• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aile & Toplum

Laiklik şirk değil midir?

Rüzgar65
Rüzgar65 Takip Et
Xper 5 Yaş: 31
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
20
Yapay Zekaya Sor
" Kim Allah'ın indirdiği (hükümler) ile hükmetmezse işte onlar kafirlerin ta kendileridir." (Maide:44)

Allahın hükümlerini kaldırıp kendi ideolojilerini getirenleri herkes biliyor sanırım
Laiklik şirk değil midir?
İş Soruları İndirme Soruları Getir Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
2 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• SorgulayanMusluman
    SorgulayanMusluman Takip Et
    Xper 3 Yaş: 31 , eic 75%
    +1 yıl

Bugün ne Yapıyoruz? Allah'ın Hükümlerine Aykırı Olan bir şey söyler misin? Tecavüze , Hırsızlığa Ceza vermiyor muyuz? Dinde Zorlama yoktur diyor Allah Eh biz ne yapıyoruz bugün?
    Allah Diyor ki Erkek Ailesine baktığı sürece Miras erkeğe daha fazla verilecek. Bugün Ne yapılıyor? Kadınlar da Çalışıyor Ve Miras Eşit veriliyor Allah'ın Hükmüne Aykırı mı? Bugünkü Türkiye de Osmanlıdan Daha fazla şeriat uygulanıyor.
    En azından Kadınları Çalıştırıp Mirası fazla almıyoruz. Kuran Emaneti Ehline verin derken Emanet Babadan oğula geçmiyor. Kuran Toplu olarak yemek yiyebilirsiniz derken Biz Kız Ve Erkek Çocukları ayırmıyoruz. Kuranda ki El kesme Ayetinden Kökünden Kesme , Yaralama , Hapise Atmak Çıkarken Osmanlıdaki Gibi Para cezası vermiyoruz. Hapise Atıyoruz. Bugün Bazılarının Şeriati İyi yöneteceğini savundukları Tayyip erdoğan Şeriati İyi yönetti diyelim Ondan sorna gelenin ne ypacağı ne malum. Gerçek Şeriat İçin Bu günkü şartlar uygun değil. Şuanki Sistemde İse Şeriate Aykırı Bir şey yok.

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• talcami
    talcami Takip Et
    Guru Yaş: 38
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 873 cevap paylaştı.

Yalnız o ayetin başka anlamları da var. Sen evinde de şeriata uygun davranmak zorundasın. Sen dediysem, hepimiz için geçerli. Müslüman olan. Zekat veriyor musun? Yok. Namaz var mı? Yok. Din, hayatına, kararlarına etki ediyor mu? Yok. E Allah'ın indirdiğiyle hükmetmemiş oluyorsun. Nihayetinde evin de bir yöneticisi vardır, kâh ana kâh baba, ama var. Sen anna/baba olarak dinin hükümleriyle evde idareyi ele almıyorsan, sen de Allah'ın indirdiğiyle hükmetmemiş olursun. Önce kendimizden başlamalıyız.

Haa, buradan laikliğe bayıldığım anlamı çıkmasın. O ayrı mesele.

1
    5 Yorumla
    • Rüzgar65
      Rüzgar65
      +1 yıl

güzel açıklamışsın kardeşim ama namaz kılmadığımı oruç tutmadığımı zekat vermediğimi bilmiyorsun belki yapıyorumda bu soru soruyorum

Yorumla
    • talcami
      talcami
      +1 yıl

Hayır sözüm meclisten dışarı yahu. Sen dediysem hepimiz için geçerli dedim ya zaten.

Yorumla
    • Rüzgar65
      Rüzgar65
      +1 yıl

Biliyorum biliyorum önce kendimzden başlamalıyız dedğin için onu dedim :)

Yorumla
    • Sandal22
      Sandal22
      +1 yıl

Ahzab 36. Ayet: Allah ve Resûlü bir işe hüküm verdiği zaman, inanmış bir erkek ve kadına o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Her kim Allah ve Resûlüne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur.

