Zamanında Din dersi Hocam ilk dersine girdigi zaman daha adini bile soylemeden BEN ATEISTIM bana Allahin varligini aciklayin kanitlayin biseyler yapin beni ikna edin demisti. tabi biz sasirdik haliyle dusunduk aklın sira biseyler soyledik ama bizi surekli ters kose yaptı. Hirs yaptik her hafta arastirdik neler soyleyebiliriz diye bilgilendik yeni seyler ogrendik ve aylar sonra pes ettirdik. PEKI bir ATEIST ALLAHIN VARLIGINI KANITLAYIN dese inandirin dese. SIZ NELER SOYLERSINIZ. SIRADAN bir SORU ama bu sekilde dahada cok hayal gucunuzu gelistirceksiniz emin olun. Din hocama da burdan saygilar simdi hakettigi yerlere geldi kendi canli yayin programini sunuyo <3
Cevabın nedir?
Amerikalı meşhur bir mühendis adamın bir konferanstan bir alıntısını yazıyorum.
'' Bana termometreyi icat eden adamın sıcaklık ve civayla ilgili hiçbir şey bilmediğini ve buna rağmen tesadüfü hiç bir bilgi birikimi olmadan termometreyi icat ettiğini söyleyebilir misiniz? Salondan hayır sesleri geliyor. Sonra çeşitli sıcaklıklarda masasında bulunduğu sulara daldırılmış kaşıkları bir kişiyi çağırarak parmak uçlarına dokunduruyor ve soruyor hangisi daha sıcak ve soğuk olduğunu sorup kişi parmağına geçen ısı ile hangisinin daha sıcak ve soğuk olduğunu söylüyor doğal olarak sonra kişiye parmağındaki hücrerelerde mikro ölçütlerde ısı algılayıcılar olduğunu söyleyip ve ona göre bir sıcaklık tepkisi oluşturan aslında bir termometre görevi gören algılayıcıların olduğundan bahsediyor kişiye ve daha sonra o kişiye parmağınızdaki o mikro termometreyi oraya kim monta etmişse onun senden dahi herşeyden dahi haberi vardıyor diyor ve sözde olan ateist olan kişi sessiz bir biçimde yerine geçip usulce oturuyor anlaşılan o ki ateistliği eğer bilimsel değerlerle kıyaslamaya kalkarsak sıçtıkları cevap veremeyeceği bir ton soru var evrenin başlangıcından en küçük bir mikro düzeyde hücrelerimizde bulunan programlanmış ısı ölçerlere kadar. Ama yok felsefi olarak göz alıp bir yaratıcı gücün varlığını din kitaplarındaki yazılanlarla veya kişinin kendi felsefi düşüncesiyle ateist olma düşüncesini ise diğer felsefi ama bu sefer teist görüşünde olan felsefe akımlarla kıyaslayabilir ve ona göre yorum yapabilirsin karşı tarafa. Fakat benim şahsi kanatımca, bu evren bir matematiğin olduğu bir fizik kurallarının olduğu ve evrendeki herşeyinde o kurallar içinde ancak bir şeyler yapabileceği aşikar olduğu için ve evrendeki bu mantık bu matematik tesadüfi oluşamayıcak kadar kompleks ve bir zeka barındırdığı için ben bir yaratıcının olduğu görüşündeyim.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Hikayenin aslı şöyledir:
Şems-i Tebrizi mescitte talebelere ders veriyordu. Konu teyemmüm abdestiydi; talebelere bir kerpiçle teyemmüm abdestinin nasıl alınacağını gösteriyordu. Gelen grup üç sual sormak istediğini belirtti. Şems-i Tebrizi,
“Sorun” dedi. Adamlar içlerinden birini sözcü seçtiler. Adam ilk olarak şunu sordu:
“Siz Müslümanlar Allah var dersiniz, ama Allah'ı göstermezsiniz; varsa gösterin, görelim ki inanalım” dedi. Şems-i Tebrizi,
“Öbür sorunu da sor!” dedi. Filozof,
“Sizler şeytanın ateşten yaratıldığını söylüyor, sonra da onun ahirete cehenneme atılıp ateşle azap edileceğine inanıyorsunuz. Hiç ateş ateşe azap eder, acı verir mi?” diye sordu. Şems-i Tebrizi,
“Peki, diğer sorunu da sor!” dedi. Filozof,
“Sizler ‘Herkes dünyada yaptıklarının cezasını ahirette çekecek, orada mahkeme kurulacak, hesap sorulacak’ diyorsunuz. Bırakın insanları, nasıl isterlerse öyle yaşasınlar, ne istiyorlarsa yapsınlar. Ayrıca mahkemeye ne gerek var?” dedi.
