Silah olmadan devrim olmaz sözü nekadar dogrudur sizce?
Üzerine alinmayan yorum yapmasin.yapacaksada seviyeli lütfen
Üzerine alinmayan yorum yapmasin.yapacaksada seviyeli lütfen
Dikkat ettimde dün devletimizin Görevli bir savcısına haince düzenlenen terör saldırısından sonra birden devrim ve silahla ilgili konular popüler oldu! Öyle ki yorumlar arasında @StreetRules adlı bir vatan haini yorumlarında Baş diye nitelendirdiği birine 2el Ateş edip devrimin kralını yapacağını iddia etmiş? Acaba baş diye kimi kastetmiş? Bu kişinin ve bu sitenin emniyet tarafından derhal takibe alınması gerektiğine inanıyorum...
Bazı arkadaşlar yanılıyor. Ben bu söze kesinlikle katılıyorum. Tek bir cümle ile olayı kapatıcam.
Devir Kalem Ve Defter devri değil. Baş'ımız ne kalemden anlar nede defterden. Silah olmayacaksa , devrimde olmayacak.
Alin bunu burdan..
Ne oldu , Kalemi savunmak için Devlet büyüklerinmi gönderdi seni?
hihi devlet gonderdi napican devrim icin beni mi vurucan? devrimmi siz devrim degil adam oldurme pesindesiniz
Arkadaşım okadar çok boş konuşuyorsun ki. Cevap veresim dahi gelmiyor. Ama şu cahil kafa yapın okadar ön plandaki. Sabah sabah eğlenmem için buna engel değil.
Adam öldürme peşinde olanları hiç bir zaman desteklemedim. Ortadoğu pisliği yok karşında. Cahil cahil konuşupta kendini güldürme. Adam öldürmek meziyet değildir. Devrim nedir desem. Google'den arayıp kopyala yapıştır yapacaksın. Adam öldürmek buralarda işe yaramaz aslan. Bizim devrimden kastımız. Can alanın canını almaktır. HAKTIR. GEREKLİDİR. Şimdi git o kafanı camdan aşağı at. Telefonuna beyin kazandınız yazana kadarda gelme koçum.
Öncelikle buraya yazıp giri sahibini rahatsız ettiğim için özür dilerim. Ne yazık ki sori kapalı.
Ve sizi destekliyorum bu konuda.
Devir ne devri olursa olsun sağ iktidarlar beyin gücüyle düşmez. Halkı bilinçlendirip, örgütlenip silahsız eylemlerde bulunmak (miting gibi) bir yere kadar. Sağ içinde sol olarak kadrolaşmayı başaramazsanız silah şart. Aslında kadrolaşsanız bile şart. Bu düzen silahla kurulmadıysa bile kendini silahla koruyor ve siz tankın zırhına resim çizerek mücadele edemezsiniz.
Bir de işin psikolojik boyutu var. Silahı sağa karşı baskı aracı olarak kullanabilirsek sağın üzerindeki etkisi de artacaktır. Silah bu durumda konvansiyonel savaş yanında psikolojik savaş halini de alacaktır. Sizin zırhlı araçlara kızıl bayrak çekip sokaklarda silahlı (ama saldırma amacıyla değil, görüntü korkutma amaçlı) olarak dolaştırmanız bile etki eder. Yani silahın görüntüsü (hem de düşüncesi) düşmanı sindirmenin bir parçasıdır.
Kısaca: Silahsız devrim olmaz.
Cevap
16Cevap
hayır kesinlikle katılmıyorum ö söze çünkü dünya tarihinde bir tek kurşun sıkmayıp devrimi gerçekleştiren büyük bir insan vardı ismini unuttum hatırlarsam yazarım onda dolayı inanmıyorumm
Gandhiyi mi diosn acaba
O Devir kapanalı çok oldu. Yıl 2015 . Baş g*vat , Kollar Dingil olmuş. Yalamadan geçilmiyor. Bırakın söz devrimini. 2 El ateş edin. Bakın bakalım devrimin kralına.
aynen o sanırım bir insan bunu başarmışsa öbür insanlar neden aşaramasınki imkansız diye birşey yoktur.
Devrim flan gecin bunlari insani bu isler bitrr yorar snu yk beyin yikayip insanlari kullanmaktr. biz ne islerle kendimizi yiyorz avrupa amerika sinsice guluyor kosede bizi birbirmize katip kenardan izliyrlar
silah olmadan devrim olmaz,, her sistemin bir anti sistemi olduğu gibi her fikrinde bir anti fikri vardır her zaman sözlerle anlaşılmaz..
son derece doğrudur. ama 21. yy ve sonrası için değil :)
Neden?
Devrimi yapma silahla olur fakat ondan sonrası kalem
Tarih boyunca yapılmış devrimlere bakarsan silah gayet makul
Gandhi silah kullanmadı mesela? araşırabilirisin ^-^
ilham aldığım kişi olan max stirnerin bir süzü var, silahli eylem mübahtir...
eskiden olsa tamam da bu yıllar da imkansızın üstlerinde
Bu ülkede silah olmadan devrim yapılamaz
Eğer toplum hazırsa, silaha hiç gerek yok derim...
En makbul devrim zeka ve kalem ile yapılan devrim
Mantik olarak dogru olsada günümüzde pek avantajli degil gibi
Masa başında bilgisayardan devrim olur mu sence
:))
Sabah Sabah :)))
Bunun sabahi gecesi yoktur
Slah ile dvrm bir hayal ürünüdür.
Ne devrimı işinize bakın boşverin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?