bilgili din adamlarına sahip ve uygulama konusunda tavizsizdirler. Diğer Arap ülkelerindeki gibi light şeriat yoktur. Kuranda ve hadislerde ne yazıyorsa o. Şimdi buraya yorum yazan mümin kardeşler lafı kıvıracaktır. Kuran ayetlerini eğip dururlar. İşte kardeşim gerçek bu. Sizin özlediğiniz İslamı adamlar yaşıyor. Adamların başı dik alnı ak. Bir şeyide değiştirmiyorlar , Ben Talibanı tebrik ediyorum dürüst adamlar. Bizimkiler gibi yok Kuranda bu güzel, şu güzel, bak kadın hakları ne kadar ilerde, demokrasiyi böyle yazıyor, bilimsel buluşları şöyle yazıyor, yok canım çocukla evlenilmez, zaten Ayşe anamız evlendiğinde 18 yaşındaydı d - +1 yıl
Sana ne oluyo hristiyan sempatizanı bizi ilgilendiren meselelere karışma.
Benim safımda işte buuu demiş. - +1 yıl
@karakartal190354
çok güzel oluyor sizi böyle görürken
Müslümanlar şeriat ve laiklik diye birbirini kıracak :D - +1 yıl
hristiyan sen git 300 küsür incilinin arasından bir tane seç onu oku sonra janpolmüdür nedir bide aç ondan mektup oku bide dön eski ahit diye tevrat oku :D kaç kitabınız var kardeş aa pardon incilin kaç faklı versiyonu var aa pardon incilin bu yıl hangi sayısı çıkacak
Soran+1 yıl@coğrafyacıı güldürdün ilk defa :D
ataturkun ilkeleri bosuna zaten neysede eger ole bisey olursa kadinlarin sayisi %90 duser zinadan kimi o*r*spu olmus kimisi yuwa yikiyor kimisi p*Rn* yildizi kisacasi kadin diye bisey kalmaz ataturkun ilkeleri i korucagiz diye ALYAS bir millet oldunuz kerhane ve meyhanelerden ciktiginiz yok sonra camilere medreselere karsi gelirsiniz
52 Yorumlaondan önce başkanlığı getirmek için devrim yapmak zorunda, o da maalesef kanla olur. hüloğcuların Allah taaaaaaa...:S
17 Yorumla
Soran+1 yılsen hangi partidensin :))
- +1 yıl
yeni güncellemene;bunlar, bazı dışgüçlerin kuklası tabii ki ve onların istediğini yapıyorlar. onların şeriatı getirecekleri yok, şeriat diye yedirecekleri "faşizmi"getirecekler. Yoksa Allah'ın kanunlarını tam anlamıyla uygulayabilecek kimse yok şu an.. o yüzden cumhuriyet kalsın o vakte kadar. Tabii düzelmesi lazım. bunların b*k ettiği değil.
Soran+1 yılchpye ver bence atatürkün partisi
- +1 yıl
chpliydim bende ama cidden kakası çıktı beyaaa:S.. bak belediye seçimlerinde ankarada mhpli bir arkadaşım var o bile chp merkeze gidip oy sayımında felan yardım etti..1 hafta sonra yanlış giden şeylerin olduğunu farketmiş. tabii bu akplilerin dediği kadar değil hani terör felan. yok anam terörü hortlatan, işine gelen hep hükümetler olmuştur. akp ne diyorsa tam tersi aslında. yav uzun konular anlatamadım. gerçi yine ona verebilirim:)
+1 yılŞeriat da hırsızın elin kesiliyo:)
neden getirsin şeriati;)43 Yorumla
Soran+1 yılbu iyiydi :))
- +1 yıl
Eig için geç kaldım ama:(
Soran+1 yılaynen :( burada çok eig varda :))
akp li değilim de canım mal mal konuşuyosun be. Türkiye tarihindeki en rahat en özgür en layik dönemini son 10 yıldır yaşıyor. bn 10 yıl önnce götü açık kız sadece p*rno filmlerde görürdüm şimdi heryerdeler. ateist nedir bilmezdim şimdi 10 kişiden ikisi ateist olduğnu çok rahat dile getiriyor. kapalı insanlar da istediği gibi giyinip tozabiliyo. makyaj 10 sene önce annen yapıyomuymuş sor bakayım. ama şimdi fırçayı eline aldınmı özgürlük sende. Ülkemizi küçük düşüren senin gibi gerici ayrımcı faşistler bilsinki Türkiye her zaman özgürdür. kapalısı da özgürdür açığı da. senin laik partilerin bunu değiştiremeyecek.
