Çoğu kişi doğu insanları genelleme olarak baskıcı olur diyor.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çoğu kişi doğu insanları genelleme olarak baskıcı olur diyor.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Cevap
4Cevap
Doğunun neresi olduğu önemli... ağrı, Bitlis, Muş, Siirt gibi illerde genelleme olmasa da çoğunlukta baskı var, onun dışındaki illerde yok artık hiçbir şey eskisi gibi için rahat olsun..
Erzincan mesela orası nasıl
Allah doğu kadınlarının şerrinden korusun amin
Doğu erkekleri peki?
Mesela Karslı ve Erzincanlılar bir mi olur?
Okumuş olanı biraz iyi ama genel olarak çok zor
Benim tanıdığım Erzincanlı ama Kocaelide yıllardır yurt dışında İsviçrede doğmuş.
Erzincan'dan laf açılınca da bana "hiç gitmedim bayramda falan küçükken anca gitmişimdir alakam yok" demişti
O mesela sizce?
Ee alakası yoktur o zaman
@Ayse2424 benim sevgilim Erzincanlı ama Kocaelide yaşıyor Erzincana anca bayramda falan gittim geldim diyor ama gayet düzgün birine benziyor birde Erzincanlılar genelde alevi kürt olur diyorlar ama türk olanda alevi olmayanda var diyorlar sizce?
@Ayse2424 çocuğa daha önce sordum çünkü. Sizde alevilik var mı dedim yanlış anlama sadece soruyorum dedim.
Sünniyim ama Hz. Ali'nin sembolü olan Kılıçlı yüzük ve kolye takıyor. Alevilik de bana çok yakın geliyor ama Sünniyim dedi.
Aslında Sünnilik ve Alevilik ikiside Müslümanlık değil mi?
Çocuk namazını falan kılıyor çünkü
doğulu kızların hepsi ailesi tarafindan baskilaniyor
Yok öyle değil. Doğulu olmayan bir kız düşünün, doğulu birine gidiyor mesela Karadenizli biri Erzincanlı ile evleniyor. O bakımdan baskıcı olurlar mı diye düşündüm
kız kardeşini baskilayan tabiki seni de baskilar, babasindan da öyle bir evin erkekliği görmüş sonuçtq
Haydaa 😄
dogulu erkek mi kestirdin gözüne 😄
Sevdiğim var, Erzincanlı ama Kocaelide kendini bildi bileli. İsviçre doğumlu, Erzincana sadece küçükken gidip gelmişliği var
kültürünü anlarsin konusmasindan bir test et
Gayet iyi birisi, kendi halinde olan işten eve evden işe giden biri. Allah bozmasın bana karşı hep iyi ve anlayışlıydı
boyle birisini buraya böyle sorman hata zaten sen direkt Erzincanin ilçesinden biriyle evlencekmissin gibi soruyon
Ya ne biliyim bazıları diyor aklım varsa doğuluyu unut kimi diyor her insan bir değil aklım karıştı
tamamen senin vereceğin bir kadar
Doğuluyum doğru demiş
Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu her iki bölgede aynı mı sizce
Hayır tabiki de dolgulu biri olarak söylüyorum
Evet öyleler
Saçma geliyor bu düşünce
Annem geçenlerde Antep'e gelin giden bir kızı anlatmıştı.
Yabancı bir kız, Antepli oğlanla evlenince kaynanası zamanla eziyet etmeye başlamış, sen neden iş yapmayı bilmiyorsun çocuğa bakamıyorsun yemek desen hiç bir beceri yok sende diyip kızı darlıyormuş kocası da annesini tutuyor.
Annem bu örneği ele alıp "doğudan evlenenin vay haline" diyor
Ama şöyle düşünüyorum bende mesela bir ağrılıyla Erzincanlı aynı mıdır karakter olarak?
Kimse aynı değildir bunu şehirler bölgeler belirlemez annenin bahsettiği olayı çorumdada yaşayabilirsin bakıkkesirdede
Annem böyle diyince kötü hissettim çünkü şu an konuştuğum kişi Erzincanlı ya doğulu ama öyle bir yanlışını görmedim şimdiye kadar. Onlar öyle diyince zamanı gelince nasıl dicem aileme diye düşünmeye bile başladım...
Kardeşim insan insandır değişir bozulur bunun bölgeyle alakası yok kalp ile alakası var
Biliyorum da işte aileme nasıl anlaticam nasıl açıklasam onu bile bilmiyorum ablama anlattım çocuğu tepkisi acayipti kızım sen aklını mı kaçırdın doğulular seni ezer bunlar 5-6 kardeş kesin geleceğini yakarsın falan dedi o şimdi öyle tepki verdi ya annemle babam ne der onu bile bilmiyorum şu an. Birde çocukta özel bir durum var... Ailesi boşanıyor bunu nasıl anlaticam onuda bilmiyorum
Kalbini dinle
1. Allah'a dua ediyorum her gün hayırlısı olsun hakkımızda diye
2. Hem kalbimin sesini dinliyorum devamlı
Allah yardımcın olsun
Sağolun Allah razı olsun
☺️🙏
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
İnsanları doğduğu coğrafyaya göre değerlendirmek bizi her zaman yanıltır 🌿 Baskı veya anlayış bölgeyle değil, kişinin yetiştiği aile dinamikleri ve aldığı eğitimle ilgilidir. Doğu kültüründe aile bağları son derece güçlüdür ve bazen bu korumacılık dışarıdan baskı gibi algılanabilir. Ancak günümüzde her bölgede muazzam bir değişim ve dönüşüm yaşanıyor 🌸 Sen hiç farklı bir coğrafyadan biriyle tanışıp ön yargılarının tamamen yıkıldığı bir an yaşadın mı? 💛