Yorumla
    • Sandal22
      Sandal22
      +1 yıl

Lut as karısı azap gününde geride birakilanlardan olmadımı kardeşim ya da nuh as oğlu suda bogulanlardan olmadimi.. allah cc bir söz söylemişse mümin erkek veya kadının artık secim hakkı yoktur ya itaat edersin ya da isyan. Senin bu konu hakkinda cevazin bos bir safsata devletin nasıl idare şekli varsa halkda ona göre şekillenir kimisi uyar kimisi uymaz hak olan bellidir herkesin hakka uyma zorunluluğu vardır. Allah'ın hükümleri dışında yönetilen ülkeler küfürdür zina , devlet kumarı (mili piyango at yarışı iddaa sayısal loto vs) cinayetin tecavuzun hirsizligin cezalari vs bu deblete baş olmak icin oy isteyenlere destek olmak saydigim küfür amellerine destek olmak ALLAH cc yasaklarına helal demek anlamına gelir oy vererek. Ilminiz olmadığı konular hakkında birilerinin tevillerini konuşarak hep aynı teviller bunlar günaha giriyorsunuz..

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Allahın kelamı kitap onu oku, bir kelime duyup yorum yapma, TCK kitabı Kuran ın kaç katı büyüklüğünde, Kuranda herşey ceza değil, ya da yönetim şekli ile ilgili değil, kendini Allah yerine koyup Allah adına hüküm mü vereceksin, Ayeti saptırıp ne amaçla söylendiğini bilmeden Kuran ı kirletme

1
    9 Yorumla
    • Rüzgar65
      Rüzgar65
      +1 yıl

Ne alaka hükümler belli şeriatta herkes kendi kafasına göre kanun koyamaz

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Hükümler nerde belli nerde yazıyor. Bana örnek ver sene, Kuran tek kaynağım diyor, öyle diyorsa bize asla söz düşmez şirktir, ha şeriat la ilgili yönetilen bir devlet söyle bana örnek aldığın, Hz Muhammed tenve dört halifenin sonra hepsi yoldan çıkmıştır, senin hükümleri yazılı dediğin kaynak neresi,

Yorumla
    • tsigalko
      tsigalko
      +1 yıl

hadisler de yok mu sadece imami hanbel 1 milyon sahih hadisi ezbere bilmiyor muydu bal gibi de allahin kanunlari cikar ayet ve hadisten

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

İmam Hanefiye dinsiz, küfre düşmüş sapık mezhepli diyen ve sünni sahih hadis çiler söylerim sana, emevilerin ve Abbasilerin dinin içine etmeleri sonucu oluşan ve siyasilerin güç uğruna beslediği hadiscilerin hadisleri beni ilgilendirmiyor, Kuran ben tek kaynağım diyor birçok ayette, peygamber Sadece benimle uyarabilir, Peygamber bana uymazsa şah damarından koparırım diyo, Kuran açık ve net, emevi yozlaşması din değil, biraz araştırın, kuru kuruya inanmayın

Yorumla
    • Rüzgar65
      Rüzgar65
      +1 yıl

Emeviler abbasiler döneminde hocalr yokmuyduda hafisler yozlaşsın nasıl bir cehalettir bu

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Hocalar dediğin kim, imam Hanefi o dönemde yaşamış birisi, kendisine kadılık teklif edilmiş kabul etmemiş, kırbaç cezası ve bir sürü işkence yapılmıştır, zehirlediler ve öldürdüler enson, Hz. Ali için camide 60 sene lanet okutulmuştur, hem Abbasi hem emeviler dönemi peygamber torunları öldürülmüştür, emeviler döneminde arap olmayan müslüman ikinci sınıf müslüman saylıyordu, hocalar yokmuydu diyorsun, araştır o dönemleri, İslamiyet içine okadar şirk sokulmuşturki hepsi bu dönemde, bunu söyleyen birtek ben değilim, aaraştırabilirsin, o dönem güllük gülistanlık değildi,
      İstiyorsan al izle, islamda hurafeler diye bir program 10 part halinde,
      m.youtube.com/playlist?list=PL31E71F0B87381583

