Bu aralar Berrin ismi hoşuma gidiyor. Farsça bir isim anlamı yüksek, yüce. Yalnız Kuranı Kerimde zikredilen bir isim değil. Bu yüzden yanına başka bir isim daha eklemek gerekir diye düşünüyorum.
Hem çift ismi olan çocuklar zeki olurlarmış artık ne kadar doğru ise. Ayrıca çocuğunuza vermek istediğiniz ismin sizin ve eşinizin ismiyle birlikte ebced hesabını yaptırarak çocuğunuzun ne kadar akıllı zeki olacağını öğrenebilirsiniz.
Mevlam cümlemize cennetten gelme bu tertemiz emanetleri, yavrularımızı razı olacağı şekilde yetiştirmeyi nasip etsin. Hayırlı evlad olur inşallah :)23 Yorumla
Soran+1 yılisimlerin ebced hesabı nasıl oluyor?
Soran+1 yıltamam bu konuyu soruşturmak ıstıyorum
En İyi Cevaplar
+1 yılÇok sevindim in sha Allah sağlıklı bir şekilde doğar. Sizlere, vatana, millete hayırlı bir evlat, Allah a hayırlı bir kul olur insAllah. Isim konusunda aklımda bir kaç isim var ama önemli olan sizin fikriniz elbette dikkat edeceginiz husus modern veya afilli diye isim koymayın anlamının güzelliğine önem verin. Sonucta öbür dünya da ismimizle cagrilcaz hürmetli bir isim olsun değil mi :)
11 Yorumla
Soran+1 yılevt ısım konusunun bu şekılde olduğunun farkıdnayım ve olabıldıgının en guzelı ve en anlamlısını bulmaya çalışıyorum ((:
Elisa lina :) çok güzel bir isimdir ayrıca kuran da geçmektedir, tavsiye ederim :) Kızınız ileride size teşekkür edecek bu isim için.
13 Yorumla
Soran+1 yılelisa yegenımın adı ((:
Soran+1 yılmantıklı ((:
Elif koy ya, çok seviyorum :D
215 Yorumla
Soran+1 yılen çok sevılen elif zaten ((:
Soran+1 yılsen de ıyı ısımler sectın
Soran+1 yılhahahha ((: bakalım artık ayarlıcaz bişiler
Soran+1 yılAllah razı olsun , amin inşallah
darısı başına ((:
Soran+1 yılteşekkürler zaman ayırdığın için ((:
Soran+1 yıldokundu tabı dostum ((: fikir almak güzel bişi , eyvallah
Soran+1 yılElif koyduk ismini
Soran+1 yılAmin kardeş sağol ((: eyvallah
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
103Cevap
+1 yılarsen-bolluk bereket
Liva-peygamber efendimizin sancagi
Buğlem-cenneti mujdeleyen melek
İclal-buyuk ikram-yuce-ulu
Manalarida kendileri gibi hoş isimler. ben bunlari dusunuyorum kendi evladim icin ileride :)
Ama degisik olmasini istemezsen de
Betül-tertemiz kız-saf-masum
Zeynep-degerli olan hersey-mucevher ayni zamanda da "babanin süsü " manasina gelir :)29 Yorumla- +1 yıl
Arsen degil ilk isim arden yanlis yazmisim
Soran+1 yılinsan bir sürü kızı olsun ıstıyor bu isimleri görünce ((:
- +1 yıl
Esin hamile mi yoks agelecek icin mi soruyosun asd
Soran+1 yılgelecek için sormuyorum ((:
- +1 yıl
Aaa o zmana ilki :) ya şu an sanki kendi kardesim dogucakmis gbi sveindim ya :D allah anali babali buyutsun saglik sihhatle hayirlisiyla dogar insallah :))
Soran+1 yılamin inşallah Allah razı olsun ((: sağolasın eksik olmayasın , ilk bebişim ((:
- +1 yıl
Oyyşş o simdi cok kiymetli olur :) annemiz ne dusunuyo isim konusunda. onun dusundugu bisey var mi
Soran+1 yılisim konusunu hiç konuşmadık , ben ön fikir edinmek için burada sıze sordum , tabı çook kıymetlım benım kızım ((: gun geçtıkce sabırsızlanıyorum
- +1 yıl
Kac aylik
Aile & Toplum konusunda 626 cevap paylaştı. Aaa baba mı oluyorsun sen :))
https://i.hizliresim.com/q4LOMR.jpg
https://i.hizliresim.com/yPQZ5j.jpg
Tebrikler leni!37 Yorumla
Soran+1 yılevt inşAllah olacağım kız babası olacagım az bır zaman sonra ((: çok teşekkür ederim
Soran+1 yılAllah razı olsun , ben de çok mutluyum ve bır o kadar da sabırsızım ((: , darısı başına dıyelım
Soran+1 yılçoğu bitti azı kaldı ((:
Hatice't-ül Kübra ya da Fatma't-üz Zehra
Eğer anlamları güzel olsun derseniz...