49 Yorumla
Soran+1 yılen özgür en laik dönemmi şaka mı yapıyorsun. twitterın youtubeun yasaklandığı günleri ne çabuk unuttun. adam bir açıklamasındada demiş. hem laik hem müslüman olunmaz demiş. ben müslümanım demiş. bu ne demek. yakında şeriatı getircem demek istemiş. ama nah getirir. biz türk gençliğinin en büyük vazifesi türk istaklilini türk cumhuriyetini ilelebet müdaafa ve muhafaza etmektir
- +1 yıl
ewet senin gibi gençlerin vazifesi devlete zarar vermek insanlara önyargılı dawranmak kapalı açık ayrımı yapmak. Ülkeyi küçük düşürmeye çalışmak. Devlet çalışanlarına taş atmak sopa atmak adliyellerde savcı öldürmek . ben bu dawranışların hiçbirinde Atatürk ün ilkelerini göremiyorum. Atatürk sen taş at yık dök ayrım yap diye savaşlarda bulunmadı. Müslüman değilsen müslümanların yaşayış biçimlerine niye karışmaya çalışıyorsun e senin gibi düşünen insanlara sölüyorum. burada herkesin dini görüşüne saygı diyosun. sen niye göstermiyosun insanları asimile etmeye çalışıyosun. Türk devleti herzaman müslümandır. Tüm Türk devletleri müslümandır. bundan çekincemiz de senin gibilerden korkumuzda yok. Yok şeriatmiş vs. vs. sadece eweleyip geveliyosun boş boş konuşuuyosun yarın da mini eteğini giyer göğüslerini açar dolaşırsın dışardaki sapıklardan başka da kimsenin umrunda değilsn.
- +1 yıl
kızlı erkekli ortamları çok seviyorum ben arkadaşım rahatsız ollan akp olabilir. gelişmişlik konusuna gelince gerçekten ülke olarak çok geliştik. Chp nin iktidar olduğu dönemlerde bu ülke ezilmeleride gördü. aşağıllanmayı da gördü. ayrımı da gördü. ama bn şu an bir ayrım göremiyorumki. Akp karşıtları bu kadar rahat konuşabiliyolar.
- +1 yıl
Son 10 yılda gelmişmişmiş..
www.odatv.com/n.php
1960- 1980 arası konya!!!
Şimdi sokak kara çarşaflılarla dolu!
Bizim ülkemizde zaten özgürlük vardı. Tabi ki Erbaknan Çiller hükümete gelinceye kadar.. Darbe yapılmasının sebebide budur. Halk böyle iken Erbakanlar her yeri şeriatla yönetme dayatmaları başlattı.. sonuç ortada.. - +1 yıl
hhahhah gülüyorum arkadaşım size bir pkk lı da nasıl bir kafa yapsıı varsa sizdede aynı yapı var doğrunun ne olduğunu bilsenizde siz yanlış olmaya dewam ediyosunuz arkadaşım. bn burada akp yi desteklemiyorum. körün gözü konuşan insanları eleştiriyorum. gelmiş şeriat miş gelcekmiş. twitter mış yasaklanmış. geçin bunları arkadaşım gerçeklere gelin. adamlar bizi aşağılamak için videoları youtube da yayınlıyor. senin gibi lerde destek veriyor işte Türkiye küçük düşürülsün diye. Bir Türk evladı bunlara göz yummaz.
- +1 yıl
adamın paylaştığı haber kaynağı odatv :D klavuzu karga olanın... neyse :). Leon adam akpli değilim diyor ama sen düşüncesinden dolayı onu akpli olmakla itham ediyorsun ve bunuda bir suç olarak gösteriyorsun. Ne kadar saçma sapan insanlarsınız kardeşim siz :)
- +1 yıl
@coğrafyacıı sen anladında . başkaları anlamasada olur. gerçek gerçektir.
Şeriat gelicekse ilk onlar duman olucak demektir şeriat hırsızlara asla göz yummaz
31 Yorumla
Soran+1 yılyaaa bayılıyorum sizin gibilere yaa :)) bir eig daha
+1 yılböyle bişey çok zor ama çözüm basit insanlar oy vermeyecekler olacak bitecek risk ortadan kalkacak :)
22 Yorumla
Soran+1 yılaynen ama oy vermeyenlerde ya chpye ya mhpye veriyor oylar bölünüyor yine akp kazanıyor :((
- +1 yıl
bravo zeki kız çok güzel tespit. ben böyle zeki kızları severim. amma ve lakin yapacak bişey yok. hem bunları konuşmak için burası ne yeri ne zamanı. çünkü burada her zihniyetten her türlü zeka seviyesinden ve kişilik seviyesinden insan var bundan sebep konuyu çok fazla dillendirmek doğru olmaz. sonra görüş ayrılıklarıından tatsızlıklar çıkıyo hatta hakaret seviyesine bile ulaşabiliyo insanlar..!
+1 yılŞeriatin Günümüzdeki Uygulanmaya Çalışılmış Halleriyle Aslında Olan Arasında Neredeyse Alaka Yok. Her Ülke Başka Kıvamlarda Uyguluyor.
