Arkadaşlar size anlatım boş konuşan arkadaşlar olmuş dadaş Erzurum'un yerlisi olan herkese denir yani bir yere mensup sayılmam için en az 7 kuşağın orada doğmuş olması gerekir. kürt suni alevi zaza türk fark etmeksizin asıl erzurumlu olan herkes dadaştır dadaşlık bir ırk ya da mezhep değil orada yaşayan halkın zamanla kazanmış olduğu bir lakaptir. Erzurum deyince ilk sorulan soru dadaş mısın? Arkadaşlar sizden ricam bu soruyu sormayın erzurumun'lu olan delikanlıdır delikanli olan adam da dadaştır.
Bana birisi dadaş mısın dediği zaman ilk önce soruyorum dadaşın anlamını biliyor musun diye evet derse elhamdülillah dadaşım diyorum bilmiyorsa güzel bir şekilde anlatıp ondan sonra söylüyorum ben kürdüm araştırmalarıma göre 600 yıldır Erzurum'da yaşıyoruz öncesi nerden geldi nereye gitti henüz bir bilgi edinemedim ama dadaşım elhamdülillah dediğim gibi dadaşlık bir ırk ya da mezhep değil kafalarda yanlış algı olmasın dadaşlardan (erzurumlulardan) yanlış adam çıkmaz çıksada yanlışlıkla çıkmıştır . Erzurumlu şivesiyle yazmadım herkes anlasin diye ama yeri geldi mi de gösterirem dadaş gibi konuşmeyi.
bir erzurumlu olarak Dadaşın kelime anlamini söyleyeyim Yiğit delikanli mert demek Erzurumun yerlilerine yani ta dedesinin dedesinin dedesinden beri o yörede yaşayanlara dadaş denir
Dadaş Erzurum'un Türküne denir. milliyetçi korkusuz, inançlı ve dürüst, namuslu, mert insan anlamlarına gelir. Erzurum da gidip kürtlere dadaş mısın dersen hayır kürdüm der. Dadaşlar oranın yerlisine denir. Bilmeden yorum yapmayın
Ben Aşkaleli dadaşım. Erzurum çoğu ilçeleri dadaştır. Yani Dadaşlar Türk azınlık. Hiçbir şekilde Kürt değillerdir. Erzurum Etnik Yapısı ; %75 TÜRK (Dadaş) %20 KÜRT %5 Laz Çerkes Çeçen Zaza Arap Gürcü Hemşin vb.
En İyi Cevaplar