Hala devam eden vahşet. Bazı sivil toplum kuruluşları aileleri bu durumdan vazgeçirmek için uğraşıyo hala. Bazı kızlar kaçarak onlara sığınıyo ve kurtuluyo. Bazılarıysa ağlayarak yaptırıyo bazıları engelli olduğu için ne olduğunu anlamıyo. Bunu yapan ilkel kabilelerdeyse durum daha farklı. Hayvan derilerine sarıyolar, boyuyolar, ayakta tutuyolar, acı çektiriyolar. Dün bu durumdan kaçan iki kız kardeşin haberini gördüm. Başkalarının acısına ağlayarak "iyiki onlar gibi değilim" diyenleri sevmem ama tutamadım kendimi. Siz biliyo muydunuz bu durumu?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılKadınlarda cinsel isteği azaltmak için uygulanan bir cahillik örneği
Çünkü kadının tüm cinsel yaşamı bitiyor
Bazı İslâm düşmanları bunu islami uygulama olarak gösteriyor fakat islamda sünnet sadece erkeklere uygulanır bunun sebebi ise hastalık vb şeyleri engellemek
Ülkemizde çok görülmeyen fakat avrupada çok yaygın olan penis kanserini engelleyen bir uygulama daha önemlisi cinsel yollardan bulaşan ölümcül bir çok hastalığı engelliyor
Konuya geri dönersek islam dininde kadın ve erkekte nefsi köreltmek için iman ve islamın şartlarını yerine getirmek öneriliyor yani özellikle kadında istek olmasın diye sünnet uygulaması diye bir şey yok
Tam tersi islam dininde evlilerin eeşlerini bu konuda mutlu etmelerini bildiriyor
Erkeklere verilen bir görevdir bu.
Dolayısı ile evli bayanların istekli olması demek erkeğin görevini yerine getirmesi konusunda bir uyarı demektir.
Bu tür uygulamalar islam dini için gerekli değildir kadınları değersiz gören ilkel ve cahil toplulukların işidir
Bizim görevimiz ise bu tür uygulamaları engellemek ve dinimiz ile bağdaştıran kişileri uyarmaktır.
Konuyu toparlamak gerekirse
Kadın sünneti ;
Kadına değer vermeyen, cahil toplulukların kadınlardaki cinsel isteğin azalması için, klitoris isimli duyarlı kısmı alma işlemidir. Bir insanlık suçudur. Cinsel ayrım ve istismardır. Cahilliktir. Çünkü kadınlığı tamamen bitirir01 Yorumla- +1 yıl
Erkek sünneti de hadise dayanır 2 side islamda yoktur ve zevki azaltmak içindir
En İyi Cevaplar
+1 yılkadını bir mal, erkeğin cinsel ihtiyaçlarını karşılayan bir obje olarak gören toplumlarda gerçekleşen insanlık dışı olaydır. bu sünnette amaç kadının cinsel ilişkiden zevk almasını önlemek olduğu için, bir insanlık suçudur. zira cinsellik sadece erkeğin keyif aldığı bir halı saha maçı değildir.
13 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle öyle malesef.. Sinirlerin en çok olduğu kısmı keserek ve dikmeyerek hayat boyu acı çekmesini sağlıyolar. Binevi onun bunda hakkı yok demek gibi. Genelde 6-12 yaş arasına yapıyolar
- +1 yıl
Yazık günah..
- +1 yıl
Aynı erkek sünneti gibi kötü bir uygulama
+1 yılbir de dikiyolar ki kimseyle iliski yasamasin evlendiginde kocasi goruyo yani biriyle yatip yatmadigini. Ve her iliski yasadiginda feci aci cekiyomus afrikada oldugunu biliyorum bir de issiz bir yere goturuyomus anne kendi kizini sunnet edicek kadin da oraya geliyomus oyle bir çöl gibi bir yerde mikrop kapa kapa yapiliyo kanamadan ölen var mikroptan ölen var diye duymustum. Sunnetten kacan bir kadinin aciklamalarini okumustum dogu tarafinda da var (ulkemizin dogusu degil)
06 Yorumla- +1 yıl
Ben erkeklerin yaptıklarını biliyodum. Yer yer değişiyor demekki. Çok zor. Dünyanın bir yerinde kadınlar ve çocuklar hep acı çekiyor..
