Yani neden alay konusuna alınıyor yok böyle bir dil ne yazıyor orada okunmuyor gibi küçümsenmeler yapılıyor neden cahil ve tarihi okumuyor bu insanlar
4 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kürtçe dediğin dilin bir dil ailesini göster. Veya yazılı bir tarihi belgesini.. ayrıca malum yapı bağınızı koparmadığınız sürece kimsenin sizi kabullenmesini beklemeyin. Kaldı ki bu ülkede birçok soydan insan varken sizin gibi ağlayan başka bir millet yok. Önce gözyaşınızı akıtmayın, bu ülkenin normal bir bireyi olun, sonra insanlar sizi adam yerine koysun. Senelerce malum yapı ile insanları öldüren yapı için neden sesiniz çıkmıyor, onlarla aranıza neden mesafe koymuyorsunuz. Gencecik fidanlarımızı katlederken bu sevgi mesajlarına mı sarılıyorsunuz. Önce normal olmayı öğrenin.
Dil, bir toplumun hafızası, duygusu ve kimliğidir 🌿 İnsanların bilmediği veya yabancı kaldığı kültürlere karşı önyargıyla yaklaşması maalesef sıkça rastladığımız bir durum. Bu tür küçümsemeler genelde bilgi eksikliğinden ve empati yoksunluğundan kaynaklanır 💛 Her dil ve kültür çok değerlidir, saygıyı hak eder. Sen kendi içindeki hoşgörüyü korudukça çevrene de ışık olursun 🌸 Pek çok insanın bu konuda daha bilinçli hale gelmesi için sendençe neler yapılabilir? 🎨
Cevap
12Cevap
Türkiyede yaşayıp Türkçe bilmeyen Kürtler var anasını satayım, bi de Kürtçe nasıl kabul edilsin? Elin Suriyelileri ülkeye doluştu çatır çatır Türkçe konuşuyorlar, Ruslar Türkçe şakırdıyorlar, Kürtlere gelince bizim kendi dilimiz var. Kendi dilin varsa kendi ülkene git mk
Sus f@şist
Cikmaza ve askerlige gelince hepimiz turkiyeye borcluyuz ama irkimiza dilimize gelince yok saymamizi bekliyorlar Tek istekleri cikarlari
Elinde silahla fotoğraf çekip sonra da ben keko değilim diyeni de ilk defa görüyorum @Aybüke060 sana da adalet aramayız soyleyim
Kimseyle takılmadim sen ve senin gibilerinden uzak duruyorum? Tas kafa olup elinde silahla fotoğraf çekip bunu profil resmi yapan gövde gösterisi yapıyordur böyle bı sitede amaç ne onu da anlamiyorum merak etme gelecek seçimde ümit Özdağ seçilirse sen ve senin gibileri sınır dışı edecek az kaldı
Kural yok köken yok gramer yok yazılı kaynak Yok diğer dillere göre çok vasat kuş dili gibi bir şey
Kanka sen şaka olmalısın nasıl kökü yok grameri yok kaynağı vs yok Kürtçenin hangi dil ailesinden geldiğinden haberin var mı İngilizce, Fransızca, Farsça gibi Hint Avrupa dil ailesine ait nasıl gramer yok? Senin Avrupa ülkelerinde olan kürdoloji bölümlerinden haberin var mı bu bölümlerde ne oluyor sence neyse bilmediğin bir şey hakkında nasıl bu kadar ucu açık yorum yapıyorsunuz şaşıyorum
Hiç nefesinizi tüketmeye gerek yok gerçekten. Ailem İç Anadolu Kürtlerinden ve asimile olmuşlar. YouTube ta Ctrl log adlı hesabı takip ediyor musunuz, Rojda bin kanalı çok ilham verici
Rojda nin YouTube kanalı diyecektim
https://youtu.be/cnFglYFtRDg?si=oIqRNRnPTOKoajhL
İnkar değil fakat ülkenin bir resmi dili var o da Türkçe. İnsanlar ailesiyle arkadaşlarıyla istediği dili konuşur ona kimse karışamaz
Kürtçe ya da kürtler inkar edilmiyor. O zihniyet inkar ediliyor.
Hazımsızlık kürtleri sevmeyenler nefretini böyle kusuyor
kaba bir dil itici geliyor kulağımızı tırmalıyor türkiyede ikinci bir dili kabullenmek zor
Ben inkar etmiyorum saygı duyuyorum size. Siz bize duyduğunuz kadar tabi
devlet tvsi bile var boş yapma safinaz
İnkar edilmiyor o nereden çıktı
İnkar edenleri inkar et
isme bak bi de savunduğu şeye bak
Ankara neresi
inkar mı ediliyor :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?