Sözde, Nişanda ve Düğünde ne takmak gerekiyor?

Arkadaşlar bir ay sonra söz ve nişan merasimim olacak. Arayı fazla uzatmadan da inşallah düğünü yapacağız. Öncelikle ailem hakkında bir şeyler söyleyeyim. Babam ben 8 yaşındayken vefat etti, memur emeklisiydi. Annem de memur emeklisi. İki kardeşim var, ikisi de benden büyük, ikisi de evli ve ikisi de öğretmen. Düğünde iki kardeşim de bilezik takacaklar. Annem de 5i bir yerde ya da takı seti takar. Bende gelinime bir adana burması takmayı düşünüyorum. Kız arkadaşıma evlilik teklifinde pırlanta yüzük aldım. Olumlu yanıt alınca da hazırlıklara başladım. Söz ve nişanı aynı anda yapmak istiyoruz. Şimdi söz ve nişana aile büyüklerimizle (annem, kardeşlerim, amca, hala, teyze, dayı, kuzen vs.) beraber giderken yanımızda çikolatamızı, iki sini baklavamızı, çiçeğimizi alıp gideceğiz. Ancak takı olarak ne takmamız gerektiği ve kimlerin takması gerektiği hakkında bilgi almak istiyorum. Benim ne takmam gerekiyor? Annemin ne takması gerekiyor? Kardeşlerimin bir şey takması gerekiyor mu? Kısacası dört kişilik bir aile olarak, yanımızda neler götürmemiz gerekiyor?
Güncellemeler
+1 yıl
söz ve nişan aynı anda olacağı için hem söz yüzüğü hem nişan yüzüğü takmak gerekiyormuş. sağ ele söz yüzükleri, sol ele de alyans takılması gerek diye okudum? ancak bu yaşıma kadar onca kız isteme merasiminde bulundum böyle bir şey görmedim
Sözde, Nişanda ve Düğünde ne takmak gerekiyor?