Adam sorularını tamamlamıştı. Şimdi bunların cevabını istiyordu. Kendine göre cevap verilmeyecek sorular sormuştu. Herkes Şems-i Tebrizi'ye bakıyordu. O ise gayet sakindi. Yerinden kalktı, filozofun yanına geldi ve elindeki kerpici adamın başına vurdu. Filozof “Vah başım” diyerek başına sarıldı. Şems-i Tebrizi çok şiddetli vurmamış olsa da adamın canı yanmış ve başı biraz şişmişti. Adam bir sağa bir sola baktı, bu kadar insana birkaç kişi ile yapacağı bir şey yoktu. Hemen dışarı çıktı, başını tutarak o bölgedeki mahkemeye gitti. Şems-i Tebrizi’yi hâkime şikâyet etti.
Hâkim, “Bu nasıl olur” diyerek Şems-i Tebrizi’yi mahkemeye çağırttı. Durumu sordu. Şems-i Tebrizi,
“Ben ona kötülük etmedim, sa00 Yorumla
felsefeci sordu:
- allah vardır, görünmez diyorsunuz.
peki görünmeyen şeye nasıl inanıyorsunuz?
büyük velî, elindeki kerpici kaldırıp adamın başına vurdu.
adamın başı acıdı tabii.
bu adam; görünmeyen allaha nasıl inanıyorsunuz? dedi.
cevâben kerpiçle vurup acıttım başını. göstersin başının acısını.64 Yorumla
bizene kardeşim ister inan ister inanma herkesin dini kendine her koyun kendi bacagından asılır deseydiniz o ne gerizekalı bir insan madem ateist neden mesleği bırakmamıs
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
67Cevap
+1 yıl1-Senin telefonun kaç mega piksel 500den azdır göz 500 mega pisel sen telefonun rasgele oluşabileceğine inanıyormusun veya evrimleşeceğine?
2-Bir oda düşün içinde bir kalem ve tablo var ateistlere göre burada ilim kudret irade sahip birşey olmadan kainat oluştu o halde bir insanmı kalemi kullanarak resimi yapmıştır yoksa kalem kendiliğinden resimmi çizmiştir hangisi mantıklı?
Mantık kuralları içinde kalmak şartıyla kâinatın var oluşunda göz önünde bulundurulabilecek üç ihtimal vardır:
Kâinat kendiliğinden var olmuş, kendi kendisini yokluktan varlığa çıkarmıştır.
Kainat tesadüfen meydana gelmiştir.
Bu kainatı yaratan ve ondaki düzeni sağlayan bir yaratıcı vardır. O da Allah’tır.
Bizim ispatlamak istediğimiz ihtimal üçüncüsüdür. Ancak ilk iki ihtimalin yanlışlığını ortaya koymamız gerekir.
1- Birinci İhtimal: Kâinatın oluşumunda böyle bir ihtimalden söz etmek, mantık dışıdır.
Çünkü, sebep-sonuç kanununa göre, her sonucun bir sebebi, her eserin bir müessiri her yaratılanın bir yaratıcısı vardır. Kâinat da var olduğuna göre, onu da var eden bir sebep vardır. Kainatın kendi kendine var olması, ressam olmadan çok güzel bir tablonun kendiliğinden ortaya çıkması, işci ve ustalar olmaksızın binanın kendi kendine ortaya çıkmış olması gibi, aklın ve mantığın kabul edemeyeceği bir düşünce biçimidir.
Şair Necip Fazıl bu gerçeği şöyle ifade eder:
Yön yön sarılmışım ne yana baksam,
Sarılan olur da saran olmaz mı?
Kim bu yüzü çizen sanatkâr ressam;
Geçip de aynaya soran olmaz mı?
Yine bir başka şair de durumu şöyle özetler:
Olduysa yok iken bu mekân kendi kendine,
Ey usta yükselirdi şu han kendi kendine!..
Damlarda diktiğin bacalar söylüyor sana,
Nâr[12] olmadan tüter mi duman kendi kendine?
Bir kez bıraksa hâline ya bağı bahçıvan,
Buğdaydan ayrılır mı saman kendi kendine?