Allah bağışlasın.916 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun sağ ol var ol
ismin guzellıgı kadar anlamı da onemlı tabii ki , bunların anlamını söyler mısınız?- +1 yıl
Hatice't-ül Kübra hanımların en büyüğü ve en yücesi demektir. İlk Müslüman olan insan ve Efendimiz'in en sevdiği eşidir. 1 çocuğu hariç tüm çocukları Hz. Hatice'dendir. Cennet ile müjdelenmiştir.
Hz. Fatma'nınkini de buradan öğrenebilirsiniz. https://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1629 Ona çok vakıf değilim ama Hz. Muhammed'in bir sözü vardı. Seni günahlardan alıkoyması ve Cennet'e götürmesi için sana Fatma ismini verdi gibi bir sözdü. Tam olarak hatırlayamadım kusura bakmayın =)
Soran+1 yılmuhteşem anlamlar gerçekten , çok cezbetti beni
- +1 yıl
Neden güzelim Türkçe isimler varken Arapça isimler koyuyorsunuz ki? Tamam Kübra koyulabilir, Zehra, Hatice Fatma da artık olağan. Ama Bir çocuğun adını neden bir tamlama koyarsınız ki? Anlamı güzel olabilir. Lütfen, rica ediyorum. Araplaşmayın, dindar olacağım diye. Güzelim Türkçe isimlerden caymayın. Saygılar.
- +1 yıl
Çok doğru Söyledin @HayırAşkımSenİlksın
Çocuklar o isimleri kaldıramayabiliyorlar.. Güzel türkçe isimler varken arapça isim koymak saçma..
Fatma, kübra, elif falan alışılmışlar ama durupta haticet'ül Kübra demek nedir çocuga.. Ya hatice olur ya kübra.. Aklınızca dindarsınız ama abartmamak lazım.. - +1 yıl
Ben de o şekilde isimlerden birini taşıyorum ve anneme tüm hayatım boyunca duacı olacağım.
Evet. Dediğiniz gibi taşıyabilmek önemli. ;)
Bir de eğer o tamlamalar kullanılmazsa anlam eksik kalır. Tarzanca konuşan yabancılar misali.
Tercih sizin. Siz çocuklarınıza istediğiniz ismi koyun. Bize karışmayın bir zahmet.
@HayırAşkımSenİlksın
@AsiiLeydi - +1 yıl
Arap olupta sadece hatice koysaydın evet tarzanca konuşan yabancı olurdun.. Ama türksün sen canım.. Ha arapsan bilemıcem.. böyle sankı bağıra çağıra gösteriş meraklısı misali ben müslümanım der gibisiniz.. dininizi içinizde yaşayıp araplığa özenmeyip türkçe isim vererek ve çocuklarınızıda din konusunda iyi eğiterek yaşayabilirsiniz..
Misal oğlunuza barış diyin kızınıza Sevgi.. Karışırım çünkü tartışmaya açık bir sitede yorum yapmış bulunuyorsunuz..
Bugun isminzi taşıyabılıyorsunuz diye yarın bir gün HATALAR İNSANOĞLU İÇİNDİR SONUÇTA.. Yanlış birşey yaptıgınızda o ismide kirletmiş bulunuyorsunuz.. O yuzden o ismi cocugunuza vermeyın o ismi cocugunuza öğretin.. Ne demek istedigimi anladın sen.. - +1 yıl
Ben Türküm. Bununla da gurur duyuyorum. Ama ben her şeyden önce bir Müslümanım. Ve İslam'da ırk ayrımı yoktur.
O ismi biz Arapça olduğu için değil bizim annemiz olduğu için koyuyoruz. Bu kadar at gözlüklü olmayın artık.
