Bayanlar başını kapatanlar niye kapatıyorsunuz ; başını kapatmayanlar niye kapatmıyorsunuz?

Ben ortak değerleri savunuyorum . Bir toplumun belli bir merkez sosyokültürel yapısı olmalıdır ki o toplum daha kararlı ve huzurlu olabilsin . Bu konuda ikisi arasında olan birisiyim . Keşke büyük oranda nezih , eğitimli , gelişmiş , ahlaklı bir toplum olabilsek de bayanlarımız saçlarını kapatmak zorunda kalmasalar . Ama diğer taraftanda kadının güzelliğini kocası dışındaki erkeklerden sakınması mevzusu var . Mesela şöyle bir düzenleme yapabiliriz . Evelenene kadar her kız başörtüsüz yaşar , evlilikle birlikte başını örter ve bilirizki o bayan evli ve onu seven bir kocası var . Başörtüsü konusundaki düşünceleriniz nelerdir ?
Başımı kapatmıyorum çünkü...
Başımı kapatıyorum çünkü...
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
+1 yıl
Başörtüsü aslında sadece bir kılıftır , ahlak kılıfı. Hep yazıyorum ; 3 semavi dinin de özü birdir ve aynı doğrulukları öğütlerler. Şekilsel olarak farklıdır çünkü farklı coğrafyalara , farklı zamanlarda , farklı toplumlara indirilmişlerdir. Başörtüsü öğrenciye verilen ödev gibidir. Ödevin asıl amacı öğrencinin yeni bilgiler edinip becerilerini geliştirmesidir. Şayet öğrenci sürekli yeni bilgiler edinir ve becerilerini geliştirip durursa ödeve gerek kalmaz.
Güncellemeler
+1 yıl
Demek istediğim eğer bizler insanlarımızı doğru eğitim sistemi ve doğru toplumsal yapı ile ahlaklı , nezih insanlar olarak yetiştirirsek kadınlarımız saç tellerini gizlemek zorunda kalmaz. Böyle iyi bir toplum, eğitim sisteminde yetişen birey bir şekilde herhangi bir bayan önünde af edersiniz çırılçıplak kalsa dahi ereksiyon olabilir ama beyninin irade bölgesi o bayanın üstüne bir şey giydirir ve ben evliyim , eşimi de seviyorum deyip yoluna devam eder.
Bayanlar başını kapatanlar niye kapatıyorsunuz ; başını kapatmayanlar niye kapatmıyorsunuz?