Devrânı döndüren yüce bir kudret olmasa,
Hiç şaşmadan döner mi cihan kendi kendine?
Kainatın var olmak için bir başka sebebe ihtiyaç duymadığı ihtimalinin ne kadar çürük ve mantık dışı olduğunu, Kur’an-ı Kerim şu ayette bildirir:
“Acaba onlar herhangi bir yaratıcı olmadan mı yaratıldılar? Yoksa kendileri mi yaratıcıdırlar? Yoksa gökleri ve yeri onlar mı yarattı? Hayır! Onlar bir türlü anlayıp inanmazlar”[13]
2- İkinci İhtimal: Kainatın tesadüfen meydana gelmesi ihtimali de en az birincisi kadar akıl ve mantık dışıdır. Çünkü yeryüzünü, insanları, hayvanları, bitkileri ve diğer varlıkları meydana getiren şeyin tesadüf olması mümkün değildir. Milyonlarca seneden beri, bir milimetre bile sapmadığı yörüngesinde dünyayı döndüren bir irade vardır. Çok büyük olmalarına rağmen güneşi ve gezegenleri bir yörünge üzerinde birbirleriyle çarpışmadan, dehşet verici bir süratle hareket ettiren şeyin tesadüf olmasını hangi akıl kabul edebilir? Onlarca trilyon hücreden oluşan insanın bedenin organların harika bir şekilde çalışması ve bunlar arasındaki irtibat, düzen ve ahengin tesadüfe bağlanması elbette mümkün değildir.
Kur’an-ı Kerim tesadüfü reddederken, yaratılış hakikatini insanlığın idrakine şöyle sunar:
“Yeryüzünde birbirine komşu kıtalar, üzüm bağları, ekinler bir kökten ve çeşitli köklerden dallanmış hurma ağaçları vardır. Bunların hepsi bir su ile sulanır. (Böyle iken) yemişlerinde onların bir kısmını bir kısmına üstün kılarız. İşte bunlarda akıllarını kullanan bir toplum için ibretler vardır.”[14]
3- Üçüncü İhtimal: İlk iki ihtimalin yanlışlığı ortaya konulunca artık akıl için üçüncü ihtimali kabullenmekten başka çıkar yol yoktur. O da, bu kainatı yaratan ve ondaki düzeni sağlayan sonsuz ilim ve kudret sahibi bir Yaratıcının var olmasıdır yani O’nun varlığına inanmaktır. Bu yaratıcı da yüce Allah’tır. Bir ayette şöyle buyrulur:
“ ... Gökleri ve yeri yaratan Allah hakkında şüphe mi var? ..”[15]
Akaid ve kelam âlimleri, alemin yaratıcısı olan Yüce Allah’ın birliğini ispatlamak için de çeşitli deliller kullanmışlardır. Bu delillerden biri şudur:
Bir an, sonsuz irade ve kudrete sahip iki ilâhın (tanrının) var olduğu düşünelim. Bu iki ilah kainatı yaratma konusunda aralarında; ya anlaşacaklar, ya da anlaşmazlığa düşeceklerdir. Eğer anlaşmazlarsa, iki sonsuz irade ve kudret arasında çatışma meydana gelir. Kainatı ikisi de kendisi yaratmak isteyeceğinden ikisi de yaratamaz dolayısıyla, o zaman da alem oluşmaz veya iki tane kainat oluşması gerekirdi. Halbuki şu an bir kainat vardır. Eğer bu iki ilah, aralarında anlaşmışlarsa, bu anlaşma, bir mecburiyet sonucu olur. Zira her ikisi de bazı isteklerinden vazgeçmek zorunda kalacak. Bu durumda her iki ilahın da bir yönüyle eksik iradeli veya aciz kalması söz konusudur. Her iki ilah da tam olarak kendi istediği gibi bir kainat yaratamayacaktır. Dolayısıyla iradesi eksik veya aciz bir varlığın ilah olması sözkonusu değildir. Çünkü ilah demek, sonzuz iradeye sahip dilediğini dilediği zaman yapacak sınırsız bir kuvvet ve kudrete sahip varlık demektir. İlah âciz olamaz. Bütün bu ihtimaller imkansız olunca, alemin yaratıcısı olan tek bir yüce ilahın yani Allah’ın birliği de zorunlu olur
3-Eğer sonsuz ilim kudret irade sahibi bir varlık olmazsa sınırsız bir yaratılış çemberine gireriz insan neyden oluşur hücreden hücre neyden oluşur dnadan dna atomdan atom şundan şu bundan bunun bir başı olmalı sonsuz bir güç yoksa eğer hiçbirşey olamamalıydı asla varolmamalıydık. O halde gel islama geç sen tövbe et günahın kainatı kaplasada Allah'ın merhamet denizinden bir damladır. Sen yürü o koşar sen koş o uçar sana yeterki adım at.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 8,5b cevap paylaştı. Ateizm; tüm tanrılara ve ruhsal varlıklara olan metafizik inançları reddeden ve var olan gerçekliği inanç yoluyla açıklamayı kabul etmeyen bir felsefi düşünce akımıdır.