Bizim Ülkemizde Bırakın AKP yi Tüm Partiler Bir Araya Gelse Şeriati Getiremezler. Zira Hırsızlıgın, Yolsuzlugun, Ayrımcılıgın, Her Petekten Bal Toplamanın VB... Durumlara Verilen Ceza Yapısını Düşününce YEMEZ!!!10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılAKP'den bu saatten sonra faydadan çok zarar gelir. Şeriat getirmek falan da öyle basit işler değil. Atatürkçü de değilim onu da belirteyim
11 Yorumla
Soran+1 yılbencede zarar bgelir o adamdan
- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılAkp yi hiç sevmem, Atatürkçüyümdür ama bazen bakıyorum bu ülkenin boku çıkmış, keşke şeriat olsa dediğim zamanalar oluyor, kızlar artık erkekleri geçmiş, pislik bir hale gelmiş iş, şeriatte gelmese bunu bir düzene sokmak lazım
20 Yorumla öyle bişey olamaz yapmaz da Türkiye bunu kaldirmaz
24 Yorumla
Soran+1 yılgüncellemeyi oku herkes bir kendine gelsin artık
Soran+1 yılben cumhuriyet için canımı bile veriririm
+1 yılGetirmez siz halen bu iktidarı dinci mi sanıyorsunuz offf anlaşıldı 1938 ye dönmelisin sen
Onun niyeti başka getirdiği şeyi de görüyoruz ve eleştiriyoruz...
Rantçı sistem !24 Yorumla- +1 yıl
Ha bu arada şeriat din demektir ve kimse getiremez çünkü bir din var ortada zaten
20. Yüzyılın en büyük acımasız ve zalim diktatörlerinden birinin Türkiyeye getiremediğini şu dün söylediği bugünkünü tutmayan biri mi getirecek sgsgsfsfaf :) - +1 yıl
öyle yaparız bundan sonra :)
- +1 yıl
8 haziranda meclisteyiz akp liberal bir partiydi ama artık otoriterleşti son dönemde
- +1 yıl
zaten bu dönem barajı aştıktan sonra diğer dönem en az %15 diyorum ben
+1 yılAkp seriatida getirecek carsafda giydirecek resmi yerlerde ATATURKUN resmini kaldirip kendi resminide asacak akp agzimiza edio etmeyede devam edecek ve eminimki halkimizi dinle kandirdigi icin maalesef akp basa gececek
01 Yorumla- +1 yıl
Asla getirmez çünkü anayasa 3 madde değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez
+1 yılKeşke şeriat gelse Atatürk'n son nefesini verirken şeriata dönün dediği çoğu yerde bilinir fakat ismet inönü engel olmuştur vefatından 50 sene sonra acılmak üzere ziraat bankasında gizli bir kasada tutular mektup akp hükümeti tarafından halka acıklanmamıştır arastırırsanz sevinirim.
05 Yorumla
Soran+1 yıluydurma uydurma konuşma yaa inandım bende son nefesinde aleykümselam demiştir :))
- +1 yıl
Sen simdi kendi kendine öldüğünüde sölersin cünkü öyle egitildin bilinçsizsin ismet inönüyü asın diyende bendim zatn Atatürk değldi iyi arastr aleykm selm dedğide sölenir ama bu kesn
- +1 yıl
Bu zamana kadar neredeydin Türkye'de milyarlarca dolarlık saray var milyonlarca insan aç binlerce ağac kesldi Atatürk orman çiftliğinde tayyp inat yapar gbi adamın Türkye'e miras bıraktgı ormanı yok edip saray yptı Atatürk denince adamın tüyleri ürperiyo böle bir zihniyete hala oy veriyosunuz Atatürk'ü sevmiyebilirsiniz ama saygı duymak zorundasınız sizin buraya gelmenizde en büyük pay sahibidir bir bayrak altında topladı milyonlarca kişiyi.
- +1 yıl
güzelmş kardesm o kfada devam edn
+1 yıldaha ne kaldı getirmedikleri yolsuzluk kul hakkı yeme sosyal adaletsizlik yaz yaz bitmez şeriatı da getirirlerse şaşırmam.
40 Yorumla
+1 yılTürkiye bu dediğin hale gelmez.
Ne buna niyetlenir ne niyetlense müsade edilir.20 YorumlaMakyaj yasağı? Kalıcı makyajın en çok yapıldığı yer orası. Ayrıca Şeriattan korkmayın. Şeriatı yanlış uygulayanlardan korkun.
159 Yorumla
Soran+1 yılşeriat olan ülkelere bak isterse. açta vikipediaya bakarabistan kurallarına. kadınlar aşağılık olarak görülüyor
Soran+1 yılbizdede yanlış uygulanır her neyse sen şimdi şeriatı isteyerek hayatın boyunca sinemaya gitmemeyi araba kullanmamayı çalışma hakkının elinden alınmasını. kocandan izinsiz dışarı çıkmamayı, kara çarşafa bürünmeyi, makyaj yapmamayı, 2 kadının şahitliğinin bir erkeğin şahitliğine eşit olmasını kabul mu ediyorsun :(( ben bunları kabul edemiyorum. yaşayan bir ölü olarak yaşamayı kim ister. ya da 2. sınıf muamele görmeyi
- +1 yıl
Sinemaya gitmeme, araba kullanmama, çalışmama şeriatta yoktur.
Şeriat Allah'ın emirleridir. Neden kulunun kurallarına uyayım da Rabbinin kurallarına uymayayım?