Yorumla
    • Rüzgar65
      Rüzgar65
      +1 yıl

Rahat ol bahsettiklerini biliyorum arapların yaptığı o ayrımcılığn ismi mevali ben hepsi doğru bulduğumu söylemiyorum o zülmü yapan bir valiydi o valinin günahı bugünkü kuran ortada onu değiştirebilir misin veya tahrif edebilir misin hayır neden çünkü kuran belli herkes görmüş biliyor hadislerde böyledir

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Bir valinin üzerine atıp gittin, Hz. Ali ye lanet okutulması tüm ülkedeki camilerde ona ne diyeceksin, bak buharinin kitabından imam Hanefi için söylenmiş sözlere bak
      Güvenilmez Adam.” (Tarihul Kebir c. 8 s.81)
      “Sapık Mürcie Mezhebinin Mensubu.” (Tarihul Evsat c.2 s.93)
      “Küfründen dönmesi için iki defa tövbeye çağrılan adam.” (Kitabuz Zuafa s.132)
      Ve daha ağır hakaretler var, dinsiz bile denmiş, olayın siyasi boyutunu, dini siyasete nasıl döktüklerini görürsün, programı izlersen tavsiye ederim, ama araştır, olaylar sünnilik içinde ayrıma düşmeyelim diye gizleniyor, ama Zulme boyun eğip siyasete güce karşı koyan iman Hanefi adına araştır,

Yorumla
    • AmaKankaYaa
      AmaKankaYaa
      +1 yıl

Gizli kullanıcı bir mesaj atarmısın birşey sorucam

Yorumla
  • oylemiacaba
    oylemiacaba Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 49%
    +1 yıl

Laikliği çok yanlış anlamışsınız. Oysa o kadar sene tarih dersi gördük. Laiklik devlet yönetiminde herhangi bir dinin referans alınmamasıdır. Dini silip atan bir kavram değildir. Bence en doğru olanıdır.

1
    7 Yorumla
    • Rüzgar65
      Rüzgar65
      +1 yıl

İslam bir yönetimdir kardeşim sen islamı yönetimden kaldırıp kendi değer yargılarınla hükmedersen Allahın hükmü yok saymış oluyorsun

Yorumla
    • oylemiacaba
      oylemiacaba
      +1 yıl

Bak kardeş devlet yönetimi ayrı bir olgudur. Allah' a kitaba ben de inanırım. Ama kuran ayetleriyle neyi nasıl yönetebilirsin. Devleti yöneten şahısların zaten belli kavramları "devleti iyi yönetebilmek" adına uygulaması gerekir. Allah haramı yasak kılmıştır. Ama devletin başındakilerin bunu "günah" diye değil, zaten olması gereken o olduğu için yapmaması lazım. Anlatabildim umarım. Ha şeriat şeriat diye bağıranlardansan İran' a yollayalım seni.

Yorumla
    • Rüzgar65
      Rüzgar65
      +1 yıl

Kardeşim hadis bilmezmisin sen içki haram laikçilerin açtığı ilk fabrika bira fabrikası devleti iyi yönetmekle ne alaksı var iranlıların kendi uydurduğu şeriat şeriat değildir

Yorumla
    • oylemiacaba
      oylemiacaba
      +1 yıl

En az senin kadar müslümanım. Alıp içme kardeşim sen. İçen içsin günahı onun boynuna. İçene de saygı duymak lazım. Yahu özgür bir ülkede yaşıyorsun. Daha ne istiyorsun? Sen git dilediğin hayatı yaşa. Ben de dilediğimi yaşayayım. Öbürü de kendi hayatını yaşasın. Kimseye müslüman olacaksın dayatması yapılamadığı gibi, ateist olacaksın dayatması da yapılmıyor mis gibi işte. Ayrıca alkolle falan olmuyo bu işler. Çıkarın at gözlüğünüzü bir ya.

Yorumla
    • Rüzgar65
      Rüzgar65
      +1 yıl

Bence siz gözlerinzdeki perdeyi çıkarın atın sizin yaşam tarzınızda sadece kendi çıkarınz olabilr ama müslümanlıkta her koyun kendi bacağından asılmaz sevgi saygı var ahireti düşünüp kardeşimiz uyarmak kötü yoldan alıkoymak nefsini köreltmek var islam budur kurdun önüne eti atıp yememesini beklemek aptallıktır bu yüzden bira fabrikasınıda açmayacaksın özgürlük ayağına milletin kafasını çelmiyeceksin anladın

Yorumla
    • oylemiacaba
      oylemiacaba
      +1 yıl

Cevap bulamadığımdan değil -bilakis çok ağır bir cevap verebilirim- tartışmayı farklı yönlere sürüklemek istemediğimden dolayı konuyu yav he he diyip kapatıyorum.