- +1 yıl
Anne kendi eliyle cocugunu o igrenc yere goturuyo malesef ve buna pek engel olunamiyo cahil ulkeler cahil kafalar napicaksin.
- +1 yıl
Yazık vallahi. Şükretmeye utanıyorum. Hergün kızlar neler yaşıyor
- +1 yıl
Kesinlikle iyi ki diyorum turkiyedeyim. Turkiyeyi sevemesem de
- +1 yıl
Aynı Türkiye ve erkek sünneti de olduğu gibi cahillik naparsın
- +1 yıl
Bende erkeğim ve ne yazık ki türkiyedeyim diyiyorum çünkü bizede aynısını yapıyorlar ve ses çıkaran yok.
Bu konuyu cok arastirdm. Kadinlarin zevk aldigi noktayi kesiyorlar. Idrari ve adeti yapabilecegi yeri acik birakip gerisini de dikiolar. Bu sekil yapip namuslarinin korunacagini dusunuyolar. Afrika ulkelernde cok oluyo bunlar ve hijyensiz yapildigi icin coguda hayatini kaybedebilior kanamadan dolayi. Kizlar evlenincede o dikili olan bolgeyide acmak kocasina kaliyor. Artik oda ne sekil acarsa...
04 Yorumla- +1 yıl
Benim gördüklerimde dikim işlemi yok. En sinirli olan üst bölgeyi koparıp yere atıyolar. Dikmiyolardı. Amaç zevk almasını önlemek, ona ait olmadığını bilmesi gibi
- +1 yıl
Evet. Ya cok farkli farkli sekilleri. Malum olan delik kismini kapatiolarki sadece idrari cikarabilsin dye. Oklda felanda cok gorduk bunun derslerini. Bu seklde cinsellikten asla ve asla zevk alamiyor. Ve sadece esi tarafndan artk (kullaniliyor) diyim duydugu sadece aci cunki
- +1 yıl
Aynen afrika dan farkımız yokmuş ama bu sefer kızlara değil erkeklere yapılıyor bu zulüm.
- +1 yıl
Ya bu aynı erkek sünneti en zevk alınan yer kesiliyor ve dikiş atılmıyor.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
16Cevap
+1 yılBir klitorisin tamamen kesildiği (firavun vahşeti)
Bir de klitorisi örten derinin kesildiği sünnet vardır.. araştırmanız lazım..
Zorla yapılması iğrenç ötesi bir durum.. istemeyen kimseye yapılmamalı , yapılamaz.. ancak durumu itina ile inceleyiniz..03 Yorumla- +1 yıl
Olayın fiziksel durumuyla ilgilenmiyorum. Toplumsal ve insani yönü.
- +1 yıl
Toplumsal yönünü de belirttim.. insanların zorla ve acımasızca bir şey uygulamak bu ne olursa olsun farketmeksizin kötü bir olaydır..
- +1 yıl
Evet kesinlikle
+1 yılBende açıklamak istiyorum bu durumu başta vahşet olarak düşünebilirsiniz ama ben buna mecburiyet diyorum bunu da açıklayacağım... Bu kadın sunneti Afrikada ki musluman ülkelerde yapılıyor genelde hatta yuzde 90-95gbi ilginç bir rakam veriliyor bizdeki erkekler gibi onlar kadinlarida sünnet ediyorlar bunun tabiki açıklaması şu Afrikayi bilirsiniz insan hayati ucuz ve basit bunu bildikleri için kadin sunneti yaptiriyorlar ki kadının idrar aticgi delik harici hersey alinarak dikiliyor bu da tecavüze engel oluyor çünkü kadinin cinsel organi kalmamakla beraber diktikleri için genişlemiyorda bunu zina ve tecavuzun önüne geçmek için yapiyorlar diye biliyorum bazi sunnet ettirmeyenler mesela genelde kendilerini pazarlyrk geçim sagliyor cok sukur Turkiyede bu yok ama Özgecan vs vakalar ciddi şekilde artarsa hergun onlarca kişi görürsek iste ozmn bizde de bu uygulamalar yapilacaktir ki ins öyle şeyler olmaz
03 Yorumla- +1 yıl
Olmaz öyle şey. Onların amacı cinsellikten yoksun bırakmak. Başka birisiyle ilişkisi olmamasını sağlamak. Ahlak kazandırmak. Cinsel organında söz sahibi olmadığını bilmesi. Çünkü bu bir seçim değil. İster zorla ister istekle olan birşey. Tecavüzü önlemek için yapılacak şey kadının kendini koruması değil, erkeklerin adamlığı ve insanlığı öğrenmesidir. Konuşulması gereken kadın değil erkeklerdir. Kadınlarımız nereye gidiyor demek yerine erkeklerimiz nereye gidiyor diyebilmek önemli. Bunu yapan erkekler çünkü. Benim bu sorudaki amacım tamamen insani yönü. Biyolojik açıklamalar değil. Toplumsal ve psikolojik görüşleri almak amacım.
- +1 yıl
E erkek sünneti ni de biz istemedik olmayı
+1 yılÇok canice bir şey. Çöl çiçeği filminde ilk görmüştüm. Kadına yapılan zülümlere bir örnek daha. Genellikle afrikada yapılıyor ama dünyanın başka yerlerinde de vardır. Türkiye'de var mı bilmiyorum. Umarım yoktur. Böyle bir canilik yapılmamalı. Kadınlar ömürleri boyunca acı çekiyorlar. İlişkiden zevk almadıkları gibi her ilişki onlar için işkence. Üstelik bir çok kız bu işlemde/sonrasında ölüyor ya da doğumda ölüyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGenelde doğuda var, kadın hayat boyu zevk almasın diye yapılıyor. Yaratanın gazabına uğrasın onlar. Kökleri kurusun.
Normalde biz erkeklerinde kesilmemesi lazım, Yaratıcı neden böyle bir şey istesin ki?
Estetik acısından da çok kötü gözüküyor. Erkeklerin de sinirlerini öldürüyorlar , yeteri kadar zevk almıyor erkekte. Sonra hep problem. Ölene kadar geri dönüşü olmayan bir problem.13 Yorumla- +1 yıl
Doğuda nerede var?
- +1 yıl
Türkiyede böyle birşey yok. Güney afrika ve kenyada var. Doğudan kastı oysa yön duygusu zayıfmış. Güney demek istedi heralde.
Cevap sahibi+1 yılBen bir dergide okumuştum hatırlayamıyorum , doğunun bazı illerinde köylerde devam ediyor. Arap ülkelerinin yerlerinde de vardı. Araştırıp, kaynaklarla gelirim.
Ben erkekte de karşıyım. Hayır aklı hiç birşeye ermeyen çocuğu sen tut zorla acı çektir. Ne adına inanç adına? Üzgünüm benim inandığım yaratıcı böyle birşey istiyor olamaz. Soracak olursanız ben bir müslümanım. Ama gelenekçi bir müslüman değil.