Şeriat kadının 2. sınıf muamele görmesi değildir. Bizim dinimizde kadınlar seçilmişlerdir. İslam'ın temsilini kadınlar yapar. Erkekler değil. Müslüman olmayan bir erkek de sakal bırakır. Ama Müslüman olmayan bir kadın tesettürlü olmaz. İslam'ın nişanı kadınlara verilmiştir. Fakat bu kara çarşaf değildir illa.
Soran+1 yıldediğin gibi olması imkansız. şeriat olan bütün ülkeleri araştır derim ben valla parmaklarım yoruldu :)) bence sen kesin araştır. şeriatı en çok arabistandaki gibi istiyolar çünkü
- +1 yıl
Bravo ablacim.
- +1 yıl
İran şeriat ülkesi değildir. Günümüzde en yakın Suudi arabistan ama onlarda da yanlış uygulamalar var. Yani günümüzde %100 şeriat ülkesi yok maalesef. Şeriat devletinin anlamı islam hukukunu anayasa edinmiş olmasıyla beraber kol kesmek kafa koparmak, dört kez nikahlamak değil. Öcü zannetmeyin.
- +1 yıl
@__alice__ katılıyorum +1
Durul İslam hiçbir ülkede yoktur. Tecavüzcü, hırsız, ve ahlaksız olmayan biri korkmaz bundan karşı çıkanları da anlıyorum bilmedikleri için içeriğini kötü biliyorlar. Biz 600 yıl Şeriatla dünyaya hüküm ederken 90 yılda bir baltaya sap olamadık. Osmanlıya vergi veren Abd bunu çok daha iyi bilir...
+1 yılbence şeriati getirmekten çok korkuyorsunuz anlaşılan , şeriat geldi mi çıplak gezemicek sokak ortalarında öpüşemicek zina yapamicaklar ya şeriat geldi mi hırsızların eli kesilecek tecavüzcüler idam edilecek ya , bu kadar korkak olmayınız yarının garantisi yok , ölümden sonra sizi ne beklediğini bilmiyorsunuz ,
412 Yorumla
Soran+1 yılevet zorla kapatılmaktan korkuyorum
- +1 yıl
peki kapansan bol giysen ne olur ki söyle haram gözlerden korunmak rahat giyinmek kötü mü hem kim vücut hatlarını görebilir ki hem kim laf atabilir ki söyle kapanmak bu kadar mı kötü
- +1 yıl
Allah Emrediyor Ya Kapanın diyor Olay bitmiştir daha neyin kafasını yaşıyoruz
Soran+1 yılişte bu ülke bu yüzden laik olarak kalmalı yaa zorla güzellik olmaz
- +1 yıl
şeriat gelince zorla kapıtılacak mı sanıyon herkes :) :)
- +1 yıl
birdefa Allahın emir ve yasaklarına uyan kimseler Şeriatın gelmesinede seve seve razı olurlar bilmem anlatabildim mi
Soran+1 yılöyle zaten. geçende haberlerde gördüm. arabistanda çarşaflı bir kadına ahlak polisi niye oje sürdün diye bağırıyordu :)) izleyince iyiki türkiyedeyim diye şükrettim. bu ülke elden giderse yurt dışına giderim artık
- +1 yıl
Bahaneye gerek yok benc elbette yurt dışına çıkmalısın orada hiç birşeye karışmıyorlar
Soran+1 yılolan türkiye cumhuriyeti devletine olucak :(
- +1 yıl
şeriatin gelmesi seni neden korkutur ki :)
Soran+1 yıluzun uzun yazamıcam arabistan kuralları yaz googlea
- +1 yıl
arabistanın sana müslüman oldugunu kim söyledi bizim için gerçek müslümanlar sadece orada şuanda kabede ibadet yapıyorlar yönetimin müslümanlıkla alakası yok Hakiki İslam Şeriatı Allahın Emirlerini uygulamak demektir , Bu kötü birşey mi
Herşey beklenir bunlardan.
151 Yorumla
Soran+1 yılizin vermeylim lütfen ve güncellemeyi oku
Aile & Toplum konusunda 449 cevap paylaştı. onu bunu bilmem oyle bir sey yapmaya kalkisirlarsa ben bu ulkeden ailemide alip goc ederim burdanda vatandasliktan kaydimi sildiririm
20 Yorumla
+1 yılŞeriat Allahın, Kuranın kurallarıdır. Sen bunu inkar edersen dinden çıkmış olursun.
53 Yorumla
Soran+1 yılgüncellemeyi oku
Soran+1 yıl@rüzgar65 zaten kuran okuyorum
Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. İmkanları olsa hemen yaparlar bunu.. Ama olmadığı için adım adım bunu gerçekleştirmeye çalışıyorlar.
12 Yorumla
Soran+1 yılizin vermeyelim lütfen
+1 yılÜlkede o kadar düşünmekten kaçınan insan varki getirirse allah raz<ı olsun diyenler çıkacaktır
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 422 cevap paylaştı.
+1 yılHaha bunların suyu ısındı artık bu seçimde oylar düşer daha beter birbirlerini yerler ha bide hükümet kuramayacak kadar oy alırlarsa bakın o zaman cümbüşe :))
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSevmediğim yorumlara EKSİK' Atıp çıkıcam soruna gelirsek pek değerli pembe renkli özgüvensiz bayan şöyle cevap vereyim...