Yorumla
    • Rüzgar65
      Rüzgar65
      +1 yıl

Ee bnde diyim o zamn yaw he he ;)

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

5

Cevap

9

Cevap

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Laiklik demek; bir Müslümanla yaşadığım kusumette haklı olduğum halde, sırf Ateistim diye cezayı bana sokmamaları demek..

Herkesin farklı inançlara saygı duyması, kimsenin kimseyi diniyle yargılamaması demek..

2
    11 Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

husumet*

Yorumla
    • Ahbubenn
      Ahbubenn
      +1 yıl

gereken söylenmiştir. gözüyle okuyan anlar.

Yorumla
    • Rüzgar65
      Rüzgar65
      +1 yıl

Şeriatte böyle bir şey yoktur bir tarfnızdan uydurduğunuz şeyleri gelip islama yükleyip karalayamazsınz

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Tevbe Suresi 5 "Harâm aylar çıkınca müşrikleri nerede bulursanız öldürün, yakalayın, kuşatın, hapsedin onları, gelip geçecekleri bütün yolları tutun."

Maide Suresi 51 "

Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse o onlardandır"

Al sana delilli şeriat.. Çok konuşma

Yorumla
    • Rüzgar65
      Rüzgar65
      +1 yıl

Siz bu yüzden kaybediyorsunuz gerize kalı o ayet savaş sırasında indirildiği için bulduğunuz yerde öldürün diyor savaşta sen düşmanını öldürme tamam mı :)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Savaş sırasında indi yani günümüzde geçerliliğini korumuyor tamam :D

Yorumla
    • Rüzgar65
      Rüzgar65
      +1 yıl

Tevbe 4 bir önceki ayeti okumazsan anlamazsın :)
      Yalnız antlaşma şartlarını eksiksiz biçimde yerine getiren ve size karşı hiç kimseyi desteklemeyen müşriklere gelince onlar ile aranızdaki anlaşmalara sürelerinin sonuna kadar uyunuz. Hiç şüphesiz Allah kötülükten sakınanları sever.
      Tevbe 4

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Anlaşma şartları; Tevbe 29:

"Kendilerine Kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe inanmayan, Allah ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak dini kendine din edinmeyen kimselerle, küçülerek elleriyle cizye verinceye kadar savaşın."

Ups =/

Yorumla
    • Rüzgar65
      Rüzgar65
      +1 yıl

Bu tür ayetlerin iniş sebebi ve zamanı önemlidir. Bu ayetler ya savaş hengamında veya fitne çıkaranlar savaş hazırlığı yapanlar hakkında ya da yapılan anlaşmaları bozanlar hakkında inmiştir. Ayeti hem iniş sebebinden hem de diğer ayetlerle beraber oluşturduğu konu bütünlüğünden kopararak alırsanız en çarpık görüşleri bile çıkarabilirsiniz. Önemli ve doğru olan, Kur'an'ı ve Hadisleri bir bütün olarak ele almaktır. Bu bütünlük içinde yazılan hadis şerhleri, Kur'an tefsirleri ve fıkıh kitapları bu açıdan çok onemli kaynaklardır. Bugün siz bir insanın normal bir konuşmasından o adamı idam ettirecek şekilde bir cımbızlama yapabilirsiniz. Bunu bazıları Kur'an hakkında da yapıyorlar. Ayetleri tek başlarına alıyorlar, bu sözü kim söylemiş, kime söylemiş, niçin söylemiş, hangi makamda söylemiş gibi bir sözü anlamada önemli olan prensipleri gözardı ederek anlamaya çalışıyorlar. o zaman da elbette esas maksatlara zıt şeyler ortaya çıkıyor.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Ne açıdan bakarsan bak Müslüman olmayana ölümüne nefret var