İnsanlar isimleriyle yaşarlar. Çocuklarıma taş toprak ismi vereceğime büyük şahsiyetlerin isimlerini vermeyi tercih ederim. Ki onlar da bana isimleri için dua etsinler. @AsiiLeydi - +1 yıl
Çocugu ne kadar iyi yetiştirsende illa hata ve günah içine düşebiliyorlar.. Bu yuzden o isim sahiplerinin duru ve temizligine hakaret olur.. Annede günaha girer çocukta.. Bence sen o at gözlüğünü çıkarda anlamaya çalıs benı. Bu şekılde ağır ısımler koyarak iyilik değil altından kalkamayacagınız bir agırlıga sahıp oluyosunuz.. Ayrıca sana ırk ayrımı yap dıyen yok.. Eğer sadece konusmayıp dinlemeyıde bılseydın ne demek istediğimi anlardın.. İnsanlar isimleriyle yaşarlar bak doğru dedın.. Yanlıs yapmıs ve günahı olan bı ınsan bu verdiğiniz isimle yaşadıgı sürece sence ne olur? O ısme yakışmış mı olur.. Kımse gunahsız ve hatasız deıldır bu yuzden bu ısımlerı koymamalıyız.. Çocuguna buyuk şahsiyet ismi verdiğinde o şahsiyetin karakterıne burunduremezsın cocugu.. Çocuga Muhammed Ali ismini koyarsın bır bakmışsın 20 küsür yaşında ateist olmuş.. Ne kadar iyi yetiştirmiş olsanda onların ayrı bır birey ve düşünceye sahip olmalarıın değiştiremezsın..
- +1 yıl
İnsanlar isimleriyle yaşarlar sözünün ne anlama geldiğini araştırın ondan sonra konuşalım olur mu? =) @AsiiLeydi
- +1 yıl
Mustafa Kemal adını verırsın bır bakmıssn cocuk pkk yandaşı MİSAL.. Anlattıklarımı anlayabılecek kapasitede olsaydın şimdiye kadar anlardın diye düşünüyorum.. O yuzden bu son mesajımdı.. İstediğin kadar yırtınabılırsın.. Herkesın doğrusu kendıne.. Ben senı aydınlatmaya çalıştım ama kapasiten yetmedı.. Bu benım suçum değil. Sen altından kalkamayacagın ağırlıgın altına girerek cocuguna büyük şahsiyet ismi ver.. Çocugunun yaptıgı her günah sanada günah olur.. Sonucta sen en fazla 20 yasına kadar buyutursun.. o geri kalan 60 yıl ayrı bır bırey olucak ve günahsız bır ömürü olmıcak.. Günahsız olursa peygamber olur zaten. KAPİŞ.
- +1 yıl
Aydınlığınızı kendinize saklayın bundan sonra =)
Yalan yanlış bilgilere tamah etmem zira. @AsiiLeydi - +1 yıl
@asiLeydi bosa cabalamayin.
- +1 yıl
Soran+1 yıltamam sakin olun @AsiiLeydi @HayırAşkımSenİlksın
+1 yılFâtıma, Seher, Peri, Zehra..
https://m.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1395 Buraya bir bakınızz11 Yorumla
Soran+1 yılInceleyecegım
Ayşe, elif, damla, selen, selina, selenay, pırıl, beril, sima, zeynep...:) Hayırlısıyla doar insallah. Size ve tüm aileye mutluluk getirmesi dileğiyle.
Bir arkadaş :)))16 Yorumla
Soran+1 yılçok çok çok teşekkür edderim ((: o güzel dilekleriniz için
Soran+1 yıl((: sağol
Soran+1 yılamin sağolun teşekkürler güzel dıleklerınız için
+1 yılBu ismi buraya yazmak icin saatlerdir dusunuyorum aslinda. Eger yasasaydi evlenmeyi dusundugum kiz arkadasimla dusunmustuk seneler once bir gun kizimiz olursa ne koyariz gibisinden, Ela Hayal.
11 Yorumla
Soran+1 yılçok üzüldüm
- Aile & Toplum konusunda 337 cevap paylaştı.
+1 yılDuru ismini çok seviyorum anlamıda temiiz ve berrak demek çocuk doğarken konulduğu isime benzer derler umarım güzel bir isim bulursun
11 Yorumla
Soran+1 yılUğraşıyorum ((: duru ismi guzel evt
+1 yılModern olsun diyorsanız: arya, derin, asra olabilir
Dini olarakta benim çok sevdiğim isim Sare.