Şeriat ALLAH'ın hükmüdür ve şeriat KURAN'da geçer...
Müslüman bir kimse şeriatı istemiyorsa o kişi Müslüman olamaz
Şeriatı inkar ediyorsan ALLAH'ın hükmünü kuralını kabul etmiyorum manasına gelir...
Türkiyenin %85 90'ı bir Amerika özentiliği gençliği tutturmuş gidiyor
Bu piss ahir zamanda zaten yoldan çıkmış ve dinden uzak toplumlar huzur bulamaz...
Eig geceler...46 Yorumla
Soran+1 yıllaik ülkeyi tercih ederim. laiklik demek din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır. ayrıca din konusunda kimse kimseyi zorlayamaz din vicdan meselesidir. zorla kara çarşafa büründüremezler beni mesela buna asla izin vermem başımı bile kapatmam kimsenin hakkı yok buna. laikliği kaldırmaya çalışanlar karşılarında bizi atatürk gençliğini bulucaklar çünkü biz yeminliyiz aslada izin vermeyiz böyle bişeye
Cevap sahibi+1 yılALLAH' yüceler yücesi, İnsanlar ne istiyorlarsa onu veriyor. Başımıza böyle bir nesil geldi, ahir zamandayız zaten... Şimdi h. z musa kos koca peygamber ve ona bir kuşun gagası kadar ilim verilmiş ALLAH'ın ilmindende okyanus olarak örnek verirsek biz insanlar neyi tartışıyoruz?
İkinci hadise : KURAN' ALLAH' tarafından indirilmiş ve çok düzenli ve kusursuz bir kitap ve bu kitap'da şeriat VARDIR. Şeriat ALLAH'ın hükümleri sen ölünce ali veli mehmetimi düşünürsün?
Sen Kuran'a göre değilde neye göre yaşadın öldün cesedin bir hayvan cesedi gibi olmazmıydı ruhsuz bir bedende?
Bana laik ülke diyorsunda ölünce MELEKLER SANA laik ülkenimi soracak?
Soran+1 yılherkesi zorla cennete sokmasınlar işte. belki ben çarşafa girmek istemeyerek cehheneme giricem. birşeyi zorla yapmamayı öğrensinler bence. herkes nereye gidiceğini kendi karar versin bu yüzden laik ülke
Cevap sahibi+1 yılSen zaten bu zihniyetle ölmüşsün
Sen cehennemi 45 derecelik banyo yaptığın sıcaklıkmı zannediyorsun :)
Araştırma filan yok İLİM yok bilgi yok kalkmış şeriatı tartışıyolar..
Daha çok uzatırım sabahlarımda bu konu üzerinde ama gerçekden yorgunum ve vaktim yok başka zaman buraya yazarsan sana yazacak çok şeyim olurdu ama gerek yok
Soran+1 yılaynen genelde gericilerle muhatap olmuyorum zaten prensip gereği
Cevap sahibi+1 yılGerici diyorsunda bir damla sudan oluştun
Geliştin sağlıklısın beynin var ve o beyin ile Sen ilimsiz bir halde ALLAH'ın hükmünü tartışamassın...
Boşuna demiyor kuran insan nankördür die bahseden bir ayet var.
Sen öldüğünde GERİCİ lafını görüceksin zaten...
Sen ileriye dönük git ama UNUTMA ölüm var...
Gizli Üye(36-45)+1 yılAmerikan ve siyonist projenin kuklası parti şeriat filan getirmez. getirse getirse felaket getiri... dağılıp gidecekler, geldikleri gibi...
42 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıliblisin evlatları hepsi.
+1 yılşeriatın gelmesiyle sen sinemaya gidememe, iş hayatından olma, sokağa çıkamama, kadınların haklarının ellerinde alunması arasındaki bağlantıyı nasıl kurdun acaba? Hem çarşaf zorunlu bir şey değilki be canım o eskilerin dönemiydi. Aartık yeni daha hoş kapanabileceğin kıyafetler var.
26 Yorumla
Soran+1 yılkapanmak istemiyorumki başımıda kapatmam mini eteğimide giyerim. burası hep laik ülke olarak kalıcak
- +1 yıl
Sen kapatmazsın olur biter müslüman olmayana kapanın demiyoz zaten
Soran+1 yılmüslümanım ama
- +1 yıl
Namaz kılıyomusun? 32 farzı biliyomusun?
Bilip uyguluyosan tamam müslümansın. Pardon bilmesende müslümansın ama mümin değilsin çoğumuz değiliz. - +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=HVqxp_leOc4
https://www.youtube.com/watch?v=KgY8nCtkqmk
https://www.youtube.com/watch?v=5wkImlF7Y28
cevabım güzel koynca konuyu kıvırıyorsun al bakalım sana cvap olsun senin sayende bir çok insan görecek okuyacak fındık akıllım benim - +1 yıl
Ne kıvırması kafanmı güzel? @1TürkHristiyan
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye arabistan gibi olamaz. Kafadan uydurulmuş seriatla yönetilecek kadar yolumuzdan sapmadık.