Yorumla
    • Rüzgar65
      Rüzgar65
      +1 yıl

Ne olursan ol gene gel belki müslümanlar hatalıdır ama islam değil kardeşim

Yorumla
  • g-host-man
    g-host-man Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31
    +1 yıl

ulan namaz kılmıyorsun oruc yok ve digerleri yok mk buraya gelip sirk diosun yuhh be görüyoruz müslümanım diyenleri ülkeyi soyuyo ama normal sizin gibi aptallaroldugu sürece daha cok cekeriz

0
    1 Yorumla
    • Rüzgar65
      Rüzgar65
      +1 yıl

Kendini açıklamışsın birader namaz kılmadığımı ve oruç tutmadığımı nerden biliyorsun :)

Yorumla
  • deadalus
    deadalus Takip Et
    Master Yaş: 38 , eic 50%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.

türk milleti islamı kabulünden yüzyıllar sonra bile kendi örf ve adetlerine uymuşlardır yani atalarımız da mı şirk içindeydi?

0
    2 Yorumla
    • Rüzgar65
      Rüzgar65
      +1 yıl

Kurana ters bir şey yoktu ama laiklik başlı başına ters

Yorumla
    • deadalus
      deadalus
      +1 yıl

he he

Yorumla
  • Romiyo_
    Romiyo_ Takip Et
    Master Yaş: 34
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.

evet şirktir Atatürkçü olanlarında zaten dini olmadığı için sorun yok

3
    2 Yorumla
    • Rüzgar65
      Rüzgar65
      +1 yıl

Öyle deme kardeş belki fazla bilgisi olamayabilir ama bu onların dinsiz olduğunu göstermez

Yorumla
    • cokcoktatliyim
      cokcoktatliyim
      +1 yıl

Bir kişiye dinsiz demek ya da bir bir gruba dinsiz demek Eğer müslüman san cezası belli, Allah affetsin seni romiyo

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

bu sorunun cevabını bilmiyorum ama tam bilgimiz olmadığı kesin kullandığın ifadelere dikkat et iyi bir şeye varıyım derken hata yapma...

0
    0 Yorumla
  • crazybooyyy
    crazybooyyy Takip Et
    Xper 4 Yaş: 31
    +1 yıl

aslında şeriatle yönetiyoruz diyenler şirk içindeler çünkü ALLAH'ın indirdiği KURAN'ı bırakıp rivayetlerle hükmediyorlar.

0
    0 Yorumla
  • amelieee
    amelieee Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29
    +1 yıl

saçmalık herkesin dini kendine ikisi çok farklı şeyler

0
    4 Yorumla
    • Rüzgar65
      Rüzgar65
      +1 yıl

Laiklik bir din değil biliyorsun deilmi

Yorumla
    • amelieee
      amelieee
      +1 yıl

tabiki :D

Yorumla
    • amelieee
      amelieee
      +1 yıl

demek istedigim din ve devlet işleri birbirine karıştırılırmamali

Yorumla
    • Rüzgar65
      Rüzgar65
      +1 yıl

Konu bu değil laikliğin islama uygun olup olmadığı :)

Yorumla
  • dissolute26
    dissolute26 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 30
    +1 yıl

Tayyip Erdoğan'a 2. Peygamber diyen Akp milletvekilleri ne oluyor

0
    4 Yorumla
    • Rüzgar65
      Rüzgar65
      +1 yıl

bir kere sadece 1 peygamber gelmedi oda 2. Olsun 2. O ne alaka 3. Niye iğneliyici bir tavırla söyledin dinle ilgili konuşan herkes akp limi oluyor?

Yorumla
    • dissolute26
      dissolute26
      +1 yıl

Akplier din üzerinden prim yapmayı çok sever. giderler namaz kilarlar ondan sonrada hırsızlık yaparlar

Yorumla
    • Rüzgar65
      Rüzgar65
      +1 yıl

He tüm akplileri toplayıp hırsızlık yaptığına dair deliller bulmuşsun maşallah :)

Yorumla
    • dissolute26
      dissolute26
      +1 yıl

Zaten bakanın koluna 700 bin liralık saati Fetullah gülen gece gelip takmış

Yorumla
  • tuğceangelll
    tuğceangelll Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32
    +1 yıl

Herkesin dini kendine. Devlet dinle yönetilmez.