15 Yorumla- +1 yıl
Ben bunu araştırdım. Biyolojik olarak yani. İlerde bir erkek çocuğum olursa naparım diye. Olayın tamamen sağlık kısmıyla ilgilendim. Ve sünnetin sağlıklı olduğunu anladım. Tabi doğru zaman ve şekilde olmak kaydıyla. Çocuk doğduğunda yapılanı en sağlıklısıymış. Tabi erken doğum ya da farklı bir sıkıntı varsa bir kaç sonrasıda olabilirmiş. Yani çocuk bunun bilincinde olmadığı zaman ve kendini yenilebildiği bebek zamanı olmalıymış. Sünnetten sonra sünnet derisi oluştuğu için bu deri oluşumu sağlıklıymış. Sperm filan açısından. Olayın psikolojik yönüyse tartışılır. Ben düğüne karşıyım. Çünkü çocuk daha o yaşta pipisiyle övünmeyi, üstün olmayı öğreniyo. Gereksiz bir kutlama.
- +1 yıl
Ya kadın sünnetine karşı çıkıp erkek sünnetine evet demek nasıl cahillik oralardan okuma taraflı yerler orlar gir Wikipedia ya oradan oku gir YouTube ye yaz oraya sünnetin zararları veya git evrim ağacından oku veya eksi sözlük den oku çünkü o okudun sitelerin afrika versiyonu kadın sünneti için sağlıklı diyen yerler.
- +1 yıl
Erkek sünneti kadın sünnetin den daha zararlı. Ve karşı çıkmayan cahiller var
Gizli Üye(30-35)+1 yılKlitorisin kesilmediği uygulama: Yalnızca klitorisin üzerini örten deri parçasının kesilerek klitoris başının açığa çıkarıldığı uygulamadır. Tıpkı "erkek sünneti" ndeki gibidir. Klitoris asla kesilmez, üzerini örten deri kesilerek kaldırılır. "Bu uygulama kızların evlendikten sonra cinsel ilişkiden daha çok zevk almaları için yapılır." Bu şekilde sünnet olan kızlar daha çabuk ve doyumlu orgazm yaşarlar. Bu uygulama ABD ve Avrupa'da "Clitoral Hoodectomy" adı altında estetik cerrahi merkezlerinde uygulanır. Ayrıca İslam'daki kadın sünneti uygulaması da böyledir.
Biraz daha araştırman lazım dehşet değil bayanlar için iyi bir durum16 Yorumla- +1 yıl
Sen hangi bölgede olana baktım bilmiyorum. Bu uygulamanın amacı kızların cinsellikten zevk almamasını sağlamak. Böylece evlendirildiği kişiyi aldatamaz. Ve cinsel organını kesen erkek olduğu için kendinin orda bir hakkının olmadığını benimsetmek. İlkel kabilelerde bunu ayakta, bıçakla, acıyla ve zorla yapıyolar. Kaçabilenlerin sığındığı bir kız okulu bile var.
Cevap sahibi+1 yılİslam kadın sünneti uygulaması böyle kardeşim. Milletin kabilelerinden bana ne adı üstünde "ilkel"... ilkel insanlar ilkel uygulama yapar bildiğim daha kötü uygulamaları da var mideni bulandırmak istemiyorum.
- +1 yıl
Yanlis biliyosunuz ABDde yapilan tamamen cinsel saglikla alakali birsey muslumanlikta yapilan kadin sunneti bekareti korumak amaciyla yapilan bir sünnet kadinin sadece idrar atacağı kısım kaliyor gerisi kesilerek alınıyor
Cevap sahibi+1 yılBen bunu bir siteden alıntı yaptım. Siz mi daha iyi biliyorsunuz yoksa o bilim sitesi mi
- +1 yıl
Bu bilgi yanlış. Kadın sünnetinde ne kadar kestikleri kültürlere göre değişiyor ama her koşulda kadının zevk alması engelleniyor. Böylece kadının ömrü boyunca bir erkeğe hizmet etmesini amaçlıyorlar. Çöl çiçeği filmini izlemediyseniz izlemenizi öneririm.
- +1 yıl
Erkek sünneti de de aynı yalanı söylüyorusunuz atma ziyaa o başka uygulama
Duydum ama yorumları okuduğumda bir tane mantığa uygun bir cevap bulamadım.