Hak şeriat umudumuzdur.
Birgun putların yikilacagi da asikardir. O günleri görmek dileğiyle.515 Yorumla
Soran+1 yılbence getiremez isyan çıkarırırz
- +1 yıl
Çabalariniz boşuna. AKP seriati getirir mi bilmem ama o şeriat gelecek.
Soran+1 yılgelmiyicek
- +1 yıl
Allahın sözü var
Soran+1 yıldin vicdan meselesidir. şeriat gelirse ateistler hrisiyanlar ne b*k yicek onlardamı kara çarşafa bürüncek
- +1 yıl
Ne alaka. Şeriat kuralları muslumanlar için geçerlidir. Benim dinim bana onların dini onlaradır.
Soran+1 yılyoo zorunlu tutuyolarmış. her neyse sen şimdi şeriatı isteyerek hayatın boyunca sinemaya gitmemeyi araba kullanmamayı çalışma hakkının elinden alınmasını. kocandan izinsiz dışarı çıkmamayı, kara çarşafa bürünmeyi, makyaj yapmamayı, 2 kadının şahitliğinin bir erkeğin şahitliğine eşit olmasını kabul mu ediyorsun :(( ben bunları kabul edemiyorum. yaşayan bir ölü olarak yaşamayı kim ister. ya da 2. sınıf muamele görmeyi
- +1 yıl
Off git bir Kuranı Kerim oku. Orda bak bakiyim araba sürmek, sinemaya gitmek yasak falan diyor mu?
Ben Müslümanım Allahin tüm kanunları kabulum ama bir tarafinizdan kurallar uydurmayin.
Soran+1 yılben uydurmuyorum şeriat olan ülkeler uyduruyor. bence araştırın şeriat olan ülkeleri bunların hepsi yasak. şeriat gelirse bizdede hepsi yasak olacak siz hala hiç bişeyin farkında değilsiniz. en çok kadınların karşı çıkması gerikiyor bu kurallara yaa
- +1 yıl
Ben ne dedim baştaki cumlemde "Kafadan uydurulmuş seriatla yönetilecek kadar yolumuzdan sapmadık."
Hak olan için savaşırız ve Hak şeriat için savaşmak her muslumanin görevidir. Şeriat adında yönetilen ülkeler umrumda değil ben kitabini baz alirim.
Sakın bana müslüman olduğunu söyleme bak düşer bayilirim.
Soran+1 yıllaik bir müslümanım ve hep laikliği savunucağım
- +1 yıl
Geçmiş olsun tatlım, laik müslüman olmaz. Şeriatı reddeden ve yeren musluman olmaz.
Ben söylüyorum gerisi senin aklını kullanıp Kuranı okumana bakar. En yakın zamanda dinimize donmen dileğiyle.
Soran+1 yılakpli yobaz olduğun o kadar belli ki
- +1 yıl
Ya bırak akpyi falan ben sana ne diyorum sen ne diyorsun.
Tek bir ayeti reddedersen geçmiş olsun. Sen bütünüyle bir çok ayeti reddettin. Hala AKP diyor süper zeka. - +1 yıl
tatlım süpersin ağzının payını çok iyi vermişsin :)
+1 yılo zor biraz. herşeylerine eyvallahta o kadarda değil hani. :D
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 7,3b cevap paylaştı. yok öyle birşey ya
Anayasada ki değişmez maddeyi açın okuyun ya la.20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl"Allah'ın indirdiğiyle hükmetmeyenler, kafirlerin ta kendileridir" (Maide, 44)
81 Yorumla
+1 yılSilahlanırım. Daha çıkarım kolay mi la oyle getirmek..
30 YorumlaBenım memleketımın koyunları yuzunden bız yanacaz.. Yemın ederım elımden gelse gözümü kırpmadan gebertırım bunları.. Cinsi beynı ruhu kanı bozuk bunlar
00 YorumlaBilemiyorum o adam karektersiz allah allah deyip hortumluyor hazineyi. Onuda yapar yani :)
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. O değilde kadın sünneti afrikada bazı yerlerde var müslüman olandada var olmayandada var arabistanda yok uydurmayın kafanıza göre
00 YorumlaTakunyalı erkeklerin ve sıkmabaş, türban staly'la... pu ların istediği bu, sen bu denklemin neresindesin... önemli olan bu
00 YorumlaSoruyu soran şahıs bu kadar atatürke saygılısın o kadar chp sempatizanısın şeriat gelirse yok asarız yok kabul etmeyiz hikaye okumuşun sen önce şu sanal ortamda fikrini savunma cesareti gösterde gizli olarak sorma sorunu sonra şeriata karşı direnirsin :))
05 Yorumla
Soran+1 yılhırsızlar hapse atmasın diye gizliyim :)) herkesi hapse atıyolarda
- +1 yıl
Eğer bir savunduğun fikir varsa bunun arkasında dur hapsede atsalar madalyada taksalar dur!