Ateistler; bazen "tanrıtanımaz" kelimesiyle anılsalar da, bu isimlendirme var olan bir tanrıyı reddetme fikrine atıfta bulunduğu için ateistler tarafından kabul görmez. Ateizm inanç koşullanmalarını, hayalî yaratıkları ve olayları reddeder. Ateist bakış açısıyla tanrının yanı sıra tüm metafizik inançlar ve tüm ruhanî varlıklar da reddedilir.[20 Yorumla
+1 yılBen Kilisede çok ateist ve deist ile tartıştım konuştum. Daha hristiyanlıgın H sini bilmeyen adamlar İslamı araştırarak Hristiyanlıkta böyle diye ileri gitmektedirler. Dolayısıyla bir hristiyan olarak reeelde ateistleri çok rahat madara etmekteyim çünkü İslamı Hristiyanlık ile aynı din sanıyorlar Hristiyanlar ile müslümanları aynı tanrıya iman eden aynı isaya aynı temel ögretilere iman eden inançlar sandıkları için bir hristiyan ateisti rahat susturuyor. Hristiyanlıgı bilse bile saldıracak bir tarafı yok en kötüsünden çogu ateist sözde araştırmaktan gözleri şişen kardeşlerimiz hristiyanlıgın kader inancını ögrendikerinde dahi boynu bükük geri gidiyorlar
40 Yorumlahzu der ki, bilmek, ispatlamak gibi seyler mantik alemi icerisindeki, duyu organlari ile algilanabilen varliklara olur.
oysa ki, allah, ruh, melek gibi vRliklar soyuttur ve bize haber verildigi uzre bilinemez varlikklardir, sadece haklarinda haberler vardir, bu varliklar bilgi alemine girmez.
tipki ayse dogurdu lafini, aysenin bebesini gormeden dogrulayamayacagimiz gibi bu varliklari nasil ispatlayabiliriz ki?
en fazla haberi getiren kisi cok guvendigimkz birisidir ki inaniriz, ama bilemeyiz gercekten o cocukcikti mi yoksa cikmaktan vaz mi gecti:-)
iste resullerin hayatlarinin ve bize gelebilmis soy agaclarinin temiz olmasi bu sebeptendir. daha dpgrusu bu iste pek soyun sopun onemli oldugunu sanmiyorum ama dogrusunu allah bilir.10 YorumlaAile & Toplum konusunda 354 cevap paylaştı. Simdi ateistler garip varlıklar. herşeyin tesadüfen olduğunu söyleyebilecek kadar akılsız bir insana ne anlatacan ki. bana kuran insan yazması diyor bazıları. bende kuranda n bilime dair ayetleri çıkarıp ortaya koyuyorum. cevap veremiyorlar kaçıp gidiyor. lar.
30 Yorumla
+1 yılAteistlerin hepsi at gözlüğüyle geziyor onlarla mi uğraşcam ulan zamanına yazık.
Karıncalar bile farkında Allahin varlığına onlar değil..
Giderim kiliseye bir hristiyanla uğrasirim en azından carpikta olsa bir dine inanıyor adamlar hepten Allahsiz degil belki dine döndürürüz..22 Yorumla- +1 yıl
O zaman bir osmanlı tokadıni hakesir iste
Daha önce tartısmalara girdim tabi kibar bir dille saatlerce konustuğumda oldu. Sıkıştıkları oldu lafı saptırdılar. Hep aynı şeyler çıkmaza çekip belli başlı sorular sormak. Sanki özel eğitimine katılmış gibiler
51 Yorumla
+1 yılBir gün adamın biri sormuş
Bana Allah göster Allahın varlığını kanıtla diye
Diğer adam ise elinde bir bardak sütle gelir
Bu nedir?
