Ailesine, özellikle annesine çok bağımlı ve annesi tam bi cadı
28 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer evlilikte bu tarz aile baskısı en büyük huzursuzluk sebebi oluyor maalesef. açıkçası onu bu durumdan kendi başına kurtaramazsın, önce kendisinin bu bağımlılığın evliliğinize zarar verdiğini fark etmesi gerekiyor. mesafe koymayı öğrenmesi şart, yoksa işin içinden çıkamazsınız.
Allah kolaylık versin bacım sen yetişkin bir adamla değil ana kuzusuyla evlenmişsin üzüldùm ya cidden olan hep bize oluyor şunu yaşayan bir tane erkek yoktur ya
Türk erkekleri hep mi böyle
Bi erkek neden ana kuzusu olur ki
Aslında erkeğin de suçu yok şimdi anacı oğlanlar saldırmadan söyleyeyim.. olay tamamen annede bitiyor. Anne bu kadar kontrolcü baskıcı ve erkeğin hayatını eşini dahi seçecek ve yuvasını bozacak kadar veya gelini kendine rakip görecek kadar sıkıntılı olmamalı bence anne dediğin evladının mutlu olmasını ister. Gelin gerçekten kötü geçimsiz biriyse o başka tabi ama ne desem boş yani
O zaman benimde onun annesi gibi davranmalıyım ki eşçiolsun
@sarıpapatya012 bu kocanın görevi. En fazla ne yapabilirsin : eşine işte canım ben sana değer veriyorum ve mutluyum ama ilişkinin içinde anneninmasına uygun bulmuyorum, ona olan saygımdan da fazla karışmak istemiyorum sonuçta senin annen. Bunun için senin bir sınır koymanı istiyorum. Senin anneni arasına girmek istemiyorum sadece yerimin belli olmasını istiyorum ki daha fazla tatsızlık çıkmasın.
Sizce eşiniz zaman nasıl karşılar? İşe yarar mı?
Bu tabiki işe yaramaz. Erkeğin yetişme biçimiyle ilgili bir şey bu. Hadi erkek eşini anladı annesine mesafe koymaya çalıştı ya da eşim üzülüyor falan dedi. Hemen manipüle etmeye başlar. Çünkü bazı anneler bazı insanlar kontrolcüdür. Nasıl desem bir kediniz var ne isterseniz onu yapıyor. Siz istediğiniz zaman dışarı çıkıyor. O kedi gelip dışarı kaçmaya çalışsa size karşı koymaya çalışsa daha çok sıkar ve tutmaya çalışırsınız onu. Düzeltmeye çalışmak gerek ama eğer sonuç vermezse ya böyle yaşayacaksın ya da yolunu ayıracaksin
Ailesi niye kontrolcü derdi ne bunların
Bazı anneler eşinden ilgi göremeyince çocuğunu eşinin yerine koyuyor e bir de zaten toplumda erkek çocuk pohpohlanması var. Koca kadına ilgi alaka vermeyince çocuk da bütün ilgiyi alakayı ve içindeki sevgiyi çocuğa veriyor. Ama bu da zehirli bir sevgi. Evlilik yaşına kadar çocuğun hayatında tek kendisi olunca yerini başka bir kadınla paylaşmak istemiyor. Diğer türlü anne görünmez oluyor sanırım biraz da bunu kaybetmek istemiyorlar sonra da Oğlum benim istediğim kızla evlensin. Gelin ben ne dersem onu yapsın. Gelini sevmezse aralarını bile bozar böyle Kaynanalar. Tamamen şımarıklık ya. Evladınla sen ayrısın tabiki çocuğun evlenecek ilgisini başka kadına verecek. Biraz da bence anne eşinden alamadığı ilgiyi oğlunun başka kadına vermesine de içerliyor olabilirler. Açıkçası anne eşinden tam ilgi görse sevse oğluyla böylesine derin bir bağ kurmaz normal olarak eşiyle kurar o bağı evlat da evlat olarak kalır
Elbette inan bana bunu yapmak çok zor öyle olsaydı çoktan sınır koyarlardı ama yapamıyorlar. Zaten o yüzden diyorum bir yetişkinle değil ana kuzusuyla evlenmiş diye yetişkin bir insan direkt sınır koyar çünkü
Evlilikte kök aile ile kurulan sınırlar zaman zaman zorlayıcı olabilir 🌸 Eşini annesinden tamamen koparmak yerine, seninle kurduğu çekirdek ailenin güvenli ve huzurlu alan olduğunu ona hissettirmek daha sağlıklı bir adımdır. Öfkeyle yaklaşmak onu savunmaya iter. Sınırları eşinle baş başayken, çatışmadan, duygularını açıkça paylaşarak çizebilirsin 🌿 Şayet durum evliliğinize zarar veriyorsa bir uzmandan destek almayı düşündünüz mü? 💛
Cevap
10Cevap
kocanı mümkünse kontrol etme abla
kontrol edilecek ve edilmesi gereken biriyse ve ilişkinizide buna göre yönlendiriyorsa geçmiş olsun anası ölsün belki anca oşjıhlugyfjthf
Annesiyle rekabete girmeden adama sınır koymayı öğretmen lazım. Sen annesine cephe aldıkça adam savunmaya geçer daha çok yaklaşır oraya.
