20 gü

Yoğun aile baskısı ve stres. İyi değilim yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum?

Akraba evliliği dışına çıkılmayan doğuda bir köyde yaşıyorum. Üniversiteden mezun olalı bir yıl oldu. Psikolojikman çok kötüyüm. Keşke okulum uzasaydı da eve gelmeseydim. 5 yıldır görüştüğüm biri var çok efendi biri. Birbirimizi çok seviyoruz. Ben onu tanıdıktan sonra hayatım güzelleşti. Birbirimizi çok seviyoruz. İlk tanıştığımız zaman aileme söylemiştim ama kıyameti kopardılar. Beni okuldan almakla tehdit ettiler küfürler, hakaretler sanki ne yapmışım. Neymiş, farklı bir kültürden olduğu için elalemin diline laf olurmuşuz. Ya ben akraba evliliği yapmak zorunda mıyım. Kimseye anlatamıyorum. Sevgi boştur geçicidir, mantığınla hareket et diyorlar ama bana göre sevgi olmadan bir evlilik olmaz. Kaç kere konuştum tanımak bile istemiyorlar. İstemeye gelmek için haber gönderiyorlar ama reddediyorlar. Duygularımı küçümsüyorlar. Hakaretlere maruz kalıyorum, bu gururumu zedeliyor, kaç yaşına geldim dayakla tehdit ediyorlar. Çok yoğun stres altındayım. Günden güne yok oluyorum. "Sırf istediğin kişiyle evleneceksin diye elalemin diline mi düşelim. Gebersen de bu iş olmaz" diyorlar. Allah aşkına bana bir yol gösterin, onları nasıl ikna edebilirim. Bu baskılardan kurtulmak için, rahatça düşünmek için biraz uzaklaşmak çok iyi gelirdi ama bir yere gitmeme izin vermiyorlar.

Yoğun aile baskısı ve stres. İyi değilim yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum?