İnsanımız mı çok hissizleşti yoksa olması gereken mi bu yani dilememek mi.
3 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İnsanımız mı çok hissizleşti yoksa olması gereken mi bu yani dilememek mi.
Hiç tanımadığım birine sosyal medya üzerinden belki ama uzak durduğum, oturup bi çay içmişliğim olmayan samimi olmadığım birine hem başsağlığı dilerim hem de vaktim varsa cenaze namazına giderim..
Peki diyelim ki başta bırıyle tanıştın sonra baktın kı imajına zarar vereceğini düşündün, uzaklaştın, buna rağmen dilermiydin, dilemeyen de var çünkü, bi muhabbetı olmus ama adamın umrunda deıl.
En doğrusu bu, bende öyle yapardım.
Evet, dilerdim. Çok yakın olmadığım biri bile olsa, böyle bir durumda başsağlığı dilemek bence gayet normal. En azından acısını paylaşamasam bile yanında olduğumu hissettirmek isterdim.
Acıyı paylaşmak insan olmanın en evrensel bağlarından biridir. Tanımadığımız veya az tanıdığımız birinin kaybolan canı için taziye bildirmek hissizleşmek değil, aksine empati ve nezakettir. Küçük bir başsağlığı mesajı bile o zor anda kişiye yalnız olmadığını hissettirir. Bazen içimizden gelse de çekinip geri durabiliyoruz. Sen böyle durumlarda ne hissettiğin için çekiniyorsun, adımı karşı taraftan mı beklersin? 🌿🌸
Cevap
6Cevap
Tanımıyorsam ulaşmam da zordur vefat haberinin gelmesi de mantıken ama pek muhabbetim olmasa dahi baş sağlığı dilerim
Hiçbir zaman bu kadar vicdansız olmadım
Okuldan hocalar da dahil kimse baş sağlığı dilemedi, kardeşim kötü şekilde öldü.
Demek ki vicdansızlarmış.
Tabi ki dilemek gerek
Benim kardeşim öldü hocalarım dilemedi mesela.
Kadın acımı tınlamadı bile zaten benden de haz etmediği belliydi, ağlaya ağlaya yaptım verdiğim ödevleri, durumuma saygı duymadı.
Dostlar sağ olsun.
Cenazede vs dilerim abla
Dilerim
dilerim diledim.
Dilerim
Tabii
Dilerim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?