Türkiye'ye gelin gidersem mutlu olabilir miyim?

selam arkadaslar ben esra almanyada yasiyorum 20 yasindayim ve türkiyeye gelin gitmek ve ayni zamanda orada okumak istiyorum. Sevdigim insan kirsehirde hem calisiyo hemde üniverste isletme bölümünde okuyo.Bende hemsireligi okuyorum 1 senem kaldi ondan sonra 2 yil acik ögretimi okuyup oraya gelmek istiyorum. Oraya alismam zor olacak belkide biliyorum ama inanin sevdigim insani buraya getirerek onun hayatini mahf etmek isemiyorum cünkü bambaska bir ortam yaslilarin icinde dili farkli, insanlari soguk ve hava da hep soguk...yaaanii buraya adapte olmasi zor ama ben daha kolay alisirim gibime geliyor cünkü yakin akrabalarim hep orda, diller ayni, almancami avantaj olarak görüyorum..Siz ne diyosunuz?Bide birsey demek istiyorum ordan buraya gelmek isteyen gencler uyanin eski almanya kalmadi hele Euro geldi geleli burda hayatinizi mahf edersiniz vatanimiz, memleketimiz varken buralar size neden cazip geliyo anlamiyorum almanlarin verdigi 300 euro issizlik parasi icin mi?Türkiye de is bulamassin diyolar ya bizim türk milleti caliskan degil is begenmiyolar is cok aslinda:)haksizmiyim?Yorumlarinizi bekliyorum...
Türkiye'ye gelin gidersem mutlu olabilir miyim?