01 Yorumla- +1 yıl
Aralarda üzücü şeylerde yazanlar oldu tabi. Senin görüşün ne?
evet ya biliyodum bilmem ne mezhebinden olanlar yapıyomuş daha çok hindistanda falan
00 Yorumladuymuştum ama üzüldüm yani bu nedir Allahım sen durumu biliyosun ol de olsun amin inşallah
00 YorumlaBizimki kesilirken alkış sizinkine gelince vahşet. s
11 Yorumla- +1 yıl
O kadar doğru ki bu kişiler çok iki yüzlü arastırdıkları yerlerin afrika versiyonu kadın sünnetine sağlıklı diyen siteler :%100 de%100 eminim
+1 yılpeki tıp açısından faydalı mıymış yani bizim sünnet gibi
06 Yorumla- +1 yıl
Tabiki hayır. Sinirlerin en yoğun olduğu kısmı kesiyolar. Yani binevi uzvunu engelli bırakıyolar. Amaç hayat boyu acı çekmesi ve baktığında görmesi.
- +1 yıl
kim yapıyo peki bu caniliği
- +1 yıl
Erkekler yapıyo. İlkel kabilelerde evlendirileceği kişi yapıyo, şehir sayılabilcek yerlerde evlere çağırdıkları adam yapıyo
- +1 yıl
Kenya ve güney afrika
- +1 yıl
Bizimki de sağlıklı değil ya afrika dan cahillik konusunda yarısırız resmen bir yer kadın sünneti de cahil bir yerde erkek sünnetinde.
- +1 yıl
Erkek sünnetinde de öyle.
Kestirip atmamak lazım bazı şeyleri haklısın :)
00 YorumlaNereyi kesiyorlar kulak filan mı
09 Yorumla- +1 yıl
Üst tarafta sinirlerin en çok olduğu kısmı kesiyolar. Böylelikle hayat boyu acı çekiyosun ve hayat bonu öyle kalıyosun.
- +1 yıl
Uzvunu engelli bırakıyolar. O deri geri gelmiyo. Doğum yaparsan acın kat kat oluyo, sevişirsen de öyle. Amaç sevişmenin zevki olmamasını sağlamak. Kimseyle sevişmesin. Evlendirildiği kişiyle kalsın. Birde cinsel organının ona ait olmadığını bilsin diye.
- +1 yıl
Cnn türkteki haberden öğrendim.
- +1 yıl
Bende bakamadım annem bakmak istedi anlattığı kadarını biliyorum
- +1 yıl
Bizim erkek sünneti de öyle ama değinen yok buna.
+1 yılİslamiyetle Kafayı Bozmuş İnsanlar
03 Yorumla- +1 yıl
İslam ülkelerinde olan bir şey değil bu. Güney afrika ve kenya. Dinleride ilkel dinlerden. Kitabı olmayan peygamberi olmayan dinlerden filan.
- +1 yıl
Dinsiz Kısaca ;) Arabistanda KAdını Daha Çok Mahdur Ediyorlar :D
Şeriatlar Yüzünden 6-7 yasları arasındakı cocukların kollarını arabba ile ezdiklerini bile gördüm yani - +1 yıl
Ama erkek sünneti oluyur bu ne cahilikdir.
Turkiyede boyle birsey yok ki
Var mi?05 Yorumla- +1 yıl
Tabiki yok. Belki savaşlar farklı seyretseydi orda doğabilirdik ama kader işte
- +1 yıl
Hindistanda var mı bilmiyorum ama kenya ve güney afrikada çok yoğun
- +1 yıl
Ama erkek sünneti var kadın sünneti den daha zararlı
yeni mi öğrendin?
01 Yorumla- +1 yıl
Biliyodum ama dün kızın haberini görünce sormak istedim bilmeyen var mı diye
+1 yılDaha neler duyacaz bakalim
00 Yorumla