Alır dedim anneme diyorum ömür boyu aile evinde yaşayacağım, yaşa diyor hahahah
14 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer abin halt etmiş. eli iş tutmayan, bi cacığa yaramayan, yan gelip yatan kadını ne kadar güzel olursa olsun hiçbir erkerk (abazalar hariç onlarda yatmak için ister) istemez
Eli iş tutmayan erkeği kadınlar ne yapsın? kız gitsin evlensen bedavadan adama hizmet etsin
@Denizkızı2563 müthiş dedin. eli iş tutmayan, evine para getirmeyen, bi halta yaramayan, ailesinden birinin derdi olunca koşmayan, sorumsuz bi erkeği dde kimse seçmez
Ben evine para getirmekten bahsetmedim şu zamanda zaten tek maaşla geçim olmuyor iki kisininde çalışması lazım ben ev işinden bahsettim.
@Denizkızı2563 ev işinde de er kişi hanımına yardım eder. sünnettir.
Nerdeeeeeeeee anca ütopyada olur. Hic evde iş yapan erkek görmedim hep kadınlardan bekliyorlar
@Denizkızı2563 yani o senin çevrenle alakalı bi durum. bir şey diyemem
Ataerkil bir ülke ve Ortadoğu ülkesi sence benim cevremle mi alakalı?
@Denizkızı2563 ataerkilliği yanlış anlamışsın. kadın;kocasına hizmeti kölelik olarak görmemeli. kocası da hanımını kendisine köle diye görmemeli
Erkekleri zkm erkek merzklisi degilim istemezlerse istemesinler kopekler hepsi
Bir kere söylediğin tabir toptan yanlış kadın kocasına hizmet diye bir kelime yok❌eğer bir hizmet olacaksa erkek karısına hizmet etmeli olacak. ataerkilligi çokta iyi anladım zaten erkek kadını köle olarak görmese ortada hizmet diye bir durum söz konusu olmaz eğer temel yaşam becerilerini anneler oğullarına öğreterek yetistirirse böyle şeylerin sohbetine gerek kalmaz gidip kimse seni dürtmeden mutfakta kendi yemeğini yapabilirsen bir kadindan yemek beklemessen adamlık odur
@Denizkızı2563 Kimsenin kadını köle olarak gördüğü bir düzeni savunmuyorum; zaten karşı çıktığım şey tam olarak bu. Ama “hizmet” kelimesini otomatik olarak kölelik anlamına çekmek de aynı derecede sığ bir bakış açısı. Evlilikte mesele kimin kime hizmet ettiği değil, iki insanın birbirinin yükünü paylaşmasıdır. Erkek yemek yapabiliyor diye kadının yemek yapması aşağılanma olmadığı gibi, kadın çalışıyor diye erkeğin ev işi yapması da erkeğin değersizleşmesi değildir. Asıl olgunluk “ben sana hizmet etmem” diye cinsiyet savaşı çıkarmak değil, gerektiğinde eşinin yükünü gönüllü olarak almaktır. Adamlık da kadınlık da birbirine üstünlük kurmakla değil, karşılıklı sorumluluk ve saygıyla ölçülür.