1
    3 Yorumla
    • Rüzgar65
      Rüzgar65
      +1 yıl

Konu o değil

Yorumla
    • tuğceangelll
      tuğceangelll
      +1 yıl

Buradan o anlaşılıyor...

Yorumla
    • Rüzgar65
      Rüzgar65
      +1 yıl

Yanlış baktığın içindir konu İslama uygun olup olmaması doğru veya yanlış değil

Yorumla
  • falanli
    falanli Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29
    +1 yıl

Sen çok yanlış gelmişsin.

1
    0 Yorumla
  • GökyüzüKrallığı
    GökyüzüKrallığı Takip Et
    Yoda Yaş: 39
    +1 yıl

Güzel bir soru tebrikler katiliyorum

0
    1 Yorumla
    • Rüzgar65
      Rüzgar65
      +1 yıl

Saolun :)

Yorumla
  • Feuerbach
    Feuerbach Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33
    +1 yıl

Dinde zorlama yoktur ama inanmazsan kafanı keseriz

1
    7 Yorumla
    • oylemiacaba
      oylemiacaba
      +1 yıl

Evet en güzel yorum bu olmuş tebrikler

Yorumla
    • Rüzgar65
      Rüzgar65
      +1 yıl

Herkesin dini inancı kendine öyle bir şey yok

Yorumla
    • Feuerbach
      Feuerbach
      +1 yıl

Şikayet ettiğin konuyu bile bilmiyorsun neyse

Yorumla
    • Rüzgar65
      Rüzgar65
      +1 yıl

“Sizin dininiz size, benim dinim de banadır.”
      Kafirun 6

Yorumla
    • oylemiacaba
      oylemiacaba
      +1 yıl

Yahu adam kendiyle çelişiyor gelmiş burada laga luga yapıyor. Git araştır, gözden geçir. 20 yaşına kadar hiç mi tarih dersi almadın sen ya? Hiç mi geliştirmedin kendini?

Yorumla
    • Feuerbach
      Feuerbach
      +1 yıl

@oylemiacaba bırak cevap vermeye bile gerek duymadım

Yorumla
    • Rüzgar65
      Rüzgar65
      +1 yıl

Herkes anlamak istediği gibi anlar çok cahilsiniz ya herkesin dini inancı kendine / öyle bir şey yokta görüş sahibini yorumuna kekolar :)

Yorumla
  • faruk1616
    faruk1616 Takip Et
    Yoda Yaş: 34
    +1 yıl

Aslında banada şirk gibi geliyor

0
    0 Yorumla
  • Nurum98
    Nurum98 Takip Et
    Bilge Yaş: 31
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 515 cevap paylaştı.

Vay be soru cok iyi

0
    1 Yorumla
    • Rüzgar65
      Rüzgar65
      +1 yıl

Diyosun :)

Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Laiklik şirk değil midir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Nezaman şirk olur? 4 cevap verildi
Irkçılık var değil mi? 7 cevap verildi
Bu ırkçılık değil mi? 8 cevap verildi
Menzile gitmek şirk mi? Neden şirk olarak görülüyor? 8 cevap verildi
"SARIŞINLAR" bence üstün ırk. Haksızmıyım? 26 cevap verildi
Sizce bu ırkçılık değil mi? 4 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Konuşmadan önce düşünür müsünüz?
  • Saçlarınızın modelini ne sıklıkla değiştiriyorsunuz?
  • Sert müzikleri sever misin?
  • Saçlarınızı ne sıklıkla kestiriyorsunuz?
  • Dünya Kupası 2026 Türkiye grup maç saatleri size uygun mu, canlı izleyecek misiniz?
  • Regl oldum karnıma ara ara sancı giriyor, bana gecmiş olsun demek ister misiniz?
  • Buradan mesajlaşmaktan en keyif aldığınız arkadaşınız kim?
  • Gece saatlerinde tost yer misiniz?
  • Sevgilinizin karşı cinsten kankası olabilir mi?
  • Gece aldığınız kararlar sağlıklı oluyor mu?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