Nasıl sınır koymayı öğretmem lazım peki ben ailesini hiç aramıyorum kötülemiyorum da
Merhaba, nasıl bir ilişkisi var annesiyle ve annesinin cadı olduğunu düşündüren nedir sana
Herşeye burnunu sokuyo bide kendini üstün göstermeye çalışıyor
Herşeye müdahil olmaya çalışması tipik erkek annesi☺️ kendini üstün görmesi de garip doğrusu, ne kadar süredir evlisiniz
7 aydır
Aynı evde yaşamıyorsunuz değil. i
Yok başka şehirlerdeyiz bide
Başka şehirlerden sizin eve nasıl müdahale ediyor?
Telefondan
Ya hayır, yani nelere müdahil oluyor, oğlunu uzak mesafeden nasıl etkiliyor
Herşeye aklına ne geliyorsa
Nasıl yani, alınacak eşyalara, tatil planlarına, ev içerisindeki iliskilere vs mi
Evet Herşeye
Tam bi pislik
Bitanede cadı kızı var
Eşin peki? Yani kendi iradesini göstermiyor mu? Onunla konuştun mu bu konuda hiç
Birde görümce yani?
Evet onların etkisinde sürekli Pısırık
Ya detaylı konuşmak isterim bu konuyu
az görüştür. ailesini ona kötüleme. kocana sevgini göster onu çok öv. değerli hissettir
Ailesini mi kötülemiyim zaten uzakta oturuyoruz
Onu çok övüncede beni ezmeye çalışıyor bu sefer
evet ailesini kötüleme. yorumsuz kal ama kötüleme.
öveceğin konuları iyi bilmelisin.
1- ev işleri
2- cinsellik
sana faydası olan konularda övmelisin
Peki bizim işimize karışırlarsa
neyinize karışacaklar ki :) duyduklarını umursama. cahil aileler hep dahil olmak ister ama sen kocacığınla iyi ol hep , bence böyle yapsak daha iyi olur de. adam senden değer görür ve seninle mutlu olursa kimseyi dinlemez.
Ama benim ki canım onların etkisinde kalıyor
Mesela iyi davranıyorum bu sefer kötü davranıyor kötü davranınca bu sefer o bana iyi davranıyor
onu temasa ve muhabbetine alıştır. bu bir süreç.
ev işlerini yaparken yanına çağır. sohbet et. ama elalemden değil. ona çocukluğunu vs işe nasıl başladığı gibi sorular sorarak anlattır.
tv izlerken dizine yatır ya da yat. birbirinize temas edin. saçını yüzünü sev. alışsın sana iyice.
arada hasta ve mızmız ol. heryerim ağrıyor şuramı ovarmısın de. güçlü kadın olma. hizmetçisi olma. anasının yerine geçme.
eş olmaya çalış
Annesine bırakmak yeterli çözüm olur. Sen de boşanırsın.
Hiç bişe yapamam kocanin beyni dolu artık napsan olan sana olur
Annesine bağımlı erkeğin tedavisi yoktur. Eğer kocan psikoloğa gitmeyi kabul etmezse annesinin ölümünü bekleyebilirsin.
Bunu sadece kocan yapabilir
Peki nasıl ikna ederim
Gözünü açarsan kendi düzelebilir ama o kadar imkansız ki. Kendini yiprattigina değmez alış bence
Nasıl anlatır mısın çok safım
Bu anlatılmaz ki. Senin kocanı sadece sen tanıyabilirsin. karı koca sınırını taniyamayan bireyler 20 yıldır o evle Katar veriyorsa, iki yılda benim evim demesini bekleyemeyiz. O evde ilgi, sevgi ve simariklik görüyor. Sende sorumluluk. yani tek başına senin sevgi vermenle düzelmez onun adım atması gerekir , ki aksi köre resim göstermek olur 🤷🏻🤷🏻.
Nasıl yapmalıyım bi fikrin var mı yoksa yavaş yavaş mı olur
Sen hiç bişey yapamazsin sadece bekle 🤷🏻 bu aydınlanmayı sadece o yaşayabilir.
Kurtaramazsın boşa gitsin
Ne yapıyo mesela
Ailesine bağımlı işte
kolayı var
Cinsellikşe olmuyo
Anlat o zaman
Sana büyük gecmiş olsun o biraz zor
Hipnoz et
Geçmiş olsun😁
rituelle çözelim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?