Altınlarımı vermeyen eşime ve kaynanama ne demeliyim?

Arkadaşlar ben 4 yıldır evliyim 2.5 yaşında kızım var. Kiracıyız eşim evimiz güvenli olmayabilir annemin evinde kasa var orada muhafaza edelim dedi tamam dedim. Altınların bir kısmını arabamızı yenilerken sattık 2 bileziğim kaldı 1 tanesi ailemin taktığıydı son 2 yıl altınlarımı istedim fakat eşim sürekli bir bahaneyle öteleyip durdu en son canıma tak etti evden kovdum ve bolca hakaret ettim hep bana sen sürekli boşanmak ve kişiliğime hakaret ettiğin için getirmiyorum demişti ben de annesine mesaj attım bileziğimi neden göndermiyorsun diye çünkü eşimi tanıyorum evin tek oğlu ana kuzusu sinsi sinsi evimizi yönetmeye çalışıyor evin temizliği perdesi halısı bulaşığı bir erkeği ilgilendirmeyen her şeyde eşim sen neden temizliği şöyle yapmıyorsun böyle yapmıyorsun toz aldın mı yeri sildin mi tezgâhın üstünde neden bulaşık var gibi (annenin cümleleri) neyse kaynanam da ses kaydı atmış yeminler etmiş altın bende benden bir yere gitmez Allah'tan korkarım siz ev alacağınız zaman tarlalarda satılınca kendi hissemden de pay verip peşinat yapmak için ben de tutuyorum demiş. Hayırdır ya bileziklerimi nerede nasıl kullanacağımı nasıl kaynanam belirler getirin Ajda yapım koluma takayım ona da izin vermiyor kaynanam ve eşim. Arkadaş ben kocam ve kızım biz bir aileyiz sen ne hakla bileziğim üzerinde söz sahibi olur kocamı da yanına çekersin tarla satılınca yardım etmek istersen edersin biz çocuk muyuz ya bir de demiş ki inan ki sana kalmayacak elinden uçup gidecek bunlar bak gör (1 tanesini getirdi eşim diğerini annesinde bırakmış) en çok eşime kızıyorum yahu annene desene koca adam olduk ne yaparsak yapalım senin hakkın var eşimin bileziklerini gasp etmeye

Altınlarımı vermeyen eşime ve kaynanama ne demeliyim?