Allah bağışlasın 😊13 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun sagolun güzel dıleklerınız için
sare üç harflılerın ısmıymıs oyle dedı buradan bır arkadaş , onun dışında arya da çok guzel- +1 yıl
Hayır. Sare, hz. İbrahimin eşinin ismi. Üç harflilerle alakası yok
Soran+1 yılıyıce araştırcam , ben d ekarıstırmıs olabılırım
Biraz uzun ama ikimiz de Egeli olduğumuz için Serin Egesu koymayı düşünüyoruz beğenir misin bilmem :) Bu arada hayırlı olsun :)
11 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim dıleklerın için , isim guzel evt ama dedıgın gıbı uzun bıraz. umarım bu ismi çocuğunuzda görürsünüz ((:
Zeynep - Değerli olan herşey, babasının kızı manasına gelir. Çok hoş güzel bir isim bence. Annemizin adı nedir? :)
111 Yorumla
Soran+1 yılZeynep ismi çok değerli gerçekten , türküsü bile var
Zeynep bu guzellık var mı soyunda , saçlarını okşarken bu türküyü söylemek var
Soran+1 yılamin inşAllah çok sağol , Allah herkesin evladını ailesine bağışlasın , hayatıma hayat katsın kızım ((:
Soran+1 yıldarısı başına inşAllah
Soran+1 yıl((: olur bir gün
Soran+1 yılsiz de hoşçakalın ((:
İsimler insanların karakterine yansır. O sebepten kızının güçlü, cesur ahlaklı, neşeli bir insan yapacak isimlerden koymanı tavsiye ederim
15 Yorumla
Soran+1 yılbu soyledıgını çokça duydum , ismin çok etkısı varmış , peki kendı ısım onerın nedır?
Soran+1 yıleyvallah dostum sagol yardımın için ((:
Beril, Kübra, Büşra, burcu, Aslı , Duygu. Vs. Vs ne dıyem başka? Annenın adını koy ya da ya da babaanne veya annaannenın :)
15 Yorumla
Soran+1 yılbu ısımler güzel ((:
Soran+1 yıloldun tabı dostum ((: teşekkürler zaman ayırdığın için
Soran+1 yıleyvallah
Elif koy
Hersey elifle baslar elif herseyin baslangicidir.13 Yorumla
Soran+1 yılelif zaten en başı çekiyor onerılerde
Soran+1 yılvar bişiler demek ki ((:
Kıvılcım, Kumsal, Rüzgar, Doğa, Su, Çiğdem, Melisa, Lâl
15 Yorumla
Soran+1 yılLal anlamı nedır?
Soran+1 yılisim olarak kullanmamız anlamlı olur mu dersin?
Soran+1 yılHazel bir arkadaş daha onermişti buradan
Nuseybe ya da raya ben bu iki ismi çok seviyorum.
Ki az bilinen isimlerden.13 Yorumla
Soran+1 yılanlamları nedır?
Soran+1 yılRaya alımlı gibi
İdil, deniz, Eylül, hazel, mısra, rüya, ılgın vs vs...
110 Yorumla
Soran+1 yılHazel'in anlamı nedır?
Soran+1 yılTürkçede çok hüzünlü bir anlamı varmış ama
Soran+1 yılDeme yaa ((:
Soran+1 yılkızının adını söyler mısın sakıncası yoksa?
Soran+1 yılçook teşekkürler ellerinizden öper
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Zeynep ya da Elif olabilir.
Allah hayırlı ömürler versin, yolunu da bahtını da açık etsin :)14 Yorumla
Soran+1 yılamin kardeş inşallah , Allah razı olsun
Zeynep ve elif de en başlarda geliyor ((:
Soran+1 yıleyvallah gardaş sagolasın amin
+1 yılCemre ya da Azra gerçekten güzel isimler :) Allah bağışlasın...
15 Yorumla
Soran+1 yılamin inşallah Allah razı olsun
azra isminin anlamı pek iyi değilmiş- +1 yıl
Gerçekten mi? ben saf, el değmemiş olarak biliyordum
Soran+1 yılbır arkadaş soyledı burada bu soruda ben de ondan ogrendım
- +1 yıl
Anladım :) mana önemli elbette; umarım güzel bir isim bulursunuz...
Soran+1 yılsağlıklı olsun tek temennimiz bu
Hira
Lina
Topraksu
Lina'nin anlami küçük agac kur'an-da gectigini duymustum11 Yorumla
Soran+1 yıllina olabılır aslında
+1 yılalin. çağla. ahu ahu deyince insanlar hep kötü şeyler düşünüyorlar belki ama bana suskunlardaki ahuyu hatırlatıyor hoşuma gidiyor. hayal. maya.
15 Yorumla
Soran+1 yılısım onerılerıni begendım gerçekten
- +1 yıl
alin değil özür dilerim alina. anlam farklılığı var alina çok çok çok hoş bir anlama sahipken alin bir kremin adıydı yanılmıyorsam basur kreminin :D alina nın anlamı çok güzel bak internetten :)
Soran+1 yılyaz akşamlarının en güzel gecesi ((:
- +1 yıl
:)) çok hoş di mi
Soran+1 yılevt bu kadar güzel anlamı olacağını tahmın etmedim ınan ki ((:
en çok sevdiğim ve en çok hoşuma giden isim Mihrimah tabi günümüzde ne kadar hoş durur bilemem...
