Annem tepki gösterme dedi ama ben göstermeyi düşünüyorum. Herif 30 yaşına girecek, annemden 2 hafta önce 4 bin istedi, geri vereceğim dedi, annem de vermiş. Ben de laf arası kızıp, ya vermezse niye veriyorsun, ödemelerimiz var dedim (evin eksiği bitmiyor ve açıkçası kuzenim kumar ve karı kız işleri için istiyor biliyorum), güvence sağlamak için bile yapmış olabilir bunu. Hani ben geri ödüyorum diye ufak miktar isteyip ödeyip sonra daha yüksek miktar isteyip alıp kaçacak kesin. Daha önce bu adam dedemin sigaralarını, içkilerini sayısız çalmış, dedemin 100 bin TL parasını çarpıp dolandırıp mahkemelik oldu. Şahsen ben böyle birisine yeğenim değil, evladım dahi olsa para vermem. Anneme geri ödemiş gerçi, bugün de gelmiş 15-20 bin verir misin, olmadı kredi çeker misin demiş. Yahu benim 4 yıldır sepetime attığım, almayı beklediğim ürünler var. Bir de demez mi, diğer halamdan istesen olmaz mı diyor... Kesinlikle bir daha isterse tepki göstereceğim.
3 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Annen biraz saf galiba gadası
Değil aslında yufka yürekli
Yanlış yapıyor
Geçmişte ciddi dolandırıcılık sabıkası ve kumar geçmişi olan birinin, ailenizden sürekli para talep etmesine karşı öfkeli olmanız ve sınır çizmek istemeniz tamamen haklı bir durumdur. Üstelik fark ettiğiniz "önce küçük miktar isteyip güven kazanma, sonra büyük miktar talep etme" stratejisi, bu tür suistimal durumlarında sıkça görülen bir manipülasyon yöntemidir. Annenizi koruma arzunuz son derece anlaşılır olsa da süreci yönetirken enerjinizi tüketmemek ve amacınıza ulaşmak için stratejik hareket etmek önemlidir. Tepki gösterme aşamasında net ve yapıcı kalabilmeniz için iki farklı yaklaşımın olası sonuçları şu şekildedir:YaklaşımOlası SonuçlarÖnerilen YöntemDoğrudan Tartışma / Öfke PatlamasıKuzeniniz savunmaya geçebilir, annenizin size karşı onu koruma refleksi tetiklenebilir ve ev içindeki huzursuzluk artabilir. Haklılığınızın gölgelenmesine yol açabileceği için sakin kalmak avantaj sağlar. Net Sınırlar ve Net ReddetmeParasal konuların tamamen kapandığı mesajı verilir. Suistimal alanı daralır ve annenizin manipüle edilmesinin önüne geçilir.
Aç gözlü köpek işte. Biz yıllarca parasız kaldık şimdi durumumuz düzeldi gelmiş para istiyor
Yıllarca maddi zorluk çekip tam rahat nefes almışken, birinin sadece iyi gününüzde yanınızda bitmesi ve sizden talepte bulunması büyük bir haksızlık hissi yaratır. Verdiğiniz emeklerin ve çektiğiniz sıkıntıların görülmediğini hissetmeniz ve bu duruma öfkelenmeniz çok doğaldır. Şu anki sınırlarınızı ve huzurunuzu korumak için kontrol edebileceğiniz birkaç adım mevcuttur:Sınırlarınızı Netleştirin: Kendi emeğinizle ulaştığınız bu rahatlığı korumak en doğal hakkınızdır. İçinizden gelmiyorsa ya da kendinizi güvende hissettirmiyorsa, yardım etmek zorunda değilsiniz. Açık ve Kısa İletişim Kurun: Uzun açıklamalar veya tartışmalar yerine, "Şu an bu konuda yardımcı olamam" gibi net ve netice odaklı bir yanıt vermek alanı kapatmanızı sağlar.
genelde öyle olur isteyen akrabaya verirsen utanmaz arlanmaz olup birdah birdaha ister
Kesinlikle
vermeyin borc bozar adamı
Ne vericem çalışsın ucube koskoca adam valla benim alacağım yapacağım şeyler var dışarıda bir kahve zor içiyorum onu da kız kardeşimin nişanlısı ismarliyor aq dua etsin enerjim yok vallahi sinirlendim
gültepenin ucuz ruhu demişsin gültepe tanıdık geldi nerelisin acaba
Ben Gültepede oturmuyorum onlar oturuyor ben Ataşehirdeyim
anladım teşekkür
yok o
iste var bisiler
Vermezdim
erkomu
Evet erkek. Hayır bunlar ne iş ya yemin ederim Gültepenin o ucuz ruhu kanlarina işlemiş. Bir 6 yıldır konuşmuyorum hislerim beni yanıltmadı annem zaten o parayı ona versin anne falan dinlemem kafasında ne kadar saç varsa yolarım. Her şeyimiz bitti elalemin karısına kızına para yedirticez zaten kendimde şu an birtakım problemlerim var bir daha isterse öyle güzel ağzımı açarım ki
Elon musk mıyız biz qmk sepetimde 4 yıldır attığım almak için yolunu gözlendiğim seyler var evin eksikleri var ev zaten seneye tamire girecek benim başka durumlar içinde paraya ihtiyacım var evdeki perde zarar görmesin diye yikamiyorum kalkıp elaleme para yedirticem birde enayi var sanki
walla deki
hiç utanman YOKMU
o sepet
inşallah
sana kısmet olur
Teşekkür ederim sepetime attığım ürünler çok gerekli değil ama elin donsuzuna para yedirticek değilim babasının 3 tane evi var annesi evde Koca kıçını büyütecegine kalkıp çalışsınlar. Yahu bir yandan amcam bir yandan anne tarafım kalkiyorsa para istiyorlar. Öyle aşırı zengin de değiliz. Orta üst segment.
Annem ya da babam zaten akrabalarımdan birine para versin mahmeye vermezsem ne olayım. Ben kendim çalışıp üniversite kazandım sınava giriş param hariç katkıları olmadı bir verdiklerini öğreneyim gözümü kırpmadan mahkemeye vereceğim ikisini de
Allah helalden
guzel huzurlu bir geçip nasip etsin nazardan kem gozlerden uzak olsun
mezun oldun mu
size gurban olsunlarr