"Allah affeder" deyip her şeyi yapmak ne kadar doğru?

Geçenlerde bir hocanın sohbetinde dinledim adamın biri Müslümanmış ve şeytani çok merak etmiş daha doğrusu bu nasıl bir şeydir ki insanları bu kadar saptırır günah işlettir karşıma çıksa da bir güzel dövsem dermiş bunun için çok dualar çok iyilikler yapmış bıkmadan usanmadan tek istediği onu 1 kere görüp güzelce bir dövmekmiş:)

Tabi yolda giderken bir gün karşısından suratsız biri buna tıp tip bakmaya başlamış bu ne bakıyorsun falan demiş buna bu da ben o çok görmeyi istediğin şeytanım demiş ulan o sen misin diyip sağlam 1 2 yumruk atmış şeytan demis ki ben senin canına okurdum da dua et 100 sene ömrün var seninle uğraşacağıma bir çok insanı yoldan çıkartırım demiş ve gitmiş.

Bunun üzerine adam nasılsa 100 sene ömrüm var 90 sene her şeyi yaşarım son 10 sene kala tövbe eder hacı bile olurum demiş ve hayatı doya doya yaşamış bir zaman sonra biri gelmiş ve adam o ara içki içiyormuş sende kimsin demiş ben azrail canını almaya geldim demiş ama ben 100 sene yaşayacaktım nasıl olur falan demiş bunu sana kim dedi demiş azrail şeytan dedi demiş o da akılsız şeytan bu zamana kadar hangi sözünde durdu ki bu sözünde dursun demiş ve canını almış.

Tövbesiz bir şekilde ve cehennemliklerden olmuş bu kıssa aslında bir çok şeyi anlatıyor günahları işleyip ALLAH affeder bizi ya nefis bu şeytan bu diyerek aslında kendimizi kandırmıyor muyuz? Nitekim ankebut suresinde ALLAH bize şeytan size günahları işlettirip benim rahmetimle sizleri ümitlendirmesin diyor...
Güncellemeler
+1 yıl
Nasılsa tövbe ederim diyip günah işlemek yanlış zira o an olebilirsiniz de tövbe edecek zamanınız bile olmaya bilir Pargaminizi hiç yaktınız mı? Brn yaktım ve 1 aydır halen acısını çekiyorum
"Allah affeder" deyip her şeyi yapmak ne kadar doğru?