14 Yorumla
Soran+1 yılmihrimah da çok beğenılıyor gercekten
Soran+1 yılevt anlamını bılıyorum , bılgıler ıcın teşekkür ederım , değerlendırmede
+1 yıl10 kişiden 9'u mira koyuyor muhtemelen, bu adı seçmemek yerinde olacaktır sanırım.
11 Yorumla
Soran+1 yılevt mira ve almina ismi çok sayıda arkadaşın önerisi
Ukalaca gelebilir ancak ben ismimi ve manasını çok seviyorum Azize (Erişilmez ve ulu kadın demek)
14 Yorumla
Soran+1 yılest. isim kadar anlamı da önemli bence , güzel isminiz varmış
Soran+1 yılZeynep ısımlıler de alımlı oluyormuş ((:
+1 yılİlk kızınsa ilkim koy:) arkadaşımın ismi bayılıyorum.
13 Yorumla
Soran+1 yılEvt ılk kızım olacak inşallah
- +1 yıl
Hayirli olsun
Soran+1 yılAllah razı olsun sağol
Nisan ve Eylül biri yazın başlangıcı diğeri kışın :)
13 Yorumla
Soran+1 yılNisan ve eylül aklımda olanlar ((:
Soran+1 yılkumsal da çok asortık ((:
+1 yılCocuklugumdan beri derim. Ilerde kizim olursa zeynep erkek olursa da annesi dusunsun :)
11 Yorumla
Soran+1 yılhadi bakalım inşallah bir kız çocuğu sahıbı olursun ve Zeynep dıye seslenırsın ((:
Gizli Üye(30-35)+1 yılEbrar Berru, çok sevdiğim bir arkadaşımın ismi. Ebrar'ın anlamını hatırlamıyorum ama Berru en güzel olan demek ve ayrıca Allah'in isimlerinden biri Sultan gibi
13 Yorumla
Soran+1 yılberru güzel isim fakat ılerıde problem yaratır mı acaba hani söyleyiş veya algılayış açısından
Cevap sahibi+1 yılAlgılayış açısından bir sorun çıkacağını sanmıyorum, söylerken şey oluyor hani hala (babanın kız kardeşi) diyoruz ya ama bide ince olan hala (henüz anlamındaki) var o yönden bazı kişilerde sıkıntı çıkarsa çıkar ki o da bilerek onu yapar
Soran+1 yılevt kasıtlı yapılabılır , kızımı kımse uzmesın ama ((:
Gizli Üye(25-29)+1 yılAcıkcası ben haticetül-kübra isimlerini koymamanı tavsiye ederim cünkü anlamları ve degerleri cok yüksek yani kızın o ismi taşıyabilmesi zor. Ama mesela sadece kübra koyabilirsin veya sadece hatice. Benim hoşuma giden ilerya ismi veya mahidevran.
17 Yorumla
Soran+1 yılfarklı bir bakış açısı ama mantıklı , bir kişiye bu sıfatları yüklemek ne kadar doğru olur tartışılır. mahidevran çok baskın degıl mı? veya ılerya'nın anlamı nedır?
Cevap sahibi+1 yılMahidevran osmanlı zamanından bir isim. İlerya nın aslında cok büyük bir anlamı yok "beni hatırla " demek fakat ismin kendisi cok hoşuma gidiyor.
Soran+1 yılilerya güzel isim en az anlamı kadar , ılerde problem yaratmaması lazım tabı kı bu da çok onemlı
Cevap sahibi+1 yılNasıl bir problem den bahs ediyosun?
Soran+1 yılsöyleyiş ve algılayış bakımından
Cevap sahibi+1 yılHmm zannetmiyorum aslında ya
Soran+1 yılHiç beklenmeyen şeyler oluyor
- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılİnad etme Şükret @lenii
İnşallah sıhhatli ve hayırlı olur
İsmini Hamd-û #SENA lar olsun demeli ;)
(Sena yani ;) )131 Yorumla
Soran+1 yılyıne yaptın yapacağını
ellerinden pecek inşallah amcası ((:
Allah razı olsun- +1 yıl
Soran+1 yılbu iki isim peşpeşe çok güzel oldu ((:
- +1 yıl
Yağmur Sena ;)
Soran+1 yılaynen ((: olmadı mı sence
- +1 yıl
Oldu oldu...