Başında ki sarığı cıkar dendiğinde bu sarık başla beraber cıkar diyenleri örnek al kendine eğer bir savunucuysan öyle eğer gerçekten şarlatan değilde bir fikrin arkasındaysan tam ol kendin ol
Son olarak
Kısacası elin şeyiyle gerdeğe girme varsa sende de malafat kaldır sapla.
Soran+1 yıldurucam tabi cumhuriyet ve laiklik için herşeyi yaparım
Niyetleri belki o yönde olabilir ama güçleri hiçbir zaman yetmeyecek.
10 Yorumla
+1 yılHiç bir partiyi köküne kadar desteklemiyorum sadce akp biraz ağır basıyo. Ama şunu söylim akp ya da herhangi parti şeriatı getiremez getirirse anca demo sürümünü getirir böylede ordu , halk isyan eder. Neden getiremez çünkü zamaanında Türkiyenin genetik yapısı değişti ağır yara aldı.
06 Yorumla
Soran+1 yılakplisin yani. neden akpli olduğunu öğrenebilir miyim. öyle nefret ediyorumki çevremdeki akplilerle muhatap bile olmuyorum geri kafalılar diye. ama şimdi senden öğrenmek istiyorum millet niye akpli?
- +1 yıl
Akp ye oy veren herkes bence akp li değildir. Ben de akp li olduğumu düşünmüyorum. Akplilerden nefret etmeniz gerçekten çok normal çünkü büyük ihtimalle onlarda sizden ve sizin gibilerden nefret ediyodur. Karşılıklı bir ilişki bu yani. Akp lilerden nefret ederek ne kadar insanlığına zarar verdiysen sorduğun soru gerçekten bana çok insancıl geldi. Şunu söylim herkes aynı düşünceyle akp ye oy vermiyor. Hangi birini sayayım.
Soran+1 yılkendini söyle sen niye akpye oy veriyorsun mesela
- +1 yıl
Derdimi özel olarak daha iyi anlatırım. Ya da derdimizi ''
Soran+1 yılyoo burdan anlat
- +1 yıl
Peki. Susma hakkımı kullanıyorum.
Aile & Toplum konusunda 356 cevap paylaştı. Ne şeriati , KOMUNİZM getireceğiz !
346 Yorumla
Soran+1 yılkominizm nee
- +1 yıl
@pusat55 Ermeni değilim ama Ermeni olmakta ayıp değildir aslan parçası :) https://www.facebook.com/shakeit.upbebegim?fref=ts al sana facem aslan parçası errrrrrkek ;)
- +1 yıl
komünizm rusyada çöken, çinde tabelada yazan (koyu kapitalist bir ülke), küba da ise hergün iyice aşınan bir sistem :D kurulu düzenler çökmüş sen Türkiye'ye komünizm gelmesinden bahsediyorsun. şakacı şirin :)
- +1 yıl
@coğrafyacıı Yunanistan'a ise yeni yeni gelmeye başlamış , Ege denizi ı ne Türkiye'nin ne Yunanistan'ın Ege denizi balıklarındır diyen insanca bir zihniyet , coğrafya yoksunu coğrafyacı :)
- +1 yıl
Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos daha 1 ay önce açıkladı ege yunan denizidir diye ne cahil komünistler var ya :) cahil şirin seni :) araştır bak utanırsan yazma :)
- +1 yıl
@coğrafyacıı Hükümetin dediğine bakacaksın sen. :) Dinci köpek , kurt işareti yapan bir faşist olmaktan kat kat iyidir Komunizm ;)
- +1 yıl
hemen hakaret :) komünistleri Allah'tan ciddiye almıyorum örgütlenme şeması ile aldığı oy oranına bakarsak tabela partisinden daha iyi durumda değilsiniz olsun en azından komünizmi insancıl olarak gösterip kendin hakaret edebiliyorsun :) cahil komünist şirin :)
- +1 yıl
ayrıca savunma bakanı yürütmenin bir ayağıdır yürütme= hükümettir tabi sen bunları bilmezsin :)
- +1 yıl
İslamla kesişiyor diyosunda komünizmin temelinde ateizm vardır marx amcanın sözlerini tekrarlatma bana :)
- +1 yıl
@coğrafyacıı Fotoğrafımın anlamını bilmeden yobaz yobaz yorum yapan zihniyetin ürünü , örgütlenme şemamız ile , TKP ve HTKP tüzüğümüz ile , hırsızlık için değil halk için uğraşmamız ile örnek bir oluşumuz :) Türkiye'de SOL en fazla bulunan faktördür lakin sana desem Franksiyon onuda anlamazsın ama Franksiyon farkı denilen birşey var solda , biat kültürü yok sizinki gibi :) aklın sıra aşağılayıcı yorum yapmaya çalısırsan her türlü hakareti yersin yobaz :)
- +1 yıl
@coğrafyacıı Benzeşen yönlerini söylüyorum ben lakin ateizm varsa Rusya'da neden halkın %95 i hristiyan , konuşturma şimdi beni burada. :)
- +1 yıl