ruuuhsuzbirii valla kızım daha çok gençsin evlenip çocukla kocayla gençliğini yaşayamayan hickimsenin lafına inanma büyük ihtimalle yaşın ilerledikce alakasız şekilde evde kalırsın felanda diyecekler üni okuma sansin varsa oku para sorunun varsa bir sene çalış. kendine para biriktir ayrı bir sehirde oku azcik kafan açılsın aileden ayrıl mutlu ol ayrı şehirde akrabalardan aileden uzak çok iyi oluyor zaten okul bitince kendi yolunu cizersin belki ayrı eve çıkma şansın olur bunlar ortalama 24 yaşına kadar olup bitecek şeyler ama iki senelik bölüm seçersen ancak. Şu an kendine iş Bulsan birkaç ay hiç harcamasan asgari ücretten hesapla 90 bin falan biriktirirsin ve bu para dışarda okuman için yeter çünkü sonrasında burs alma sansinda var sen beni dinle
@Denizkızı2563 İnsanların hayatını kendi kafandaki senaryoya göre yazıp sonra da buna “tavsiye” demen gerçekten komik. “Gençsin, evlenirsen gençliğini yaşayamazsın, yaşın ilerleyince evde kalırsın” diye korku pompalayıp bunu akıl vermek sanmışsın. Bir insanın üniversite okuyup okumaması, ne zaman evleneceği veya çocuk sahibi olup olmayacağı senin belirleyeceğin bir hayat planı değil. Hele “evde kalırsın” gibi kadının değerini evlilik yaşına ve bir erkek tarafından seçilmeye bağlayan cümleleri kurup kendini özgürlük savunucusu sanman ayrı bir ironi. Bir kadına “kendi ayaklarının üzerinde dur” demek güzel; ama bunu yaparken onun hayatını, yaşını ve geleceğini küçümseyerek şekillendirmeye çalışmak özgürlük değil, başka bir tür dayatmadır. Önce başkasının hayatını yönetme ihtiyacından kurtul, sonra özgürlük dersi ver
@nightwing021 valla biz kadınlar olarak bu dediklerinin gayette farkındayız bize göre hiçbir sorun yok sorun erkeklerin ve toplumun böyle düşünmemesi. Kadinlari erkeklere hizmet edecek varlıklar olarak görmeleri ortalama bir tr erkeğinin 18 yaşına gelene kadar hatta o yaşta bile odasını temizliğini annesi yapıyor o yaşa gelip hala yemek yapmaktan temizlikten bı haber büyüyen erkekler evlenince de aynı şeyi karısından bekliyor bu işlerin hepsinden muaf yaşıyor tam olarak Türkiye'nin gerçeği bunlar. Zaten yazdığın gibi her şey ortak olmalı vs ama bunu bize değil erkeklere anlatirsan iyi olur İslam dininde bile kadınların sorumlu olmadığı bu işleri bize dayatan bir toplumda yaşıyoruz kızlar ev işi yapmazsa hayırsız evlat olur erkekler yapmassa hiç sorun yok daha çok eşitsizlik var ama çok uzun
@Denizkızı2563 sistem bozuk
@nightwing021 sen benim yorumları mi nerenle okuyorsun ben kıza evde kalırsın falan demedim sana böyle diyecek insanlar olacaktır onları sallama dedim aynı şeyi bizde yaşıyoruz ya hani benim sinirlerimi bozma okuduğunu insan gibi oku ve anla ben kendi kafamdaki senaryoya göre bişe yazmıyorum kıza okuyup gençliğini yaşaması gerektiğini söylüyorum sinirlerimi daha fazla bozma ve yazma bana
@Denizkızı2563 Madem “evde kalırsın” diyenlere karşı uyarı yapıyorsun, o zaman baştan daha açık yazarsın. Ben de yazdığını nasıl anladıysam ona göre cevap verdim. “Okuduğunu insan gibi oku” diye üste çıkmak yerine cümleni açıklaman yeterliydi. Ayrıca bana “yazma” diyecek kadar gerildiysen, demek ki yorumun düşündüğünden biraz daha farklı anlaşılabiliyormuş küçükhanım
Hayır ben gayette açık yazdım hiç yanlış anlasilcak bize yazmadım yanlış anladıysan bu senin sorunun bana yazma daha uzatma
Okuduğunu anlamayan insanlar beni geriyor
@Denizkızı2563 Ablacım sen nasıl bi modelsin be? “Bana yazma” diyene kadar tartışmayı uzatıp son sözü söylemeye çalışman. La havle. Madem bu kadar rahatsız oldun, sen yazma asıl. Değişik. Cevap da verme bu mesaja. İçinde kalsın yut diyeceklerini
Sevgili kızım, henüz 20 yaşındasın ve önünde keşfedilmeyi bekleyen koca bir hayat var. 🌸 Abinin ya da başkalarının sözleriyle kendi değerini biçme lütfen. Bir kadının değeri sadece evlenmekle ölçülemez. Kendi ayaklarının üzerinde durmak, bir hobide uzmanlaşmak veya kendini geliştirmek sana çok daha büyük bir özgüven katacaktır. 🌿 İçindeki o potansiyeli ortaya çıkarmak için küçük de olsa bir adım atmak ister misin? 💛
Cevap
3Cevap
Umarım bi süre sonra yaşın geçtiği için pişman olmazsın bazı şeylere. Çünkü geç kalmışlık hissi emin ol çok iğrenç bir duygu
Anladığım kadarıyla evlenmek istemiyorsun. d
açıktan da olsa oku lütfen
Bir bok anlamadım doğru düzgün yaz
Alan vardir
Hiç yemicek mi dilberdudağın?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?