Gözlerim doldu :'(
Senin bebeğine ismi BEN verince;
İçim sevinçle doldu ;) :))
Soran+1 yılhahaha ((: eyvallah amcası
- +1 yıl
Şaka bir yana da... İsmi verince haberim olsun ne verdiğinizi merak ediyorum ;) :)
Soran+1 yılelbette , bilgi vereceğim ((: çok sabırsızlanıyorum
- +1 yıl
Hadi bakalım hayırlısı ;) Sağlıklı olsun da gerisi teferruat ;)
ALLAH bağışlasın şimden ;)
Soran+1 yıltabii ki tek temennimiz bu sağlıklı olsun gerisi onemlı değil , Allah razı olsun sağ ol var ol
- +1 yıl
;) :))
- +1 yıl
Çok güldüm sayenizde ya.. Allah razı olsun :)
Soran+1 yılniye güldün @Sakaryalim ((:
- +1 yıl
4 lükleri çok komiğime gitti.. Gerçekten :)
Alay geçmek için değil yanlış anlaşılmasın. Hoşuma gittiği için güldüm :)
Soran+1 yılooooo bu daha bişey mi daha neler yazıyor bu arkadaş görmelisin ((: @Sakaryalim
- +1 yıl
Görmek isterdim açıkçası :)
- +1 yıl
Naparsın bea @Sakaryalim
Ne sandın beni gel istersen uygulayalım
Cidden diyorum şu soruma gel göz at ( www.kizlarsoruyor.com/.../q2780390-dogaclama-4-luk-kapismasi-buyrun-ben-baslayayim-kendine )
Gel biraz da senle kapışalım ;) :)) - +1 yıl
Sorun bana kahkaha attırdı :D :D
- +1 yıl
Yazsana bir şeyler bekliyorum @Sakaryalim :))
- +1 yıl
BEn beceremem üstadım.
Seninle boy ölçüşemem :)) - +1 yıl
Birşey yaz senin yerine ben devam ederim ;)
Soran+1 yıl@Sakaryalim ben senın arkandayım devam et ((:
- +1 yıl
Yazmıyor ya la :S
Kendisi bilir ne diyebilir ben şimdi @Sakaryalim a
İçelim la bir co'la :S :D
Soran+1 yılyazar yazar bekle
- +1 yıl
Elif Zehra Zeynep SENA severim bu isimleri... Elif SENA olsaydı bari nan :S Neyse hayırlı olsun ;)
Soran+1 yılbır dahakine inşallah ((:
- +1 yıl
Soran+1 yılhayırlısı olsun dıyelım ((:
- +1 yıl
Peki ;)
ESLEM
Selametli güvenilir, Allah yoluna kendini adayan insan,
Cennette son nur ,
Hazreti Ömerin azatlı bir kölesinin ismi.11 Yorumla
Soran+1 yılbenım de ciddi olarak düşündüğüm isimlerden bir tanesi
Elif
Sude/Sudenaz
Esma
Rüya
Yağmur
Yeliz
Eda / Eda Naz
Melisa
Meryem
Bunlar gitti hoşuma :D11 Yorumla
Soran+1 yılgüzel ısımler seçmişsin ((:
+1 yılÖncelikle tebrik ediyorum abicim Allah sağlık bir çocuk nasip eder inşallah :) isim olarakta Selin ismini düşünebilirsin :)
15 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun kardeş, inşallah, selin ısmını oncelerden cok severdim gerçekten ((:
- +1 yıl
:) :)
- +1 yıl
Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)
Soran+1 yıloldun dostum eyvallah ((:
+1 yılBetül koy. Benim en sevdiğim isim. İffetli kadın demek
13 Yorumla
Soran+1 yılanlamlı bır ısım
- +1 yıl
Evet evet söylenişi de çok güzel :)
Soran+1 yılaynen ((: bakalım artık
- Aile & Toplum konusunda 857 cevap paylaştı.
+1 yılbende uzaya çıkacak oğlum için isim istiyorum yardımcı olun ltfen
26 Yorumla
Soran+1 yıltamam buluruz dostum ((:
- +1 yıl
eyw :)
Soran+1 yılne zaman gelecek yegenımız ((:
- +1 yıl
kısmetse 5-10 sene
Soran+1 yıl((: haydi bakalım hayırlısı inşAllah
- +1 yıl
inş:)
Gizli Üye(36-45)+1 yılMiyan kulağıma çok hoş gelir hep. Divan edebiyatı şarkılarının en dokunaklı dizesi anlamına gelir. İsim olarak hiç duymadım. Ama bence isim olarak düşünülebilir.