işte burada bütüncül bir görüşten ziyade onlarca dala ayrılan ve birbiri içinde kavgalı olan bir zihniyetten bahsediyorsun yani aşağılama denmez onada ne biliyim bir ezikleme var ayrıca gerçekten komünizm bitmiş tükenmiş bir fikir akımıdır bunu biliyon ama genede seviyon saygı duyarım benim için siyaset dünyasının ajdarısınız :)
- +1 yıl
@coğrafyacıı Bütüncül bir zihniyet olmasını kimse istemez zaten , AKP , CHP , MHP koyunları gibi birisi ne derse o demeyiz biz , bitmişmi tükenmişmi göreceğiz 1 Mayıs'ta :)) Benim içinde AKP zihniyeti Hitler zihniyetinden farksızdır şuanda. :)
- +1 yıl
hitler sosyalistti ama onu napcan :)
- +1 yıl
@coğrafyacıı ah be gülüm , acık verdin cahilliginden Nasyonal Sosyalist anti marksist ve etnik milliyetçiliğe dayanan bir akımdır :) MHP zihniyetidir ve Türkeş'in örnek aldıgı bir insandır , Nasyonal Sosyalizmi bir araştır derim? :))
- +1 yıl
güzel kardeşim benzeşen yönleri vardır. her fikir akımı iyiliği, güzelliği hedefler (belki bazıları hedeflemez faşizm gibi) ama komünizmin kökeninde din yoktur istersen lenin ve marx amcadan sözler paylaşıyım :)
- +1 yıl
ne yani sol fraksiyonlar içinde bir demet papatya gibi düşün gerçi kızıllar sonra o papatyaları dağıttı ama :( olsun sonuçta stalin kadar iyi bir insandı hitler :)
- +1 yıl
@coğrafyacıı komunizmin kökeninde din var dediğimi hatırlamıyorum ben , lafımı çarpıtma :)
- +1 yıl
var demedin ki benzeşen yönleri var dedin bende benzeşme yok çünkü dini tanımaz kabul etmez dedim bu benzeşme değil onu açıkladım sadece :)
- +1 yıl
@coğrafyacıı Komunizm bitermi bu dünyada kapitalizm oldukca? :)
- +1 yıl
@coğrafyacıı etnik ayrımcılığa , eşitsizliğe karşı olması benzeşmiyor yani :) İslam etnik ayrımcılık , üstünlük politikasımı uyguluyor diyorsun :)
- +1 yıl
fakirler bitmediği sürece komünizm bitmez :D nerde bir fakir var komünist oluyor gerçekten bak :D bitmez ama tabelada kalır sempatizanı olur radikali olur bitmez ama başada gelmez bunu sende biliyorsun :) doğruyu söyle şimdi valla helal dicem ayakta alkışlıcam :)
- +1 yıl
@coğrafyacıı inan bana geleceğimize ben gönülden inanıyorum , kimse getiremezse ben getireceğim bundan eminim :)
- +1 yıl
@TürkSolu kardeş niye çarpıtıyorsun İslam'ın söylediğin şeyleri yapmadığını üstte yazdın zaten :D şöyle diyelim ben seni tanımıyorum ve seni sevmiyorum ama ikimizde iyiliği istiyoruz bu yönümüze benzeşme denir mi bilmiyorum sonuçta ben seni sevmiyorum gördüğüm yerde gebertesim geliyo öyle düşün :)
- +1 yıl
- +1 yıl
faşizmde komünizmde gerçekten birbirinden beter hitlerin işgal ettiği bölgeleri sovyetler ele geçirdiğinde bölgedeki insanlar almanlar için savaştı baltıklarda ve ukraynada :D
- +1 yıl
@coğrafyacıı benimde sana aynı duyguları besledigimi bilmeni isterim :) insanların iyiliğini isteme noktası benzeşme ;) sen rahat ol ilerde görürüz kim ney :) Buda son yorumum :)
- +1 yıl
bende uyucam zaten kardeş hadi iyi devrimler :D
- +1 yıl
@coğrafyacıı saol sanada iyi geceler bende yatıya ^^
Allahın şeriatını getirecekse ben razıyım ama bu pezolar kendi şeriatını getirip başınada cübbeliyi koyacakları için allah korusun bunların inandığı allaha da insnmıyorum artık
00 Yorumla
+1 yılBuna kalkşırsa başına bela getirir. Adamda getirme yeteneği yok, bulduğunu cebe götürüyo
21 Yorumla- +1 yıl
Tartışmanın alemi yok gayet güzel cevap bunların hepsi yiyici tim.
Ne şeriatı ya. Şeriatın olduğu yerde yolsuzluk yapılamaz.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 961 cevap paylaştı.
+1 yılöyle bişey olursa çok kan dökülür. ülke birbirine girer zaten herkesin boğazına geldi. patladı patlıyacak.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yılBenim bildiğim şeriat Allahın kanunu imiş eğer Allahın kanunu gibi şeriat olacaksa olsun ne olacak ona karşımı geleceğiz
12 Yorumla- +1 yıl
ben bana anlatanı söyledim imiş dedim kendim araştırmadım kendim araştırırsam doğru kanıya varırırım ama şimdilik araştırmak gibi bir isteğim yok teşekkür ederim
- Devamını Gör (58)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat