Kendi ailesine bela, başkalarına süpermen olan ebeveynlere ne söylemek gerek...
10 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Günaydın kuziş..
Kriz anında değil de normal zamanlarda küçük dozlarda hak ettiklerini söylüyorum ben. Yıldırma stratejisi yani. Zamanla bana artık bulaşmamaları gerektiğini öğreniyorlar böylece. Kriz anında herkesin savaş modu aktif olunca tepkileri de büyük oluyor. Normal zamanlarda, mantık temelli konuşunca hak verip susuyorlar.
Lakın bir de anne babaya öf bile denilmez zihniyetine sahip karındaşım sıkıntı çıkarıyor. Bilahare onunla da ilgilenicem. Şu işler bi bitsin 😂
Yani evdekilerin de kolay lokma olmadığını göstermek lazım onlara 🤓
Günaydın... Evet kriz anında herkesin tepkisi büyük oluyor ama genelde ben ömür çürütücü oluyorum karamsarlığımla dhghggg..
Dediğin gibi göstermek lazım tepkini koymak lazım. Fakat bende doz olmadığı için ve mevcut bir kaç durumdan ötürü hareket edemediğimden bu kullanılıyor... hfhgcg
Yinede sonsuza kadar böyle sürmeyecek bu biliyorum...
Kesinlikle sonsuza kadar sürmeyecek 🙃
Zamanı gelince ne yapacağımı düşünürüm ama şimdi dayanmak zorundayım... : )
Aynen öyle 🤩
Böyle düşündüğünü görmek mutlu etti beni 🫂🥳
Bak bizimkiler dışarıya da iyi değiller. Kimseyle geçinmezler doğru düzgün. Sorun bana bunu düşündürdü ve taşlar yerine oturdu.
Bizim bir üst soyumuz ailede çok ağır şeyler yaşamışlar. Ani kayıpları olmuş beşeri/maddi/manevi..
Hiç kimseden, dışarıdan bir yardım veya destek alamamışlar. O küçücük köyde yaşadıkları ağır travmalarla baş başa kalmışlar.
Biz de bu olayların gölgesinde büyümek zorunda kaldık ama bizim nesil dışarıya da açıldı ve dışarıdan, başka insanlardan, uzmanlardan doğrudan veya dolaylı yoldan destek almayı başardık, başarıyoruz.
Onların böyle bir şansı yoktu. Dış dünya ile tek bağlantıları biziz. Bu yüzden iyi/kötü her hallerini bize yansıtıyorlar.
Sana farklı bir bomba hazırladım akshanans onu görcen birazdan
Evet anlıyorum... İzole bir yerde yaşamanın kendi dertlerinle mağduriyetlerinle baş başa kalmanın... Bu bir mecburiyetti onlar için... Siz ise bir şanstınız onlar için umarım bunu iyi değerlendirirler... değerlendirmişlerdir...
İyi bir komşuluk herşeyin başı olabilirdi iletişim sekmesi yüklenmediği için cocuklara bunu yaşıyorlar iletişim iletişim kuzen... O zaman zor zamanlarında yalnız yüzleşmek durumunda kalmazlardı. M
En samimi olduğun komşunun kızı sebepli kız yeğeninin hayatı kaymış, babası katil olmuş olsa bile mi? 🙃
Hayır tabiki cinayet varsa ortada işler değişir... Bu durumda ne olur bende bilmiyorum...
Zor bir durum... Düğüm olmuş gibi hissettim..
O ailenin küçük kızı da benim en iyi arkadaşımdı. Evlerinin önünden geçerken bizimkiler görecek diye ödüm kopardı. Kız da beni çok severdi. Hep oynamak isterdi. Çok kızıyordu bizimkiler oynama onla diye bana. Anlamıyordum neden kızdıklarını.
Şimdi anlıyorum travmalarının tetiklendigini..
Evet anlıyorum.. bu zor bir durum gerçekten... : l
Kısasta hayat vardır, bazı insanların empati duygusu az gelişmiştir/hiç gelişmemiştir ve birilerinin onları empati yapmaya mecbur bırakması gerekir. Ben bu tür kalıplaşmış cümlelere pek gelemiyorum o benim anne/babam, abim/ablam vs ne yapsa hakkını ödeyemem gibi bir şey yok, olamaz. Biyolojik olarak bir bağımız vardır en fazla ötesi yok. Herkes yaptığı şeylerin bedeli ödemeli, taviz tavizi doğurur kestirip atacaksın direkt böylelerini.
Öyle elbette , bazen diyorum hassas olmamalı o kadar insan herşeyden etkilenebilecek kadar... Karşılıklı hatalar silsilesi mi yoksa tek kişilik bir sorun mu... En düzgün ya da yamuk kişi olsan bile değişen bişi yoktur birileri için...
Düz mantığı anladım.. hakta veriyorum... Yani psikolojik olarak bir duvar örmek neden kötü olsun bahsettiğim hassas olmamalı kısım onun içindi esasında...
Bazen en yakınlarımıza karşı toleransımız düşerken, dışarıya mükemmel görünme arzusu öne çıkabiliyor. Ebeveynlerin evde en ufak hatada sertleşip dışarıya merhamet saçması, genellikle kendi içsel yetersizliklerini ve onaylanma ihtiyaçlarını dışarıda maskeleme çabasından kaynaklanır 🌿. Yakın ilişkilerde güvende hissettikleri için maalesef bastırılmış öfkelerini içeriye yansıtırlar 🌸. Bu durum seni incittiğinde arana sağlıklı bir sınır koymayı denedin mi? 💛
Cevap
1Cevap
Ne söylesen anlamazlar "el iyisi" onlar. Dışarda alim içerde zalim.
Öyle ne yazıkki..
Terk etmek, güzel bir cevap olur sanırım 🤷🏻
Bilmiyorum
Başkalarının iyisi diyorum
Öyle
hafife alindiklari icin
Dimi öyle elbette...
Bazen öyle oluyor
Çoğu zaman öyle oluyorsa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?