Süt
Peki sütten neler yapıla bilir?
Peynir, kaymak, yoğurt vb.
O zaman göster bana sütun içindeki
Yoğurdu, kaymağı, peyniri der
Anlayan anlar10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAteist bir insanı susturabilir miyim bilmiyorum yalnız şöyle bir şey var Kuran'da bazıları için " onlar iman etmezler " der.
Hali ile ne kadar konuşursak konuşalım bu insanlar Yaratanı sorguladıkları için iman etmezler.
O nedenle onlar yoluna biz yolumuza.10 YorumlaAteistler kör cahildir
Bak cahil demiyorum kör cahil diyorum138 Yorumla- +1 yıl
tr.wikipedia.org/.../Ateist_oldu%C4%9Fu_bilinen_ki%C5%9Filer_listesi hepsi çok cahil evet
- +1 yıl
@LenMişkin ateistlerin meşhur svunduklrı stephn hawking ALLAH ın varlığını kbul etti ;) youtubeye yaz izlee ah ah ne zmn islma gireceksiniz bir düşünün ne bu inat bir insanın bilgili olması onun cahil olmamasını gerektirmez. Ayriyetten türkiyede karısını dövenlerin %85 i üniversite mezunu yüksek lisans yapmış bilgili insnlar gir internete raştır bak bir insanın cahil olup olmaması onun bilgisine bakmaz :) İnşaallah birbirimizi kırmadan entepti yapalım
Mesela filistinde bir israilli asker tarafından işkenceye maruz kalan 4 yaşındaki çocuğa bakın allah öyle istiyor diye işkence görüyor kolu bacağı vahşice koparılıyor.
Mesela ışidin yaptığı katliamlara bakın 5 yaşındaki kız çocuğunun önünde ailesinin kafaları kesiliyor ve daha sonra o kızında kafasını kesiyorlar niye allah öyle istedi diye o kız ne diyor biliyormusunun sizi allaha şikayet edecem. Ben de bir müslüman olarak soruyorum sahi allah var mı bunu gördümü acaba. Acaba utanmışmıdır , acaba sizlerde utandınızmı, sizler her neye inanıyor veya inanmıyorsanız!!!03 Yorumla- +1 yıl
Asosyali hayırdır dünyayı sen yaratmış gibi konuşyorsun? Bak arkadaş mal mülk dünya ahiret hepsi allah ın şöyle düşün bir iş yeri var ve patron bu işyerinde olması gerekeni ister çalışanın hoşuna gitsede gitmesede kimse itiraz edemem ve (yapar müslümanlar için ) bide sizin gibi kimse yüzüne bakmazken bakıp iş veren aş veren karnını doyuran ve cebi para ğörünce şımarıp akıl vermeye iş öğretmeye kalkan isyankarlar olur işi bırakır sokakta aç sefil kalır neyse kısacası kağınatın sahibi allah her türlü hükümde onun şimdi ayetlerle sizin şer bildiğinizde hayır hayır bildiğiniz de şer vardır dicemde başka bir ayet geldi aklıma biz onların kalplerini müharledik diye cevap vermek istemiyorum bu yüzden ama kendini bişey sanma diye yazmak zorunda kaldım ;-)
Aile & Toplum konusunda 737 cevap paylaştı. Ya şu kişilerin din görüşlerini birbirlerine kanıtlama ya da kanıtlamaya zorlama eğilimlerini anlamıyorum...
... aslında anlıyorum, ben de oradan geçtim ama...
Boş verin, eğlenin, kimseye bir şeyleri kanıtlamak zorunda değilsiniz...24 Yorumla
+1 yılateistlerin cevapları çok mantıklı ama ya adamların söz değilde bende düşünüyorum mantıklı geliyo ama dinin geleceği tahmin etmesi allahın varlığına inandırdı beni
20 YorumlaAteist görmediğim şeye inanmam diyor sen kulagının arkasını göremezsin ozaman senin kulağının arkası da yok
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhoca çocuklara dönüp
çocuklar tahtayı görüyo musunuz
evet hocam
Allahı görüyo musunuz
hayır hocam
demek ki yok
çocuk kalkarak ; arkadaşlar hocanın beynini görüyo musunuz
hayır
demek ki beyinsiz :D21 Yorumla! akıllı ve ıkna edılebılır bır ınsansa aklını allak bullak ederım dusunmesını saglarım..
20 Yorumla:-) senin aklın yok olsa böyle konuşmazdın derdim sonuçta insan aklıda bire bir göremez ;-) hiç gerek yok uğraşma saçma sapan mantık hatası dolu soralar uydurup kendi kendilerini avutuyorlar
20 YorumlaAklı başında ve tartışmayı manipüle etmeyen birisiyle evet!
10 YorumlaBunlara güyel bir arapça kuran okumam gerekiyor ve ardından mealini okumam gerekiyor anca öyle susarlar..
20 Yorumlainsan vücudunun anatomisi ona yeter artar bile de işte onlarda genelde beyin denen melet %0.01 çalışıyor
20 YorumlaBu sitedeki neredeyse tüm ateistler tarafından engellendim. Çünkü cevap veremiyorlar bir süre sonra.
516 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 409 cevap paylaştı.
+1 yılÇok şükür yarım yamalak ayetlerini ezbere tamamlaya bilirim :)) sağdan soldan kırpıp kırpıp getiriyor salaklar :)) her türlü sorusuna cevap verebilirim :)
10 Yorumla Peygamberler donemini arastirsin butun kanitlar ortada bize kimse allah burada demedi biz arastrdik okuduk ogrendik bu ateistler en cok fireunu hatirlasin onlarin sonuda yakin...
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılhiç bişey söylemem... inanmıyosa inanmaz :D
herkesin hayatına kimse karışamaz :D
çi pet pet pet :D :D12 Yorumla- +1 yıl
herkesin de kendi doğrusu vardır
çokta ilgilenmem neye inandığıyla ilgili..
en nihayetinde benim neye inandığım beni daha çok ilgilendirir :D
+1 yılHAHAHAHAHAHAHAHAHAH susturabileceğini sanan arkadaşlar en fazla level 1 ateist susturabilir yani Allah varsa Afrika'da ki çocuklar niye ölüyor ya da ben görmediğim şeye inanmam diyen kişileri susturabilir fahuıaewuıoagwetıoagweıtıawte şöyle bir level 3-4 veya Master yapmış ortalama bir ateistle vs atmaya kalkışmayın hocanızı inandırdıysanız yüksek ihtimal ya sizi test etti yalan söyledi ya da level 1 falan awhaıehwtıoweahtowaehtwoeahtowaehı
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. dunyanın bu sonsuz evrende kendı yorungesınde donmesı gunesın ayın dunyaya eslık etmesı zaten yuce allah bunu ayetlerındede acıklıyor bu bence en buyuk kanıttır
00 Yorumlaateıstler neden aglarsınız neden gulersınız, nedenını soyleyın uzuldugunuz ıcın mı mutlu oldugunuz ıcın mı, bu dedıklerınızı goruyormusunuz ya da ask a ınanıyormusunuz,? ve gıderım
10 Yorumla
+1 yılhiç uğraşmam bile umrumda olmaz nefesimi ve kelimelerimi boşa harcayamam
10 Yorumlaİnandırmaya uğraşmam allah diyor ya hani biz onların kalplerini mühürledik diye gercekten de öyle..
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılhttps://m.youtube.com/watch?v=8GDGckvF5BElafa gerek yok bile
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAteistlere gelsin. Daha konuşmadan susacaksınız zaten.
Cevap sahibi+1 yılKonuşurum diyen angutlar nerde?
Gönlüne inkar inene ne desen boş. Bir insan bir şeye inanmak istemiyorsa zorla inandıramazsın. Çünkü daha tartışmaya girmeden önce kafasında karşı çıkmak, kabul etmemek vardır.
10 YorumlaEğer bir masanın üstünde bir vazo varsa onun varlığını kanıtlma çabası yersiz Allah bence zaten yeterince kendi varlığını ıspatlıyor
20 Yorumla
+1 yılHemen dünya nasıl oluştu diye bir kontra soru ve ardından bir kaç felsefe ile açıklarım yine inanmaz tabi
10 Yorumlakızların hazırlanması 7 dk sürer, evden çıkmaları 1 saat hadi ateistler bunu da açıklasın :D
10 Yorumlamaalsef dinde acıklar cok fazla yanı cogu seyın açıklaması ya da delili yok en iyi tutundukları sey bu kadar ıyı bır sey kendılıgınden olmuş olamaz.. lakın sadece var sayımlardan ıbaret onun dısındakı konular tam bır muamma
10 YorumlaBen de bir ateist olarak eğer ki allah varsa buna kanıt olarak gösterebileceğim tek şey, hiç bir şey :d hissediyorum dersin olay biter. Aksi taktirde her türlü ters köşe yapar
22 Yorumla- +1 yıl
Allah var görebilene sen körsen göremiyorsan biz ne yapalım :-) olan bişey ıspata ihtiyaç duymaz madem olmadığını düşünüyorsun dünyanın nasıl oluştuğunu açıklarmıson hatta o kadar ugraşma teknoloji o kadar gelişmişken hala megapiksel göze göre çok düşük bu göz nerden gelmiş nasıl oluşmuş? Telefonu kamerayı yapan bir usta mühendis varken harika mücizelerle dolu gözü halık sıfatıyla allah yaratmıştır diyorum ve ne saçmalıycaksın çok merak ediyorum :-)
- +1 yıl
@By-KuStAh allah yaratmıştır diyosun da kanıt hani :D ben de yaratmamıştır diyorum :D
+1 yılBelki bilgili olmayabilirim ama susturabilecek kadar zekiyim.
10 Yorumlazaten susuyorlar geneli kaciyor, ben konusmalarini istiyorum ama nerde..
11 Yorumla
+1 yılX-ışınıda fizik ve metafizik olarak ispatlanamıyor.
Görülmüyor hissedilmiyor duyulmuyor tadılmıyor kokusu yok? İnanmayakmı akciger filmlerine kırık filmlerine00 YorumlaBir Marifetmiş gibi Ateist oluyorlar. Sonra bunu insanlara söyleyip övunuyorlar boş boş.
Bence siz hiçbirşeyin farkında değilsiniz. Çoğunuz ruh hastası. Ve onu takip eden boş insan sürüsü01 YorumlaEn basitinden dünyada çoğu şeyin ustası var. Halının evin arabanın vs. Peki dünya nasıl
11 YorumlaDin bir inanç sistemidir ve tartışmaya kapalıdır. Eğer bir dini benimsemişsen olduğu gibi bütün kuralları ile kabul etmek zorundasın. Tartışarak bir yere varamazsin yani boşuna güzel nefesini tüketme. bir daha da böyle provakatif paylaşımlar yapma tamam mı güzel kızım hadi.. hadi..
14 Yorumla
+1 yılBen o kadar bilsem bile nasıl desem uslubüm ters biraz o yüzden daha fazla sogusun istemem susarım
10 YorumlaAteist bir insanin bilgili oldugu yanilgisina nerden dustun onu anlamadim?
02 YorumlaAteist bir insan seni susturabilir mi muhtemelen hayır diyeceksin :) kişi inandığı şeyi körü körüne savunuyorsa susturamazsın
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Baştan hata yapmışsınız nikahsız mahsül olmadığına dair kanıt isteseydiniz ya karşılık olarak:/
00 Yorumla
+1 yıl01 YorumlaAteist bir insanı susturmak için uğraşıcağımı sanmıyorum :)
00 YorumlaMesele susturmak değil gerçeği ona gösterebilmek tek gerçeğe inandırabilmek
01 YorumlaRagatlikla pes ettirilir ama uzun bir konusma olmasi lazim
YouTube da videolari var izliyebilirsin10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkanıt değilde şu an en revaçta olan soru
bir resim varsa bir ressamda olmalı mantıken10 YorumlaSustur hadi beni tam adamını buldun. Bu konuda beni susturamazsınız.
01 Yorumla
+1 yılbende o hoca sizde akıl yok derim varsa gsterin derim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen agnostigim. Beni tanriya tekrar inandirabilir misin?
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYok mu beni susturacak kimse?
Cevap sahibi+1 yılAnlamadim?
+1 yılGereksiz polemiğe girmem. Allah'ın varlığının kanıtlanmaya ihtiyacı yok beynini kullanan insan hertürlü bulur zaten onu
00 YorumlaO hocanin ateist olduguna inandinizmi gercekten de yoksa varsayimmi oldu
04 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllahın olduğunu kanıtlamak imkansız. Bir ateist i ikna edemezsin
21 Yorumlahiçbişey eninde sonunda bir olay yaşıyacak herkes ettini bulur
00 Yorumla
+1 yılmüslüman bir insanı susturacak kadar bilgiliyim...
30 YorumlaBenım ıcın dogan gunes bıle bır kanıt..
20 Yorumla- Devamını Gör (17)
Devamını Gör(62)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem