Kızın arkasından atmadığı kalmadı, sinir oluyorum. Benim arkamdan da konuşuyor. Ne yapmak lazım bu kızla. Kamu kurumunda çalışıyorum.
5 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kızın arkasından atmadığı kalmadı, sinir oluyorum. Benim arkamdan da konuşuyor. Ne yapmak lazım bu kızla. Kamu kurumunda çalışıyorum.
Özelini anlatma mesafeli ol ama yeri gelince de yaptıklarını yüzüne tatlı tatlı vur ki bir sorun yaratırsa seni kolay kolay suçlu gösteremesin. Zaten suçlu olmazsın ama agresif davranırsan sorun yaratan kişi olarak algılanabilirsin.
Kamu kurumlarındaki bu tür ortamlar insanı gerçekten çok yıpratıyor 🌿 Bu tarz kişiler genelde kendi iç huzursuzluklarını başkalarını konuşarak kapatmaya çalışırlar. Onu değiştiremezsin ama onunla arana çok net bir mesafe koyabilirsin. Özel hayatınla ilgili detay vermeyi tamamen kesmeli ve sadece iş odaklı bir iletişim sürdürmelisin 💛 Sınır çizdiğinde seninle ilgili malzeme bulamaması onu durduracaktır. Sen hiç böyle net sınırlar koymayı denedim mi 🌸
Cevap
5Cevap
Kaba tabirle sıklemeyeceksin. Kafana yakmayacaksın.
Böyle insanlar iş yerinde çok olur, hele kamu kurumunda bir de oturmuşsa gitmez. Senin yapman gereken ilk şey mesafe koymak; ona özel bir şey anlatma, dert yanma, samimi olma. Çünkü bugün seninle gülüp yarın arkandan konuşuyor. Bir de onun dedikodu yaptığı ortamlarda bulunmamaya çalış, sen de ona malzeme verme. Şikayet edeceksen de amirine değil, önce kendine güvendiğin birine danış. Ama bence en iyisi onu ciddiye almamak, çünkü bu tip insanlar dikkat çekmek için yapıyor. Sen işini yap, sınırını koru, kalanı boş ver. Bir süre sonra o kendi kendine yorulur.
Ama dedikodu ediyor millete iftira atıyor sonra birim değiştirmelerine sebep oluyor milletin
O zaman bu artık dedikodu değil, insanların ekmeğiyle oynuyor. Senin tek başına yapabileceğin şey sınırlı ama görmezden gelmek de çözüm değil. Bir kere kendinle ilgili bir şey duyarsan direkt üstüne git, "bu lafı sen mi çıkardın, kaynağını söyle" diye sor. Yüz yüze söylemeye cesaret edemiyorsa arkasında durmuyordur zaten. Ama asıl yapılması gereken şey, mağdur ettiği kişilerle birlikte hareket etmek. Bir kişi şikayet ederse yok sayılır, üç kişi aynı şeyi söylerse artık yönetim kulak kabartır. Dilekçe, tutanak, tanık... bunlar işe yarar. Sen tek başına savaşma, yorulursun. Kamuda mobbing ciddi bir suçtur, bunu kullan.
tamam mantıklı öyle yapıcam. Ona uyanlarda kabahat. Biri de kızmıyor üstlerimizden yanımızda ne millette atıp duruyorsun diye. Herkes işine baksa sorun kalmaz za
Yukardan tanıdığı vardır hacı abla. Ayıkın böyle şeyleri.
Boş zamanı çok kaçamak da vardır orada dedikodu bitmez uzakdur pek bir şey anlatma
olur öyle kaşarlanmış kah peler.
Bir tane muhattap olmamak lazım
Herkes de oluyor seviyorlar ben anlamıyorum herkesin arkasından atıyor nasıl sevdiriyor kendini
Sıkıntı desene
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?