11 Yorumla
Soran+1 yılisim olarak ben de hiç duymadım ama ileride söyleyiş bakımından problem cıkarabılır
+1 yılAtife, Ayşe, Hatice, Zeynep, Hafsa güzel isimlerdir anlam olarak da güzel isimler
17 Yorumla
Soran+1 yılHafsa'nın anlamı nedır?
- +1 yıl
bazı yerlerde aslan veya sırtlan yavrusu densede kesin bilgi şudur ki Hz. Ömer'in kızı ve Hz. Muhammed'inde eşi olan Hz. Hafsa'nın ismidir, peygamberimiz güzel olmayan isimleri değiştirirmiş Hz. Hafsa'nın ismini değiştirmediğine göre güzel bir isim demektir
Soran+1 yılBu bilgi nerden?
- +1 yıl
birçok yerde yazıyor banada din öğretmenim söylemişti aklımda kalmış o zamanlardan
Soran+1 yılAnladım , çok teşekkürler zaman ayırdıgın için ((:
- +1 yıl
önemli değil yardımcı olabldiysem ne mutlu bana :)
Soran+1 yıltabi ki de oldun ((:
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa lütfen İlbige koyun ya şu isimde ki güzelliğe bakar miniz ya da Mavi koyun. Çocuk büyüdüğünde herkesten farklı havali olduğunu anlasin tabi bu isimleri koyarsanız.
11 Yorumla
Soran+1 yılilbige anlamı nedır?
Arvin ve Mira isimleri çok güzel anlamları ayrı güzel.. inşallah kızlarım olunca bunları koyucam ben tavsiye ediyorum))
13 Yorumla
Soran+1 yılarvin'in anlamı nedir?
Soran+1 yılçok ıyı anlamı varmış
+1 yılzehra ve zeynep çok sevdiğim iki isim bir kızım olursa bu iki isimden birini koymayı çok isterim analı babalı büyüsün inşallah yavruun
11 Yorumla
inşallah bir gün kızlarını bu ısımlerle çağırırsın ((:
+1 yılMira
Beren
Deren
Zümra
Kayla
Ceren
Bunlar çok sevdiklerim canım umarım yardımcı olur. Allah analı babalı büyütsün nazardan korusun inşallah11 Yorumla
kayla ve kayra erkek ısımlerı degıl mı? arkadasım oğluna kayra ısmını vermişti. bunun dışında Zümra'nın anlamı nedır?
- Aile & Toplum konusunda 917 cevap paylaştı.
+1 yılHayir bir isim var ama soylemem ki.. Hickimse de yok hem..
Dur ama sende sunu koy. O kadar geldim soruna..
Ilay nasill.. Bence zarif bir isim13 Yorumla
Soran+1 yılEvt ilay guzel ve zarif bir isim ama dıgerını de merak ettık
- +1 yıl
Soylemem ki.😊
Soran+1 yılHadi ama
+1 yılBilmiyorum ama ilk olarak kendi ismimi çok seviyorum Büşra 😊
Beyza-Nur
Özlem
Tuğba
Burçin
Feyza
Derya
Kübra
Yüsra
Bunlarda güzel bence 😊13 Yorumla
Soran+1 yılevt senın ismin çok güzel , ve pek fazla kımsenın soylemedıgı ısımlerı yazdın ((: seçicisin
- +1 yıl
Umarım yardımcı olmuşumdur 😊
Soran+1 yılyardımcı oldun tabiiki de ((:
Elifnur kızım olursa ilerde elifnur olsun istiyorum
112 Yorumla
Soran+1 yılinşallah bir gun bır kızınız olur ve Elifnur dıye seslenırsınız ((:
Soran+1 yılinşAllah
Soran+1 yılhayrola?
Soran+1 yılzamanında herkesin yaşadığı bişi bu ((: sevin ki kurtulmussun
Soran+1 yılonundekı maçlara bak ((; hayat yaşamaya değer
Deniz, Doğa.
Hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün. Ömrü uzun sağlıklı olsun.11 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun , amin inşAllah
Kumru
Nilüfer
Ülkü
Mehtap
Nükhet
Sevinç
Güzide
Güzin
Nigar13 Yorumla
Soran+1 yılbunlar da güzel ısımler
Soran+1 yılİçlerinden Kumru en guzeli
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Helın. kendı kızım olursa ona da bu ısmı koyucam oldum olası hosuma gıder :)
14 Yorumla
Soran+1 yılinşallah bır gun Helin adında bir kızın olur ((:
Soran+1 yılTeşekkürler zaman ayırdığın için ((:
+1 yılBen dünya koyardım en yakın arkadaşımın ismi ve bence güzel baya
13 Yorumla
Soran+1 yılDünya'm o olsun gibi , mantıklı aslında
- +1 yıl
Kesinlikle :)
+1 yılAtatürk'ün Okutup Mezun Ettiği Kızının Adını "AFET" Koy :D
onun kadar modern ve Akıllı olur :D11 Yorumla
Soran+1 yılıyıymıs
+1 yılsamimi olarak söylüyorum Elvira ismini çok beğeniyorum..
11 Yorumla
Soran+1 yılanlamı nedır?
- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılZeynep hanan.
efsanur
tusem
ebrar
reyyan senâ.
Azra
duru
Nisa
afra
Funda
beria111 Yorumla
Soran+1 yılçoğu arapça kökenli ısımler ama begendım
- +1 yıl
güzel diye yazdım
Soran+1 yılgüzeller zaten ((:
- +1 yıl
anlamlarida güzel.
Soran+1 yılbir iki tanesinin anlamını bılıyorum , çok sayıda ısım yazdığın ıcın anlamlarını sormaya çekındım açıkçası ((:
- +1 yıl
neyse ben bir ara hepsini bulur yazarım.
Soran+1 yılzahmet verdık
Soran+1 yılyazmadın hala ama
- +1 yıl
Unuttum çünkü bebek doğdu mu.
Soran+1 yılhayır ama çok kısa bır zaman kaldı
+1 yıl1. Selen= müjde, güzel haber demek
2. Beren= güçlü, kuvvetli
3. Setenay= gözümün nur'u demek11 Yorumla
Soran+1 yılÜçü de çok anlamlı
Koyacagin isim bebekken yakisir ama hep oyle kalmicak buyuguncede yakismasi onemli ona gore isim bul benim sevdigim kiz isimleri zeynep ve merve :) Allah anali babali buyutsun
11 Yorumla
Soran+1 yılamin inşallah sağol
kesınlıkle haklısın , bunun ılerısı de var ıyı düşünmek lazım
Gizli Üye(30-35)+1 yılMASAL (kendi kızımada koyucam :) yaprak-alina-burçak-berrak-tuana-defne-nefes
11 Yorumla
Soran+1 yılİnşAllah
+1 yılÖncelikle Allah analı babalı büyütsün
Lal olabilir
Nur olabilir
Beren olabilir11 Yorumla
Soran+1 yılamin inşallah Allah razı olsun
kısa isimleri hiç düşünmedim açıkçası , mesela Lal anlamı nedır?
+1 yılAllah sağlıklı doğum nasip eylesin kardeş
Nihal olabilir
Melek
Mehtap
Nazlı11 Yorumla
Soran+1 yılnazlı yegenımın ismi ((:
Allah razı olsun kardeş inşallah sağlıklı olur
+1 yılBizde meleğimize isim düşünüyoruz :) Biz benim adımı koyucaz galiba. Allah bağışlasın şimdiden :)
13 Yorumla
Soran+1 yılHem annesi hem kızı Defne mi olacak yani ((:
Amin Allah razı olsun , tüm herkesi ailesine sevdiklerine bağışlasın Allah- +1 yıl
Yok ben teyzesiyim :) Bende aile bir Defne'ye zor katlanıyor dedim ama dinletemedim :)
Soran+1 yıl((: Allah sabır mutluluk sağlık ve birliktelik versin
Gizli Üye(30-35)+1 yılDEREN diyoruuumm şahsen hoşuma giden bir isim. Sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun :)
13 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun , inşallah sagol var ol , inşallah sevdıgınız o ismi kızınızda görürsünüz bir gün ((:
Cevap sahibi+1 yılçok teşekür ederim :)) amin inşallah.
Soran+1 yılamin
Berrin olsun. Bahtı açîk olsun. bir ömür mutlu olsunnn. Allah herkese nasip etsiin.
11 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun , amin inşAllah
+1 yılSaliha - salih ameller işleyen, dinin gerekliliklerini yapan, güzel ahlaklı kadın.
11 Yorumla
Soran+1 yılbu da çok anlamlı
Mihrimah ( ayın ve güneşin sultanı anlamını taşıyor. )
13 Yorumla
Soran+1 yılmihrimah'ı herkes çok beğenıyor
Soran+1 yılevt çok guzel ve anlamlı
- Devamını Gör (209)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım